jurek_h Napisano Poniedziałek o 20:19 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 20:19 3 godziny temu, Mitek napisał: Cześć Ostatnie zdanie - bardzo ważna i bardzo często widziana rzecz! Pozdro W sumie nie znam się na szkoleniu. Zapomniałem metodykę. Miałbym duży problem nauczyć kogoś jazdy na nartach "od zera" Jest jednak pewien poziom narciarzy u których widzę minimalne błędy które są łatwe do wyeliminowania i ich jazda zmieni się diametralnie. Brak cierpliwości przy inicjowaniu skrętu carvingowego jest jednym z nich. Najczęściej ludzie chcą wejść szybko na krawędź i zrywają skręt szurając. PÓŹNIEJ CIĘŻKO JEST ZŁAPAĆ KREWĘDŹ I CZYSTO NA NIEJ POJECHAĆ. Są TACY KTÓRYM SIĘ TO PO BŁĘDZIE niecierpliwości UDAJE I TAKICH "LECZĘ" 🙂 JEDNYM PRZEJAZDEM. Wystarczy odrobina cierpliwości w pierwszej fazie skrętu. Sorry za wielkie litery. Nie mam siły poprawiać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tyrpoos_ski Napisano Wtorek o 06:53 Udostępnij Napisano Wtorek o 06:53 15 godzin temu, .Beata. napisał: 8-10 stycznia 2027 w Zwardoniu, fajnie będzie Ciebie poznać 🙂 może mi się uda wpaść . 7ego wracam z Japonii a 9-tego mam kolejny Camp we Włoszech wiec 8-my jest jak najbardziej możliwy 🙂 5 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano Środa o 08:53 Udostępnij Napisano Środa o 08:53 W dniu 29.09.2026 o 08:53, tyrpoos_ski napisał: może mi się uda wpaść . 7ego wracam z Japonii a 9-tego mam kolejny Camp we Włoszech wiec 8-my jest jak najbardziej możliwy 🙂 Hej @tyrpoos_ski takie pytanie na temat sprzętu użytkowników biorących udział w Twoich szkoleniach. Każdy przywozi to na czym jeździ czy też polecasz zabranie nart z konkretnej grupy ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tyrpoos_ski Napisano Czwartek o 18:22 Udostępnij Napisano Czwartek o 18:22 W dniu 30.09.2026 o 10:53, Jan napisał: Hej @tyrpoos_ski takie pytanie na temat sprzętu użytkowników biorących udział w Twoich szkoleniach. Każdy przywozi to na czym jeździ czy też polecasz zabranie nart z konkretnej grupy ? Sugeruje zawsze żeby mieć swoje narty, ale tez mam ze sobą 8-10 par nowych nart Nordica do testowania dla klientów, więc jak ktoś nie chce to nie musi swoich nart ze sobą zabierać. a jeśli chodzi o grupę? Odpowiednio dobrana do umiejętności, wagi, wzrostu itd. I nie czerwone ( to taki żart ) promień 13-17 m nie szersze pod butem niż 76 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
a_senior Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu W dniu 28.09.2026 o 00:18, Mitek napisał: Fajnie jednak byłoby Cię poznać. Te same pretensje mam np. do Andrzeja, który ma rzut beretem a już nie mówię o grimsonie, którego stać na to aby wstawać o 2 w nocy i jechać do Czarnej Góry. Wiem, fajnie jest zachować tajmniczą twarz, bo przy spotkaniu bezpośrednim pewne mity mogą upaść ale.... warto to chrzanić dla fajnej zabawy i poznania fajnych ludzi. Wiem, że trudno jest pozbyć się obciążenia oceny ale warto to po prostu olać. Warto się zbliżać niż oddalać, zwłaszcza wtedy gdy oddalanie się zaczyna być w modzie. Mitku, w zasadzie to się z Tobą zgadzam. Jeśli od dłuższego czasu "rozmawiasz" z ludźmi wirtualnie i nadarza się okazja na spotkanie w realu to powinno się, w sensie moralnym, w nim uczestniczyć a przynajmniej próbować. W moim przypadku naprawdę nie boję się o upadek mojego "mitu". 🙂 Nie mam się czego wstydzić ani obawiać krytyki czy wyniku oceny, zwłaszcza w moim wieku, gdy wielu już naprawdę "kuleje". Zobaczymy. Zacznę urabiać moją połowę. Może się uda. Najlepiej jednak z noclegiem coby można odbyć Polaków wieczorne rozmowy. 🙂 Ale wbrew pozorom nie mam rzut beretem do Zwardonia, choć bliżej mi do niego niż Tobie. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 42 minuty temu Udostępnij Napisano 42 minuty temu Cześć Andrzej, wybacz, nie chciałem aby to zabrzmiało jak pretensja. Po prostu ten post był raczej wyrazem mojego własnego żalu ze do tej pory nie udało się poznać kogoś fajnego jeszcze... Trzymaj sie serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi