jurek_h Napisano 2 Listopada 2025 Udostępnij Napisano 2 Listopada 2025 (edytowane) Kolejny, nie wiem już który rok Pani Marta próbuje sprzedać swoje Polsporty. Chętnie bym je kupił bo projektowałem do nich szatę graficzną. Tym razem napisała "do negocjacji" więc zaproponowałem wymianę na dwa koty po 3 250,- Nie przystała na to i odpowiedziała propozycją nowego Porsche. Na razie negocjacje utknęły w martwym punkcie 😁 Może zaproponować dwa koty po 3250 i dołożyć psa za 500 000,- ? Edytowane 2 Listopada 2025 przez jurek_h 2 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
a_senior Napisano 15 Listopada 2025 Udostępnij Napisano 15 Listopada 2025 Wiadomości z Krakowa z 1927 r. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Victor Napisano 17 Listopada 2025 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2025 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 18 Listopada 2025 Udostępnij Napisano 18 Listopada 2025 Najważniejsze to pewna ręka: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
a_senior Napisano 1 Grudnia 2025 Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2025 (edytowane) Kraków ma specyficzne poczucie humoru. Edytowane 1 Grudnia 2025 przez a_senior 4 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
a_senior Napisano 9 Grudnia 2025 Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2025 Cukiernica z Botswany, chyba jedynego stabilnego i w miare bogatego kraju w Afryce. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 9 Grudnia 2025 Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2025 3 godziny temu, a_senior napisał: Cukiernica z Botswany, chyba jedynego stabilnego i w miare bogatego kraju w Afryce. ZAJEBISTA !!! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 23 Grudnia 2025 Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2025 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Victor Napisano 25 Grudnia 2025 Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2025 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 25 Grudnia 2025 Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2025 Dowcip jak dowcip ale przekaz!!! Mistrz! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PaVic Napisano 29 Grudnia 2025 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2025 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 30 Grudnia 2025 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2025 Daje tutaj, chociaż to nie jest śmieszne: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 30 Grudnia 2025 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2025 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artie40 Napisano wczoraj o 10:00 Udostępnij Napisano wczoraj o 10:00 Dowcip polega na tym, że uzyskanie osobowości prawnej przez np. rzekę, albo kawałek lasu, daje potencjalne możliwości budowy spółki, a ta możliwość zaciągania długów. O ile dobrze pamiętam, w projekcie ustawy jest założenie, że w takim przypadku akcjonariuszem jest zawsze Skarb Państwa + inni udziałowcy, czyli np. tzw fundacje, organizacje ekologiczne. Zaciągamy długi na spółkę, udziałowcy (oczywiście oprócz SP) się ulatniają, a my spłacamy zobowiązania. Czytaj podatnicy. A na rzekę, taką większą jak Odra, sporo można pożyczyć :-). Jak napisał Grimson, mało śmieszne. Aczkolwiek pomysłowe - no może nie do końca, skopiowane z Nowej Zelandii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano wczoraj o 16:30 Udostępnij Napisano wczoraj o 16:30 Nie ma to jak zjawić się przed otwarciem bramek by ustawić się na początku w kolejce 😂 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mlodzio Napisano wczoraj o 17:49 Udostępnij Napisano wczoraj o 17:49 (edytowane) 7 godzin temu, artie40 napisał: Dowcip polega na tym, że uzyskanie osobowości prawnej przez np. rzekę, albo kawałek lasu, daje potencjalne możliwości budowy spółki, a ta możliwość zaciągania długów. O ile dobrze pamiętam, w projekcie ustawy jest założenie, że w takim przypadku akcjonariuszem jest zawsze Skarb Państwa + inni udziałowcy, czyli np. tzw fundacje, organizacje ekologiczne. Zaciągamy długi na spółkę, udziałowcy (oczywiście oprócz SP) się ulatniają, a my spłacamy zobowiązania. Czytaj podatnicy. A na rzekę, taką większą jak Odra, sporo można pożyczyć :-). Jak napisał Grimson, mało śmieszne. Aczkolwiek pomysłowe - no może nie do końca, skopiowane z Nowej Zelandii. Być może nie wprost co do w/w ale natknąłem się z przypadkiem zagrabieniem 400m odcinka rzeki. Rzeka została ogrodzona w taki sposób żeby nikt nie miał do niej dostępu poza właścicielami przyległego terenu. Wystosowałem zapytanie do instytucji "Wody Polskie" czy w naszym kraju prawo dopuszcza takie zachowanie, podałem lokalizację nieprawomyślności oraz dokumentację zdjęciową. Otrzymałem odpowiedź iż jest to niezgodne z prawem, wskazano mi przy tym dokładne brzmienie właściwych paragrafów. Zapytałem więc co zrobią Wody Polskie aby tę samowolę ukrócić - nie uzyskałem odpowiedzi. Zatem poprosiłem o wskazanie odcinka dowolnej rzeki który mógłbym i ja zagarnąć - nie uzyskałem żadnej odpowiedzi. 🤨 Jako kajakarz spotykam sporo różnych dziwnych przypadków gospodarowania naszymi rzekami i ich wodami, aż boję się pomyśleć co byłoby gdyby mogły uzyskać osobowość prawną. Edytowane wczoraj o 17:51 przez mlodzio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi