Jump to content

Szczyrk - Centralny Ośrodek Sportu

Administrator
 Share

Recommended Posts

Mam nadzieje, ze skibus poprowadzą kierowcy a nie BORowiki. Szkoda byłoby nowego autobusu.........

Nie pomyślałem o tym wcześniej, ale dojazd przez Salmopol do Szczyrku będzie często utrudniony, bo pewnie przesiedzi znowu całą zimę na Zameczku w Wiśle...

COS otwiera sezon jutro:

‼Rusza narciarski sezon na Skrzycznem‼

Już jutro rozpoczyna się sezon narciarski na trasach COS OPO Szczyrk na Skrzycznem ❄⛷ Otwarta zostanie trasa „Ondraszek” ze Skrzycznego do Jaworzyny oraz łączona trasa FIS przez „grzebień” na trasę czerwoną aż do Jaworzyny.

Przypominamy, że czynna będzie również kolej na Skrzyczne na całej długości. Pierwszy wyjazd koleją z dolnej stacji o godz. 9:00, ostatni zjazd ze Skrzycznego godz. 15:15, z Jaworzyny na dół o godz. 15:30.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

A jednak wiedziałem co robię, że jadę tam 14.12 (ze sprytną sezonówką).

Jakie Warunki? Jeśli ktoś był to bardzo proszę o info. Rozważam jutro  wybrać się tam,  jednak chciał bym wiedzieć czy czasem nie wystają minerały.  Trochę jestem uprzedzony ponieważ od kilku lat początkiem sezonu tam bywałem i zawsze na FIS kaskada w tym okresie przebijało dużo kamieni. Nie chciałbym  nowych nart zaorać  ;)  

Jakie Warunki? Jeśli ktoś był to bardzo proszę o info. Rozważam jutro  wybrać się tam,  jednak chciał bym wiedzieć czy czasem nie wystają minerały.  Trochę jestem uprzedzony ponieważ od kilku lat początkiem sezonu tam bywałem i zawsze na FIS kaskada w tym okresie przebijało dużo kamieni. Nie chciałbym  nowych nart zaorać  ;)  

Na stronie Szczyrkowskiego (włączył do swojego systemu informacji COS) podają, że mają 20 cm śniegu - dużo to nie jest. Na stronach COS-u znacznie bardziej optymistyczne dane.

http://www.szczyrkow...trasy-i-koleje/

http://www.skrzyczne...pl/warunki.html

To było proste, zgadnijcie która to trasa ;)

attachicon.gifP2140094.JPG

Cześć

He he Dobre Bubolku.

Bubol specjalnie ?18? lat temu tak dobrał kadr żeby ją ukryć ale mogę zdradzić, że przeciwwagą tego wyciągu jest kosz na śnieg i bryły lodu zawieszony na odchylonym słupie.  Kiedyś miałem okazje odkopywać ta misterną konstrukcję. Żeby kosz wisiał trzeba było wykopać dwupiętrowy dół - jakieś 4,5m.

To były zimy.

Pozdro