Skocz do zawartości

Sezon 2025/2026

grimson

Rekomendowane odpowiedzi

3 godziny temu, Chertan napisał:

Dzisiaj w Val di Fassa warun mocno zimowy, opad śniegu wielkimi płatami, ma spaść 30 cm  na stokach zostali najbardziej zapaleni, u góry widoczność słabiutka, ale niżej fajna jazda w kopnym śniegu. Alpe Lusia

IMG-20260219-WA0002.jpg

IMG_20260219_104737.jpg

IMG_20260219_104718.jpg

IMG_20260219_101036.jpg

Wali śniegiem od rana, już chyba z pół metra leży przed kamperem. Dziś tylko lokalnie na krótko

20260219_133912.thumb.jpg.328a8912a94a4af5518d072f71981515.jpg20260219_134546.thumb.jpg.fd5039557a1d6051be678cf95ba815fd.jpg

• Like 10
  • Thanks 1

7 minut temu, zając napisał:

Mówisz-masz:

20260219_122649.thumb.jpg.6a7e50e2f50c29d9b2ef30d0a22363c3.jpg

wczoraj - w fazie zasypywania 😁

Elegancki ten apartament. Podziwiam, bo nie wspomnę o porannych niespodziankach typu śniegu +pół metra przez noc, ale samo życie z narciarskimi dodatkami. Latem życie toczy się na zewnątrz a przysłowiowe gacie wyschną na dworze no i jest ciepło, ale zimą? Miałabym stracha, że nie podołam, nigdy nie próbowałam.

4 minuty temu, .Beata. napisał:

Elegancki ten apartament. Podziwiam, bo nie wspomnę o porannych niespodziankach typu śniegu +pół metra przez noc, ale samo życie z narciarskimi dodatkami. Latem życie toczy się na zewnątrz a przysłowiowe gacie wyschną na dworze no i jest ciepło, ale zimą? Miałabym stracha, że nie podołam, nigdy nie próbowałam.

Ogrzewanie postojowe robi robotę. Ale faktycznie trzeba jakos zorganizować czas wolny w tym apartamencie. No i suszenie ciuchów, też sie już nad tym zastanawiałem jak to ogarniają. 

Teresa a w ile osob podróżujecie na narty tym cackiem? To musi byc ciekawe doświadczenie. 

3 godziny temu, .Beata. napisał:

To na pewno nie dla każdego ale już w zeszłym roku na SO pisałam o zaletach takiego wehikułu, najważniejsze to elastyczne plany - jedziesz kiedy Ci pasuje i gdzie Ci się podoba nie zastanawiając się nad rezerwacjami i tym że pogoda nie podeszła w planowanym terminie urlopu. 

W środku jest ciepło, trzeba tylko pilnować zapasu paliwa grzewczego (olej napędowy lub gaz - zależy od kampera), co parę dni trzeba zrobić serwis (woda czysta i brudna, WC).

Jeśli stoi się na kampingu / kamper parku to jest dostęp do sanitariatów w budynku,  do prądu,  wody itd. - ceny są różne zależnie od standardu kempingu (są np. takie z basenami i sauną, ale się cenią). My preferujemy obojętnie co oby jak najbliżej stoku 😁

• Like 4
  • Thanks 1

3 godziny temu, bubol.T napisał:

Ogrzewanie postojowe robi robotę. Ale faktycznie trzeba jakos zorganizować czas wolny w tym apartamencie. No i suszenie ciuchów, też sie już nad tym zastanawiałem jak to ogarniają. 

Teresa a w ile osob podróżujecie na narty tym cackiem? To musi byc ciekawe doświadczenie. 

My jeździmy w dwójkę więc jest ful wypas, jeśli chodzi o organizację czasu to cóż,  wracasz z nart 16:30-17:00, robisz jedzonko,  odpalasz internet i oglądasz olimpiadę/netflixa/YouTube - możesz popracować na laptopie (czasem trzeba), wieczorna toaleta i spanko - ja zazwyczaj jestem padnięta koło 22-23 😁

Ludzie jeżdżą też rodzinnie, kwestia organizacji odgrywa kluczową rolę.

• Like 3

Godzinę temu, Mitek napisał:

Cześć

A to jest Wasz camper czy pożyczacie/wynajmujecie?

Ja Wam wychodzi taki wyjazd finansowo, jeżeli można wiedzieć?

POzdro

Nasz, tylko w tej sytuacji się opłaca taki wyjazd. Najem kosztuje ok 500zł/dzień więc razem z kosztami podróży niespecjalnie się kalkuluje.

Sprawdzę ile nas kosztowało nocowanie i podam w podsumowaniu wyjazdu.