Skocz do zawartości

Włochy - Livigno

SkiForum

Rekomendowane odpowiedzi

15 minut temu, grimson napisał:

doskonałe warunki do ćwiczenia jazdy na wprost.

Na tym fragmencie to MZ chyba lepiej się bujać po promieniu skrętu - wyjdzie efektywniej niż na wprost.
Po zdjęciach jw. zaczynam rozumieć dlaczego rodacy tak lubią Livigno -acz z pewnością są również trasy bardziej wymagające.

• Like 1

22 minuty temu, zając napisał:

Na tym fragmencie to MZ chyba lepiej się bujać po promieniu skrętu - wyjdzie efektywniej niż na wprost.
Po zdjęciach jw. zaczynam rozumieć dlaczego rodacy tak lubią Livigno -acz z pewnością są również trasy bardziej wymagające.

Jest bardzo dużo czerwonych fajnych tras, polecam😉

• Like 1

Mam słaby aparat w telefonie. Zdjęcia niestety nie oddają piękna tego miejsca. Z każdym dniem ośrodek zyskuje X2 . A przecież nie wszystkie trasy otwarte... Palacy którzy jeżdżą tutaj od ładnych paru lat co rok powiedzieli że tak mało śniegu jeszcze nie było... A i tak jest sztos.

Pozdro 

• Thanks 2

10 minut temu, AdrianW napisał:

Mam słaby aparat w telefonie. Zdjęcia niestety nie oddają piękna tego miejsca. Z każdym dniem ośrodek zyskuje X2 . A przecież nie wszystkie trasy otwarte... Palacy którzy jeżdżą tutaj od ładnych paru lat co rok powiedzieli że tak mało śniegu jeszcze nie było... A i tak jest sztos.

Pozdro 

Pierwszego dnia jeździłeś przy deptaku a tam to są ośle łączki a nie trasy. Mottolino to moim zdaniem najlepsza część ośrodka od Trepale w górę. Na Carosello fajne są tarasy na samym końcu przy wyciągu nr 14.

• Like 2

23 minuty temu, AdrianW napisał:

Pozdro 

Dałeś mi dzisiaj w kość....boli oj boli.

• Like 1

4 minuty temu, Mikoski napisał:

Pierwszego dnia jeździłeś przy deptaku a tam to są ośle łączki a nie trasy. Mottolino to moim zdaniem najlepsza część ośrodka od Trepale w górę. Na Carosello fajne są tarasy na samym końcu przy wyciągu nr 14.

Czyli Panie zgadłeś jakiego rejonu są ostatnie zdjęcia 😉

6 minut temu, Mikoski napisał:

Dokładnie i zazwyczaj puste.

• Like 2

22 minuty temu, Adam ..DUCH napisał:

3

No to dzisiaj najbardziej boli - przynajmniej ja tak mam. Swego czasu na podobnym wyjeździe - w sensie terminu i też pierwszy w sezonie - trzeciego dnia nie mogłem zejść po schodach do knajpy na kolację...

Czyli - jak chodzi to forma jest!

A co do jazdy technicznej... wiem Adam, przecież widzę po zdjęciach Adriana. W takich kiepskich warunkach się po prostu technicznie nie da. 🙂

Pozdro

Edytowane przez Mitek
  • Like 1
  • Haha 1

3 godziny temu, zając napisał:

Wiadomo. Na nartach taliowanych czysto na wprost raczej się nie jeździ - chyba tylko zawodnicy na rzadkich odcinkach szusu.

Pozdro

49 minut temu, Mitek napisał:

No to dzisiaj najbardziej boli - przynajmniej ja tak mam. Swego czasu na podobnym wyjeździe - w sensie terminu i też pierwszy w sezonie - trzeciego dnia nie mogłem zejść po schodach do knajpy na kolację...

Czyli - jak chodzi to forma jest!

A co do jazdy technicznej... wiem Adam, przecież widzę po zdjęciach Adriana. W takich kiepskich warunkach się po prostu technicznie nie da. 🙂

Pozdro

Tu jest inny problem. Kursanci jeżdżą....to nawet mało powiedziane. No taka Ela.....no Ela na śniadanie robi sobie całą Carosello z czego czarny odcinek zajmuje jej ok 40 sek. W takim tempie to ja ducha wyzionę🤪💪. Adrian ma narty od @Bruner79 które same go niosą....tylko plecy oglądam🤪

• Like 1
  • Thanks 1
  • Haha 1

Godzinę temu, a_senior napisał:

Adrian, to ostatnie zdjęcie to z naszej ulubionej Federii w części Carosella.

Andrzeju, nie dziwię się. Z resztą już kilka osób na forum stwierdziło to samo co Ty. I dla mnie to też jak na razie nr1 ośrodka🙂

Mam nadzieję, że każdy kto będzie jechał pierwszy raz do Livigno po przeczytaniu wątku będzie miał jakiś zarys ośrodka i drogowskaz gdzie warto się udać.

Pozdrawiam