Skocz do zawartości

Nauders/Belpiano/Solda

Gabrik

Rekomendowane odpowiedzi

1) Niedziela, Belpiano, relatywnie sporo osób, ale i tak nie więcej jak 2-5 minut do wyciągów. Pogoda jak dzwon, godzę wdrażanie wskazówek szkoleniowych, z pomocą znajomym i urlopowym podejściem. Niestety na koniec dnia zbiłem piszczel podczas układania nart i jutro może być boleśnie i problemowo, mam banię wielkości dużej śliwki.

Co do ośrodka, dla mnie wystarczająca petarda, jutro Nauders.

20260308_103506.thumb.jpg.9498f2ad9cf045419e0044626374e26f.jpg

20260308_132623.thumb.jpg.14964af675030d3049cdcc26af945ccb.jpg

20260308_122112.thumb.jpg.cba9b8f28a6333fac2d86ca95c8669df.jpg

20260308_092400.thumb.jpg.0df18fe4c292fc783228dbfb6f472d07.jpg

20260308_093020.thumb.jpg.a79d2a8f62b88ff64c45c689607df113.jpg

• Like 7
  • Thanks 2

7 godzin temu, zając napisał:

Mógłbyś rozwinąć tę myśl w wolnej chwili? 😁 bardziej "petarda" czy "wystarczająca"?

Jakie macie temperatury?

W skrócie, jestem przeciwieństwem busiarzy, lubię mniejsze ośrodki i nie nudzę się w nich.

Temp.według wskazań nad wejściem na krzesła +10. Prócz St Valentino i czerwonej schodzącej do dołu gondoli, wszystkie trasy jak w styczniu.

• Like 1
  • Thanks 1

38 minut temu, Gabrik napisał:

W skrócie, jestem przeciwieństwem busiarzy, 

też tak mam - nie lubię jeździć busami pod wyciąg 

wszystkie 3 destynacje bardzo urozmaicone - fajnie czarne trasy na prawym skraju Belpiano przy starym 3 osobowym wyciągu

2 godziny temu, Gabrik napisał:

W skrócie, jestem przeciwieństwem busiarzy, lubię mniejsze ośrodki i nie nudzę się w nich.

Temp.według wskazań nad wejściem na krzesła +10. Prócz St Valentino i czerwonej schodzącej do dołu gondoli, wszystkie trasy jak w styczniu.

Cześć

Nie wiem do końca o co ci chodziło ale bus na miejscu umożliwia szybki transfer pomiędzy małymi ośrodkami właśnie - inaczej i szybciej się tego nie załatwi. chłopaki robiący wyjazdy busami często na tym bazują dostosowując program praktycznie w czasie rzeczywistym - pogoda obłożenie itd.

Pozdro

2 godziny temu, Gabrik napisał:

Chyba nie wiesz o czym piszesz 😁 Na ilu wyjazdach byłeś z busiarzami? Których znasz?wiesz jak decydują o każdym dniu gdzie będziemy jeździć?wiesz że na czterodniowym wyjeździe busem możesz być w czterech ośrodkach małych i dużych. W okolicy Nauders byliśmy tylko w trzech ośrodkach a nie w czterech bo lawina zasypała drogę.

Proszę o odpowiedź ile lat jeździsz z busiarzami i ile razy w sezonie.

Edytowane przez Mikoski

Ja osobiście póki co mam trochę inny punkt widzenia na tym etapie i wybieram duże ośrodki narciarskie. Czym więcej km tym więcej różnych stoków o różnym nachyleniu i stopniu trudności . Jadąc setki km w Alpy na tym etapie chce nabierać doświadczenia a nie tłuc jeden stok w nieskończoność bo przecież mógłbym spokojnie latać do PL i tam takich ON z jedną dwoma trasami jest cała masa . Co innego szkolenie tam wystarczą 3/4 trasy i fokus totalny na ćwiczenia przez cały wyjazd. Tu małe ośrodki alpejskie są jak najbardziej trafne bo zazwyczaj nie ma ludzi i można się skupić na sobie . Oczywiście kto co lubi .

Paweł fajnie,że pojechałeś bo to kolejne dni które dadzą progres do przodu . 

Pozdro

Co do „busiarzy”to przemawia do mnie ich oferta cenowa i krótkie wyjazdy 4 dni takie jakie lubię najbardziej. Ostatnio miałem ofertę za 700zl nocleg HB swój transport ale niestety są to głównie wyjazdy weekendowe 🤷‍♂️ kiedyś napewno skorzystam ! 

Edytowane przez Victor
  • Thanks 1