Skocz do zawartości

Ku przestrodze

Chrońmy Rysie

Rekomendowane odpowiedzi

3 godziny temu, Wujot2 napisał:

Specjalnie dla Mariusza - miłośnika poezji napisałem to ja. Sam. Bez sztucznej. Bez inteligencji. 

Na sss..skiforum w dzień czwartkowy
Takie słyszy się rozmowy

Coś brakuje tutaj wątku,
Mitku - nie w porządku!

Cóż się dziwić, mój doktorku,
Nie pisałem już od wtorku!

Co za huncwot -
Westchnął Wujot.

Jan stroni od Stara,
A Star dlań tak się stara:

przyjmij Panie me usilne zabiegi
Czybyś nie chciał takiego kolegi?

Jan tylko nos zatyka:
Niech no Pan co prędzej zmyka,
Ja chcę kumpla mieć buraka,
Bo wybuchnie znowu draka.

Co za huncwot -
Westchnął Wujot.

Naraz słychać głos Mario(li):
Gdzie się Pan tutaj gramoli?!

Nie bądź dla mnie taka wielka -
Odpowiada jej Bruksel(k)a

Co za huncwot -
Westchnął Wujot.

Niech rozsądzi nas złotousta!
Co, Złotousta?! Głowa pusta?!

A Złotousta rzecze smutnie:
Moi drodzy, po co kłótnie,
Po co wasze swary głupie,
Wnet i tak z(a)giniemy w dupie!

Co za huncwot -
Westchnął Wujot.

Pięknie Panie, pięknie, ale czy pan tego nie czuje?

Notuj Pan jak ja podyktuję…

Dwa wiatry
Autor:
JULIAN TUWIM
Jeden wiatr - w polu wiał,
Drugi wiatr - w sadzie grał:
Cichuteńko, leciuteńko,
Liście pieścił i szeleścił,
Mdlał...

Jeden wiatr - pędziwiatr!
Fiknął kozła, plackiem spadł,
Skoczył, zawiał, zaszybował,
świdrem w gore zakolowa
I przewrócił się, i wpadł
Na szumiący senny sad,
Gdzie cichutko i leciutko
Liście pieścił i szeleścił
Drugi wiatr...

Sfrunął śniegiem z wiśni kwiat,
Parsknął śmiechem cały sad,
Wziął wiatr brata za kamrata,
Teraz z nim po polu lata,
Gonią obaj chmury, ptaki,
Mkną, wplątują się w wiatraki,
Głupkowate mylą śmigi,
W prawo, w lewo, świst, podrygi,
Dmą płucami ile sil,
Łobuzują, pal je licho!...

A w sadzie cicho, cicho... źródło: https://poezja.org/wz/Julian_Tuwim/22597/Dwa_wiatry

PS chciałbym szybować w przestworza

na kresy intelektu

w górach daleko od morza

śmiało i bez defektu

to pisałem ja prosty chłopak 

choć z Woli Wysokiej

co wszystko robi na opak

Wg Komisji Wielookiej

ps2 musiał być cytat i link specjalnie dla moich wielbicieli

Edytowane przez star
  • Haha 2

W dniu 22.03.2014 o 09:17, Chrońmy Rysie napisał:

Witam, chcę przestrzec amatorów narciarstwa przed tzw. "organizatorami wyjazdów".

Niejaki Wiesio zorganizował wyjazd  na 22.03.2014 - 29.03.2014 opisał apartamenty i plan wycieczki, wziął zaliczkę- no bo jak bym się rozmyślił żeby miał zabezpieczenie i w piątek 21.03 zadzwonił, że jakieś osoby zrezygnowały z jego usług i on odwołuje wycieczkę. ŻENADA - przestrzegam przed takimi pseudo-fanami narciarstwa.

Może inni też mają negatywne doświadczenia i stworzymy stronkę eliminującą niepoważnych miłośników narciarstwa.

niezły jajcarski temat się zrobił a założycielowi chodziło o coś zupełnie innego

• Like 1

4 godziny temu, Jan napisał:

niezły jajcarski temat się zrobił a założycielowi chodziło o coś zupełnie innego

Fakt. I nikt nie dorzucił swoich negatywnych wspomnień, np. z biurami podróży. A może i dorzucił, ale po "katastrofie" ze spalonym serwerem we Francji i przerwą na SF coś się pogubiło. Anyway, byłem na wielu wyjazdach z biurami podróży, letnich i zimowych i nigdy nie miałem powodów do narzekania. Oczywiście, były lepsze i gorsze, ale wszystkie były co najmniej niezłe.

• Thanks 1

3 minuty temu, a_senior napisał:

Fakt. I nikt nie dorzucił swoich negatywnych wspomnień, np. z biurami podróży. A może i dorzucił, ale po "katastrofie" ze spalonym serwerem we Francji i przerwą na SF coś się pogubiło. Anyway, byłem na wielu wyjazdach z biurami podróży, letnich i zimowych i nigdy nie miałem powodów do narzekania. Oczywiście, były lepsze i gorsze, ale wszystkie były co najmniej niezłe.

ale byłeś z oficjalnie działającymi organizatorami a nie Kazik przerobił furgonetkę i wozi ludzi na 4 dni w góry 

• Confused 1

4 godziny temu, Jan napisał:

ale byłeś z oficjalnie działającymi organizatorami a nie Kazik przerobił furgonetkę i wozi ludzi na 4 dni w góry 

Co cię to obchodzi że Kazik wozi furgonetką jak jest rynek na takie wyjazdy to się kręci. Znam chyba wszystkich busiarzy w PL i polecam takie wyjazdy, Kaziki są ok 👍

• Like 2

38 minut temu, Mikoski napisał:

Co cię to obchodzi że Kazik wozi furgonetką jak jest rynek na takie wyjazdy to się kręci. Znam chyba wszystkich busiarzy w PL i polecam takie wyjazdy, Kaziki są ok 👍

Też byłem. Choć nie nazywał się Kazik;-) Ale wiesz jak jest, najwięcej do powiedzenia mają ci co nigdy takim busem na narty nie jechali.

Edytowane przez star

27 minut temu, star napisał:

Też byłem. Choć nie nazywał się Kazik;-) Ale wiesz jak jest, najwięcej do powiedzenia mają ci co nigdy takim busem na narty nie jechali.

Dla mnie to jest rewelacyjna forma wyjazdów wsiadam w Katowicach lub Gliwicach wysiadam pod wyciągiem mam załatwioną kwaterę mam bardzo dobre jedzenie i codziennym transport na stok. Czego chcieć więcej a najważniejsze to zawsze spotkasz fajnych ludzi 👍. W marcu robimy wyjazd gdzie wszyscy się znamy i busa mamy wyłącznie dla siebie a takiego busa jak w tym roku załatwił nam @tomklyto biura turystyczne mogą pozazdrościć.

• Thanks 1

6 minut temu, Mikoski napisał:

Dla mnie to jest rewelacyjna forma wyjazdów wsiadam w Katowicach lub Gliwicach wysiadam pod wyciągiem mam załatwioną kwaterę mam bardzo dobre jedzenie i codziennym transport na stok. Czego chcieć więcej a najważniejsze to zawsze spotkasz fajnych ludzi 👍. W marcu robimy wyjazd gdzie wszyscy się znamy i busa mamy wyłącznie dla siebie a takiego busa jak w tym roku załatwił nam @tomklyto biura turystyczne mogą pozazdrościć.

No i alkohol. A do tego ekipa bierze w posiadanie chatę.