Skocz do zawartości

Elektryki na drogach, BEV, EV a może hybryda?

Marcos73

Rekomendowane odpowiedzi

14 minut temu, mig napisał:

Tak ogolnie. Czasem smieszą mnie Twoje poszukiwania "winnych" po całym świecie a szczegolnie w  otoczeniu "systemowym" i próby obiektywizowania swoich działań i zaniechań.... ale fajnie się czyta. Mozna wiele nauczyć się. Tym razem były winne panienki, chociaż hetero...

Ale ten post nie jest o mnie.

Mozesz sobie zalozyc roboczo ze sam odpowiadam za wszystkie moje problemy ale to nic nie zmienia w temacie.

Pisze o duzej grupie osob, ktore kiepsko sobie radza finansowo mimo wyksztalcenia i zaangazowania. Kiepsko, czyli znacznie gorzej ode mnie.

Pisze takze o wiekszosci mlodych mezczyzn, ktorzy nie maja szans na znalezienie partnerki bo zadna ich nie chce. Ewentualnie zainteresowane sa takie o 3 ligi gorsze od nich. Wiem ze trudno w to uwierzyc ale tak media spolecznosciowe zmienily spoleczenstwo. 

15 minut temu, Spiochu napisał:

Mozesz sobie zalozyc roboczo ze sam odpowiadam za wszystkie moje problemy ale to nic nie zmienia w temacie.

Pisze o duzej grupie osob, ktore kiepsko sobie radza finansowo mimo wyksztalcenia i zaangazowania. Kiepsko, czyli znacznie gorzej ode mnie.

Pisze takze o wiekszosci mlodych mezczyzn, ktorzy nie maja szans na znalezienie partnerki bo zadna ich nie chce. Ewentualnie zainteresowane sa takie o 3 ligi gorsze od nich. Wiem ze trudno w to uwierzyc ale tak media spolecznosciowe zmienily spoleczenstwo. 

a możesz to trochę usystematyzować- te kryteria ligowe dla kobiet ewentualnych partnerek?

co mają umieć?

jak mają wyglądać?

Ps. 

może nowy temat załóż bo do aut to za bardzo nie pasuje

Edytowane przez Jan

11 minut temu, Jan napisał:

a możesz to trochę usystematyzować- te kryteria ligowe dla kobiet ewentualnych partnerek?

co mają umieć?

jak mają wyglądać?

Ps. 

może nowy temat załóż bo do aut to za bardzo nie pasuje

Kazdy ma pewnie troche inne kryteria ale jesli Ty jestes wysportowanym menagerem z roznymi pasjami a panna ma 20 kilo nadwagi pracuje w zabce i oglada netfliksa to chyba zauwazysz roznice.

I znowu to nie bylo o mnie. Nie jestem menagerem ani nie poznalem panny z zabki.

Edytowane przez Spiochu

4 godziny temu, Spiochu napisał:

Kazdy ma pewnie troche inne kryteria ale jesli Ty jestes wysportowanym menagerem z roznymi pasjami a panna ma 20 kilo nadwagi pracuje w zabce i oglada netfliksa to chyba zauwazysz roznice.

I znowu to nie bylo o mnie. Nie jestem menagerem ani nie poznalem panny z zabki.

Zajebiste sortowanie ludzi 😕 już tacy przed tobą byli . To powyżej ty napisałeś i tego nie wygumkujesz. 

Kasty trzeba wprowadzić i sukom się odechce wybrzydzać 🤣 tylko księciunia z swojego kręgu muszą wybrać 😂 a że pizdowaty to nic. 

5 godzin temu, Spiochu napisał:

Piotrek, ja mam wrażenie że w dzisiejszych czasach młodzież radzi sobie o wiele lepiej niż osoby z mojej generacji (1972). Mam na myśli pracowników. 30 lat temu jedynym rozwiązaniem żeby do czegoś dojść było założenie własnego biznesu, co też większość z nas uczyniła. Natomiast obecnie rynek pracy pełen jest rozmaitych ofert i to zazwyczaj atrakcyjnych finansowo. W mojej ocenie dużo powyżej kompetencji osób, które teraz na ten rynek pracy trafiają. Czyli generacja 25-30 latków ma teraz dużo lepiej aniżeli kiedyś. Poza wyższymi stawkami za pracę korzystają też z dorobku wypracowanego przez swoich rodziców. 

Jak chodzi o kobiety, no cóż. Może warto sobie postawić pytanie jacy są obecni faceci z generacji 25-30, co są w stanie tym kobietom zaoferować, czy chcą się wiązać na stałe. To są zawsze wyboru obydwu stron. Kobiety mają wyższe niż kiedyś oczekiwania i można to zrozumieć. Życie to na pewno zweryfikuje, część z nich obudzi się za 10 lat, chcąc mieć dzieci, a chętnych na to facetów nie będzie. Weź też pod uwagę, że w społeczeństwie jest 107 kobiet na 100 facetów (oczywiście rozkład w poszczególnych przedziałach wiekowych nie jest tożsamy) czyli prędzej czy później facet będzie towarem pożądanym, gdyż deficytowym. Moim zdaniem stawiasz zbyt dużo uproszczeń --> jeśli młody facet coś sobą prezentuje to na pewno znajdzie wartościową partnerkę a nie panienkę z Tik-Toka czy Instagrama. Na gwiazdy tych mediów nie warto spoglądać i nie za bardzo rozumiem, czemu ubolewasz nad losem facetów, którzy mieliby te panny posiąść na stałe. Toż lepiej, dla tych chłopaków, że te panny ich nie chcą, wierz mi. 😀

Edytowane przez tomkly
  • Like 2

30 minut temu, tomkly napisał:

Piotrek, ja mam wrażenie że w dzisiejszych czasach młodzież radzi sobie o wiele lepiej niż osoby z mojej generacji (1972). Mam na myśli pracowników. 30 lat temu jedynym rozwiązaniem żeby do czegoś dojść było założenie własnego biznesu, co też większość z nas uczyniła. Natomiast obecnie rynek pracy pełen jest rozmaitych ofert i to zazwyczaj atrakcyjnych finansowo. W mojej ocenie dużo powyżej kompetencji osób, które teraz na ten rynek pracy trafiają. Czyli generacja 25-30 latków ma teraz dużo lepiej aniżeli kiedyś. Poza wyższymi stawkami za pracę korzystają też z dorobku wypracowanego przez swoich rodziców. 

Jak chodzi o kobiety, no cóż. Może warto sobie postawić pytanie jacy są obecni faceci z generacji 25-30, co są w stanie tym kobietom zaoferować, czy chcą się wiązać na stałe. To są zawsze wyboru obydwu stron. Kobiety mają wyższe niż kiedyś oczekiwania i można to zrozumieć. Życie to na pewno zweryfikuje, część z nich obudzi się za 10 lat, chcąc mieć dzieci, a chętnych na to facetów nie będzie. Weź też pod uwagę, że w społeczeństwie jest 107 kobiet na 100 facetów (oczywiście rozkład w poszczególnych przedziałach wiekowych nie jest tożsamy) czyli prędzej czy później facet będzie towarem pożądanym, gdyż deficytowym. Moim zdaniem stawiasz zbyt dużo uproszczeń --> jeśli młody facet coś sobą prezentuje to na pewno znajdzie wartościową partnerkę a nie panienkę z Tik-Toka czy Instagrama. Na gwiazdy tych mediów nie warto spoglądać i nie za bardzo rozumiem, czemu ubolewasz nad losem facetów, którzy mieliby te panny posiąść na stałe. Toż lepiej, dla tych chłopaków, że te panny ich nie chcą, wierz mi. 😀

Tak, teraz sa wieksze mozliwosci pracy na etacie ale wymagania tez wieksze. No i standardy w spoleczenstwie sa juz w pelni zachodnie a place dalej duzo nizsze. Czesc moze korzystac z dorobku rodzicow ktorzy np. kupili apartament w wa-wie a inni jeszcze z tym dorobkiem musza konkurowac bo poprzednie pokolenia wywindowaly ceny a oni zaczynaja od zera.

Jesli chodzi o panie to w mlodych grupach wiekowych proporcje sa dokladnie odwrotne. Jest mniej kobiet. Dlatego tak wybrzydzaja. Chlopcow rodzi sie wiecej, panie czesciej biora sluby z obcokrajowcami a do tego sprowadza sie imigrantow zarobkowych niemal wylacznie mezczyzn. Statystycznie kilkaset tys mlodych mezczyzn nie znajdzie zadnej partnerki nawet jakby kazda sie z kims dobrala. Znajda emeryci ale dzieci juz z tego nie bedzie.

Nie pisalem nigdzie o gwiazdach insta czy tik toka nawet nie mam tam konta. Widzialem za to roznice na fejsowych grupach gorskich. Jak w miare ladna panna napisze, ze szuka kompana na wycieczke to zainteresiwanie jest ogromne. W druga strone duzo mniejsze lub zadne, chyba ze jakis model.

Edytowane przez Spiochu

Godzinę temu, Spiochu napisał:

Co chcesz gumkowac. To ze ludzie oceniaja innych? Od tysiacleci to robia.  Panny sa w tym znacznie lepsze. Tylko teraz wlasnie szukaja ksiecia. Kiedys wystarczyl zwykly mirek z budowy.

To może zmień grupę docelową i rozejrzyj się wśród zwykłych dziewczyn, zamiast szukać księżniczki. A ocena wartości człowieka po wyglądzie zewnętrznym, świadczy jedynie o deficytach.