Skocz do zawartości

Dlaczego kierowca to zabójca

MarioJ

Rekomendowane odpowiedzi

3 minuty temu, kordiankw napisał:

I co to zmienia? Auto niemieckie już ci nie przeszkadza, a przecież mógłbyś jeździć polską Izera 🤔.

jakbyśmy produkowali w Polsce auta, to pewnie bym śmigał używaną Izerą.

ponieważ nie produkujemy, to mam na masce logo kuraka.

1 minutę temu, grimson napisał:

myślisz że nie wpływa? Poczytaj, ile fundacja Konrada Adenauera wydaje swojego budżetu na Europę Środkowo-Wschodnią. Oczywiście robią to w dobrej wierze, promując sprzedaż wurstów, nieprawdaż?

Całe szczęście, że Onet nie jest jedynym źródłem informacji dostępnym w internecie. 

Godzinę temu, kordiankw napisał:

A właścicielem kuraka kto jest?

Ano VW.

Ten sam VW robił podchody na początku lat 9-tych pod FSO. FSO powiedziało wtedy stanowcze nie, i związało się z Daewoo. Sam premier Cimoszewicz pokazywał się wtedy w czapce z logo tej firmy.

Jak skończyło FSO, a jak skończył kurak?

15 godzin temu, grimson napisał:

W tym przypadku prowadził ślepy kulawego.

Ofiara nie miała zapiętych pasów, dlatego facet wypadł przez przednie okno.

To nie jest póki co zabójstwo, tylko wypadek ze skutkiem śmiertelnym.

Niech prokurator sie wypowie.

Dalej nie komentujesz zachowania zabójcy. Jesteś ciulem i karłem moralnym.

To kierowca zabójca wjechał w inne auto i spowodował wypadek śmiertelny.

6 minut temu, MarioJ napisał:

Nie, jadę prawidłowo. Bo tak jest bezpiecznie wg mnie.

To było na obwodnicy dużego miasta.

Bezpieczniej bedzie jak nie bedziesz wyprzedzal skoro chcesz jechac wolno lub dobrze popatrzysz czy kogos nie ma i przyspieszysz przy wyprzedzaniu. Niezaleznie od przepisow. 

• Like 1

15 minut temu, Spiochu napisał:

Bezpieczniej bedzie jak nie bedziesz wyprzedzal skoro chcesz jechac wolno lub dobrze popatrzysz czy kogos nie ma i przyspieszysz przy wyprzedzaniu. Niezaleznie od przepisow. 

A czemu ty kmiocie moralnie stępiały nie czepiasz się gościa który zapierdala 140km/h po S-ce obwodnicy z ograniczeniem 100 tylko mnie będziesz pouczał ?

Edytowane przez MarioJ

8 minut temu, MarioJ napisał:

A czemu ty kmiocie moralnie stępiały nie czepiasz się gościa który zapierdala 140km/h po S-ce obwodnicy z ograniczeniem 100 tylko mnie będziesz pouczał ?

By ty jestes drogowa fajtlapa co nawet w lusterku nie dowidzi i utrudnia innym jazde. Jakbys dobrze popatrzyl i sprawnie wyprzedzil to nikt by cie nie poganial. A 140 na lewym to jedzie prawie kazdy ale ty musisz im udowadniac swoja glupote.

• Haha 1

33 minuty temu, MarioJ napisał:

Dalej nie komentujesz zachowania zabójcy. Jesteś ciulem i karłem moralnym.

To kierowca zabójca wjechał w inne auto i spowodował wypadek śmiertelny.

co tu komentować? facet zapierdalał, wg najnowszej informacji 200km/godz i uderzył w auto, które widocznie wjechało na jego pas.

to może być realny powód wypadku.

apropos: po co te wyzwiska? ja nie będę się zniżał do twojego poziomu.

32 minuty temu, MarioJ napisał:

Teoria względności się kłania;-) Taka dla ludzi. Pisałeś, że w porywach jechałeś 110, on 140 czy auto poruszające się szybciej od Ciebie około 30km/h daje ci poczucie że ktoś jak to mówisz zapierdala i naprawdę co trzeba robić w aucie aby nie zauważyć takiego zbliżającego się niespiesznie auta? Przyspieszanie przy wyprzedzaniu to dobra praktyka, Śpiochu rację ma i tyle. Zresztą chyba w przepisach jest coś o tym jak ma wyglądać sprawny manewr wyprzedzania, a nie powszechne lewopasmowe grand turismo. PS a w ogóle to fajny wątek i ciekawe różnorodne opinie, brawo wy;-)

Edytowane przez star

5 minut temu, Jan napisał:

czyli jednym słowem zajechało mu drogę, na nartach też często tak do wypadków dochodzi

Tylko na nartach takie pojęcie praktycznie nie istnieje, bo stoki to nie drogi. Po to są lusterka w samochodach aby w nie zerkać, na nartach się ich nie używa, więc zasady poruszania są inne.

pozdro