Skocz do zawartości

Czantoria

Administrator

Rekomendowane odpowiedzi

Ktoś się jutro wybiera ? 

Planujemy pojeździć 3-4h. Dzisiaj BSA nawet fajnie było ale dojazd przez Czechowice .. to niech jasny szlag ....Dlatego taki plan  :) . No chyba że ktoś był i coś nie teges...to prośba o jakieś info.

Pozdrawiam  :)

Uzupełnienie...

Dzisiaj pogoda rewelacja.Parking główny  8:15 jeszcze trochę miejsc było.

Trasy czynne : 

-czerwona 

-Górna część niebieskiej przy wyciągu Faturka czynna i warunek na niej Petarda  :) ...Niebieska oficjalnie nieczynna ale da się zjechać chociaż w środkowej części trochę luźnych kamieni wyciągniętych przez ratrak.

Ogólnie warunki lepsze przy wyciągu Faturka. Rano zero ludzi i fajny naturalny śnieg.

Czerwona o 10-tej już zjechana do betonowego podkładu a na wierzchu luźny "cukier" ale jazda całkiem sympatyczna ..

Kolejek do kolejki brak. z ciekawostek kulinarnych - u góry grzaniec jabłkowy (bezalkoholowy) 6 zł, kiełbasa z grilla 6zł  - całkiem Ok  ;)

Pozdr.

P.S- a i mają fajne K2 w wypożyczalni na dole - to nie reklama ale mam sentyment do nich bo mam dwie pary nart K2  :P  

• 1 rok później...
Sądząc z wizualizacji, gdzie w tle jest czeska wieża, nowa ma stanąć w rejonie szczytu. Logika tez wskazywalaby taka lokalizacje, bo każde miejsce niżej odcieloby całą zachodnią panoramę na Beskid sl-morawski i Góry Odrzańskie. Zresztą.... Gdyby nie to, że pakudztwo będzie widoczne z całego Beskidu Śl i w promieniu 50km to by mnie mało obchodziło. Czantoria i tak jest juz stracona....

• 10 miesięcy temu...
  • 1 miesiąc temu...
  • 10 miesięcy temu...
  • 3 lata później...
1 godzinę temu, mig napisał:

Wow... to mi wygląda na oswietlenie niebieskiej. Tylko gora czy cała? Nie slyszalem by bylo tam nasniezanie.... jest?

To jest oświetlenie na Faturce (orczyk). Do wyciągu na dole nie zjedziesz bo przez las nie jest naśnieżane.

• Like 1