jurek_h Napisano 3 godziny temu Udostępnij Napisano 3 godziny temu 2 godziny temu, tomkly napisał: Jeśli miałbym poszukiwać wzorców to gdzieś w uproszczeniu na poziomie profesora uniwersytetu tudzież genialnego wirtuoza ortopedii. Dla mnie social media to dowód totalnej degrengolady współczesnej cywilizacji. Zawsze w takich sytuacjach przychodzi mi na myśl Bartek Walos. To oczywiście żartobliwie ale jednak nie przepadam za opowiadaniem typu "kiedyś to było" Np. moja córka i jej dość szerokie otoczenie to cudowni, wspaniali ludzie i jestem pewien, że świat urządzony przez nich będzie lepszy niż niż ten który my taki jak widać wykreowaliśmy. Tak , to my , to nasze pokolenie za tym stoi ,że jest jak jest. Świat się oczywiście obroni i w moim przekonaniu współczesna młodzież uczyni go lepszym. 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
a_senior Napisano 3 godziny temu Udostępnij Napisano 3 godziny temu (edytowane) 3 godziny temu, tomkly napisał: Jeśli miałbym poszukiwać wzorców to gdzieś w uproszczeniu na poziomie profesora uniwersytetu tudzież genialnego wirtuoza ortopedii. Dla mnie social media to dowód totalnej degrengolady współczesnej cywilizacji. Cholera, szukam go już od ponad 50 lat u żony, profesora uniwersytetu. 🙂 A wirtuza ortopedii, a ściśle neurochirurga też szukamy od pewnego czasu. Niestety. 😉 Z social mediami jest tak jak z większością innych, zwłaszcza tych niedawnych, wynalazków ludzkości. Są plusy dodatnie i ujemne. 🙂 Bardzo mi się np. podoba zdanie S. Lema "Nie wiedziałem, że na świecie jest tylu głupich ludzi, dopóki nie zajrzałem do internetu". Nawet to nasze dość niemrawe forum, w końcu też SM, ma swoje dodatnie i ujemne. Wbrew pozorom, choć wydawało mi się, że o nartach dużo wiem, sporo dzięki SF nowego się dowiedziałem. No i cała sfera towarzyska w realu dla wielu uczestników. Te spotkania, gadki, może i przyjaźnie. To wszystko dzięki SM. Świat bez nich byłby o wiele bardziej szary. A na ile i jak z nich korzystamy to już zależy od nas. Jednym z powodów dla których tak bardzo filmiki Marty przypadły mi do gustu jest fakt, że mam dorosłą córkę. Dobrze jeżdżacą na nartach, choć oczywiście nie tak dobrze jak Marta, i troche podobną w zachowaniu do niej. I myślę, że podobne motywy ma Jurek. 🙂 Edytowane 3 godziny temu przez a_senior 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu 1 godzinę temu, a_senior napisał: A wirtuza ortopedii, a ściśle neurochirurga też szukamy od pewnego czasu. Niestety. 😉 Na tym podwórku też dawniej szukałem na pierwszych stronach gazet.. do momentu jak sobie uświadomiłem że gdy jedni pisali książki, robili profesury i doktoraty to inni stali przy stole operacyjnym - to takich teraz wybieram jakby co.. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
a_senior Napisano 56 minut temu Udostępnij Napisano 56 minut temu 18 minut temu, Lexi napisał: Na tym podwórku też dawniej szukałem na pierwszych stronach gazet.. do momentu jak sobie uświadomiłem że gdy jedni pisali książki, robili profesury i doktoraty to inni stali przy stole operacyjnym - to takich teraz wybieram jakby co.. Czasem uda sie pogodzić jedno i drugie. Na razie mamy namierzonego dr Chrzanowskiego. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 29 minut temu Udostępnij Napisano 29 minut temu 26 minut temu, a_senior napisał: Czasem uda sie pogodzić jedno i drugie. Na razie mamy namierzonego dr Chrzanowskiego. Też jeździ na nartach Carpani ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Edwin Napisano 22 minuty temu Udostępnij Napisano 22 minuty temu 51 minut temu, Lexi napisał: Na tym podwórku też dawniej szukałem na pierwszych stronach gazet.. do momentu jak sobie uświadomiłem że gdy jedni pisali książki, robili profesury i doktoraty to inni stali przy stole operacyjnym - to takich teraz wybieram jakby co.. To ja też poproszę o namiary na dobrego neurochirurga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 7 minut temu Udostępnij Napisano 7 minut temu 9 minut temu, Edwin napisał: To ja też poproszę o namiary na dobrego neurochirurga. Dr Andrzej Koziarski, kierownik kliniki neurochirurgii w WIM na Szaserów w Warszawie. Nie znam lepszego od guza mózgu. Operował moją szwagierkę kilkanaście lat temu. W USA, gdzie teraz szwagierka mieszka i poszła na kontrolę, byli pod dużym wrażeniem przeprowadzonej operacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi