Gabrik Napisano Niedziela o 19:41 Udostępnij Napisano Niedziela o 19:41 Witam wszystkich w środku letnich wakacji! Zgodnie z anonsem kwietniowym, zapraszam na szkolenie we Włoszech. Z uwagi na zobowiązania Piotra względem Jego domowego ośrodka narciarskiego Big White w Kanadzie, oraz CSIA, styczeń jest jedynym możliwym terminem jaki wchodzi w grę. Miejscem planowanego szkolenia, jest kameralny ośrodek narciarski Valmalenco/Alpe Palu (zakwaterowanie od soboty do soboty). Osoby poważnie zainteresowane, zapraszam do kontaktu poprzez wiadomość prywatną. Info w filmie. 8 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubeckim Napisano wczoraj o 04:48 Udostępnij Napisano wczoraj o 04:48 A jakieś detale? Przybliżona cena za to szkolenie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brachol Napisano wczoraj o 04:58 Udostępnij Napisano wczoraj o 04:58 9 minut temu, lubeckim napisał: A jakieś detale? Przybliżona cena za to szkolenie ? Wszystko masz w filmie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano wczoraj o 07:14 Udostępnij Napisano wczoraj o 07:14 2 godziny temu, lubeckim napisał: A jakieś detale? Przybliżona cena za to szkolenie ? bardzo przyzwoita cena w stosunku do oferty 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubeckim Napisano wczoraj o 08:35 Udostępnij Napisano wczoraj o 08:35 (edytowane) No przeglądnąłem film i nie zauważyłem. Po prostu przyzwyczaiłem się, że czasy cena na priv się już skończyły. Dobra, jestem jednak debilem. Przeglądnąłem ale nie odsłuchałem. No coż........ Dzień jak co dzień ze mną 😅. Oczywiście jestem zainteresowany. Napiszę potem. Edytowane wczoraj o 08:38 przez lubeckim 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cappo Napisano wczoraj o 09:02 Udostępnij Napisano wczoraj o 09:02 Pytanie czy ktoś z Poznania i okolic jest zainteresowany? bo to kawał drogi, fajnie byłoby podzielić się kosztami i godzinami za kółkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gabrik Napisano wczoraj o 12:31 Autor Udostępnij Napisano wczoraj o 12:31 3 godziny temu, cappo napisał: Pytanie czy ktoś z Poznania i okolic jest zainteresowany? bo to kawał drogi, fajnie byłoby podzielić się kosztami i godzinami za kółkiem. Narazie osoby na linii Warszawa-Ostrava. Będę dawał Ci znać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jurek_h Napisano wczoraj o 17:30 Udostępnij Napisano wczoraj o 17:30 (edytowane) Brawo za inicjatywę. Moim zdaniem świetny wyjazd a cena wręcz rewelacyjna. Samo 25 godzin szkolenia i analizy jazdy pod okiem instruktora klasy @PSmok jest warte podanej ceny. Karnet, nocleg, towarzystwo, wieczorne rozmowy o nartach, wychodzą za darmochę. Edytowane wczoraj o 17:33 przez jurek_h 3 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PaVic Napisano wczoraj o 18:22 Udostępnij Napisano wczoraj o 18:22 49 minut temu, jurek_h napisał: wieczorne rozmowy o nartach Np.przy…. 😉 …a z tą darmochą to bym polemizował 😜 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jurek_h Napisano wczoraj o 18:32 Udostępnij Napisano wczoraj o 18:32 (edytowane) 10 minut temu, PaVic napisał: Np.przy…. 😉 …a z tą darmochą to bym polemizował 😜 Nawet przy herbacie. No to polemizuj. Cytuję za Chat GPT: Ceny za lekcje z instruktorem narciarstwa w Zakopanem wahają się zazwyczaj od 150 do 300 zł za godzinę Czyli od 3750 - 7500,- Jak to się ma do poniżej 3000,- ? p.s. poziom uciążliwości uprawiania narciarstwa w ZACOFANEM jest z pogranicza rekordu Świata. Edytowane wczoraj o 18:33 przez jurek_h 1 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PaVic Napisano wczoraj o 18:43 Udostępnij Napisano wczoraj o 18:43 4 minuty temu, jurek_h napisał: poziom uciążliwości uprawiania narciarstwa w ZACOFANEM jest z pogranicza rekordu Świata. 😂 dobre 😅 ps. Co do cen nie będę dyskutował bo to co oferuje polski instruktor za gadzinę w PL nijak się ma ze szkoleniem tygodniowym w Alpach , wystraszy chwilę podzwonić tu i ówdzie 🤷♂️ aczkolwiek to nadal nijak się ma do godziny alpejskiej instruktora także temat mega rzeka 😉 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jurek_h Napisano wczoraj o 18:49 Udostępnij Napisano wczoraj o 18:49 No ale właśnie chciałeś. Ok. Zostawmy to. Jestem absolutnie przekonany, że to zdecydowanie atrakcyjna oferta. Poziom instruktorski topowy. 2 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PaVic Napisano wczoraj o 18:51 Udostępnij Napisano wczoraj o 18:51 Teraz, jurek_h napisał: No ale właśnie chciałeś. Ok. Zostawmy to. Jestem absolutnie przekonany, że to zdecydowanie atrakcyjna oferta. Poziom instruktorski topowy. Oczywiście i z tym również nie dyskutuje 😉 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
a_senior Napisano wczoraj o 18:51 Udostępnij Napisano wczoraj o 18:51 Godzinę temu, jurek_h napisał: Brawo za inicjatywę. Moim zdaniem świetny wyjazd a cena wręcz rewelacyjna. Moim zdaniem też. Rewelacja. Niedrogo. Nawet w wersji z HB to wciąż tani. W zasadzie tyle trzeba dać za zwykły wyjazd w Alpy. Ale przede wszystkim obecność takiego guru jak Piotr. Pokaże, poprawi, nauczy. Sam bym się wybrał i to bez wahania gdybym te parę lat był młodszy. 🙂 3 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 17 godzin temu Udostępnij Napisano 17 godzin temu 11 godzin temu, PaVic napisał: 😂 dobre 😅 ps. Co do cen nie będę dyskutował bo to co oferuje polski instruktor za gadzinę w PL nijak się ma ze szkoleniem tygodniowym w Alpach , wystraszy chwilę podzwonić tu i ówdzie 🤷♂️ aczkolwiek to nadal nijak się ma do godziny alpejskiej instruktora także temat mega rzeka 😉 Cześć Nie zgodzę się. Efekty szkolenia nie zależą od miejsca jego realizowania ani od nacji instruktora. Na małych górach też można zrealizować program szkolenia technicznego, często nawet lepiej to robić w takich sterylnych warunkach. A kwestie objeżdżenia można również załatwić sprytnie prowadząc albo dając niestandardowe zadania. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PaVic Napisano 16 godzin temu Udostępnij Napisano 16 godzin temu (edytowane) 41 minut temu, Mitek napisał: Cześć Nie zgodzę się. Efekty szkolenia nie zależą od miejsca jego realizowania ani od nacji instruktora. Na małych górach też można zrealizować program szkolenia technicznego, często nawet lepiej to robić w takich sterylnych warunkach. A kwestie objeżdżenia można również załatwić sprytnie prowadząc albo dając niestandardowe zadania. Pozdro Przecież nikt słowa nie napisał o efektywności tylko o cenie . Czytaj ze zrozumieniem. Chat GPT wskazał cenę indywidualną (150-300zl czyli 35-70€) za godzinę która nijak się ma do grupowego szkolenia i tyle. Na moim poziomie wybiorę tańsze dwa wyjazdy tygodniowe zamiast jednego drogiego lub indywidualne szkolenie które jest drogie a godzinka czy dwie nic do tematu nie wniosą ( chyba,ze „follow me” tu różnorodność tras więcej wniesie niż jeden stok gdziekolwiek) i bez znaczenia który fachowiec będzie mnie szkolił ( oby tylko był fachowcem który się zna na tym co robi) . Zresztą porównaj cenę z tamtego sezonu -chętnych brak do dzisiejszej i jestem przekonany ,że komplet chętnych chłopaki znajdą . Edytowane 16 godzin temu przez PaVic 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 16 godzin temu Udostępnij Napisano 16 godzin temu 7 minut temu, PaVic napisał: Przecież nikt słowa nie napisał o efektywności tylko o cenie . Czytaj ze zrozumieniem. Chat GPT wskazał cenę indywidualną (150-300zl czyli 35-70€) za godzinę która nijak się ma do grupowego szkolenia i tyle. Na moim poziomie wybiorę tańsze dwa wyjazdy tygodniowe zamiast jednego drogiego lub indywidualne szkolenie które jest drogie a godzinka czy dwie nic do tematu nie wniosą i bez znaczenia który fachowiec będzie mnie szkolił ( oby tylko był fachowcem który się zna na tym co robi) . Zresztą porównaj cenę z tamtego sezonu -chętnych brak do dzisiejszej i jestem przekonany ,że komplet chętnych chłopaki znajdą . Cześć Sorry ale to chyba ja nie za bardzo rozumiem. W pierwszym zdaniu napisałeś: "co do cen nie będę dyskutował" i przeszedłeś do oceny zawartości w pewnym sensie a przynajmniej tak to zabrzmiało. Zupełnie nie rozumiem porównania cen szkolenia indywidualnego i grupowego. Szkolenie grupowe może być równie efektywne jak indywidualne a nie jest obciążone wadami tego ostatniego. Wiesz cen nie muszę porównywać bo przez lata je poniekąd ustalałem. 🙂 POzdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 16 godzin temu Udostępnij Napisano 16 godzin temu 12 godzin temu, a_senior napisał: Moim zdaniem też. Rewelacja. Niedrogo. Nawet w wersji z HB to wciąż tani. W zasadzie tyle trzeba dać za zwykły wyjazd w Alpy. Ale przede wszystkim obecność takiego guru jak Piotr. Pokaże, poprawi, nauczy. Sam bym się wybrał i to bez wahania gdybym te parę lat był młodszy. 🙂 no i słusznie, my już niczego się nie nauczymy więc nie będziemy zajmować miejsc młodszym 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 15 godzin temu Udostępnij Napisano 15 godzin temu 34 minuty temu, Jan napisał: no i słusznie, my już niczego się nie nauczymy więc nie będziemy zajmować miejsc młodszym Ejże niejednego byś się nauczył więc się nie kryguj miejscami a przyznaj otwarcie żeś leń i megaloman i głupio by było gdyby na koniec żywota się okazało, że jeżdżąc całe życie na nartach nadal w przedszkolu, to tak piszę trochę z własnej perspektywy, żeby nie było;-) 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
a_senior Napisano 14 godzin temu Udostępnij Napisano 14 godzin temu Godzinę temu, Jan napisał: no i słusznie, my już niczego się nie nauczymy więc nie będziemy zajmować miejsc młodszym Nauczyć się już nie nauczysz, ale będziesz wiedział co robisz źle a może nawet dobrze. 🙂 Spokojniej się odejdzie z tego świata z taką świadomością. 🙂 Zresztą co do nauczania nowych rzeczy w późnym wieku też nie jestem pewien. Myślę, że da się czegoś nowego jeszcze nauczyć. Gorzej w usunięciu czy zmianie złych nawyków. Ostatnio podwoziłem do mechanika samochód znajomego. Coś mi to pomaganie bliźnim ostatnio nawiedza, vide kobieta na parkingu. Padło wspomaganie kierownicy, a on bał się jechać. Kłopot w tym, że to był samochód z automatem a ja nienawykły. I w ciężkich krakowskich warunkach dałem radę. Tyle że co rusz wciaskałem pedał sprzęgła, którego nie było. 🙂 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 14 godzin temu Udostępnij Napisano 14 godzin temu 16 minut temu, a_senior napisał: Tyle że co rusz wciaskałem pedał sprzęgła, którego nie było. 🙂 Lewą nogę "podwijasz" pod siedzenie .. i już.. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 12 godzin temu Udostępnij Napisano 12 godzin temu 1 godzinę temu, Lexi napisał: Lewą nogę "podwijasz" pod siedzenie .. i już.. już całkiem zapomniałem jak się wciska sprzęgło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jurek_h Napisano 12 godzin temu Udostępnij Napisano 12 godzin temu Proponuję nie "rozjeżdzać" merytorycznego, informacyjnego tematu. 1 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 9 godzin temu Udostępnij Napisano 9 godzin temu 4 godziny temu, Lexi napisał: Lewą nogę "podwijasz" pod siedzenie .. i już.. Można wystawić za okno i pozdrawiać tłumy, lepiej jak płeć piękna to robi wszelakoż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 8 godzin temu Udostępnij Napisano 8 godzin temu ze Oferta dobra, nie ma co narzekać. Cena przyzwoita, zważywszy na fakt, skąd przyjeżdża szkoleniowiec. Nauka tania nie jest, za darmo to nic nie ma. Cena jest przystępna. Ważne, aby grupa nie była 20 osobowa, czyli zbyt duża. Miejsce pewnie fajne, jak to w Alpach bywa. Wystarczający ośrodek do nauki, a pewnie i pojeżdżenia. Są osoby, które wolą szkolenia indywidualne i potrzebują dużo atencji, ja uważam, że szkolenia grupowe są lepsze. Można się tyle samo nauczyć w fajnym towarzystwie, a jakieś problemy i tak można rozwiązać indywidualnie, bo nie widzę przeszkód poświęcenia trochę uwagi kursantowi, gdzie reszta np. jedzie zadaniówki. Jak pisał Mitek, na małych górkach tez można szkolić i to skutecznie, ale minusem tego jest, że sprawdzian w realu (nawet po szkoleniu) lepiej wychodzi w Alpejskich klimatach, gdzie jest większa różnorodność tras nawet w "małych" ośrodkach, bo zwykle te małe to jak nasze największe. Sam pewnie bym się skusił, ale mam już zaplanowany wyjazd zarówno w grudniu (jak Adam organizuje), jak i w styczniu z chłopakami do FR. Kibicuję, żeby doszło do skutku, może na przyszły sezon Piotrek będzie mógł się wcześniej określić z terminem. pozdro 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi