Skocz do zawartości

Drony

Spiochu

Rekomendowane odpowiedzi

47 minut temu, grimson napisał:

Jaka jest strategia PL na obronę przed Niemcami? W koncu nie mogą odżałować ziem na zachodzie PL. Jaka jest strategia obrony przed banderlandem? W końcu roszczą pretensje terytorialne do Przemysla i okolic.

Odpowiadasz pytaniem na pytanie. To znaczy nie umiesz odpowiedzieć na moje pytanie.

Pozwól więc że ja też nie odpowiem na Twoje pytania. Edukacja Ciebie i tak nic nie da.

star Ci podeślę linki, to się edukuj

3 minuty temu, MarioJ napisał:

Odpowiadasz pytaniem na pytanie. To znaczy nie umiesz odpowiedzieć na moje pytanie.

Pozwól więc że ja też nie odpowiem na Twoje pytania. Edukacja Ciebie i tak nic nie da.

star Ci podeślę linki, to się edukuj

piszesz o pajacach, a ja odpowiadam pytaniem na pytanie. jest gitara.

4 godziny temu, grimson napisał:

.... żyznej glebie ukraińskiej. W końcu Władek się wkurzył i najechał na naszego sąsiada. Fakt ataku na Ukrainę potępiam, .....

O ratlerku mam podobne zdanie, ale wytlumacz mnie staremu co imć Wladek ma do wkurzania sie na dzialania niezależnego panstwa. Tym bardziej ze jego poprzednik, reprezentujący rzad samoistijnej  Rosji, podpisał się pod gwarancją nieagresji i integralności terytorialnej dla tejże Ukrainy, mocno opłaconą rezygnacją z kilkuset głowic atomowych... jak widać przepłaconą..... 

Co warte jest slowo Rosji -tyle co byle g...o....

Edytowane przez mig
  • Like 1
  • Thanks 1

1 godzinę temu, grimson napisał:

skoro nie może, to po co wysyła drony nad Polskę, kraj NATO?

Może po to:

https://press.pl/tresc/89260,prokremlowska-propaganda-zalala-media-spolecznosciowe-po-ataku-dronow?fbclid=IwZnRzaAMvmZtleHRuA2FlbQIxMQABHm47SO4GNRLTdHHInzKZ8FHI_gFw2a8d6KHbZXwYDE0qwa6jN8DqbgJ9bPUj_aem_f4GCm4mmKL-UAlIo8nQc8g

A ty doskonale wpisujesz się w ten trend.

• Like 2
  • Thanks 2

4 godziny temu, Wujot2 napisał:

Przypomnę, że to moskale rozpoczęli wojnę. Jakbyś zapomniał to prowadzą też operacje hybrydowe przeciwko Polsce. Na przykład przywożą emigrantów i na potęgę zakłócają sygnały gps. A jeszcze atakowali infrastrukturę kolejową i podpalali. Mozesz wykorzystując szare komórki zastanowić się jakie jest prawdopodobieństwo, że drony wysłali ruskie a jakie, że Ukraińcy (poczytaj oficjalną narrację ruskich - "nie planowaliśmy" https://defence24.pl/wojna-na-ukrainie-raport-specjalny-defence24/rosyjskie-mo-nie-planowalismy-uderzen-w-polske ).

Swoimi wypowiedziami wpisujesz się w propagandę ruskich troli. Opcje są dwie albo nim jesteś albo jesteś debilem co nie rozumie polskich interesów. 

Wypierdalaj stąd.

Myślę że tu są obie opcje po 50% 

7 minut temu, kordiankw napisał:

Cześć

Żeby zrozumieć co przekazujesz, trzeba mieć chociaż przyrząd do myślenia Witoldzie.

Trzymaj się.

6 minut temu, Mikoski napisał:

Myślę że tu są obie opcje po 50% 

A ja mam wątpliwości, bo grimson na co dzień buduję tutaj pozycję fajnego aktywnego użytkownika. Ale aktywuje swoją proruską propagandę synchronicznie akcjami ruskich w SM. 

Dla mnie bardziej ruski trol.

• Like 1

8 minut temu, kordiankw napisał:

Dezinformacja to błyskawiczne potwierdzenie, bez szczegółowych danych, że drony były podarunkiem od Moskwy.

Pamietasz pierwsze reakcje mediów z jesieni 2022 po upadku rakiety w Przewodowie? Kogo to wskazywały paluchem media i nasi politycy? 

Niedawne wejścia pojedynczych dronów w polska przestrzeń powietrzna? Identyczna sytuacja.

1 minutę temu, Wujot2 napisał:

A ja mam wątpliwości, bo grimson na co dzień buduję tutaj pozycję fajnego aktywnego użytkownika. Ale aktywuje swoją proruską propagandę synchronicznie akcjami ruskich w SM. 

Dla mnie bardziej ruski trol.

Zapomniałeś napisać o rublach na koncie, tak z czystej uprzejmości.

2 godziny temu, Spiochu napisał:

Z tego co widzę, większość forum ocenia, że to ruscy wyslali te drony.

Jaki mieli w tym interes? Po co mobilizują wrogi kraj (PL) do intensywniejszych zbrojeń, zanim go realnie zaatakują? Czy chodzilo tylko o sprawdzenie naszych mozliwosci?

A ty cipo która oficjalnie tu pisała że jak coś się podzieje to będziesz pitał oszczędź nam swoich wypocin i już spierdalaj jak najdalej stąd 

Bandyta Putin uważa wszystkich rządzących zachodnim światem za miękkie faje, które myślą, że schodząc mu z drogi rozwiążą problem. Niestety ma rację i przesuwa kolejne granice oswajając nas z takim stanem rzeczy.

Ja już dziś wysłał bym mu z każdego przygranicznego kraju, począwszy od Norwegii przez Finlandię, Estonię, Łotwę, Litwę, Polskę po Ukrainę po 100  nieuzbrojonych ( Ukraina 500 uzbrojonych ), tanich  dronów i rżnął głupa, że nie wiemy o co chodzi.

Tacy jak on rozumieją tylko argumenty siły a obiektywnie ten morderca pokazał na Ukrainie , że jej nie ma.

Edytowane przez jurek_h
  • Like 1

7 minut temu, jurek_h napisał:

Bandyta Putin uważa wszystkich rządzących zachodnim światem za miękkie faje, które myślą, że schodząc mu z drogi rozwiążą problem. Niestety ma rację i przesuwa kolejne granice oswajając nas z takim stanem rzeczy.

Ja już dziś wysłał bym mu z każdego przygranicznego kraju, począwszy od Norwegii przez Finlandię, Estonię, Łotwę, Litwę, Polskę po Ukrainę po 100  ( Ukraina 500 uzbrojonych ) nieuzbrojonych, tanich  dronów i rżnął głupa, że nie wiemy o co chodzi.

Jaka bylaby korzysc z takiej akcji?

13 minut temu, grimson napisał:

@mig rozumiem że sformułowania typu:

- Wypierdalaj stąd

- taki pajac jak Ty

- ty cipo 

to merytoryka najczystszej postaci?

Określenie niepodobają mi się, jednak przyznam, że bardzo się starasz

Edytowane przez mig
  • Thanks 1

12 minut temu, star napisał:

mam tę funkcjonariuszkę wsród kontaktów na Linkedin, czytam na bieżąco.

czy nie jest wspaniałe, że jak beczące owce u Orwella "cztery nogi dobrze, dwie nogi - źle" wszystkie nasze media jednogłośnie odtrąbiły winę po stronie ruskich? bez rzetelnej analizy, bez sprawdzenia, czy banderland czegoś przypadkiem nam nie wysłał?

24 minuty temu, grimson napisał:

banderland 

Wylewasz tu krokodyle łzy na obraźliwe określenia, a Ukrainy nie określasz inaczej niż powyżej czy jeszcze Banderowcy czy mniej lub bardziej obraźliwie. Nie zauważyłem podobnego symetryzmu w stosunku do moskali. I dziwisz się, że wielu postrzega Cię jako ruskiego trolla.

Ps. A swoją drogą zweryfikowałeś już moją tożsamość u mojego kolegi, którego również masz wśród swoich znajomych?