MarioJ Napisano 4 godziny temu Udostępnij Napisano 4 godziny temu 47 minut temu, grimson napisał: Jaka jest strategia PL na obronę przed Niemcami? W koncu nie mogą odżałować ziem na zachodzie PL. Jaka jest strategia obrony przed banderlandem? W końcu roszczą pretensje terytorialne do Przemysla i okolic. Odpowiadasz pytaniem na pytanie. To znaczy nie umiesz odpowiedzieć na moje pytanie. Pozwól więc że ja też nie odpowiem na Twoje pytania. Edukacja Ciebie i tak nic nie da. star Ci podeślę linki, to się edukuj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 4 godziny temu Udostępnij Napisano 4 godziny temu 3 minuty temu, MarioJ napisał: Odpowiadasz pytaniem na pytanie. To znaczy nie umiesz odpowiedzieć na moje pytanie. Pozwól więc że ja też nie odpowiem na Twoje pytania. Edukacja Ciebie i tak nic nie da. star Ci podeślę linki, to się edukuj piszesz o pajacach, a ja odpowiadam pytaniem na pytanie. jest gitara. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 4 godziny temu Udostępnij Napisano 4 godziny temu (edytowane) 4 godziny temu, grimson napisał: .... żyznej glebie ukraińskiej. W końcu Władek się wkurzył i najechał na naszego sąsiada. Fakt ataku na Ukrainę potępiam, ..... O ratlerku mam podobne zdanie, ale wytlumacz mnie staremu co imć Wladek ma do wkurzania sie na dzialania niezależnego panstwa. Tym bardziej ze jego poprzednik, reprezentujący rzad samoistijnej Rosji, podpisał się pod gwarancją nieagresji i integralności terytorialnej dla tejże Ukrainy, mocno opłaconą rezygnacją z kilkuset głowic atomowych... jak widać przepłaconą..... Co warte jest slowo Rosji -tyle co byle g...o.... Edytowane 1 godzinę temu przez mig 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 3 godziny temu Udostępnij Napisano 3 godziny temu 1 godzinę temu, grimson napisał: skoro nie może, to po co wysyła drony nad Polskę, kraj NATO? Może po to: https://press.pl/tresc/89260,prokremlowska-propaganda-zalala-media-spolecznosciowe-po-ataku-dronow?fbclid=IwZnRzaAMvmZtleHRuA2FlbQIxMQABHm47SO4GNRLTdHHInzKZ8FHI_gFw2a8d6KHbZXwYDE0qwa6jN8DqbgJ9bPUj_aem_f4GCm4mmKL-UAlIo8nQc8g A ty doskonale wpisujesz się w ten trend. 2 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikoski Napisano 3 godziny temu Udostępnij Napisano 3 godziny temu 4 godziny temu, Wujot2 napisał: Przypomnę, że to moskale rozpoczęli wojnę. Jakbyś zapomniał to prowadzą też operacje hybrydowe przeciwko Polsce. Na przykład przywożą emigrantów i na potęgę zakłócają sygnały gps. A jeszcze atakowali infrastrukturę kolejową i podpalali. Mozesz wykorzystując szare komórki zastanowić się jakie jest prawdopodobieństwo, że drony wysłali ruskie a jakie, że Ukraińcy (poczytaj oficjalną narrację ruskich - "nie planowaliśmy" https://defence24.pl/wojna-na-ukrainie-raport-specjalny-defence24/rosyjskie-mo-nie-planowalismy-uderzen-w-polske ). Swoimi wypowiedziami wpisujesz się w propagandę ruskich troli. Opcje są dwie albo nim jesteś albo jesteś debilem co nie rozumie polskich interesów. Wypierdalaj stąd. Myślę że tu są obie opcje po 50% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu 7 minut temu, kordiankw napisał: Może po to: https://press.pl/tresc/89260,prokremlowska-propaganda-zalala-media-spolecznosciowe-po-ataku-dronow?fbclid=IwZnRzaAMvmZtleHRuA2FlbQIxMQABHm47SO4GNRLTdHHInzKZ8FHI_gFw2a8d6KHbZXwYDE0qwa6jN8DqbgJ9bPUj_aem_f4GCm4mmKL-UAlIo8nQc8g A ty doskonale wpisujesz się w ten trend. Cześć Żeby zrozumieć co przekazujesz, trzeba mieć chociaż przyrząd do myślenia Witoldzie. Trzymaj się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wujot2 Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu 6 minut temu, Mikoski napisał: Myślę że tu są obie opcje po 50% A ja mam wątpliwości, bo grimson na co dzień buduję tutaj pozycję fajnego aktywnego użytkownika. Ale aktywuje swoją proruską propagandę synchronicznie akcjami ruskich w SM. Dla mnie bardziej ruski trol. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu 8 minut temu, kordiankw napisał: Może po to: https://press.pl/tresc/89260,prokremlowska-propaganda-zalala-media-spolecznosciowe-po-ataku-dronow?fbclid=IwZnRzaAMvmZtleHRuA2FlbQIxMQABHm47SO4GNRLTdHHInzKZ8FHI_gFw2a8d6KHbZXwYDE0qwa6jN8DqbgJ9bPUj_aem_f4GCm4mmKL-UAlIo8nQc8g A ty doskonale wpisujesz się w ten trend. Dezinformacja to błyskawiczne potwierdzenie, bez szczegółowych danych, że drony były podarunkiem od Moskwy. Pamietasz pierwsze reakcje mediów z jesieni 2022 po upadku rakiety w Przewodowie? Kogo to wskazywały paluchem media i nasi politycy? Niedawne wejścia pojedynczych dronów w polska przestrzeń powietrzna? Identyczna sytuacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu 1 minutę temu, Wujot2 napisał: A ja mam wątpliwości, bo grimson na co dzień buduję tutaj pozycję fajnego aktywnego użytkownika. Ale aktywuje swoją proruską propagandę synchronicznie akcjami ruskich w SM. Dla mnie bardziej ruski trol. Zapomniałeś napisać o rublach na koncie, tak z czystej uprzejmości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikoski Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu 2 godziny temu, Spiochu napisał: Z tego co widzę, większość forum ocenia, że to ruscy wyslali te drony. Jaki mieli w tym interes? Po co mobilizują wrogi kraj (PL) do intensywniejszych zbrojeń, zanim go realnie zaatakują? Czy chodzilo tylko o sprawdzenie naszych mozliwosci? A ty cipo która oficjalnie tu pisała że jak coś się podzieje to będziesz pitał oszczędź nam swoich wypocin i już spierdalaj jak najdalej stąd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wujot2 Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu 2 minuty temu, grimson napisał: Zapomniałeś napisać o rublach na koncie, tak z czystej uprzejmości. Myślę, że płacą Ci w innej walucie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jurek_h Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu (edytowane) Bandyta Putin uważa wszystkich rządzących zachodnim światem za miękkie faje, które myślą, że schodząc mu z drogi rozwiążą problem. Niestety ma rację i przesuwa kolejne granice oswajając nas z takim stanem rzeczy. Ja już dziś wysłał bym mu z każdego przygranicznego kraju, począwszy od Norwegii przez Finlandię, Estonię, Łotwę, Litwę, Polskę po Ukrainę po 100 nieuzbrojonych ( Ukraina 500 uzbrojonych ), tanich dronów i rżnął głupa, że nie wiemy o co chodzi. Tacy jak on rozumieją tylko argumenty siły a obiektywnie ten morderca pokazał na Ukrainie , że jej nie ma. Edytowane 2 godziny temu przez jurek_h 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spiochu Napisano 2 godziny temu Autor Udostępnij Napisano 2 godziny temu 8 minut temu, Mikoski napisał: A ty cipo która oficjalnie tu pisała że jak coś się podzieje to będziesz pitał oszczędź nam swoich wypocin i już spierdalaj jak najdalej stąd Sam wypierdalaj debilu. Najlepiej na Ukraine. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spiochu Napisano 2 godziny temu Autor Udostępnij Napisano 2 godziny temu 7 minut temu, jurek_h napisał: Bandyta Putin uważa wszystkich rządzących zachodnim światem za miękkie faje, które myślą, że schodząc mu z drogi rozwiążą problem. Niestety ma rację i przesuwa kolejne granice oswajając nas z takim stanem rzeczy. Ja już dziś wysłał bym mu z każdego przygranicznego kraju, począwszy od Norwegii przez Finlandię, Estonię, Łotwę, Litwę, Polskę po Ukrainę po 100 ( Ukraina 500 uzbrojonych ) nieuzbrojonych, tanich dronów i rżnął głupa, że nie wiemy o co chodzi. Jaka bylaby korzysc z takiej akcji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu Widzę że się robi ładny gnój. Prośba o używanie faktów i danych, oraz eliminację wyzwisk. Piszmy merytorycznie. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu Tutaj kwiatek, jak „nasze” media budują narrację w społeczeństwie: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu @mig rozumiem że sformułowania typu: - Wypierdalaj stąd - taki pajac jak Ty - ty cipo to merytoryka najczystszej postaci? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu 27 minut temu, grimson napisał: Tutaj kwiatek, jak „nasze” media budują narrację w społeczeństwie: A tu o narracji https://wiadomosci.wp.pl/byla-funkcjonariuszka-kontrwywiadu-abw-tlumaczy-jak-wiele-putin-chcial-osiagnac-prowokacja-z-dronami-7199072971823648a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu 7 minut temu, grimson napisał: @mig rozumiem że sformułowania typu: - Wypierdalaj stąd - taki pajac jak Ty - ty cipo to merytoryka najczystszej postaci? "Wypierdalaj" - czasownik, określa konieczność szybkiego oddalenia się pośpiesznym krokiem w dowolnie obranym kierunku 😉. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu (edytowane) 13 minut temu, grimson napisał: @mig rozumiem że sformułowania typu: - Wypierdalaj stąd - taki pajac jak Ty - ty cipo to merytoryka najczystszej postaci? Określenie niepodobają mi się, jednak przyznam, że bardzo się starasz Edytowane 1 godzinę temu przez mig 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu 34 minuty temu, grimson napisał: Tutaj kwiatek, jak „nasze” media budują narrację w społeczeństwie: Rafał to twój kumpel czy rodzina? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu 12 minut temu, star napisał: A tu o narracji https://wiadomosci.wp.pl/byla-funkcjonariuszka-kontrwywiadu-abw-tlumaczy-jak-wiele-putin-chcial-osiagnac-prowokacja-z-dronami-7199072971823648a mam tę funkcjonariuszkę wsród kontaktów na Linkedin, czytam na bieżąco. czy nie jest wspaniałe, że jak beczące owce u Orwella "cztery nogi dobrze, dwie nogi - źle" wszystkie nasze media jednogłośnie odtrąbiły winę po stronie ruskich? bez rzetelnej analizy, bez sprawdzenia, czy banderland czegoś przypadkiem nam nie wysłał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
a_senior Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu To jest niezłe: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 52 minuty temu Udostępnij Napisano 52 minuty temu 24 minuty temu, grimson napisał: banderland Wylewasz tu krokodyle łzy na obraźliwe określenia, a Ukrainy nie określasz inaczej niż powyżej czy jeszcze Banderowcy czy mniej lub bardziej obraźliwie. Nie zauważyłem podobnego symetryzmu w stosunku do moskali. I dziwisz się, że wielu postrzega Cię jako ruskiego trolla. Ps. A swoją drogą zweryfikowałeś już moją tożsamość u mojego kolegi, którego również masz wśród swoich znajomych? 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 25 minut temu Udostępnij Napisano 25 minut temu 14 minut temu, kordiankw napisał: Wylewasz tu krokodyle łzy na obraźliwe określenia, a Ukrainy nie określasz inaczej niż powyżej czy jeszcze Banderowcy czy mniej lub bardziej obraźliwie. Nie zauważyłem podobnego symetryzmu w stosunku do moskali. I dziwisz się, że wielu postrzega Cię jako ruskiego trolla. Ps. A swoją drogą zweryfikowałeś już moją tożsamość u mojego kolegi, którego również masz wśród swoich znajomych? no cóż, czas na rodzinną historię, którą tu już kiedyś opisałem: ja żyję tylko i wyłącznie dzięki temu, że moja ś.p. babcia od strony mamy, w 1943r na Wołyniu jako siedmiolatka szła z koleżanką przez pole w kierunku wsi. w pewnym momencie dziewczynki zauważyły, że zbliża się do nich grupa z piłami, pałkami, młotkami, stalowymi prętami i tym podobnym sprzętem. babcia przeżyła, bo zaczęła uciekać przez pole do domu. jej koleżanka nie miala takiego szczęścia, potknęła się i upadła. została zatłuczona przez naszych "przyjaciół". więc skoro "przyjaciele" ze wschodu dalej mają u siebie kult Bandery, stawiają swoim bohaterom pomniki, na ich ulicach powiewają czerwono-czarne flagi, i do tej pory nie przeprosili Polski za Wołyń, to się nie dziw, że piszę o nich per banderowcy. swoją droga "banderowiec" to nie jest obraźliwe określenie. są gorsze, i te mogą być obraźliwe. żeby było jasne: nie jestem ani za ruskimi, ani za banderowcami. oba kraje są krajami wrogimi wobec Polski. oba kraje mocno i negatywnie zaznaczyły swoją obecność w naszej historii. jestem za pokojem dla Polski; zobacz jaka jest teraz nagonka pro-wojenna. nikt w PL nie mówi o pokoju w wojnie u naszego wschodniego sąsiada, wszyscy w mainstream mówią o wysyłaniu uzbrojenia na wschód i wspieraniu wiadomo jakiego kraju. idąc dalej tym tropem, nabijam się z mass mediów i z polityków, którzy pchają PL do działań wojennych, urabiają społeczeństwo i kształtują jego opinię. jak jest to odbierane jako ruska onuca, agent Kremla, czy wpływy ze strony Moskwy -> mogę się z politowaniem uśmiechnąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi