Skocz do zawartości

Elektryki na drogach, BEV, EV a może hybryda?

Marcos73

Rekomendowane odpowiedzi

53 minuty temu, Marcos73 napisał:

Piotrek, nie interesują mnie ludzie o ograniczonych horyzontach, a z doświadczenia wiem że taka łatwa kasa to krótkotrwały epizod w życiu. Szkoda na to poświęcać czasu. Swego czasu , kuzyn Żony pracował w dużej firmie, połakomił się na łatwą kasę wyłudzając dotacje unijne. 2 lata to trwało. Teraz jest dziadem. Firmy kupują nowe samochody, bo z reguły to narzędzie do pracy jak laptop. Jest to bardziej ekonomiczne, bo nie żyją z samochodów, tylko pracy ludzi, więc za nim zaczną się pierdolić idą do Żyda. Proste. Ludzi nie stać na nowe samochody? Oczywiście że stać. Ów Ford-T był samochodem dla ludu, taki właśnie kupowali. Tani z masowej produkcji. Powiedz komuś żeby kupił Pandę. Pierdoli to, woli 12-letnie A4. Kupują samochody używane, bo na nowe premium ich nie stać. Podobnie jak ówczesnego amerykańskiego robotnika. Kupował to na co było go stać. Ja w sumie nie wiem o czym piszesz, jakichś „głodowych” pensjach, albo małopolska jest jakaś inna. Jadąc przez wsie są piękne zadbane domostwa i ni chuja biedy nie widać, wręcz przeciwnie.

pozdro

Kupuja. Odpowiednikiem forda T jest Dacia Duster. Ford tez mial mozliwosci terenowe. Ta Dacia to jeden z najtanszych i najpopularniejszych samochodow. Tylko nowa dalej kosztuje 80-100 tys a nie 20-30 tys jak najpopularniejsze uzywki.

Nie pisze o glodowych pensjach tylko za niskich w stosunku do cen nowych aut. Sprawdz sobie ile wynosi mediana wynagrodzen w malopolsce. A to bogactwo co widzisz to czesto jest z pracy za granica lub zapierdzielu na 2 etaty. W ostatnim czasie poznaje duzo kolezanek. Wiekszosc ma 30+ lat, skonczylo studia i mieszka w duzym miescie. Wiekszosc nie ma samochodu, spora czesc wynajmuje samodxielnie pokoj lub male mieszkanie wspolnie z kolezanka. Na parkingu w pracy nowych aut tez za bardzo nie ma. Ostatnio najnowsze jakie stalo to auto ciecia z ochrony. Jakas 2-3 )letnia Kia. 

• Sad 1

2 godziny temu, Spiochu napisał:

Kupuja. Odpowiednikiem forda T jest Dacia Duster. Ford tez mial mozliwosci terenowe. Ta Dacia to jeden z najtanszych i najpopularniejszych samochodow. Tylko nowa dalej kosztuje 80-100 tys a nie 20-30 tys jak najpopularniejsze uzywki.

Nie pisze o glodowych pensjach tylko za niskich w stosunku do cen nowych aut. Sprawdz sobie ile wynosi mediana wynagrodzen w malopolsce. A to bogactwo co widzisz to czesto jest z pracy za granica lub zapierdzielu na 2 etaty. W ostatnim czasie poznaje duzo kolezanek. Wiekszosc ma 30+ lat, skonczylo studia i mieszka w duzym miescie. Wiekszosc nie ma samochodu, spora czesc wynajmuje samodxielnie pokoj lub male mieszkanie wspolnie z kolezanka. Na parkingu w pracy nowych aut tez za bardzo nie ma. Ostatnio najnowsze jakie stalo to auto ciecia z ochrony. Jakas 2-3 )letnia Kia. 

W punkt. 

W PL mamy postępującą biedę. Ilość niedożywionych dzieci rośnie, tak samo jak ich populacja, co nie przynosi ze sobą nic do szkoły do jedzenia.

Czesc pracowników z mojej roboty chodzi do kościoła w niedziele w butach BHP, które ma od pracodawcy, bo nie stać ich na zakup nowych.

To, że widzimy ładne domy i nowe auta na ulicach to nie wszystko. 

Jestem teraz w Lido di Jesolo, od dwóch dni tylko dwa auta na blachach z PL, więcej widziałem z Litwy i Szwecji, nie mówiąc o niemieckich.

• Like 1

7 godzin temu, grimson napisał:

Jestem teraz w Lido di Jesolo, od dwóch dni tylko dwa auta na blachach z PL, więcej widziałem z Litwy i Szwecji, nie mówiąc o niemieckich.

Wiemy, było o tym głośno w internetach. To, że tylko tam dwa auta z Polski o niczym nie świadczy, może miejscówka nie odpowiada rodakom 😂.

Edytowane przez kordiankw

8 godzin temu, grimson napisał:

W punkt. 

W PL mamy postępującą biedę. Ilość niedożywionych dzieci rośnie, tak samo jak ich populacja, co nie przynosi ze sobą nic do szkoły do jedzenia.

Czesc pracowników z mojej roboty chodzi do kościoła w niedziele w butach BHP, które ma od pracodawcy, bo nie stać ich na zakup nowych.

To, że widzimy ładne domy i nowe auta na ulicach to nie wszystko. 

4 minuty temu, grimson napisał:

Dzień bez dramy na SF to dzień stracony 

• Haha 1