grimson Napisano 9 godzin temu Udostępnij Napisano 9 godzin temu 2 godziny temu, Mitek napisał: Cześć Wszystkie piwa, które są na stopklatce początkowej to są piwa rdzennie polskie o naszych recepturach więc nie wiem skąd to stwierdzenie. Pozdro Cześć, Mam na uwadze strukturę właścicielską. Niestety wszystkie browary na tej stopklatce nie należą do polskich rąk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
a_senior Napisano 7 godzin temu Udostępnij Napisano 7 godzin temu Godzinę temu, grimson napisał: Mam na uwadze strukturę właścicielską. Niestety wszystkie browary na tej stopklatce nie należą do polskich rąk. Ale to jest czysto polskie. 🙂 Podobno należy do Van Pur. Swoją drogą nazwa czysto polska. 🙂 I smakuje mi. Mitku, nawet bardziej niż Żubr. 😉 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciej S Napisano 5 godzin temu Udostępnij Napisano 5 godzin temu 16 godzin temu, Jan napisał: a ja wraz z małżonką zdobyłem szczyt A nad Wami Piękne chmury z rodzaju lenticularis soczewkowate. To początek sezonu szybowcowego falowego w górach. Kończy się latanie na termice zaczyna na fali powstającej za pasmem górskim po zawietrznej stronie. Jak widać każdy podziwia co innego: jedni osobę, inni spodnie a ja podziwiam chmury nad Wami. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu 2 godziny temu, Maciej S napisał: początek sezonu szybowcowego takie coś latało w okolicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu 18 godzin temu, a_senior napisał: Który to? Fajnie wyglądacie. To najwyższy szczyt pasma Siebengebirge czyli najbliższe góry w mojej okolicy. Ten szczyt to Wielka Góra Oliwna i mierzy 460 m npm. ale startuje się z poziomu 60 m npm. Startuje się z uroczej wioski Röhndorf w Dolinie Renu, niedaleko dawnej stolicy Bonn. Pierwszy etap to Smocze Skały (Drachenfels) o wysokości 320m z widokami na Przełom Renu z drugie strony można wjechać zębatką potem jest kilka stromych zejść i podejć w ładnej okolicy na szczycie schronisko z wyśmienitą kuchnią i widokami cała wycieczka zajęła nam 7 godzin (2godz. popas na szczycie) łączna suma podejść 720 metrów co jak na emerytów było niezą wyrypą. 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
a_senior Napisano 55 minut temu Udostępnij Napisano 55 minut temu Godzinę temu, Jan napisał: To najwyższy szczyt pasma Siebengebirge czyli najbliższe góry w mojej okolicy. Bardzo ładne. Dobrze się trzymacie. I tak trzymać. 🙂 W Bonn, wtedy jeszcze stolicy, spędziłem kilka miesięcy w 1988 r. Żona pracowała w Max Planck Institute a ja byłem babysitterem. Dobrze wspominam. 🙂 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi