Jump to content

Od 12 lutego 2021 stoki w Polsce będą otwarte.

moruniek
 Share

Recommended Posts

• Replies 59
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

TMR w Szczyrku sprzedaje już skipasy na następny weekend. Puki co po 109 PLN, całodzienny. Założę się że będzie jeszcze drożej.

Info z strony:
"Jutro podamy komunikat o trasach, które będą przygotowywane do otwarcia. Widzimy się już za 7 dni!"

Chyba sobie jaja robią jeśli mają zamiar nie otworzyć wszystkich tras <_<

Młody już mi dziurę w brzuchu wierci, tata szukaj noclegów. Też myślę, że należy kuć żelazo puki gorące, planujemy jechać od 12 do 17 lutego.

Z drugiej strony, myśląc racjonalnie, gorszej daty na otwarcie stoków i bazy noclegowej nie mogli wymyślić. Otwieramy bazę noclegową akurat jak startuje puchar świata w skokach w Zakopanem a później będziemy się dziwić, że ludzie przyjechali do miasta i przyszli pod skocznie, dopingować naszych. 

Młody już mi dziurę w brzuchu wierci, tata szukaj noclegów. Też myślę, że należy kuć żelazo puki gorące, planujemy jechać od 12 do 17 lutego.

Z drugiej strony, myśląc racjonalnie, gorszej daty na otwarcie stoków i bazy noclegowej nie mogli wymyślić. Otwieramy bazę noclegową akurat jak startuje puchar świata w skokach w Zakopanem a później będziemy się dziwić, że ludzie przyjechali do miasta i przyszli pod skocznie, dopingować naszych. 

Mi się wydaje, że w kwestii hoteli i wyciągów liczyły się tylko ferie.

Bo żadne badania transmisyjności choroby nie są wiarygodne przy dzieciakach nie do upilnowania :D

Jak w temacie.

W praktyce to właściciele wyciągów podjęli taką decyzję, pokazując rządzącym głupkom środkowy palec. No i oczywiście to w dużej mierze zasługa niezależnego sądownictwa, a szczególnie sądów administracyjnych, które w ostatnim czasie zmasakrowały to co małe kaziki z pisu sądziły o prawie. Może teraz w końcu co poniektórzy twardogłowi, którzy tu pisują zrozumieją dlaczego tak ważne jest aby sądy były niezależne od politycznych kaprysów wszelkich z bożej łaski wybrańców narodu, a szczególnie już takich troglodytów jak obecna banda.

Mi się wydaje, że w kwestii hoteli i wyciągów liczyły się tylko ferie.

Bo żadne badania transmisyjności choroby nie są wiarygodne przy dzieciakach nie do upilnowania :D

Ferie to będą dopiero teraz :o

Nauka zdalna (praca często też zdalna) więc dzieci do samochodu i hajda do Białki, Czarnej Góry czy gdzie tam komu bliżej i jakie tereny preferuje.

I jak się zorientują to zamkną jak nic po 2 tygodniach.

Szkoda tylko że ten rząd jest jakby nie stąd, że nie rozumie polskiej natury i zdolności do kombinowania a później będzie lament.

Ale tak to już w Polsce jest.

Jak ktoś ma możliwości to niech korzysta bo nie potrwa to długo.

Info z strony:
"Jutro podamy komunikat o trasach, które będą przygotowywane do otwarcia. Widzimy się już za 7 dni!"

Chyba sobie jaja robią jeśli mają zamiar nie otworzyć wszystkich tras <_<

Ale widzisz na kamerkach, że nie ma praktycznie śniegu? Na szczęście prognozy są obiecujące.

Oby otwarli Zbójnicką Kopę - bo jadę z mega początkującym narciarzem. I miałem plan go tam zostawić po dwóch wspólnych zjazdach. Powinien sobie poradzić heheh.

Ferie to będą dopiero teraz :o

Nauka zdalna (praca często też zdalna) więc dzieci do samochodu i hajda do Białki, Czarnej Góry czy gdzie tam komu bliżej i jakie tereny preferuje.

I jak się zorientują to zamkną jak nic po 2 tygodniach.

Szkoda tylko że ten rząd jest jakby nie stąd, że nie rozumie polskiej natury i zdolności do kombinowania a później będzie lament.

Ale tak to już w Polsce jest.

Jak ktoś ma możliwości to niech korzysta bo nie potrwa to długo.

Oj rozumieją, i to doskonale, sami kombinują. Wprowadziliby stan wyjątkowy i skończyłaby się radosna narodowa twórczość .

Ale widzisz na kamerkach, że nie ma praktycznie śniegu? Na szczęście prognozy są obiecujące.

Oby otwarli Zbójnicką Kopę - bo jadę z mega początkującym narciarzem. I miałem plan go tam zostawić po dwóch wspólnych zjazdach. Powinien sobie poradzić heheh.

Nie bój nic, Zbójnicka Kopa to "MUST HAVE" dla większości klientów Szczyrku, więc na 100% będzie chodziła :D mnie głównie chodzi o inne trasy. Poza tym że sporo śniegu zeszło teraz przez deszcz i plusowe temperatury, to jednak zapas był spory, a w najbliższych dniach powinno dopadać - tak że raczej problemu być nie powinno. Bardziej mnie martwi że zwolnili ludzi i może się zdarzyć że nie będzie komu tras przygotować - ot cała tajemnica.

Krzysiek od 14.02 melduje się w Białce na 10 dni haha :D  :lol:  :)