Chertan Posted January 14, 2022 Share Posted January 14, 2022 2 minuty temu, Mikoski napisał: Piotrze trochę mnie ten twój potwór zaniepokoił ... dzisiaj wyjeżdżam bez małżonki na tydzień 🤔 zostaje sama w domu nie licząc kotów i psa 😳 Może koty i pies odstraszą potwora? Ja widzisz kobietę zabieram ze sobą. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kordiankw Posted January 14, 2022 Share Posted January 14, 2022 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mikoski Posted January 28, 2022 Author Share Posted January 28, 2022 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mikoski Posted February 15, 2022 Author Share Posted February 15, 2022 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mikoski Posted February 16, 2022 Author Share Posted February 16, 2022 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kordiankw Posted February 16, 2022 Share Posted February 16, 2022 2 1 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kubis Posted February 16, 2022 Share Posted February 16, 2022 3 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
moruniek Posted September 28, 2022 Share Posted September 28, 2022 Wracam dziś z przejażdżki rowerowej, żona napisała "kup śmietanę". W naszym sklepiku skończyły się torebki. Jakie szczęście, że mój rower jest wyposażony w firmowy uchwyt do transportu śmietany😉. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
.Beata. Posted September 28, 2022 Share Posted September 28, 2022 5 godzin temu, moruniek napisał: Wracam dziś z przejażdżki rowerowej, żona napisała "kup śmietanę". W naszym sklepiku skończyły się torebki. Jakie szczęście, że mój rower jest wyposażony w firmowy uchwyt do transportu śmietany😉. Dobrze, że nie poprosiła o jajka… 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
moruniek Posted January 14 Share Posted January 14 Moja córka złamała w grudniu nogę (kość śródstopia). Trochę nam to skomplikowało nasze plany. Na szczęście wszystko już ok. Teraz po zdjęciu gipsu lekarz zalecił jej stosować but z twardą podeszwą. Zastosowaliśmy się zatem wzorowo do zaleceń 😉. @Marcos73 dzięki za buty, pasują idealnie. 2 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mitek Posted January 20 Share Posted January 20 Cześć Nigdy nie słyszałem o takim przypadku ale, że dla nas jest to niezwykłą radochą więc tu umieszczam. Otóż: Od trzech miesięcy mamy w domu kota (kotkę). Mieliśmy już kotkę przez 10 lat, którą musieliśmy uśpić po długiej chorobie ale nie jesteśmy kociarzami - jak to się czasami nazywa. Kotek jest niesamowity, niezwykle ruchliwy, ciekawy i towarzyski i zwariowany więc pasuje do rodziny. Ale pierwszy raz widzę ( a nigdy nie słyszałem o takim przypadku) aby kot (w tym wypadku młody kotek - 4 miesiące i troszkę mniej więcej) nauczył się aportować - przynosi rzucone papierki i gumki do włosów, siadać na komendę czy też podawać łapkę (tylko lewa wchodzi w grę - bo tak uczą go dziewczyny). Czy słyszeliście o czymś takim kiedyś? Pozdro 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chertan Posted January 20 Share Posted January 20 Hm, rasy psów teraz są takie, że się filozofom nie śniło :-). Na pewno kot? Jeżeli tak, to takich nie znam. Moje kotki są inne, jak coś rzucę i pytam: przyniesiesz czy nie, to one przynoszą albo nie. Resztę mają w nosie. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mig Posted January 20 Share Posted January 20 Te też. Nawet szczurki obok ich nie ruszą. Prędzej odwrotnie.... 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mitek Posted January 20 Share Posted January 20 Cześć Poprzedni nasz kotek był porządny i ułożony. Można mu było wiele ale były rejony czy działania zakazane i zakazy był egzekwowane ze skrajną stanowczością i dało radę. Na stoły i barki wejścia nie było i ... nie było, do tego stopnia, że jak kot był już dorosły to nawet przypadkowo zostawiony na barku kawałek kiełbasy zastawał. Wiesz kot to inteligentny drapieżnik stadny więc nie ma przeciwwskazań do uczenia go różnych rzeczy. Oczywistością jest że te różne bajki dotyczące kotów to spadek po czasach czarownic i mity w które chcą wierzyć tzw. kociarze. Pozdro Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
moruniek Posted January 20 Share Posted January 20 4 godziny temu, Mitek napisał: Cześć Nigdy nie słyszałem o takim przypadku ale, że dla nas jest to niezwykłą radochą więc tu umieszczam. Otóż: Od trzech miesięcy mamy w domu kota (kotkę). Mieliśmy już kotkę przez 10 lat, którą musieliśmy uśpić po długiej chorobie ale nie jesteśmy kociarzami - jak to się czasami nazywa. Kotek jest niesamowity, niezwykle ruchliwy, ciekawy i towarzyski i zwariowany więc pasuje do rodziny. Ale pierwszy raz widzę ( a nigdy nie słyszałem o takim przypadku) aby kot (w tym wypadku młody kotek - 4 miesiące i troszkę mniej więcej) nauczył się aportować - przynosi rzucone papierki i gumki do włosów, siadać na komendę czy też podawać łapkę (tylko lewa wchodzi w grę - bo tak uczą go dziewczyny). Czy słyszeliście o czymś takim kiedyś? Pozdro Całkiem normalne, mój pies, natomiast miałczy. Zaczyna jak słyszy dźwięk budzika żony, przestaje dopiero jak zejdzie do niego z góry. Tak moduluje głos, że przypomina to miałczenie kota. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lexi Posted February 21 Share Posted February 21 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
moruniek Posted March 22 Share Posted March 22 Trochę się zastanawiałem czy pasuje do tego działu. U nas powstała taka oto inwestycja. Kontynuacja ławeczek ? Jest gotowa od kilku miesięcy. Ino flagi brak. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
.Beata. Posted March 22 Share Posted March 22 Krzysiu, raczej płakać się chce …i to nie ze śmiechu…. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lexi Posted March 23 Share Posted March 23 7 godzin temu, moruniek napisał: Trochę się zastanawiałem czy pasuje do tego działu. U nas powstała taka oto inwestycja. Kontynuacja ławeczek ? Jest gotowa od kilku miesięcy. Ino flagi brak. A ten słup to śpiewa tańczy czy recytuje? 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mig Posted March 23 Share Posted March 23 Nic śmiesznego. Krzysiek - nie zauwazyles tych 2 pieter pod nim (jak wynika że ściśle tajnego projektu typowego - wejscie jest zwykle w pobliskim lasku). To ukryta i starannie zamaskowana stacja radarowa do obserwacji kierunku wschodniego lub zachodniego ( w końcu wrogów odwiecznych mamy w kazdym kierunku). Ciiiii.... nikt o tym nie wie..... 2 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mitek Posted March 23 Share Posted March 23 Cześć I jakieś ścierwo przytuliło kilkadziesiąt albo więcej tysi w imię dobra narodu. Słuchajcie ich trzeba eksterminować póki tutaj jeszcze są bo niedługo będą rozbiory a oni spieprzą wcześniej. Pozdro Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lexi Posted March 23 Share Posted March 23 3 minuty temu, Mitek napisał: Słuchajcie ich trzeba eksterminować ...wierze że każda organizacja przestępcza prędzej czy pózniej zostanie zdelegalizowana i wyląduje tam gdzie powinna - w pierdlu i na śmietniku historii.. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lexi Posted March 23 Share Posted March 23 1 godzinę temu, mig napisał: to ukryta i starannie zamaskowana stacja radarowa do obserwacji kierunku wschodniego lub zachodniego A ja słyszałem że jako system wczesnego ostrzegania buduje sie w górach te fajansiarskie wieże z których można nadawać znaki dymne....nasze blade twarze z wot podobno sie już szkolą w którymś rezerwacie w us.. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mitek Posted March 23 Share Posted March 23 (edited) 9 minut temu, Lexi napisał: ...wierze że każda organizacja przestępcza prędzej czy pózniej zostanie zdelegalizowana i wyląduje tam gdzie powinna - w pierdlu i na śmietniku historii.. Cześć Marku to jasne - i ja tak myślę, ale - jaka byłaby satysfakcja z zemsty... 😉 Wiesz taka osobista własna. Wyobraź sobie, stoisz, obok pręgierz a do niego przywiązany taki np. Ziobro a ty przypadkiem masz w ręku bat... Apropos, żeby było po narciarsku. Pręgierz to od niemieckiego pranger. A Manfred Pranger jeszcze tak niedawno szokował mnie taką max siłówką na slalomach PŚ - jeden z moich ulubionych zawodników to był Pozdro Edited March 23 by Mitek 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mig Posted March 23 Share Posted March 23 Szeryf da radę.... ten internet to jednak strasznie pamiętliwy.... VID-20230322-WA0002.mp4 5 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts