.Beata. Napisano 9 godzin temu Udostępnij Napisano 9 godzin temu 18 minut temu, PaVic napisał: Ba 🥳 I? Wstrząśnięty czy zmieszany? 😅 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 8 godzin temu Udostępnij Napisano 8 godzin temu Godzinę temu, AdrianW napisał: Siemanko . Ostatnie szusy z grubszej rury😉 7 zaliczona? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 8 godzin temu Udostępnij Napisano 8 godzin temu 26 minut temu, .Beata. napisał: I? Wstrząśnięty czy zmieszany? 😅 ojezusie jak tam stromo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brachol Napisano 7 godzin temu Udostępnij Napisano 7 godzin temu Godzinę temu, Jan napisał: ojezusie jak tam stromo Nie lękaj się, 007 da radę... 1 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 6 godzin temu Udostępnij Napisano 6 godzin temu Godzinę temu, brachol napisał: Nie lękaj się, 007 da radę... lepiej tak 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
.Beata. Napisano 5 godzin temu Udostępnij Napisano 5 godzin temu 2 godziny temu, brachol napisał: Nie lękaj się, Apollo 007 tudzież Red ziroł ziroł sewen Dewil 😉 da radę... 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zając Napisano 5 godzin temu Udostępnij Napisano 5 godzin temu Panowie, może weźmiecie swoje Panie na narty z okazji Dnia Kobiet? 3 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 5 godzin temu Udostępnij Napisano 5 godzin temu 16 minut temu, zając napisał: Panowie, może weźmiecie swoje Panie na narty z okazji Dnia Kobiet? moja będzie szczęśliwa jak w poniedziałek nie będzie musiała nart zapinać 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bubol.T Napisano 4 godziny temu Udostępnij Napisano 4 godziny temu 22 minuty temu, Jan napisał: moja będzie szczęśliwa jak w poniedziałek nie będzie musiała nart zapinać Moja juz zapowiedziała, że w weekend może iść na rower, ale nie chce słyszeć o nartach 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
widzewiak_z_gor Napisano 4 godziny temu Udostępnij Napisano 4 godziny temu Stacja Narciarska Lądek Zdrój. Dziś spontanicznie wylądowałem na przydomowej Stacji, gdzie odpoczywając od Czarnej Góry, upalałem lądeckie trasy przez cały piękny, Słoneczny dzień. Warunki petarda, rano beton, po kilku godzinach stoki puściły, ale nie miało to żadnego znaczenia na przyjemność z jazdy. Jutro Stacja kręci od 9 do 20. Serdecznie pozdrawiam. 8 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 4 godziny temu Autor Udostępnij Napisano 4 godziny temu Który ON kręci jeszcze na nocnych, poniedziałek-czwartek? Lokalizacje wiślańsko-szczyrkowskie i okolice, żeby nie było daleko z Katowic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adam ..DUCH Napisano 3 godziny temu Udostępnij Napisano 3 godziny temu W dniu 27.02.2026 o 21:15, Marcos73 napisał: Cze Tak jak pisał Maras, tak jest, narta używana (moja), prosto z pudła na stok. Podobno była zrobiona, wyglądało że tak. Ale te narty takie 0/1 są. Krawędzie łapią momentalnie, pojęcie gra krawędzi nie istnieje. Na zasadzie, albo cięty, albo spierdalaj. Poszurać to se możesz w domu jak Ci Żona pozwoli. Oczywiście będą głosy na każdej narcie da się ślizgać a z drugiej strony nic nie zmienia charakteru narty jak tuning. Ile to się nasłuchałem, że można przygotować pianki z marketu tak, że mało kto se z nimi poradzi. Maras rzucił temat i już napierdalanka. Zamieniliśmy się na 1 zjazd, zaczęliśmy ostrożnie i Slalomonki w krótkim skręcie to rewelacja, inna jakość życia. Krawędzie łapią wtedy kiedy chcę, a nie delikatne pochylenie i są przyspawane do stoku. Co oczywiście ma swoje plusy. Raz mnie wypierdoliło w skręcie, bo przesadziłem, lądowanie awaryjne i co? I gówno. Poczuły śnieg i się skleiły, jakbym się wypierdolił, to pewnie by mnie w skręcie dalej wlekły do skraju trasy i dalej w krzoki. Maras, jako że wywodzi się z oldschoolowej jazdy od razu to zauważył, bo też zaczął bardzo ostrożnie. Mnie też to sprawia trudność w tych nartach, ale sporadycznie, bo ja ciętym wolę jeździć. Ostatni wjazd był o 12.59, bo sprawdzaliśmy, czy jeszcze raz się uda. Niestety, to był ostatni rzut na taśmę. Na ostatniej ściance już bardzo miękko, odsypy etc. Ja to przejechałem pełnym piecem, bo na płaskim kije pod pachy i mimo iż już ścianka zaczęła zbierać żniwa ja tych gorszych warunków nie poczułem. Narta tak trzyma i taką daje pewność w jeździe, ale musisz jechać na nich na krawędzi. Inaczej staje okoniem. Przy następnym serwisie maszynowym, założę fabryczne kąty, miałem pare nowych desek i zwykle te kąty są dobrze dobrane, można by rzec idealnie pod amatora, który czasami jeździ, a czasami rzeźbi w gównie. pozdro Młody ale poważnie idziemy w tym kierunku???. Znaczy ty rozsądny jesteś i wiem że w każdym kierunku tzw. ostrzenia (na którym kompletnie się nie znam) będziesz szedł i w każdej "łyżce" znajdziesz" zaletę. Ja jadę na wyjazd nie po to żeby się z "górą" napierdalać bo i tak przegram - każdy przegra. Robienie krawędzi na "sportowo" w jeździe amatorskiej - całodziennej zrzucam na onanizatorów. Maras był i widział co potrafię na SL FIS raz ostrzonych przed sezonem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AdrianW Napisano 3 godziny temu Udostępnij Napisano 3 godziny temu 5 godzin temu, Lexi napisał: 7 zaliczona? Marku, były dwa podejścia pod 7. Pierwsze całe zaliczone , drugie też oprócz 20m na szczupaka w połowie...😂 Na wyciągu mówię do Adama, że wcale nie taka straszna, tylko początek wąski. I że nawet jakby była gleba to nie pociągnie w dół - oj chwilę pociągnęło...🙂 Na szczęście bez szwanku💪 Pozdro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adam ..DUCH Napisano 3 godziny temu Udostępnij Napisano 3 godziny temu Godzinę temu, grimson napisał: Który ON kręci jeszcze na nocnych, poniedziałek-czwartek? Lokalizacje wiślańsko-szczyrkowskie i okolice, żeby nie było daleko z Katowic Turraher Hohe tyle że tam nikt na nocną jazdę nie chodzi ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu 6 minut temu, AdrianW napisał: Marku, były dwa podejścia pod 7. Pierwsze całe zaliczone , drugie też oprócz 20m na szczupaka w połowie...😂 Na wyciągu mówię do Adama, że wcale nie taka straszna, tylko początek wąski. I że nawet jakby była gleba to nie pociągnie w dół - oj chwilę pociągnęło...🙂 Na szczęście bez szwanku💪 Pozdro Cześć A ta 7 to znaczy z przełęczy? Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adam ..DUCH Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu 1 minutę temu, AdrianW napisał: Marku, były dwa podejścia pod 7. Pierwsze całe zaliczone , drugie też oprócz 20m na szczupaka w połowie...😂 Na wyciągu mówię do Adama, że wcale nie taka straszna, tylko początek wąski. I że nawet jakby była gleba to nie pociągnie w dół - oj chwilę pociągnęło...🙂 Na szczęście bez szwanku💪 Pozdro Pierdolnął zdrowo - od kijka do "zwłok" było ok 20 m i w bonusie lekko rozregulowane przednie okucie.....nie uwierzysz...klamry powypinało w obu butach - i ten banan na twarzy ......było fantastycznie. Żaneta zjechała na spokojnie (no nie wypada powiedzieć że z palcem w d....oj się powiedziało) 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adam ..DUCH Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu (edytowane) Teraz, Mitek napisał: Cześć A ta 7 to znaczy z przełęczy? Pozdro Tak...poniżej tylko dla koneserów Edytowane 2 godziny temu przez Adam ..DUCH 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AdrianW Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu (edytowane) 12 minut temu, Adam ..DUCH napisał: Pierdolnął zdrowo - od kijka do "zwłok" było ok 20 m i w bonusie lekko rozregulowane przednie okucie.....nie uwierzysz...klamry powypinało w obu butach - i ten banan na twarzy ......było fantastycznie. Żaneta zjechała na spokojnie (no nie wypada powiedzieć że z palcem w d....oj się powiedziało) Heh, dumny z tego nie jestem... Ta trasa nie jest trudna i warunki były dobre, ba nawet najlepsze w całym ośrodku. Nie wiem jak to się stało...🫤 Może zbyt pewnie się poczułem po wczorajszej "Goryczkowej" z Chopoka. Ale ogólnie było kilka wywrotek też w pogoni za Markiem. Zawsze dupa zbita po jednej stronie. Ewidentnie na prawej(operowanej) nodze czuję się pewniej🤔 Tak, Żanetka przeszła siebie na tym wyjeździe 💪 Edytowane 2 godziny temu przez AdrianW 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brachol Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu 1 godzinę temu, grimson napisał: Który ON kręci jeszcze na nocnych, poniedziałek-czwartek? Lokalizacje wiślańsko-szczyrkowskie i okolice, żeby nie było daleko z Katowic W tygodniu to może Białka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bubol.T Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu (edytowane) 1 godzinę temu, grimson napisał: Który ON kręci jeszcze na nocnych, poniedziałek-czwartek? Lokalizacje wiślańsko-szczyrkowskie i okolice, żeby nie było daleko z Katowic Na pewno Skolnity, ratrakują 15-17 od 17 do 21 jazda wieczorna. Dzisiaj byłem, warunki jak pisałem. Stok I Soszów w Wisle też jeżdżą, ale w przyszłym tygodniu nie wiadomo jak będzie Edytowane 2 godziny temu przez bubol.T 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 1 godzinę temu Autor Udostępnij Napisano 1 godzinę temu 40 minut temu, brachol napisał: W tygodniu to może Białka? Za daleko. Mam plan żeby jechać z roboty na nocne, pracuję niedaleko Piotrkowa Trybunalskiego. Stąd celuje w Wisła/Szczyrk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu 39 minut temu, brachol napisał: W tygodniu to może Białka? Cześć Jak na ośrodki wiślańsko-szczyrkowskie Białka jest dość oklepana. 😉 Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adam ..DUCH Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu 48 minut temu, AdrianW napisał: Heh, dumny z tego nie jestem... Ta trasa nie jest trudna i warunki były dobre, ba nawet najlepsze w całym ośrodku. Nie wiem jak to się stało...🫤 Może zbyt pewnie się poczułem po wczorajszej "Goryczkowej" z Chopoka. Ale ogólnie było kilka wywrotek też w pogoni za Markiem. Zawsze dupa zbita po jednej stronie. Ewidentnie na prawej(operowanej) nodze czuję się pewniej🤔 Tak, Żanetka przeszła siebie na tym wyjeździe 💪 Odpowiem Ci jeszcze raz. Moim zdaniem trasa nie jest łatwa a dlaczego?? bo w takim stanie w jakim ją zastaliśmy (perfekcja) zdrowo napędza, łechta żeby zapieprzać. Ty Patrzysz na kąty, na nachylenie ...ja patrzę nieco szerzej, raczej wybiegam poza zakres własnych możliwości. Twoja "pani" po niej zjechała ale czy to oznacza że to jest łatwa trasa??. Oceniając poziom trudności należy postępować dokładnie tak samo jak w przypadku jak w poradach "sprzętowych". Zdanie "bo mnie się się na tym dobrze jeździło" generalnie się nie liczy. Jako doświadczony (tak mi się wydaje) narciarz stwierdzam jednoznacznie "7" jest trudną trasą o czym świadczy te twoje 20 m kiedy nie wiedziałeś co, jak i dlaczego - dokładnie tak samo jak "3" na Chopoku dla mnie kiedy też nie wiedziałem co i jak dlaczego. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bubol.T Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu 9 minut temu, grimson napisał: Za daleko. Mam plan żeby jechać z roboty na nocne, pracuję niedaleko Piotrkowa Trybunalskiego. Stąd celuje w Wisła/Szczyrk O jeny, to jak nie patrzeć prawie 3 h jazdy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 1 godzinę temu Autor Udostępnij Napisano 1 godzinę temu 11 minut temu, bubol.T napisał: O jeny, to jak nie patrzeć prawie 3 h jazdy. Trzeba dojechać na stok, pojeździć i wrócić z powrotem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi