Skocz do zawartości

Sezon 2025/2026

grimson

Rekomendowane odpowiedzi

Jeszcze pare fotek z wczorajszego Chopoka .... i pytanie  do znawców ośrodka - gdzie tam można coś dobrze zjeść ( to że tanio nie jest to zauważyłem) - wczoraj zaserwowali mi "wysmażeny syr" który lata świetności miał dawno za sobą więc postanowiłem dopytać "for future".

IMG_7626.thumb.jpg.bf6b751a386a2ff3296e9a0df490d0e8.jpg

IMG_7627.thumb.jpg.371df87621e84c4bb0dff054a1142e73.jpg

IMG_7628.thumb.jpg.d53ba3d13ebcc5f928dfc1150f004666.jpg

IMG_7637.thumb.jpg.236a12d034c40396de80a2c04536c6bf.jpg

• Like 9
  • Thanks 1

2 hours ago, zając said:

Nie jestem może znawczynią, ale polecam restaurację w Hotelu Srdiecko po południowej stronie:

Moje doświadczenia z Chopkiem (i Liptovskim Mikulaszem) są takie, że żarcie to mają raczej słabe. Na Chopoku starałem się odwiedzać raczej małe klimatyczne knajpki. Np. na północy poniżej dolnej stacji krzesła B4 było coś jak na nich przyjemnego (nie ma tego na oficjalnej mapie), na południu jak jest słońce to chata przy stacji przesiadkowej gondoli raczej na picie niż jedzenie. 

ps. Ale to było już kilka lat temu - TMR raczej konsoliduje wszystko w swoich łapach, więc być może zostały już tylko wspaniałe restauracje dla klienta VIP:)

• Like 1

6 minut temu, MarioJ napisał:

Chopok. Rest strachan koło lucky 

Jest świetna. 

Family Strachan
Demänovská Dolina 200, 03101 Demänovská Dolina, Slovakia 

Byłem tam wczoraj - wszedłem i wyszedłem..szukałem czegoś bardziej kameralnego.. nadrobię następnym razem.

7 godzin temu, Lexi napisał:

Jeszcze pare fotek z wczorajszego Chopoka .... i pytanie  do znawców ośrodka - gdzie tam można coś dobrze zjeść ( to że tanio nie jest to zauważyłem) - wczoraj zaserwowali mi "wysmażeny syr" który lata świetności miał dawno za sobą więc postanowiłem dopytać "for future".

W samym ośrodku jest trudno coś znaleźć, bo gdzie się da łapę kładzie TMR i wymusza ten sam niski standard, który przez ostatnie 3 lata jest coraz niższy.

Ja już nie jadam tam nigdzie, ale myślę, że najlepiej będzie w lepszych restauracjach hotelowych. Może np. tu https://maps.app.goo.gl/EmEkvYMnWhhgFNeC9, ale nie próbowałem.

Edytowane przez Harnaś

56 minut temu, zając napisał:

Kurcze 3 lata mnie tam chyba nie było, czyli jest znacząco gorzej?

Cześć

To może być gorzej???

Ja ostatni raz na Chopoku bylem jak jeszcze były poprzeczne krzesła z parasolką. Poszliśmy, którego dani do najlepszej restauracji w rejonie (nie mam pojęcie gdzie ani co) i ktoś z ekipy poprosił o Malibu z mlekiem - był kiedyś taki popularny drink, może miał nawet, albo ma, jakąś nazwę - i dostała pięćdziesiątkę Malibu i obok na talerzyku jednorazową śmietankę do kawy w takim plastikowym pojemniczku. Mina zamawiającej bezcenna.

Pozdro

• Haha 3

56 minut temu, zając napisał:

Kurcze 3 lata mnie tam chyba nie było, czyli jest znacząco gorzej?

Jest bardzo źle. Trzy lata temu nie mogłem się oprzeć kluskom na parze z sosem waniliowym i borówkami w Rotundzie. Tam i w innych miejscach jadałem zupy i było ok. Teraz co najwyżej herbatę dla towarzystwa. Dno i dwa metry mułu. Raz widziałem jak przywozili windą mrożony gulasz i mogłem przeczytać skład. Wolę swoje przekąski w kieszeniach wozić.

• Thanks 1