Jump to content

Góra Kamieńsk

SkiForum
 Share

Recommended Posts

Godzinę temu, SzymQ napisał:

Weekend na GK w terminie łodzkich ferii? Z daleka czuć desperację 🙂

To jest ciekawe, że dzikie tłumy były w ostatnie dwa weekendy na GK. Ten weekend na kamerkach wyjątkowo słabo frekwencyjnie.

I w końcu dotarłem na wieczorne. Śnieg był na górze, śnieg był na dole, był po lewej i po prawej. Nawet deszcz nie padał. Zachęcony tym pięknym warunem jutro też się wybieram na wieczór 😉

• Like 4

3 godziny temu, Jan napisał:

no niezbyt jasno na tej Górce jest - taka jazda raczej na pół gwizdka bo szybciej to niebezpieczne 

Z wyciągu nic nie możesz ocenić. Na górce nie musi być jasno, czasami nawet wręcz przeciwnie, ale musi być dobry kontrast a to jesteś w stanie stwierdzić tylko w jeździe. Nie byłem tam parę lat ale światło dawało kontrast, ze można było jeździć pełną prędkością z całkowitą kontrolą. Oczywiście pełną prędkością możliwą do osiągnięcia na tej górce a to zbyt dużo nie jest. Tam akurat żeby w ogóle poczuć jazdę to trzeba dzioby w dół trzymać cały czas.

Edited by Mitek

49 minut temu, Marcos73 napisał:

Janek, bo to Góra Kamieńsk a nie Jasna Góra.

pozdro

ostatnio nocą zjeżdżałem 1 stycznia i napiszę szczerze że z pewnym strachem

dobrowolnie bym tego nie zrobił ale wnucia mnie przekonała

IMG_7834.thumb.jpg.08a2b0e36b361ae782e8bd89653f149e.jpg

dobrze że księżyc jarał to było trochę lepiej widać

IMG_7849.thumb.jpg.ab68777dd6856725b32edf458d2ed9c3.jpg

• Like 3

Teraz, Jan napisał:

ostatnio nocą zjeżdżałem 1 stycznia i napiszę szczerze że z pewnym strachem

dobrowolnie bym tego nie zrobił ale wnucia mnie przekonała

IMG_7834.thumb.jpg.08a2b0e36b361ae782e8bd89653f149e.jpg

dobrze że księżyc jarał to było trochę lepiej widać

IMG_7849.thumb.jpg.ab68777dd6856725b32edf458d2ed9c3.jpg

Ja wolę nocna jazdę niż mgłę, czy bardzo płaskie światło, wystarczy jak jest trochę kontrastu, a w sztucznym jest.

pozdro

• Like 1

21 minut temu, Marcos73 napisał:

Ja wolę nocna jazdę niż mgłę, czy bardzo płaskie światło, wystarczy jak jest trochę kontrastu, a w sztucznym jest.

pozdro

ja lubię np. jak jest pełnia księżyca i nie ma żadnych lamp

27 minut temu, Jan napisał:

ja lubię np. jak jest pełnia księżyca i nie ma żadnych lamp

A ja wolę po ciemku i lekko zawiany, bo jest mi wszystko jedno wówczas, tłoku ni ma, a jak jest to i tak nic nie widać.

pozdro

• Haha 1

8 godzin temu, grimson napisał:

Pamiętaj Janie drogi, że skręcają tylko tchórze.

Tylko niektóre tchórze pykają 💯 kmh na pazdzieżch 🤪 np  krótkie kastle lub inne gówno 100 pod butem gdzie rocker zaczyna i kończy się przy wiązaniu. Na GS FIS to z stówką na blacie zrobilibyśmy relację na forum z fotami a może i live dłubiąc jedną ręką w nosie 🤣

Edited by Mikoski
  • Haha 1

On 2/5/2026 at 10:46 PM, SzymQ said:

I w końcu dotarłem na wieczorne. Śnieg był na górze, śnieg był na dole, był po lewej i po prawej. Nawet deszcz nie padał. Zachęcony tym pięknym warunem jutro też się wybieram na wieczór 😉

Wczoraj też był śnieg i fajnie się jeździło. 🙂Nawet ludzi było wyraźnie mniej - chyba z okazji roztopów. Muszę jednak przestrzec przed jazdą w tym ośrodku przy dużej wilgotności powietrza. Kapało z kanapy i teraz kurtka cała pokryta jest rdzawymi plamami. Nie wiem czy to do odratowania 😞

Edited by SzymQ

2 godziny temu, SzymQ napisał:

Wczoraj też był śnieg i fajnie się jeździło. 🙂Nawet ludzi było wyraźnie mniej - chyba z okazji roztopów. Muszę jednak przestrzec przed jazdą w tym ośrodku przy dużej wilgotności powietrza. Kapało z kanapy i teraz kurtka cała pokryta jest rdzawymi plamami. Nie wiem czy to do odratowania 😞

to pechowo.

GK z tydzień temu?, na jakieś 2 godz dała ostrzeżenie na stronie www, że pada deszcz. i możliwe zanieczyszczenie odzieży smarem kapiącym z kanapy, z jazdą w takim warunie na własną odpowiedzialność.

po 2 godz komunikat zniknął.

3 minutes ago, grimson said:

dała ostrzeżenie na stronie www

Muszę pamiętać, żeby przed przyjazdem do jakiegoś ośrodka zawsze sprawdzać czy obecny warun nie niszczy odzieży :D. Zdarzyło mi się złapać trochę smaru w Zwardoniu, ale to zupełnie inna skala problemu 😞

• Haha 1

17 minut temu, SzymQ napisał:

Muszę pamiętać, żeby przed przyjazdem do jakiegoś ośrodka zawsze sprawdzać czy obecny warun nie niszczy odzieży :D. Zdarzyło mi się złapać trochę smaru w Zwardoniu, ale to zupełnie inna skala problemu 😞

Może warto zabrać parasol 🤔

• Thanks 1

W dniu 7.02.2026 o 16:22, SzymQ napisał:

Szymek łącząc się z Tobą w bólu ale jednocześnie zwracam uwagę, że... to tylko kurtka. Polecam jednak kolor czarny - nic nie widać.

Pozdrp

5 minutes ago, Mitek said:

Szymek łącząc się z Tobą w bólu ale jednocześnie zwracam uwagę, że... to tylko kurtka. Polecam jednak kolor czarny - nic nie widać.

Pozdrp

Nie ma co się łączyć w bólu lub nie. Należy jednak piętnować brak poszanowania klienta przez poszczególne ON. W tym sezonie byłem w 4 ON. Kamieńsk wypadał z nich najmniej konkurencyjnie cena/jakość jeszcze przed przygodą z kurtką. Cenią się dobrze, więc chyba mogliby przeznaczyć jakieś drobne na zrobienie z tym porządku, zamiast umieszczać komunikaty na stronie.