Skocz do zawartości

W koło komina👍

Marcos73

Rekomendowane odpowiedzi

1 minutę temu, .Beata. napisał:

O tą pustkę mi chodzi, żeby słyszeć wszystko z wyjątkiem ludzi… Nie jestem zbytnio rowerowa, wodna też nie, ale to wakacyjna odmiana - pojeździć i poleżeć… i po…… - to dobry plan 😉 

A to trzeba było od razu mówić, że do Ślemienia chcesz sie wybrać 😁. Kąpielisko uruchomiłem w weekend. Grzybów juz nie ma, ale cisza i spokój zawsze. 3 jeziora w okolicy i puste szlaki. My jedziemy w piątek na tydzień, później wygrzać dupe w cieplym morzu i po urlopie. 

Pozdrowienia 😉

20260801_165202.jpg

• Like 1
  • Haha 3

12 godzin temu, .Beata. napisał:

Brzmi zachęcająco, okolica nie do leżenia, a jest tam jakaś wypożyczalnia rowerów?  

Znajdzie się. Przeważnie właściciele agroturystyk mają swoją pulę rowerów do wypożyczenia (dość marnych, ale na podjazd na plażę wystarczy).

• Like 1

36 minut temu, .Beata. napisał:

O tą pustkę mi chodzi, żeby słyszeć wszystko z wyjątkiem ludzi… Nie jestem zbytnio rowerowa, wodna też nie, ale to wakacyjna odmiana - pojeździć i poleżeć… i po…… - to dobry plan 😉 

Beata, nad Bałtykiem jest takich miejsc sporo. W kilku nawet byłem. Np. Lubiatowo. Troche ludzi przy wejściach i prawie pusto, gdy odejdziesz kilaset metrów wzdłuż plaży. Ponoć jeszcze puściej jest w nieodległej Białogórze. 

• Like 2

Godzinę temu, a_senior napisał:

Beata, nad Bałtykiem jest takich miejsc sporo. W kilku nawet byłem. Np. Lubiatowo. Troche ludzi przy wejściach i prawie pusto, gdy odejdziesz kilaset metrów wzdłuż plaży. Ponoć jeszcze puściej jest w nieodległej Białogórze. 

W Lubiatowie parking przy plaży, w Białogórze już nie.

• Like 1

7 godzin temu, bubol.T napisał:

A to trzeba było od razu mówić, że do Ślemienia chcesz sie wybrać 😁. Kąpielisko uruchomiłem w weekend. Grzybów juz nie ma, ale cisza i spokój zawsze. 3 jeziora w okolicy i puste szlaki. My jedziemy w piątek na tydzień, później wygrzać dupe w cieplym morzu i po urlopie. 

Pozdrowienia 😉

20260801_165202.jpg

Wiesz…Ty to ale czytasz w moich myślach… No ideolo! Rowerów nie trzeba szukać 😅 w gaciach można łazić, jakby się nudziło- to plac zabaw jest, a grzybowy to mamy rytualny wyjazd w październiku, więc mi nie zależy… nawet piwo będzie, bo je zostawisz, bo ja Ci kwiatki podleje 😉 Genialnie! 🤣

• Haha 1

Cześć

Szczerze... całe nasze wybrzeże jest praktycznie puste. Ruch i tłum koncentruje się w pobliżu "kurortów" do których i tak nikt normalny nie jeździ. Jeżeli jest do dyspozycji rower to problem już w ogóle nie istnieje. Wystarczy popatrzyć na mapę.

Zachęcam do własnych wyborów.

Pozdro

• Like 2

2 godziny temu, Mitek napisał:

Cześć

Szczerze... całe nasze wybrzeże jest praktycznie puste. Ruch i tłum koncentruje się w pobliżu "kurortów" do których i tak nikt normalny nie jeździ. Jeżeli jest do dyspozycji rower to problem już w ogóle nie istnieje. Wystarczy popatrzyć na mapę.

Zachęcam do własnych wyborów.

Pozdro

Nie tylko wybrzeże, w każdym pasmie górskim sa miejsca bardziej i mniej oblegane, nawet w Tatrach można spędzić czas bez tłumów. 

• Thanks 2

15 godzin temu, .Beata. napisał:

Wiesz…Ty to ale czytasz w moich myślach… No ideolo! Rowerów nie trzeba szukać 😅 w gaciach można łazić, jakby się nudziło- to plac zabaw jest, a grzybowy to mamy rytualny wyjazd w październiku, więc mi nie zależy… nawet piwo będzie, bo je zostawisz, bo ja Ci kwiatki podleje 😉 Genialnie! 🤣

Na placu zabaw jest jeszcze ścianka wspinaczkowa, a z tyłu rozkładamy ślizgawkę wodną. Tylko sąsiad Cię ubiegł i wczoraj podlał kwiatki. Przypuszczam, że piwa juz nie ma 🤷‍♂️

• Haha 1

17 minut temu, Jan napisał:

gdzie konkretnie ?

Polska cześć Tatr, to mniej niż jedna czwarta całego pasma, a skupia prawie 80 % ruchu turystycznego. Odpowiedz sobie sam. Ja mam takie miejsca, nawet dolinki, gdzie w ciagu kilku godzin spaceru spotkasz niewiele osob. 

• Like 1

1 godzinę temu, bubol.T napisał:

Na placu zabaw jest jeszcze ścianka wspinaczkowa, a z tyłu rozkładamy ślizgawkę wodną. Tylko sąsiad Cię ubiegł i wczoraj podlał kwiatki. Przypuszczam, że piwa juz nie ma 🤷‍♂️

Chyba nie lubię tego Twojego sąsiada.... 😉 

18 godzin temu, .Beata. napisał:

IMG_5035.thumb.jpeg.6e4e3125977c94d16b6dc05ed6ec90c4.jpeg

troszkę, ale jest !

No coś tam widać. Ja miałem okazję doświadczyć pełnego zaćmienia chyba to było w 99 w Niemczech na Bawarii. W samo południe, Total zaćmienie. No tego nic nie przebije. Z półgodziny przed się rozpogodziło, nastały egipskie ciemności, zrobiło się chłodniej i nastała martwa cisza. Jakby wszystko zamarło.

pozdro

• Like 1

10 minut temu, Marcos73 napisał:

No coś tam widać. Ja miałem okazję doświadczyć pełnego zaćmienia chyba to było w 99 w Niemczech na Bawarii. W samo południe, Total zaćmienie. No tego nic nie przebije. Z półgodziny przed się rozpogodziło, nastały egipskie ciemności, zrobiło się chłodniej i nastała martwa cisza. Jakby wszystko zamarło.

pozdro

Wierzę ci i zazdroszczę, bo skoro podczas transmisji w tv miałam ciary i oczy mi się spociły, to co dopiero przyjąć to na żywca, kosmos… Może jeszcze gdzieś się trafi w zasięgu ręki.

Tymczasem ogarnijmy te koszulki czy coś 😉 

3 godziny temu, Marcos73 napisał:

pozdro

Ja byłem wtedy w Austrii w masywie Hoher Goll, i też powiem szczerze, że zrobiło to na mnie wrażenie, podobnie jak u Ciebie chmury się rozeszły, wiatr ucichł, zwierzęta także, wszyscy zdziwieni tymm co się dzieje.

pozdro

• Like 1
  • Thanks 1

W dniu 13.08.2026 o 14:43, Marcos73 napisał:

pozdro

W 1999 było też, nie pamiętam czy całkowite, zaćmienie w PL. Pracowałem wtedy na budowie, budując budżet na studia. 

Na słońce patrzyłem przez dyskietkę 3,5". Dawała ta opcja radę.