brachol Napisano 9 Lutego Udostępnij Napisano 9 Lutego 16 godzin temu, mig napisał: To ja poprosze cos co nada do dlugiej krawedzi. Jak pojadę krótką to sobie troche utnę..... Spowolnij odtwarzanie i będzie na długą krawędź w sam raz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 9 Lutego Udostępnij Napisano 9 Lutego Takie tam... charlie xcx pamiętam z Kanady wtedy lansowali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 9 Lutego Udostępnij Napisano 9 Lutego No i jeszcze nowość 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 9 Lutego Udostępnij Napisano 9 Lutego W dniu 5.02.2025 o 11:54, Victor napisał: Tadziu jak klasyka to bez Sokoła jakoś tak… 😉 więc pozwolę sobie na kolejne trzy … Wkomponują sie wyśmienicie na rozterki @Spiochuw innym wątku -wszechświat poezji 😅😜 Masz Sokoła Migu nawet chwyci takom poezje... no i bonusowy hit... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Victor Napisano 10 Lutego Udostępnij Napisano 10 Lutego 14 godzin temu, star napisał: Masz Sokoła Migu nawet chwyci takom poezje... no i bonusowy hit... Kalafiora nie słyszałem 👌 a Sokół klasa sama w sobie zawsze w punkt -nic dodać nic ująć o Legolandzie 😉 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 15 Lutego Udostępnij Napisano 15 Lutego W dniu 9.02.2025 o 20:40, star napisał: No i jeszcze nowość 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 25 Lutego Udostępnij Napisano 25 Lutego Takie tam https://radioram.pl/articles/view/56400/Kaliber-44-Muzyka-to-nie-sport-to-sie-robi-cale-zycie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 2 Marca Udostępnij Napisano 2 Marca Lekka jazda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 2 Marca Udostępnij Napisano 2 Marca (edytowane) Co ona chce od Apaczów? 😉 Edytowane 2 Marca przez mig 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 3 Marca Udostępnij Napisano 3 Marca 20 godzin temu, mig napisał: Co ona chce od Apaczów? 😉 Może on jest Apacz? Wolałeś Komanczów czy Siuksów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chertan Napisano 3 Marca Udostępnij Napisano 3 Marca 26 minut temu, star napisał: Może on jest Apacz? Wolałeś Komanczów czy Siuksów? A czy w ogóle można mówić, że któryś ze szczepów Indian był bardziej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 3 Marca Udostępnij Napisano 3 Marca (edytowane) 9 minut temu, Chertan napisał: A czy w ogóle można mówić, że któryś ze szczepów Indian był bardziej? Jak się czytało Maya czy Szklarskiego to jakoś trzeba było się potem określić. PS był... Edytowane 3 Marca przez star Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chertan Napisano 3 Marca Udostępnij Napisano 3 Marca (edytowane) Właśnie skończyłem czytać książkę o wojnach Czerwonej Chmury Serce wszystkiego, co istnieje. Historie indian bardziej mi przybliżały książki Longina Jana Okonia (Tecumseh, Czarny Jastrząb), zahaczające o jakiekolwiek zjawiska historyczne. Ciekawa jest wielka rozbieżność czasowa różnych tych wojen, bo i koniec 18 wieku wraz z walkami z Brytyjczykami i Francuzami, potem wojny seminolskie, Czerwona Chmura to połowa wieku i nieco później, tam też Szalony Koń, Siedzący Byk, a jeszcze później Geronimo. Biograficznych książek dotychczas nie czytałem, natomiast z książki o Czerwonej Chmurze nie wykluwa się obraz szlachetnych Indian, to jednak brutalni ludzie byli, wg naszych kategorii wręcz kanalie. Edytowane 3 Marca przez Chertan 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 3 Marca Udostępnij Napisano 3 Marca 32 minuty temu, Chertan napisał: Właśnie skończyłem czytać książkę o wojnach Czerwonej Chmury Serce wszystkiego, co istnieje. Historie indian bardziej mi przybliżały książki Longina Jana Okonia (Tecumseh, Czarny Jastrząb), zahaczające o jakiekolwiek zjawiska historyczne. Ciekawa jest wielka rozbieżność czasowa różnych tych wojen, bo i koniec 18 wieku wraz z walkami z Brytyjczykami i Francuzami, potem wojny seminolskie, Czerwona Chmura to połowa wieku i nieco później, tam też Szalony Koń, Siedzący Byk, a jeszcze później Geronimo. Biograficznych książek dotychczas nie czytałem, natomiast z książki o Czerwonej Chmurze nie wykluwa się obraz szlachetnych Indian, to jednak brutalni ludzie byli, wg naszych kategorii wręcz kanalie. A propos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 12 Marca Udostępnij Napisano 12 Marca Takie coś z rana w Radio Luz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 3 Kwietnia Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 13 lat temu byliśmy na Torwarze na koncercie Gotye a tu taki remake Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jurek_h Napisano 3 Kwietnia Udostępnij Napisano 3 Kwietnia W dniu 9.02.2025 o 20:40, star napisał: No i jeszcze nowość Nogi Erez polecam posłuchać w domku : Jednak jeździć wolę bez muzyki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 4 Kwietnia Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 7 godzin temu, jurek_h napisał: Nogi Erez polecam posłuchać w domku : Jednak jeździć wolę bez muzyki. Też lubimy, z Marcosem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 25 Kwietnia Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
a_senior Napisano 25 Kwietnia Udostępnij Napisano 25 Kwietnia Do szusowanie to może nie, ale do codziennej gimnastyki jak najbardziej. Przynajmniej dla mnie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 20 Maja Udostępnij Napisano 20 Maja (edytowane) Niestety https://www.rp.pl/muzyka-popularna/art42225501-nie-zyje-joka-jeden-z-zalozycieli-zespolu-kaliber-44 Edytowane 20 Maja przez star Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikoski Napisano 2 Czerwca Udostępnij Napisano 2 Czerwca (edytowane) Dzisiaj od rana za mną chodzi 🤪 gdybym jeździł to by było to. Edytowane 2 Czerwca przez Mikoski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikoski Napisano 2 Czerwca Udostępnij Napisano 2 Czerwca (edytowane) Jeszcze tak 😕 bardzo na czasie i puenta Kazika w punkt chociaż pisane 30 lat temu. Edytowane 2 Czerwca przez Mikoski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jurek_h Napisano 6 godzin temu Udostępnij Napisano 6 godzin temu (edytowane) Nie wiem co to szusowanie więc nie wiem czy muza do tego dobra. Na basie mój syn. Przy okazji bardzo dobry narciarz. p.s. niestety teksty co raz bardziej aktualne. Edytowane 6 godzin temu przez jurek_h Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi