Skocz do zawartości

Ku przestrodze

Chrońmy Rysie

Rekomendowane odpowiedzi

15 minut temu, lubeckim napisał:

Raczej obstawiam, że był harcerzem, może nawet z ZHR 🙂

Może i nie, ale zgłaszanie władzom przewinień ma we krwi;-) do ZHR pasowałby jak ulał:-)

Edytowane przez star
  • Thanks 1

• 2 tygodnie później...
6 godzin temu, Jan napisał:

ale przed czym konkretnie przestrzegasz ?

Przed Murowańcem pewnie, bo nie dają tam wafli.

"– Schronisko napisało mi, że mogę przywieźć suchy prowiant, ale trudno funkcjonować przez tydzień na waflach ryżowych i jajkach. To nie jest rozwiązanie – mówi."

Edytowane przez MarioJ
  • Haha 1

Godzinę temu, MarioJ napisał:

"– Schronisko napisało mi, że mogę przywieźć suchy prowiant, ale trudno funkcjonować przez tydzień na waflach ryżowych i jajkach. To nie jest rozwiązanie – mówi."

Murowańca jakoś szczególnie nie lubię choć zdarzało się nocować w starych czasach. Wolę piątkę. Zamiast wafli wolę gofry.

3 godziny temu, MarioJ napisał:

Cześć

Nie wiem o co chodzi ale czytając przytoczone przez Ciebie zdanie to pisał to jakiś kretyn. Zdarzało mi się być miesiąc w Tatrach non-stop ale nie miałem ani jednego wafla ryżowego a po jajka zbiegało się po południu do Kuźnic... 

Aha... nigdy nie miałem w Murowańcu rezerwacji więc nie miałem głupich problemów.

Pozdro

4 minuty temu, Mitek napisał:

Cześć

Nie wiem o co chodzi ale czytając przytoczone przez Ciebie zdanie to pisał to jakiś kretyn. Zdarzało mi się być miesiąc w Tatrach non-stop ale nie miałem ani jednego wafla ryżowego a po jajka zbiegało się po południu do Kuźnic... 

Aha... nigdy nie miałem w Murowańcu rezerwacji więc nie miałem głupich problemów.

Pozdro

Cześć

W Murowańcu teraz bez rezerwacji nic nie zdziałasz...

pozdro

29 minut temu, Mitek napisał:

Czyli to już nie jest schronisko? Podłoga przy kiblach na półpiętrze albo w recepcji jest niedostępna w nocy????

Pozdro

Jeszcze jest podłoga podobna dostępna.

Ale PTTK pracuje właśnie żeby to globalnie znieść dla wszystkich swoich schronisk. Chcą zlikwidować glebę.

Teraz idą w hotele. Np. strzechę w karkach wyremontowali, każdy pokój ma łazienkę. No głupota pod kątem integracji ludzi i zużycia wody. Ale chodzi o kasę, takie pokoje się najlepiej wg nich sprzedają.

W tym artykule o Murowańcu chodziło o to że ludzie zachorowali i musieli stosować dietę. Jedzenia z dołu im się nie chciało nieść i chcieli odwołać rezerwację bez kary.

• Like 1

2 minuty temu, MarioJ napisał:

Jeszcze jest podłoga podobna dostępna.

Ale PTTK pracuje właśnie żeby to globalnie znieść dla wszystkich swoich schronisk. Chcą zlikwidować glebę.

Teraz idą w hotele. Np. strzechę w karkach wyremontowali, każdy pokój ma łazienkę. No głupota pod kątem integracji ludzi i zużycia wody. Ale chodzi o kasę, takie pokoje się najlepiej wg nich sprzedają.

W tym artykule o Murowańcu chodziło o to że ludzie zachorowali i musieli stosować dietę. Jedzenia z dołu im się nie chciało nieść i chcieli odwołać rezerwację bez kary.

Debile i jedni i drudzy jak widać.

Dzięki za wytłumaczenie. Nie chodzę po górach odkąd zaczęło to zmierzać w przedstawionym przez Ciebie kierunku a wspinanie zakończyłem bo... się bałem po prostu.

Pozdro

W Murowańcu już dawno nie oferują gleby. Z tego co wiem to tylko w Pięciu możesz liczyć na nocleg w sytuacji awaryjnej, reszta schronisk działa jak hotele.

Obłożenie w Tatrach jest duże i podnoszenie standardu ma na celu zwiększenie zysków, dodatkowo spora część turystów wybiera wyższy standard.

pozdro

45 minut temu, MarioJ napisał:

trzeba czytać regulamin

https://murowaniec.com/regulamin/

przypadku rezygnacji z rezerwacji nie ma możliwości zwrotu zadatku. Wpłacony zadatek pokrywa niewykorzystane miejsca noclegowe.

15.
W przypadku skrócenia pobytu przez klienta, Schronisko nie zwraca kosztów odstąpienia od zawartej umowy.

32 minuty temu, Jan napisał:

trzeba czytać regulamin

https://murowaniec.com/regulamin/

przypadku rezygnacji z rezerwacji nie ma możliwości zwrotu zadatku. Wpłacony zadatek pokrywa niewykorzystane miejsca noclegowe.

15.
W przypadku skrócenia pobytu przez klienta, Schronisko nie zwraca kosztów odstąpienia od zawartej umowy.

Nawet nie trzeba nic czytać. To jest po prostu klasyczna różnica między zadatkiem a zaliczką. W pewnym wieku już wszyscy to wiedzą.