PaVic Napisano 11 godzin temu Udostępnij Napisano 11 godzin temu Pytanie do osób które testowały miały przyjemność jeździć czy to podobny klimat desek jak Dynastar Master którego tu już koledzy opisywali ? Szata mi się podoba a widziałem kilku narciarzy z tą nartą na ostatnim wyjeździe i jakoś tam mi się spodobała a że czas kupić coś dłuższego to tak padło na tą nartę . I drugie pytanie to długość 179 czy 183 przy moim 181 ? https://www.xspo.nl/rossignol-hero-master-lt-r22-107214 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikoski Napisano 10 godzin temu Udostępnij Napisano 10 godzin temu (edytowane) 57 minut temu, PaVic napisał: Pytanie do osób które testowały miały przyjemność jeździć czy to podobny klimat desek jak Dynastar Master którego tu już koledzy opisywali ? Szata mi się podoba a widziałem kilku narciarzy z tą nartą na ostatnim wyjeździe i jakoś tam mi się spodobała a że czas kupić coś dłuższego to tak padło na tą nartę . I drugie pytanie to długość 179 czy 183 przy moim 181 ? https://www.xspo.nl/rossignol-hero-master-lt-r22-107214 Nie rób jaj do Twoich sl Dynastara tylko te pasują żadne inne 😉 Kierownik jak ładnie je prezentuje 👍 https://www.xspo.de/dynastar-speed-course-master-gs-r22-134362 Edytowane 10 godzin temu przez Mikoski 1 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PaVic Napisano 9 godzin temu Autor Udostępnij Napisano 9 godzin temu 21 minut temu, Mikoski napisał: Nie rób jaj do Twoich sl Dynastara tylko te pasują żadne inne 😉 Kierownik jak ładnie je prezentuje 👍 https://www.xspo.de/dynastar-speed-course-master-gs-r22-134362 Dynie też są brane pod uwagę i te GS R22 akurat mam w sklepie w wiosce obok 😉 jest jeszcze czerwień Rossi Ti R22 i tak dumam sobie co🧐 dlatego pytam 🤷♂️ coś muszę kupić na przyszły sezon 🥳 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brachol Napisano 8 godzin temu Udostępnij Napisano 8 godzin temu Godzinę temu, PaVic napisał: Dynie też są brane pod uwagę i te GS R22 akurat mam w sklepie w wiosce obok 😉 jest jeszcze czerwień Rossi Ti R22 i tak dumam sobie co🧐 dlatego pytam 🤷♂️ coś muszę kupić na przyszły sezon 🥳 Dynie GS pasują do SL, ale do butów już lepiej Rossi... pozdro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 6 godzin temu Udostępnij Napisano 6 godzin temu Cześć Na tych konkretnych deskach nie jeździłem ale sporo Masterów Rossi i Dynastara objeździliśmy i nie ma między firmami jakichś odczuwalnych różnic ale mówię o Masterach z promieniami powyżej 20 m. Osobiście brałbym dłuższe. Pozdro 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 6 godzin temu Udostępnij Napisano 6 godzin temu Paweł, czy 179 czy 184 w amatorskiej jeździe nie będzie miało znaczenia. Nie odczujesz tego, różnic w trzymaniu, w stabilności etc. Będą bardzo podobne, jak nie identyczne. Jedynie co - to manewrowość nart krótszych jest lepsza, szczególnie w trudniejszym terenie (muldy). Promień 19m jest wystarczająco duży w amatorskiej jeździe. Czy 21m jest Ci potrzebne? W skręcie krótkim (śmigu) będzie to bez różnicy, natomiast w jeździe ciętej już te 21m to będzie dużo. Bardzo trudno będzie zacieśniać skręt do wartości użytecznej w jeździe trasowej w otoczeniu innych użytkowników. Przecież to nie pierwsze i nie ostatnie Twoje narty. Ostatnio jeżdżę tylko na Salomonach i w moim odczuciu w stosunku do Kastli można bardziej zacieśniać skręt, a różnica jest tylko 1 m przy tej samej długości, pomijam już fakt, że Salomon to w chuj lepsza narta. Różnica między SL a GS Master i tak będzie duża. Tak, czy siak to narta przejściowa do nauki, nie ważne co wybierzesz. pozdro 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 5 godzin temu Udostępnij Napisano 5 godzin temu 6 minut temu, Marcos73 napisał: a różnica jest tylko 1 m przy tej samej długości, .. nawet nie - 0,5m 7 minut temu, Marcos73 napisał: pomijam już fakt, że Salomon to w chuj lepsza narta .. nie krzywdź Maras Kastla porównaniem.. te Slalomonki to jednak sportowa konstrukcja - Kastle RX na wskroś amatorskie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 4 godziny temu Udostępnij Napisano 4 godziny temu @PaVic biesz te najdłuższe, wtedy osiągnięcie większej V max będzie łatwiejsze. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 3 godziny temu Udostępnij Napisano 3 godziny temu (edytowane) 7 godzin temu, PaVic napisał: Pytanie do osób które testowały miały przyjemność jeździć czy to podobny klimat desek jak Dynastar Master którego tu już koledzy opisywali ? Szata mi się podoba a widziałem kilku narciarzy z tą nartą na ostatnim wyjeździe i jakoś tam mi się spodobała a że czas kupić coś dłuższego to tak padło na tą nartę . I drugie pytanie to długość 179 czy 183 przy moim 181 ? https://www.xspo.nl/rossignol-hero-master-lt-r22-107214 Też brałbym dłuższe. Znam i posiadam jedynie starocie, w różnych długościach. PS. Czy wklejałeś już filmik z jazdą, taki żarcik;-) Edytowane 3 godziny temu przez star 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu Godzinę temu, star napisał: Też brałbym dłuższe. Znam i posiadam jedynie starocie, w różnych długościach. PS. Czy wklejałeś już filmik z jazdą, taki żarcik;-) możesz też wkleić swój filmik 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu 24 minuty temu, Jan napisał: możesz też wkleić swój filmik 24 minuty temu, Jan napisał: możesz też wkleić swój filmik ja wkleiłem swój w wątku z CG, i entuzjazmu nie było. a dałem z siebie wszystko i 10% wiecej. ale co tam, wrócę na stok silniejszy. 1 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu 5 minut temu, grimson napisał: ja wkleiłem swój w wątku z CG, i entuzjazmu nie było. a dałem z siebie wszystko i 10% wiecej. ale co tam, wrócę na stok silniejszy. bo dupiato nakręcony był - zobacz jak mnie wnusia nakręciła kiedy jechałem bez kijków 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu 16 minut temu, Jan napisał: bo dupiato nakręcony był - zobacz jak mnie wnusia nakręciła kiedy jechałem bez kijków Bez kijków to gleba ino roz, kończy grabarz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu (edytowane) Godzinę temu, Jan napisał: możesz też wkleić swój filmik Ale to już było… admin i znaleźć nie umie? PS zresztą czyżby zagorzały obrońca tematyczności wątków właśnie poprosił o offtop? Trzymajmy się tematu. Masz coś do powiedzenia nt wymienionych nart? Edytowane 1 godzinę temu przez star 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi