Jan Napisano wczoraj o 18:01 Udostępnij Napisano wczoraj o 18:01 20 minut temu, star napisał: Taki łekspert jak ty mnie nigdy nie (d)ocenił więc sam już nie wiem czy umim czy nie. Zresztą narty miałem na nogach jakoś w kwietniu więc już nie pamiętam. Sprawdzę jak CzG naśnieżą i dam ci znać, stay tuned… czekam na Twoje filmy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Victor Napisano wczoraj o 18:13 Udostępnij Napisano wczoraj o 18:13 Godzinę temu, Marcos73 napisał: coś taki zdziwiony? Byłeś w Białce No zdziwiony bo to chyba najlepszy ON dziś w PL z tego co obserwuje relacje forumowiczów z różnych miejsc Polski,może nie ma jakiejś spektakularnej lub inaczej ambitnej trasy ale jednak jest różnorodność a to zdecydowanie plus jak na takie niskie górki . Faktycznie nie byłem🤷♂️ ale kiedyś może odwiedzę 😉 Bardzo przypomina mi niemiecki Winterberg w którym byłem. Na dzień czy pół dnia to naprawdę świetne miejsce. Ty masz blisko więc wypad na 4 godz jest rewelacyjny . 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 23 godziny temu Udostępnij Napisano 23 godziny temu 2 godziny temu, Victor napisał: No zdziwiony bo to chyba najlepszy ON dziś w PL z tego co obserwuje relacje forumowiczów z różnych miejsc Polski,może nie ma jakiejś spektakularnej lub inaczej ambitnej trasy ale jednak jest różnorodność a to zdecydowanie plus jak na takie niskie górki . Faktycznie nie byłem🤷♂️ ale kiedyś może odwiedzę 😉 Bardzo przypomina mi niemiecki Winterberg w którym byłem. Na dzień czy pół dnia to naprawdę świetne miejsce. Ty masz blisko więc wypad na 4 godz jest rewelacyjny . Paweł, stworzyli coś z niczego i za to brawa. Ale tam to nie ma gdzie jeździć. To takie szuranie jak Twoje na hali. Na + że większe niż hala, ale czynne tylko 4 m-ce w roku. Przygotowanie stoków na najwyższym poziomi i chyba jedyna stacja w PL, która działa nieprzerwanie przez całą zimę niezależnie od aury. Z Wintrbergiem to chyba ma tyle wspólnego że w tle rysują się góry. 27 km tras to mają chyba wszystkie ośrodki w sumie - na 1 karnecie a jest ich chyba ze 14. Karnet kupuję na cały dzień, bo taką mają politykę, za dychę się nie będę szarpał. Ale tam całodzienny, to całodzienny, włącznie z wieczorną jazdą. Fakt, lepszy wróbel w garści niż kanarek na dachu. Mam blisko. Ale Białka zawsze jest doj..na ludźmi. Taki fenomen. Na wiosnę można tam zajrzeć, a w ferie tylko w sobotę. Tak też robię. pozdro 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 23 godziny temu Udostępnij Napisano 23 godziny temu (edytowane) 3 godziny temu, Jan napisał: czekam na Twoje filmy Ale to już było. I nie wróci więcej. Lepiej idź do kina. A ja dam ci na kino, kolego... Nie potrzebuję psychofanów. To się da leczyć. Stary, a głupi. https://waligorski.art/liryka.php?litera=l&nazwa=115 Edytowane 22 godziny temu przez star Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 22 godziny temu Udostępnij Napisano 22 godziny temu Białka: Szacun za inwestycję i wizję wielki!!! Narciarsko - z kolegami na dwie godziny jakby był zamknięty - zajebiste. W sezonie - maszynka do nabijania kasy na miłośnikach internetowych doniesień i innych leszczach. Zazdroszczę tym małopolskim cwaniaczkom bliskości ośrodka, który potrafi trzymać śnieg do maja jak my już pływamy na kajakach ale z Warszawy aby tam jechać na narty musiałbym chyba rozum postradać chyba, żeby spotkać się z kimś - to co innego. POzdro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 22 godziny temu Udostępnij Napisano 22 godziny temu 44 minuty temu, Marcos73 napisał: Paweł, stworzyli coś z niczego i za to brawa. Ale tam to nie ma gdzie jeździć. To takie szuranie jak Twoje na hali. Na + że większe niż hala, ale czynne tylko 4 m-ce w roku. Przygotowanie stoków na najwyższym poziomi i chyba jedyna stacja w PL, która działa nieprzerwanie przez całą zimę niezależnie od aury. Z Wintrbergiem to chyba ma tyle wspólnego że w tle rysują się góry. 27 km tras to mają chyba wszystkie ośrodki w sumie - na 1 karnecie a jest ich chyba ze 14. Karnet kupuję na cały dzień, bo taką mają politykę, za dychę się nie będę szarpał. Ale tam całodzienny, to całodzienny, włącznie z wieczorną jazdą. Fakt, lepszy wróbel w garści niż kanarek na dachu. Mam blisko. Ale Białka zawsze jest doj..na ludźmi. Taki fenomen. Na wiosnę można tam zajrzeć, a w ferie tylko w sobotę. Tak też robię. pozdro szacun dla Białki za to, że zanim odpalą ON, to naśniezą min. 100cm białego. W sezonie wartości +150cm ubitego na stoku to nic nadzwyczajnego. Nie znam innego ON w Polsce, z takim nastawieniem na produkcję śniegu z armatek. Moje ostatnie jeżdżenie w Białce to niezła historia, 19.02.2019r. Żona miała szkolenie w Krakowie w...sobotę, więc zapakowałem to auta także i narty. Wszystko pięknie ładnie, przejazd z Ostrowa do Krakowa via Wrocław i Katowice zajął 3 godziny jazdy. Potem żonę wysadziłem w Krakowie, i mając dobre 6 godzin wolnego czasu, dawaj na Białkę. Z zamiarem spędzenia przynajmniej 2,5 godziny na stoku, bo Google Maps pokazywało rano całkiem dobre warunki drogowe na Zakopiane. No ale jak to w życiu bywa, wszystko się zacnie posrało. Żona wysadzona o 8 rano w grodzie Kraka, pierwsze 30 minut zakopianką OK. Potem zaczęły się SCHODY. Jakieś wypadki, zablokowane drogi. Na nieszczęście był to dzień, kiedy w Zakopanem był PŚ w skokach narciarskich, z zawodami startującymi po południu. Więc zjechałem z tej przeklętej zakopianki na boczne drogi. I tu się zaczęły jaja, bo takich ilości śniegu, jakie wtedy spadły na Podhalu, to nie widziałem nigdy wcześniej. Pługi przebijając się przez lokalne drogi utworzyły bandy śniegu wzdłuż drogi, o wysokości dobre 1,5m. Wiele razy siedząc w służbowej Octavii 4x4, banda była wyższa od samochodu. Sama droga też niczego sobie, na początku było czarno, a potem zrobiło się biało. 4x4 zaczęło pracować. Tak wlokąc się tymi bocznymi drogami, bo Google Maps cały czas pokazywało zakopiankę w kolorze czerwonym, dowlokłem się do Białki. Na miejscu czekali na mnie znajomi, którzy śmigali tam od paru dni. Szybkie przebranie się w ciuchy narciarskie, i zrobiłem jedne z najkrótszych jazd na nartach. Bo trzeba było wracać po żonę do Krakowa. Więc niecała godzina na stoku, i powrót do grodu Kraka. Żona na pokład, i dalej jedziemy na Katowice-Wrocław. Wyjeżdżając z Krakowa, zapaliła się kontrolka poziomu oleju w Octavii. Wbiłem na Shella, kupiłem olej, dolałem i się uspokoiło. Do tej pory pluję sobie w twarz, bo w lutym 2019r, po opadzie 1,5m śniegu, Szklarska Poręba otworzyła kultową czarną trasę FIS. Notabene nie otworzyli jej od tego czasu. Co ja wtedy robiłem w Białce??? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 22 godziny temu Udostępnij Napisano 22 godziny temu 11 minut temu, grimson napisał: jedne z najkrótszych jazd na nartach. i tak szacun 74,6 kmh 🙂 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 22 godziny temu Udostępnij Napisano 22 godziny temu Przypomnieć chciałem, że jest to temat: Materiały szkoleniowe a nie: "Jak bardzo chciałem coś spektakularnego zrobić ale ni chuja nie wiem jak planować i nic z tego nie wyszło a;le teraz próbuję to opisać jako ciekawą historie kosztem żony, którą opisuję jak inpostową paczkę. Teraz - tymi opisami wsadzania i wysadzania żony jak pakunku - toś sobie u mnie kmiocie przejebał na maksa. Daj jej to przeczytać! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 21 godzin temu Udostępnij Napisano 21 godzin temu 3 minuty temu, Mitek napisał: Przypomnieć chciałem, że jest to temat: Materiały szkoleniowe a nie: "Jak bardzo chciałem coś spektakularnego zrobić ale ni chuja nie wiem jak planować i nic z tego nie wyszło a;le teraz próbuję to opisać jako ciekawą historie kosztem żony, którą opisuję jak inpostową paczkę. Teraz - tymi opisami wsadzania i wysadzania żony jak pakunku - toś sobie u mnie kmiocie przejebał na maksa. Daj jej to przeczytać! Niech otworzą się bramy piekła. Goguś z białym pieskiem. Obelga ostateczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 21 godzin temu Udostępnij Napisano 21 godzin temu 10 minut temu, grimson napisał: Niech otworzą się bramy piekła. Goguś z białym pieskiem. Obelga ostateczna. Daj przeczytać żonie ten przedmiotowy jej opis, choć nie podejrzewam żebyś w ogóle kaczył kontekst. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 21 godzin temu Udostępnij Napisano 21 godzin temu Godzinę temu, Mitek napisał: Białka: Szacun za inwestycję i wizję wielki!!! Narciarsko - z kolegami na dwie godziny jakby był zamknięty - zajebiste. W sezonie - maszynka do nabijania kasy na miłośnikach internetowych doniesień i innych leszczach. Zazdroszczę tym małopolskim cwaniaczkom bliskości ośrodka, który potrafi trzymać śnieg do maja jak my już pływamy na kajakach ale z Warszawy aby tam jechać na narty musiałbym chyba rozum postradać chyba, żeby spotkać się z kimś - to co innego. POzdro Mitek, mamy blisko, a i droga petarda. Jakoś szczęśliwie zawsze trafiamy na warun sztos, jak choćby ze zdjęć Marasa po opadzie, a dzień wcześniej chcieli zamykać bo był gnój zamiast śniegu. Z Pitrem to po 3 zjazdach z Kotelnicy pojechaliśmy odpoczywać na niesławną czerwoną 6-kę. Jakaż to była walka. Szukanie prędkości na każdym cm stoku aby … dojechać do krzesła bez kijkowania😀. Ale w tym sezonie nie będzie tak kolorowo. Maras i Mikoski mają sezonówki na TMR. Więc i Scyrk będzie i Chłopok pewnie też. Ja już pierdolę przedsprzedaż i nic nie kupuję, Carpe Diem! pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 20 godzin temu Udostępnij Napisano 20 godzin temu W dniu 24.10.2025 o 21:54, Baltazar Gabka napisał: Pazur był kiedyś. Tego typu produkcje wsadzałeś do lufy a wcześniej proch Inne doświadczenie i inna optyka. Ale potrafi wypalić bez ostrzeżenia😉. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 19 godzin temu Udostępnij Napisano 19 godzin temu (edytowane) . Edytowane 11 godzin temu przez grimson 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 11 godzin temu Udostępnij Napisano 11 godzin temu 10 godzin temu, Jan napisał: i tak szacun 74,6 kmh 🙂 A dziękuję, starałem się jak mogłem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 11 godzin temu Udostępnij Napisano 11 godzin temu Mam foto ze stoku z Bialki z 19.02.2019: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 11 godzin temu Udostępnij Napisano 11 godzin temu 11 godzin temu, Mitek napisał: azdroszczę tym małopolskim cwaniaczkom bliskości ośrodka, który potrafi trzymać śnieg do maja jak my już pływamy na kajakach ale z Warszawy aby tam jechać na narty musiałbym chyba rozum postradać chyba, żeby spotkać się z kimś - to co innego. Na zamknięcie Białki w zeszłym sezonie dojechał właśnie kolega z Warszawy (z forum SO).. pociągiem 🙂.. no i jeszcze oprócz Białki w koło sporo górek bardziej ambitnych.. jak Mosorny na ten przykład..jeszcze bez śniegu ale Babia już biała.. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 10 godzin temu Udostępnij Napisano 10 godzin temu 44 minuty temu, grimson napisał: Mam foto ze stoku z Bialki z 19.02.2019: warun bajeczny - trzeba było zadzwonić do żonki aby wróciła do domu pociągiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 10 godzin temu Udostępnij Napisano 10 godzin temu 11 godzin temu, grimson napisał: Moje ostatnie jeżdżenie w Białce to niezła historia, 19.02.2019r. Żona miała szkolenie w Krakowie w...sobotę, jesteś pewien że 19.02.2019 było w sobotę ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 10 godzin temu Udostępnij Napisano 10 godzin temu 2 minuty temu, Jan napisał: jesteś pewien że 19.02.2019 było w sobotę ? Kruca bomba, starość nie radość. Białka była 19.01.2019, w sobotę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi