kordiankw Napisano 24 Stycznia Udostępnij Napisano 24 Stycznia Wydedukuj Sherlocku 😉. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 24 Stycznia Udostępnij Napisano 24 Stycznia Wino słodkie ale dobre... ciężkawe. Ja takiego nie znoszę. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 25 Stycznia Udostępnij Napisano 25 Stycznia 5 godzin temu, Mitek napisał: Wino słodkie ale dobre... ciężkawe. Ja takiego nie znoszę. Pozdro Zaiste, twa zdolność dedukcji budzi prawdziwy podziw. Tak po kolorze wina określić jego rodzaj? Imponujące, gdybyś jeszcze podał nazwę szczepu i glebę na której ów szczep rośnie, opis byłby kompletny. Tylko jeden szczegół się nie zgadza, to wino wytrawne 🍷😷. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 25 Stycznia Udostępnij Napisano 25 Stycznia Jaki kolor...? Koło faworków stało to i słodkie się wydawało. Nie znam się na winach zupełnie, na kawie również i na wielu innych rzeczach też. A wytworzenie wytrawnego wina metodami domowymi to podobno niełatwa sztuka więc gratulacje. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 25 Stycznia Udostępnij Napisano 25 Stycznia Stało koło faworków, czy chrustu, jak na faworki mówi sie w niektórych regionach, bo i jedno i drugie swojej roboty. Do czerwonego wina najbardziej lubię żółty ser. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chertan Napisano 25 Stycznia Udostępnij Napisano 25 Stycznia Faworki w Częstochowie, skąd pochodzę, a chrust pod Krakowem, gdzie mieszkam, więc mi się pieprzy. Jedno i drugie dobre. Co do sera, to kiedyś pijałem czerwone, ale nigdy mi szczególnie nie pasowało. Z mocnym serem o dziwo najlepiej mi wchodzi wino słodkie, zwłaszcza z pleśniowym. Czerwone wino solo albo z mięchem wolę. Co do zrobienia wytrawnego, to nie jest problem dla osoby robiącej wino (wystarczy przefermentować większość cukru), problemem jest jego smak. Łatwo spieprzyć, zwłaszcza czerwone wina. Polskie tylko nieliczne czerwone są smaczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mlodzio Napisano 25 Kwietnia Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2025.04.18. Liswarta (Zawady-Wąsosz G.) 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mlodzio Napisano 25 Kwietnia Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2025.04.21. Pilica (Szczekociny-Przyłęk) ... krytycznie mało wody. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 8 godzin temu Udostępnij Napisano 8 godzin temu (edytowane) Sezon w Rybniku już rozpoczety... co prawda w dodatkowych ciuchach ale i tak przyjemnie. Troche deszczu tez zaliczone... Za tydzien Elblag, Frombork i Zatoka... Na lewo od kominow trwa budowa bloku gazowo-parowego - prawie 900MW i ok miliarda m3 gazu rocznie.... a gaz ponoć znów nieeko.... 9 Edytowane 8 godzin temu przez mig 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Edwin Napisano 6 godzin temu Udostępnij Napisano 6 godzin temu 1 godzinę temu, mig napisał: Sezon w Rybniku już rozpoczety... co prawda w dodatkowych ciuchach ale i tak przyjemnie. Troche deszczu tez zaliczone... Za tydzien Elblag, Frombork i Zatoka... Na lewo od kominow trwa budowa bloku gazowo-parowego - prawie 900MW i ok miliarda m3 gazu rocznie.... a gaz ponoć znów nieeko.... 9 Co tam gaz. Ważne że łajba dobrze dociążona kratą browara😀 pozdro 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 6 godzin temu Udostępnij Napisano 6 godzin temu 24 minuty temu, Edwin napisał: Co tam gaz. Ważne że łajba dobrze dociążona kratą browara😀 pozdro U Michała twarda ekipa ..szczękają zębami ale każdy browara w rękach grzeje.. 😉 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 6 godzin temu Udostępnij Napisano 6 godzin temu Cześć Coś mi się wydaje, że w tej kracie nie tylko browary miejsce znalazły... 🙂 A takie mam spostrzeżenie Michał... Nie przerażają Cię takie industrialne krajobrazy, ogromne budowle widziane z wody? Bo mnie strasznie. Nie mam żadnego stresu w lesie, czy generalnie na jakimś totalnym zadupiu ani w mieście ale jak na horyzoncie pojawia się taki ogrom to mnie to tak wewnętrznie przeraża. Pozdro serdeczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 5 godzin temu Udostępnij Napisano 5 godzin temu (edytowane) Godzinę temu, Mitek napisał: Cześć Coś mi się wydaje, że w tej kracie nie tylko browary miejsce znalazły... 🙂 A takie mam spostrzeżenie Michał... Nie przerażają Cię takie industrialne krajobrazy, ogromne budowle widziane z wody? Bo mnie strasznie. Nie mam żadnego stresu w lesie, czy generalnie na jakimś totalnym zadupiu ani w mieście ale jak na horyzoncie pojawia się taki ogrom to mnie to tak wewnętrznie przeraża. Pozdro serdeczne Pomieszkalbys w okolicy to szybko bys sie przyzwyczaił. Tak z koniecznosci. Inna troche wieksza woda jest dopiero pod Gliwicami i za Pszczyną. Daleko, wiec wybor oczywisty. A jadąc nad jezioro mijam 2 jeszcze wieksze "widoki", choc raczej nie takie wysokie. Te kominy ( ok 300 m wysokosci) stoją tam juz tylko na ozdobę i jako stelaż do anten tv i gsm... nowe kotly maja swoje niziutkie kominki. Dobrze widziałes... krata była urodzinowa,.... 😉 Edytowane 4 godziny temu przez mig 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi