grimson Napisano 14 godzin temu Udostępnij Napisano 14 godzin temu 2 godziny temu, Mitek napisał: Tu jest - pomimo - wielu błędów jazda, którą naprawdę można się jarać a nie jakimś panienkami. narciarsko tej panience nie dorastasz do pięt. więc jakim prawem ją oceniasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jurek_h Napisano 14 godzin temu Udostępnij Napisano 14 godzin temu 1 godzinę temu, Mitek napisał: Cześć I jeszcze wcielenie królewskie: Pozdro Ło matko!!! Herman może był skuteczny ale jego narciarstwo było subtelne i eleganckie jak język niemiecki w poezji 🙂 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 14 godzin temu Udostępnij Napisano 14 godzin temu 2 minuty temu, jurek_h napisał: Ło matko!!! Herman może był skuteczny ale jego narciarstwo było subtelne i eleganckie jak język niemiecki w poezji 🙂 Cześć Gdybyś powiedział, że Hermann był subtelny jak czołg to oczywiste ale akurat jego styl był bardzo płynny i pewny. Przy takim Cuche albo Raichu to był szczyt narciarskiej elegancji i poukładanej jazdy choć niepozbawionej ryzyka. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jurek_h Napisano 13 godzin temu Udostępnij Napisano 13 godzin temu (edytowane) Pierwszym skojarzeniem był oczywiście czołg ale użyłem już tego w stosunku do naszego forumowicza zza zachodniej granicy 🙂 , więc musiałam się wysilić 😉 Edytowane 13 godzin temu przez jurek_h 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 13 godzin temu Udostępnij Napisano 13 godzin temu 12 minut temu, jurek_h napisał: Pierwszym skojarzeniem był oczywiście czołg ale użyłem już tego w stosunku do naszego forumowicza zza zachodniej granicy 🙂 , więc musiałam się wysilić 😉 Cześć Ale ja celowo rozróżniam Hermanna od stylu jego jazdy. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 11 godzin temu Udostępnij Napisano 11 godzin temu (edytowane) 2 godziny temu, jurek_h napisał: Ło matko!!! Herman może był skuteczny ale jego narciarstwo było subtelne i eleganckie jak język niemiecki w poezji 🙂 Rilke? Von und zu… pavic zaczął Edytowane 11 godzin temu przez star 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomkly Napisano 11 godzin temu Udostępnij Napisano 11 godzin temu (edytowane) 3 godziny temu, grimson napisał: narciarsko tej panience nie dorastasz do pięt. więc jakim prawem ją oceniasz? Ale to w tej dyskusji nie ma znaczenia. Panienka niewątpliwie dobrze jeździ, ale w tym przejeździe robi pokazówkę. Gdyby tak pojechała na unifikacji to by ją oblała. Pytanie w jakich kategoriach podchodzimy do narciarstwa. Jeśli ten przejazd ma być wzorcem techniki jazdy, to na pewno daleko od niego odbiega. Jeśli radosnymi wygibasami, na zasadzie kto więcej teatru potrafi pokazać, to niewątpliwie jest temu bliska. I żeby nie było, że ze mnie jest jakiś technik, broń Boże. Preferuję jazdę szybką i skuteczną, zazwyczaj bardzo brzydką. Też potrafię skręcać w powietrzu, nawet bardzo to lubię robić, tylko nigdy bym takiego filmiku nie opublikował żeby pokazać jak to dobrze potrafię jeździć na nartach, gdyż to z dobrą jazdą nie ma wiele wspólnego. Edytowane 11 godzin temu przez tomkly Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 10 godzin temu Udostępnij Napisano 10 godzin temu 5 minut temu, tomkly napisał: tylko nigdy bym takiego filmiku nie opublikował a możesz opublikować taki z dobrą jazdą ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
widzewiak_z_gor Napisano 3 godziny temu Udostępnij Napisano 3 godziny temu 6 godzin temu, tomkly napisał: Ale to w tej dyskusji nie ma znaczenia. Panienka niewątpliwie dobrze jeździ, ale w tym przejeździe robi pokazówkę. Gdyby tak pojechała na unifikacji to by ją oblała. Pytanie w jakich kategoriach podchodzimy do narciarstwa. Jeśli ten przejazd ma być wzorcem techniki jazdy, to na pewno daleko od niego odbiega. Jeśli radosnymi wygibasami, na zasadzie kto więcej teatru potrafi pokazać, to niewątpliwie jest temu bliska. I żeby nie było, że ze mnie jest jakiś technik, broń Boże. Preferuję jazdę szybką i skuteczną, zazwyczaj bardzo brzydką. Też potrafię skręcać w powietrzu, nawet bardzo to lubię robić, tylko nigdy bym takiego filmiku nie opublikował żeby pokazać jak to dobrze potrafię jeździć na nartach, gdyż to z dobrą jazdą nie ma wiele wspólnego. Marta Giunti była zawodniczką narciarstwa alpejskiego z Włoch. Startowała w zawodach FIS i Pucharze Europy, głównie w slalomie gigancie, supergigancie i zjeździe. � fis-ski.com + 1 Miała opinię dużego talentu — zdobyła też młodzieżowe mistrzostwo Włoch w gigancie w 2017 roku. � gonews.it Później jej karierę mocno zatrzymały kontuzje i problemy zdrowotne, dlatego nie przebiła się do ścisłej światowej czołówki typu Puchar Świata. Według FIS ma obecnie status „not active”, czyli nieaktywna zawodniczka. https://www.fis-ski.com/DB/general/athlete-biography.html?sectorcode=al&competitorid=187492 Więcej pokory, bo kim Ty jesteś w narciarskim świecie, by oceniać młodzieżową mistrzynię Włoch? 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 3 godziny temu Udostępnij Napisano 3 godziny temu 15 minut temu, widzewiak_z_gor napisał: Marta Giunti była zawodniczką narciarstwa alpejskiego z Włoch. Startowała w zawodach FIS i Pucharze Europy, głównie w slalomie gigancie, supergigancie i zjeździe. � fis-ski.com + 1 Miała opinię dużego talentu — zdobyła też młodzieżowe mistrzostwo Włoch w gigancie w 2017 roku. � gonews.it Później jej karierę mocno zatrzymały kontuzje i problemy zdrowotne, dlatego nie przebiła się do ścisłej światowej czołówki typu Puchar Świata. Według FIS ma obecnie status „not active”, czyli nieaktywna zawodniczka. https://www.fis-ski.com/DB/general/athlete-biography.html?sectorcode=al&competitorid=187492 Więcej pokory, bo kim Ty jesteś w narciarskim świecie, by oceniać młodzieżową mistrzynię Włoch? Pokora na forum? Przedni żart, że zacytuję: Oto jest legowisko lwa: Zamaskowana dywanem podłoga, Klubowe fotele dwa, Na ścianie reprodukcja Van Gogha; Pod Van Goghiem ciężarki i hantle, Których widok drze się wielkim głosem, Że ten lew, czyli że pan ten, Jest sportsmenem, kulturystą i herosem… https://waligorski.art/liryka.php?litera=l&nazwa=115 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 3 godziny temu Udostępnij Napisano 3 godziny temu 17 minut temu, star napisał: Pokora na forum? Przedni żart, że zacytuję: Oto jest legowisko lwa: Zamaskowana dywanem podłoga, Klubowe fotele dwa, Na ścianie reprodukcja Van Gogha; Pod Van Goghiem ciężarki i hantle, Których widok drze się wielkim głosem, Że ten lew, czyli że pan ten, Jest sportsmenem, kulturystą i herosem… https://waligorski.art/liryka.php?litera=l&nazwa=115 faktycznie, nawet jeden taki gwiazdor królem się ogłosił a teraz jeszcze lwem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomkly Napisano 3 godziny temu Udostępnij Napisano 3 godziny temu (edytowane) 59 minut temu, widzewiak_z_gor napisał: Marta Giunti była zawodniczką narciarstwa alpejskiego z Włoch. Startowała w zawodach FIS i Pucharze Europy, głównie w slalomie gigancie, supergigancie i zjeździe. � fis-ski.com + 1 Miała opinię dużego talentu — zdobyła też młodzieżowe mistrzostwo Włoch w gigancie w 2017 roku. � gonews.it Później jej karierę mocno zatrzymały kontuzje i problemy zdrowotne, dlatego nie przebiła się do ścisłej światowej czołówki typu Puchar Świata. Według FIS ma obecnie status „not active”, czyli nieaktywna zawodniczka. https://www.fis-ski.com/DB/general/athlete-biography.html?sectorcode=al&competitorid=187492 Więcej pokory, bo kim Ty jesteś w narciarskim świecie, by oceniać młodzieżową mistrzynię Włoch? Rozumiem, że młodzieżowa mistrzyni Włoch to jakiś wielki autorytet niby jest???? Nie oceniam dziewczyny, tylko jej wygłupy na stoku. P.S. Grałem swego czasu w kadrze juniorów w brydża sportowego. Nie oceniam tego okresu, jako takiego którym chciałbym się chwalić - patrząc z dzisiejszej perspektywy nie miałem wtedy pojęcia o co w tej grze chodzi. Dalej zresztą uważam, że nie mam pojęcia, porównując się do zawodników polskiej reprezentacji. Przemyślałbym stawiany benchmark. Edytowane 2 godziny temu przez tomkly Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artie40 Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu 9 godzin temu, tomkly napisał: Ale to w tej dyskusji nie ma znaczenia. Panienka niewątpliwie dobrze jeździ, ale w tym przejeździe robi pokazówkę. Gdyby tak pojechała na unifikacji to by ją oblała. Pytanie w jakich kategoriach podchodzimy do narciarstwa. Jeśli ten przejazd ma być wzorcem techniki jazdy, to na pewno daleko od niego odbiega. Jeśli radosnymi wygibasami, na zasadzie kto więcej teatru potrafi pokazać, to niewątpliwie jest temu bliska. I żeby nie było, że ze mnie jest jakiś technik, broń Boże. Preferuję jazdę szybką i skuteczną, zazwyczaj bardzo brzydką. Też potrafię skręcać w powietrzu, nawet bardzo to lubię robić, tylko nigdy bym takiego filmiku nie opublikował żeby pokazać jak to dobrze potrafię jeździć na nartach, gdyż to z dobrą jazdą nie ma wiele wspólnego. Panienka nie jedzie na unifikację tylko dla funu i w tej kategorii nienajgorzej jej to wychodzi.. A już porównywanie prze Mitka jej jazdy, do Hermana na zawodach, gdzie idzie o setne części sekundy, to kompletne nieporozumienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu (edytowane) 1 godzinę temu, Jan napisał: faktycznie, nawet jeden taki gwiazdor królem się ogłosił a teraz jeszcze lwem Mój nick nie pochodzi od gwiazdorstwa głąbie. Autoironii nie ogarniasz. Klepiesz się po udach rubasznie się śmiejąc przy żartach Pietrzaka więc mnie to szczególnie nie dziwi. Jesteś jak bohater grany przez Pieczkę w Ziemi Obiecanej zresztą Mueller Edytowane 1 godzinę temu przez star Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu 28 minut temu, artie40 napisał: Panienka nie jedzie na unifikację tylko dla funu i w tej kategorii nienajgorzej jej to wychodzi.. A już porównywanie prze Mitka jej jazdy, do Hermana na zawodach, gdzie idzie o setne części sekundy, to kompletne nieporozumienie. Weźcie odpuśćcie sobie chłopaki z tymi panienkami… skąd wam się to bierze? Z Polski szlacheckiej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 57 minut temu Udostępnij Napisano 57 minut temu 31 minut temu, star napisał: Weźcie odpuśćcie sobie chłopaki z tymi panienkami… skąd wam się to bierze? Z Polski szlacheckiej? Chłopaki to u szewca przed wojną drewniane ćwieki w zębach prostowali, tu są mężczyźni 🤣. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 39 minut temu Udostępnij Napisano 39 minut temu 16 minut temu, kordiankw napisał: Chłopaki to u szewca przed wojną drewniane ćwieki w zębach prostowali, tu są mężczyźni 🤣. Pewny jesteś? Co do przedwojennych czasów nie mam wątpliwości;-) ps chciałem być zrozumiany przez społeczność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi