grimson Napisano wczoraj o 07:50 Udostępnij Napisano wczoraj o 07:50 2 godziny temu, Mitek napisał: Cześć Wszystkie piwa, które są na stopklatce początkowej to są piwa rdzennie polskie o naszych recepturach więc nie wiem skąd to stwierdzenie. Pozdro Cześć, Mam na uwadze strukturę właścicielską. Niestety wszystkie browary na tej stopklatce nie należą do polskich rąk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
a_senior Napisano wczoraj o 09:13 Udostępnij Napisano wczoraj o 09:13 Godzinę temu, grimson napisał: Mam na uwadze strukturę właścicielską. Niestety wszystkie browary na tej stopklatce nie należą do polskich rąk. Ale to jest czysto polskie. 🙂 Podobno należy do Van Pur. Swoją drogą nazwa czysto polska. 🙂 I smakuje mi. Mitku, nawet bardziej niż Żubr. 😉 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciej S Napisano wczoraj o 11:24 Udostępnij Napisano wczoraj o 11:24 16 godzin temu, Jan napisał: a ja wraz z małżonką zdobyłem szczyt A nad Wami Piękne chmury z rodzaju lenticularis soczewkowate. To początek sezonu szybowcowego falowego w górach. Kończy się latanie na termice zaczyna na fali powstającej za pasmem górskim po zawietrznej stronie. Jak widać każdy podziwia co innego: jedni osobę, inni spodnie a ja podziwiam chmury nad Wami. 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano wczoraj o 14:23 Udostępnij Napisano wczoraj o 14:23 2 godziny temu, Maciej S napisał: początek sezonu szybowcowego takie coś latało w okolicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano wczoraj o 14:40 Udostępnij Napisano wczoraj o 14:40 18 godzin temu, a_senior napisał: Który to? Fajnie wyglądacie. To najwyższy szczyt pasma Siebengebirge czyli najbliższe góry w mojej okolicy. Ten szczyt to Wielka Góra Oliwna i mierzy 460 m npm. ale startuje się z poziomu 60 m npm. Startuje się z uroczej wioski Röhndorf w Dolinie Renu, niedaleko dawnej stolicy Bonn. Pierwszy etap to Smocze Skały (Drachenfels) o wysokości 320m z widokami na Przełom Renu z drugie strony można wjechać zębatką potem jest kilka stromych zejść i podejć w ładnej okolicy na szczycie schronisko z wyśmienitą kuchnią i widokami cała wycieczka zajęła nam 7 godzin (2godz. popas na szczycie) łączna suma podejść 720 metrów co jak na emerytów było niezą wyrypą. 6 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
a_senior Napisano wczoraj o 16:10 Udostępnij Napisano wczoraj o 16:10 Godzinę temu, Jan napisał: To najwyższy szczyt pasma Siebengebirge czyli najbliższe góry w mojej okolicy. Bardzo ładne. Dobrze się trzymacie. I tak trzymać. 🙂 W Bonn, wtedy jeszcze stolicy, spędziłem kilka miesięcy w 1988 r. Żona pracowała w Max Planck Institute a ja byłem babysitterem. Dobrze wspominam. 🙂 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 12 godzin temu Udostępnij Napisano 12 godzin temu 20 godzin temu, grimson napisał: Cześć, Mam na uwadze strukturę właścicielską. Niestety wszystkie browary na tej stopklatce nie należą do polskich rąk. A co to ma za znaczenie? Zwłaszcza w kwestii smaku - żadnego. Widać polski kapitał nie był zainteresowany browarnictwem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
.Beata. Napisano 3 godziny temu Udostępnij Napisano 3 godziny temu 5 godzin temu, bubol.T napisał: Przyjemna wysepka. Byłem dwa razy. Gdzie macie bazę? My spaliśmy w Tigaki. Polecam zachod słońca w Zia. Żeby nie było, rozmawiamy o kominie miasta Kos 🙂 Bazę mamy w Psalidi, wschodnie wybrzeże. Przyjemna…? Zależy o czym mówimy, bo czekanie 40 minut na rozgrzewającej się patelni na autobus, właściwie między przystankami( bo kursują dwie linie i bozia raczy wiedzieć który numerek zatrzyma się na którym przystanku, z czego jeden przystanek niby jest fizycznie a drugiego nigdzie niema a autobus staje), rozkład jazdy sobie a życie sobie, chciałam wysiąść w Agios na snurka - bo tam fizycznie stoi bus stop, ale kierownik tego pojazdu postanowił się nie zatrzymać, więc pojechałam na Thermy.. a tam woda 40+ i zero życia … więc cóż… wieczorem miasto Kos, i aż boje się pomyśleć jak, kiedy i w ogóle czy -wrócę na bazę 🤣 smaki nie zawiodły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AdrianW Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu Godzinę temu, .Beata. napisał: Żeby nie było, rozmawiamy o kominie miasta Kos 🙂 Bazę mamy w Psalidi, wschodnie wybrzeże. Przyjemna…? Zależy o czym mówimy, bo czekanie 40 minut na rozgrzewającej się patelni na autobus, właściwie między przystankami( bo kursują dwie linie i bozia raczy wiedzieć który numerek zatrzyma się na którym przystanku, z czego jeden przystanek niby jest fizycznie a drugiego nigdzie niema a autobus staje), rozkład jazdy sobie a życie sobie, chciałam wysiąść w Agios na snurka - bo tam fizycznie stoi bus stop, ale kierownik tego pojazdu postanowił się nie zatrzymać, więc pojechałam na Thermy.. a tam woda 40+ i zero życia … więc cóż… wieczorem miasto Kos, i aż boje się pomyśleć jak, kiedy i w ogóle czy -wrócę na bazę 🤣 smaki nie zawiodły Zaraz zaraz... Ja już nie czaję... To Ty już drugi czy trzeci tydzień na tych wczasach?😆 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
.Beata. Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu 24 minuty temu, AdrianW napisał: Zaraz zaraz... Ja już nie czaję... To Ty już drugi czy trzeci tydzień na tych wczasach?😆 Nooo, sanatorium przecież tyle trwa, z krótkimi przerwami na reanimacje 😉 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AdrianW Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu 1 minutę temu, .Beata. napisał: Nooo, sanatorium przecież tyle trwa, z krótkimi przerwami na reanimacje 😉 Sie wie, byłem dwa razy😎 oj na oglądałem się tam....😵💫 A mówią że człowiek z wiekiem mądrzeje 😂 Pozdrowienia 🙂 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
a_senior Napisano 30 minut temu Udostępnij Napisano 30 minut temu (edytowane) 3 godziny temu, .Beata. napisał: Bazę mamy w Psalidi, wschodnie wybrzeże. Przyjemna…? My, tj. żona i ja :), byliśmy na Kos 3 lata temu na przełomie czerwca i lipca. Było super. Spaliśmy w wygodnym hotelu w Marmari blisko Tigaki gdzie był bubol. 800 m do piaszczystej, w miarę pustej plaży. Po drodze mijaliśmy pasące się krówki. Odwiedzieliśmy tureckie Bodrum. Takie se. Zrobiliśmy sobie super wycieczkę dookoła wyspy. Tak o niej napisałem w komentarzach do albumu ze zdjęciami: Pojechaliśmy na objazdową wycieczkę po wyspie z tamtejszego biura Tigaki Express. Niedroga, tylko 30 Euro za osobę. Świetna grecka przewodniczka opowiadała nam po angielsku tysiące informacji o zabytkach, zwyczajach, historii wyspy i Grecji. A powoził nas bardzo miły młody grecki kierowca. Zwiedziliśmy najstarszy szpital na świecie Asklepion, gdzie m.in. działał ojciec medycyny Hipokrates. Dalej odwiedziliśmy wysoko położona w górach wioskę Zia z pięknymi widokami, stare zródło w Pyli, fabrykę miodu, w tym tymiankowego, zjedliśmy sardynki w knajpce w Kefalos z pięknym widokiem, gdzie pogadaliśmy z bardzo miłą Niemką pochodzenia libańskiego. A wracając odwiedziliśmy stary dom w Antimahii z tradycyjnymi przedmiotami i starymi zdjęciami. Edytowane 26 minut temu przez a_senior Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi