star Napisano 5 Sierpnia Udostępnij Napisano 5 Sierpnia (edytowane) 15 minut temu, lubeckim napisał: Raczej obstawiam, że był harcerzem, może nawet z ZHR 🙂 Może i nie, ale zgłaszanie władzom przewinień ma we krwi;-) do ZHR pasowałby jak ulał:-) Edytowane 5 Sierpnia przez star 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarioJ Napisano 6 Sierpnia Udostępnij Napisano 6 Sierpnia W dniu 5.08.2025 o 06:19, star napisał: Byłeś w wojsku? Przyznaj się że sam chciałbyś być w tym obozie. Najlepiej na łódce? 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 7 Sierpnia Udostępnij Napisano 7 Sierpnia (edytowane) 11 godzin temu, MarioJ napisał: Przyznaj się że sam chciałbyś być w tym obozie. Najlepiej na łódce? na? w? Skojarzenia to przekleństwo. Edytowane 7 Sierpnia przez star Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 11 Sierpnia Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 11 Sierpnia Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 38 minut temu, kordiankw napisał: Co tanie to drogie. Albo partactwo przy montażu. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PaVic Napisano 11 Sierpnia Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 13 godzin temu Udostępnij Napisano 13 godzin temu O co kaman ma ktoś dostęp jakie wafle https://zakopane.wyborcza.pl/zakopane/7,179294,32177713,zostalam-z-choroba-i-rachunkiem-na-800-zl-schronisko-w-tatrach.html#do_w=484&do_v=1316&do_st=RS&do_sid=1721&do_a=1721&s=BoxOpImg2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 12 godzin temu Udostępnij Napisano 12 godzin temu 22 minuty temu, star napisał: O co kaman ma ktoś dostęp jakie wafle https://zakopane.wyborcza.pl/zakopane/7,179294,32177713,zostalam-z-choroba-i-rachunkiem-na-800-zl-schronisko-w-tatrach.html#do_w=484&do_v=1316&do_st=RS&do_sid=1721&do_a=1721&s=BoxOpImg2 a o co chodzi ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 12 godzin temu Udostępnij Napisano 12 godzin temu 1 minutę temu, Jan napisał: a o co chodzi ? Zadatek warszawianka choroba i takie tam… byłeś w Murowańcu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 12 godzin temu Udostępnij Napisano 12 godzin temu 3 minuty temu, star napisał: Zadatek warszawianka choroba i takie tam… byłeś w Murowańcu? ale przed czym konkretnie przestrzegasz ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarioJ Napisano 6 godzin temu Udostępnij Napisano 6 godzin temu (edytowane) 6 godzin temu, Jan napisał: ale przed czym konkretnie przestrzegasz ? Przed Murowańcem pewnie, bo nie dają tam wafli. "– Schronisko napisało mi, że mogę przywieźć suchy prowiant, ale trudno funkcjonować przez tydzień na waflach ryżowych i jajkach. To nie jest rozwiązanie – mówi." Edytowane 6 godzin temu przez MarioJ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 5 godzin temu Udostępnij Napisano 5 godzin temu 7 godzin temu, Jan napisał: ale przed czym konkretnie przestrzegasz ? Jak przed czym? Przed chorobami! Wafle przecież nikomu nie zaszkodziły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 5 godzin temu Udostępnij Napisano 5 godzin temu Godzinę temu, MarioJ napisał: Przed Murowańcem pewnie, bo nie dają tam wafli. "– Schronisko napisało mi, że mogę przywieźć suchy prowiant, ale trudno funkcjonować przez tydzień na waflach ryżowych i jajkach. To nie jest rozwiązanie – mówi." Murowańca jakoś szczególnie nie lubię choć zdarzało się nocować w starych czasach. Wolę piątkę. Zamiast wafli wolę gofry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu 3 godziny temu, MarioJ napisał: Przed Murowańcem pewnie, bo nie dają tam wafli. "– Schronisko napisało mi, że mogę przywieźć suchy prowiant, ale trudno funkcjonować przez tydzień na waflach ryżowych i jajkach. To nie jest rozwiązanie – mówi." Cześć Nie wiem o co chodzi ale czytając przytoczone przez Ciebie zdanie to pisał to jakiś kretyn. Zdarzało mi się być miesiąc w Tatrach non-stop ale nie miałem ani jednego wafla ryżowego a po jajka zbiegało się po południu do Kuźnic... Aha... nigdy nie miałem w Murowańcu rezerwacji więc nie miałem głupich problemów. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brachol Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu 4 minuty temu, Mitek napisał: Cześć Nie wiem o co chodzi ale czytając przytoczone przez Ciebie zdanie to pisał to jakiś kretyn. Zdarzało mi się być miesiąc w Tatrach non-stop ale nie miałem ani jednego wafla ryżowego a po jajka zbiegało się po południu do Kuźnic... Aha... nigdy nie miałem w Murowańcu rezerwacji więc nie miałem głupich problemów. Pozdro Cześć W Murowańcu teraz bez rezerwacji nic nie zdziałasz... pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu 26 minut temu, brachol napisał: Cześć W Murowańcu teraz bez rezerwacji nic nie zdziałasz... pozdro Czyli to już nie jest schronisko? Podłoga przy kiblach na półpiętrze albo w recepcji jest niedostępna w nocy???? Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarioJ Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu 29 minut temu, Mitek napisał: Czyli to już nie jest schronisko? Podłoga przy kiblach na półpiętrze albo w recepcji jest niedostępna w nocy???? Pozdro Jeszcze jest podłoga podobna dostępna. Ale PTTK pracuje właśnie żeby to globalnie znieść dla wszystkich swoich schronisk. Chcą zlikwidować glebę. Teraz idą w hotele. Np. strzechę w karkach wyremontowali, każdy pokój ma łazienkę. No głupota pod kątem integracji ludzi i zużycia wody. Ale chodzi o kasę, takie pokoje się najlepiej wg nich sprzedają. W tym artykule o Murowańcu chodziło o to że ludzie zachorowali i musieli stosować dietę. Jedzenia z dołu im się nie chciało nieść i chcieli odwołać rezerwację bez kary. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu 2 minuty temu, MarioJ napisał: Jeszcze jest podłoga podobna dostępna. Ale PTTK pracuje właśnie żeby to globalnie znieść dla wszystkich swoich schronisk. Chcą zlikwidować glebę. Teraz idą w hotele. Np. strzechę w karkach wyremontowali, każdy pokój ma łazienkę. No głupota pod kątem integracji ludzi i zużycia wody. Ale chodzi o kasę, takie pokoje się najlepiej wg nich sprzedają. W tym artykule o Murowańcu chodziło o to że ludzie zachorowali i musieli stosować dietę. Jedzenia z dołu im się nie chciało nieść i chcieli odwołać rezerwację bez kary. Debile i jedni i drudzy jak widać. Dzięki za wytłumaczenie. Nie chodzę po górach odkąd zaczęło to zmierzać w przedstawionym przez Ciebie kierunku a wspinanie zakończyłem bo... się bałem po prostu. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brachol Napisano 52 minuty temu Udostępnij Napisano 52 minuty temu W Murowańcu już dawno nie oferują gleby. Z tego co wiem to tylko w Pięciu możesz liczyć na nocleg w sytuacji awaryjnej, reszta schronisk działa jak hotele. Obłożenie w Tatrach jest duże i podnoszenie standardu ma na celu zwiększenie zysków, dodatkowo spora część turystów wybiera wyższy standard. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 40 minut temu Udostępnij Napisano 40 minut temu 45 minut temu, MarioJ napisał: W tym artykule o Murowańcu chodziło o to że ludzie zachorowali i musieli stosować dietę. Jedzenia z dołu im się nie chciało nieść i chcieli odwołać rezerwację bez kary. trzeba czytać regulamin https://murowaniec.com/regulamin/ przypadku rezygnacji z rezerwacji nie ma możliwości zwrotu zadatku. Wpłacony zadatek pokrywa niewykorzystane miejsca noclegowe. 15. W przypadku skrócenia pobytu przez klienta, Schronisko nie zwraca kosztów odstąpienia od zawartej umowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wujot2 Napisano 6 minut temu Udostępnij Napisano 6 minut temu 32 minuty temu, Jan napisał: trzeba czytać regulamin https://murowaniec.com/regulamin/ przypadku rezygnacji z rezerwacji nie ma możliwości zwrotu zadatku. Wpłacony zadatek pokrywa niewykorzystane miejsca noclegowe. 15. W przypadku skrócenia pobytu przez klienta, Schronisko nie zwraca kosztów odstąpienia od zawartej umowy. Nawet nie trzeba nic czytać. To jest po prostu klasyczna różnica między zadatkiem a zaliczką. W pewnym wieku już wszyscy to wiedzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi