Lexi Napisano wczoraj o 10:29 Udostępnij Napisano wczoraj o 10:29 Godzinę temu, bubol.T napisał: To jest dobry stok, bo otwierają o 9, wiec nawet ja zawsze zdążę na otwarcie. … niestety….wolałem jak był od 8.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bubol.T Napisano wczoraj o 10:41 Udostępnij Napisano wczoraj o 10:41 10 minut temu, Lexi napisał: … niestety….wolałem jak był od 8.. A co spać nie umiesz? 😁 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chertan Napisano wczoraj o 10:59 Udostępnij Napisano wczoraj o 10:59 Dzisiaj w Val di Fassa warun mocno zimowy, opad śniegu wielkimi płatami, ma spaść 30 cm na stokach zostali najbardziej zapaleni, u góry widoczność słabiutka, ale niżej fajna jazda w kopnym śniegu. Alpe Lusia 8 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PTT Napisano wczoraj o 11:13 Udostępnij Napisano wczoraj o 11:13 Ja miałem w grudniu cały czas piękną pogodę. 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano wczoraj o 11:23 Udostępnij Napisano wczoraj o 11:23 9 minut temu, PTT napisał: Ja miałem w grudniu cały czas piękną pogodę. Cały grudzień? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano wczoraj o 11:23 Udostępnij Napisano wczoraj o 11:23 8 minut temu, PTT napisał: Ja miałem w grudniu cały czas piękną pogodę. Ale poza trasę wyskoczyć się nie dało, jak widać. Jak wrzucisz na wiosnę to zdjęcie - też nikt się nie zorientuje. Każda pogoda ma swój urok. pozdro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brachol Napisano wczoraj o 11:46 Udostępnij Napisano wczoraj o 11:46 21 minut temu, Marcos73 napisał: Ale poza trasę wyskoczyć się nie dało, jak widać. Jak wrzucisz na wiosnę to zdjęcie - też nikt się nie zorientuje. Każda pogoda ma swój urok. pozdro Alpe Lusia fajna na jazdę przystokową, oczywiście lepiej jak jest widoczność. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chertan Napisano wczoraj o 13:38 Udostępnij Napisano wczoraj o 13:38 Powiem wam, że takie warunki mocno weryfikują umiejętności. Skilll level od razu spada. Żeby to chociaż świeży puch był, ale jest to często przejechany w różne kierunki obszar o nierównym oporze. Wybija z rytmu. Nartka Dynastar GS Master 180 cm więc raczej wąska, ale daje radę. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zając Napisano wczoraj o 14:14 Udostępnij Napisano wczoraj o 14:14 3 godziny temu, Chertan napisał: Dzisiaj w Val di Fassa warun mocno zimowy, opad śniegu wielkimi płatami, ma spaść 30 cm na stokach zostali najbardziej zapaleni, u góry widoczność słabiutka, ale niżej fajna jazda w kopnym śniegu. Alpe Lusia Wali śniegiem od rana, już chyba z pół metra leży przed kamperem. Dziś tylko lokalnie na krótko 10 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano wczoraj o 15:43 Udostępnij Napisano wczoraj o 15:43 2 godziny temu, Chertan napisał: Dynastar GS Master 180 To teraz jakiej średnicy kółka kręcisz na stoku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano wczoraj o 15:56 Udostępnij Napisano wczoraj o 15:56 Fajny dzionek na Mosornym dzisiaj.. pogoda rano dzwon..koło południa trochę widoczność spadła i zrobił się "tłok" - jakaś kobieta się do mnie na krzesło dosiadła nawet.. Rytualne ciacho.. Po 12:00 9 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bubol.T Napisano wczoraj o 16:09 Udostępnij Napisano wczoraj o 16:09 No Marek teraz to juz poznajemy. Zwłaszcza ciacho i kask. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano wczoraj o 16:32 Udostępnij Napisano wczoraj o 16:32 48 minut temu, Lexi napisał: To teraz jakiej średnicy kółka kręcisz na stoku? R 2m, na SL 0,5m 🙂 pozdro 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rulez Napisano 11 godzin temu Udostępnij Napisano 11 godzin temu Na Stoku dziś 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zając Napisano 10 godzin temu Udostępnij Napisano 10 godzin temu Doberek, jeszcze trochę chmurek w Dolomitach z rana: 10 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zając Napisano 6 godzin temu Udostępnij Napisano 6 godzin temu No już jest lepiej - słońce się przebiło, niestety dzisiaj jeżdżę sama bo moja druga połowa chora 😔 więc dziś ostatni dzień niestety... 6 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AdrianW Napisano 6 godzin temu Udostępnij Napisano 6 godzin temu Super🤩⛷️ @zając, chyba wyjazd możesz zaliczyć do udanych?😉 A zdjęcie kamperka gdzie?😆 Pozdro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zając Napisano 6 godzin temu Udostępnij Napisano 6 godzin temu (edytowane) 5 minut temu, AdrianW napisał: Super🤩⛷️ @zając, chyba wyjazd możesz zaliczyć do udanych?😉 A zdjęcie kamperka gdzie?😆 Pozdro Mówisz-masz: wczoraj - w fazie zasypywania 😁 Edytowane 6 godzin temu przez zając 5 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AdrianW Napisano 6 godzin temu Udostępnij Napisano 6 godzin temu 1 minutę temu, zając napisał: Mówisz-masz: wczoraj - w fazie zasypywania 😁 Dzięki, wisienka na torcie hehe 😄 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
.Beata. Napisano 5 godzin temu Udostępnij Napisano 5 godzin temu 7 minut temu, zając napisał: Mówisz-masz: wczoraj - w fazie zasypywania 😁 Elegancki ten apartament. Podziwiam, bo nie wspomnę o porannych niespodziankach typu śniegu +pół metra przez noc, ale samo życie z narciarskimi dodatkami. Latem życie toczy się na zewnątrz a przysłowiowe gacie wyschną na dworze no i jest ciepło, ale zimą? Miałabym stracha, że nie podołam, nigdy nie próbowałam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bubol.T Napisano 5 godzin temu Udostępnij Napisano 5 godzin temu 4 minuty temu, .Beata. napisał: Elegancki ten apartament. Podziwiam, bo nie wspomnę o porannych niespodziankach typu śniegu +pół metra przez noc, ale samo życie z narciarskimi dodatkami. Latem życie toczy się na zewnątrz a przysłowiowe gacie wyschną na dworze no i jest ciepło, ale zimą? Miałabym stracha, że nie podołam, nigdy nie próbowałam. Ogrzewanie postojowe robi robotę. Ale faktycznie trzeba jakos zorganizować czas wolny w tym apartamencie. No i suszenie ciuchów, też sie już nad tym zastanawiałem jak to ogarniają. Teresa a w ile osob podróżujecie na narty tym cackiem? To musi byc ciekawe doświadczenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zając Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu 3 godziny temu, .Beata. napisał: Elegancki ten apartament. Podziwiam, bo nie wspomnę o porannych niespodziankach typu śniegu +pół metra przez noc, ale samo życie z narciarskimi dodatkami. Latem życie toczy się na zewnątrz a przysłowiowe gacie wyschną na dworze no i jest ciepło, ale zimą? Miałabym stracha, że nie podołam, nigdy nie próbowałam. To na pewno nie dla każdego ale już w zeszłym roku na SO pisałam o zaletach takiego wehikułu, najważniejsze to elastyczne plany - jedziesz kiedy Ci pasuje i gdzie Ci się podoba nie zastanawiając się nad rezerwacjami i tym że pogoda nie podeszła w planowanym terminie urlopu. W środku jest ciepło, trzeba tylko pilnować zapasu paliwa grzewczego (olej napędowy lub gaz - zależy od kampera), co parę dni trzeba zrobić serwis (woda czysta i brudna, WC). Jeśli stoi się na kampingu / kamper parku to jest dostęp do sanitariatów w budynku, do prądu, wody itd. - ceny są różne zależnie od standardu kempingu (są np. takie z basenami i sauną, ale się cenią). My preferujemy obojętnie co oby jak najbliżej stoku 😁 4 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zając Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu 3 godziny temu, bubol.T napisał: Ogrzewanie postojowe robi robotę. Ale faktycznie trzeba jakos zorganizować czas wolny w tym apartamencie. No i suszenie ciuchów, też sie już nad tym zastanawiałem jak to ogarniają. Teresa a w ile osob podróżujecie na narty tym cackiem? To musi byc ciekawe doświadczenie. My jeździmy w dwójkę więc jest ful wypas, jeśli chodzi o organizację czasu to cóż, wracasz z nart 16:30-17:00, robisz jedzonko, odpalasz internet i oglądasz olimpiadę/netflixa/YouTube - możesz popracować na laptopie (czasem trzeba), wieczorna toaleta i spanko - ja zazwyczaj jestem padnięta koło 22-23 😁 Ludzie jeżdżą też rodzinnie, kwestia organizacji odgrywa kluczową rolę. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu Cześć A to jest Wasz camper czy pożyczacie/wynajmujecie? Ja Wam wychodzi taki wyjazd finansowo, jeżeli można wiedzieć? POzdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zając Napisano 17 minut temu Udostępnij Napisano 17 minut temu Godzinę temu, Mitek napisał: Cześć A to jest Wasz camper czy pożyczacie/wynajmujecie? Ja Wam wychodzi taki wyjazd finansowo, jeżeli można wiedzieć? POzdro Nasz, tylko w tej sytuacji się opłaca taki wyjazd. Najem kosztuje ok 500zł/dzień więc razem z kosztami podróży niespecjalnie się kalkuluje. Sprawdzę ile nas kosztowało nocowanie i podam w podsumowaniu wyjazdu. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi