Jump to content

najlepsza muzyka na szusowanie

senalslider
 Share

Recommended Posts

• 1 year later...

Tez lubie System ....ale w aucie :) Poza tym bylo juz duzo nt.:
http://www.skiforum....7280#post247280
http://www.skiforum....hawkach&page=12
http://www.skiforum....t=muzyka&page=9
http://www.skiforum....rchquery=muzyka
...a poza tym jak mi dobrze to czasem sobie sam spiewam ;)

Przypuszczam, że w tym roku na Pracicy w doborowym towarzystwie będzie Ci nawet bardzo dobrze, i liczę tym samym na jakiś recital... :D
Ewentualnie mogę dopomóc w chórkach - Sese i wueres potwierdzą mój niewątpliwy, niepodważalny i zdumiewający talent wokalny.

• 3 years later...
  • 2 months later...
Co prawda zasypiam przy kołysankach takich jak ta: , jednak jeżdżąc na nartach, nie ograniczam swoich zmysłów słuchawkami...

Co do kapeli sztucznekwiaty, całkiem przyzwoicie, widać wyraźne wpływy początku lat dziewięćdziesiątych (dużo dobrych kapel powstało wtedy w Polsce) na "pierwszy słuch", kojarzy mi się z wrocławską kapelą Hurt...

Pozdrawiam, radcom

Super muzyką do szusowania jest "the sound of silence" - i nie chodzi mi o utwór duetu Simon and Garfunkel, ale o brzmienie ciszy gór. Dla mnie najpiękniejszym jest dźwięk jaki wydają narty na twardm stoku, gwizd wiatru w uszach i szelest przesuwanego śniegu. A i jeszcze cisza jaką słychać jadąc w puchu poza trasą, gdzie tylko z oddali słuchać cichy dźwięk wyciągu, jakieś odgłosy jadących narciarzy (i snowboardzistów - choć ich skrobanie akurat napawa mnie trochę lękiem, zwłaszcza jak słyszę ich zaraz za sobą :D)
Szanując prawa innych do słuchania muzyki cieszę się, że w dużych rozległych ośrodkach są miejsca, gdzie nie słychać puszczanej przez głośniki muzyki. Nie wyobrażam sobie jazdy ze słuchawkami w uszach - i głównym powodem nie są tu sprawy ani bezpieczeństwa, ani zdowotne.

Pozdrawiam, M.

• 5 months later...
  • 2 weeks later...
  • 1 month later...

No  masz rację   :)  Zapomniałam o wyostrzeniu innych zmysłów .

Sama nigdy w słuchawkach na nartach nie jeździłam bo wolę mieć kontakt nie tylko wzrokowy i lubię słuchać "snieg",natomiast jeżdżę chętnie z muzyką w samochodzie i mnie to nie rozprasza.

No  masz rację   :)  Zapomniałam o wyostrzeniu innych zmysłów .

Sama nigdy w słuchawkach na nartach nie jeździłam bo wolę mieć kontakt nie tylko wzrokowy i lubię słuchać "snieg",natomiast jeżdżę chętnie z muzyką w samochodzie i mnie to nie rozprasza.

w słuchawkach ?

Sally, co za porównanie ;)  Przy braku słuchu inne zmysły są naturalnie wyostrzone, podczas gdy u słyszącego muzyka w uszach płynąca z słuchawek je przytępia.

Wczoraj wracając późno z pracy jak zwykle włączyłam głośno muzykę w autku ..wcześniej się nad tym nie zastanawiałam ..po prostu zawsze dobrze mi się tak jeździ..Muzyka głośna wogóle mi nie przeszkadza (ale np szum  wentylatora tak ) .

Tak samo jest ze słuchawkami, kiedy robię coś w domu  kompletnie  nie przeszkadza mi słuchanie muzyki  w tym co robię .

I w jednym i w drugim przypadku jestem jakby odcięta od świata.

O ile robót domowych porównac nie moge to juz jazda samochodem tak..

Nawet zaryzykuję ,że  słuchając muzyki w samochodzie jestem bardziej czujna i skupiona na jeździe.

To troche analogiczne z tym co piszesz ,że umysł od razu uruchamia inne zmysły .

Tak jak z czuciem głębokim .Kiedy nie widzimy (mgła np) to zaczynamy "słuchać" swoich nóg.

Nie piszę tego  ,żeby tu robić rewolucję ale czy zdanie "Nie da się jeździć na nartach przy muzyce w słuchawkach odcinających," nie za szybko demonizuje  słuchanie muzyki podczas jazdy na nartach ?