Spiochu Napisano 9 godzin temu Udostępnij Napisano 9 godzin temu 14 minut temu, mig napisał: Tak ogolnie. Czasem smieszą mnie Twoje poszukiwania "winnych" po całym świecie a szczegolnie w otoczeniu "systemowym" i próby obiektywizowania swoich działań i zaniechań.... ale fajnie się czyta. Mozna wiele nauczyć się. Tym razem były winne panienki, chociaż hetero... Ale ten post nie jest o mnie. Mozesz sobie zalozyc roboczo ze sam odpowiadam za wszystkie moje problemy ale to nic nie zmienia w temacie. Pisze o duzej grupie osob, ktore kiepsko sobie radza finansowo mimo wyksztalcenia i zaangazowania. Kiepsko, czyli znacznie gorzej ode mnie. Pisze takze o wiekszosci mlodych mezczyzn, ktorzy nie maja szans na znalezienie partnerki bo zadna ich nie chce. Ewentualnie zainteresowane sa takie o 3 ligi gorsze od nich. Wiem ze trudno w to uwierzyc ale tak media spolecznosciowe zmienily spoleczenstwo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 8 godzin temu Udostępnij Napisano 8 godzin temu A jakie kryteria brane są pod uwagę przy ocenie, że ktoś jest lepszy lub gorszy o te trzy ligi? Dla kolegi pytam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 8 godzin temu Udostępnij Napisano 8 godzin temu (edytowane) 15 minut temu, Spiochu napisał: Ale ten post nie jest o mnie. Mozesz sobie zalozyc roboczo ze sam odpowiadam za wszystkie moje problemy ale to nic nie zmienia w temacie. Pisze o duzej grupie osob, ktore kiepsko sobie radza finansowo mimo wyksztalcenia i zaangazowania. Kiepsko, czyli znacznie gorzej ode mnie. Pisze takze o wiekszosci mlodych mezczyzn, ktorzy nie maja szans na znalezienie partnerki bo zadna ich nie chce. Ewentualnie zainteresowane sa takie o 3 ligi gorsze od nich. Wiem ze trudno w to uwierzyc ale tak media spolecznosciowe zmienily spoleczenstwo. a możesz to trochę usystematyzować- te kryteria ligowe dla kobiet ewentualnych partnerek? co mają umieć? jak mają wyglądać? Ps. może nowy temat załóż bo do aut to za bardzo nie pasuje Edytowane 8 godzin temu przez Jan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spiochu Napisano 8 godzin temu Udostępnij Napisano 8 godzin temu (edytowane) 11 minut temu, Jan napisał: a możesz to trochę usystematyzować- te kryteria ligowe dla kobiet ewentualnych partnerek? co mają umieć? jak mają wyglądać? Ps. może nowy temat załóż bo do aut to za bardzo nie pasuje Kazdy ma pewnie troche inne kryteria ale jesli Ty jestes wysportowanym menagerem z roznymi pasjami a panna ma 20 kilo nadwagi pracuje w zabce i oglada netfliksa to chyba zauwazysz roznice. I znowu to nie bylo o mnie. Nie jestem menagerem ani nie poznalem panny z zabki. Edytowane 8 godzin temu przez Spiochu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spiochu Napisano 4 godziny temu Udostępnij Napisano 4 godziny temu Wracajac do tematu aut to calkiem ciekawe te chinczyki. Duzy suv ktory jest elektrykiem i spalinowym w jednym, ma ponad 500 KM, dobrze wyglada i kosztuje 219 tys. https://e.autokult.pl/test-omoda-9-wszystko-wszedzie-taniej,7188761608706816a Jak poprawia niedorobki to bedzie hit. A moze juz jest? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikoski Napisano 4 godziny temu Udostępnij Napisano 4 godziny temu 4 godziny temu, Spiochu napisał: Kazdy ma pewnie troche inne kryteria ale jesli Ty jestes wysportowanym menagerem z roznymi pasjami a panna ma 20 kilo nadwagi pracuje w zabce i oglada netfliksa to chyba zauwazysz roznice. I znowu to nie bylo o mnie. Nie jestem menagerem ani nie poznalem panny z zabki. Zajebiste sortowanie ludzi 😕 już tacy przed tobą byli . To powyżej ty napisałeś i tego nie wygumkujesz. Kasty trzeba wprowadzić i sukom się odechce wybrzydzać 🤣 tylko księciunia z swojego kręgu muszą wybrać 😂 a że pizdowaty to nic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spiochu Napisano 4 godziny temu Udostępnij Napisano 4 godziny temu Co chcesz gumkowac. To ze ludzie oceniaja innych? Od tysiacleci to robia. Panny sa w tym znacznie lepsze. Tylko teraz wlasnie szukaja ksiecia. Kiedys wystarczyl zwykly mirek z budowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomkly Napisano 4 godziny temu Udostępnij Napisano 4 godziny temu (edytowane) 5 godzin temu, Spiochu napisał: Ale ten post nie jest o mnie. Mozesz sobie zalozyc roboczo ze sam odpowiadam za wszystkie moje problemy ale to nic nie zmienia w temacie. Pisze o duzej grupie osob, ktore kiepsko sobie radza finansowo mimo wyksztalcenia i zaangazowania. Kiepsko, czyli znacznie gorzej ode mnie. Pisze takze o wiekszosci mlodych mezczyzn, ktorzy nie maja szans na znalezienie partnerki bo zadna ich nie chce. Ewentualnie zainteresowane sa takie o 3 ligi gorsze od nich. Wiem ze trudno w to uwierzyc ale tak media spolecznosciowe zmienily spoleczenstwo. Piotrek, ja mam wrażenie że w dzisiejszych czasach młodzież radzi sobie o wiele lepiej niż osoby z mojej generacji (1972). Mam na myśli pracowników. 30 lat temu jedynym rozwiązaniem żeby do czegoś dojść było założenie własnego biznesu, co też większość z nas uczyniła. Natomiast obecnie rynek pracy pełen jest rozmaitych ofert i to zazwyczaj atrakcyjnych finansowo. W mojej ocenie dużo powyżej kompetencji osób, które teraz na ten rynek pracy trafiają. Czyli generacja 25-30 latków ma teraz dużo lepiej aniżeli kiedyś. Poza wyższymi stawkami za pracę korzystają też z dorobku wypracowanego przez swoich rodziców. Jak chodzi o kobiety, no cóż. Może warto sobie postawić pytanie jacy są obecni faceci z generacji 25-30, co są w stanie tym kobietom zaoferować, czy chcą się wiązać na stałe. To są zawsze wyboru obydwu stron. Kobiety mają wyższe niż kiedyś oczekiwania i można to zrozumieć. Życie to na pewno zweryfikuje, część z nich obudzi się za 10 lat, chcąc mieć dzieci, a chętnych na to facetów nie będzie. Weź też pod uwagę, że w społeczeństwie jest 107 kobiet na 100 facetów (oczywiście rozkład w poszczególnych przedziałach wiekowych nie jest tożsamy) czyli prędzej czy później facet będzie towarem pożądanym, gdyż deficytowym. Moim zdaniem stawiasz zbyt dużo uproszczeń --> jeśli młody facet coś sobą prezentuje to na pewno znajdzie wartościową partnerkę a nie panienkę z Tik-Toka czy Instagrama. Na gwiazdy tych mediów nie warto spoglądać i nie za bardzo rozumiem, czemu ubolewasz nad losem facetów, którzy mieliby te panny posiąść na stałe. Toż lepiej, dla tych chłopaków, że te panny ich nie chcą, wierz mi. 😀 Edytowane 4 godziny temu przez tomkly 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spiochu Napisano 3 godziny temu Udostępnij Napisano 3 godziny temu (edytowane) 30 minut temu, tomkly napisał: Piotrek, ja mam wrażenie że w dzisiejszych czasach młodzież radzi sobie o wiele lepiej niż osoby z mojej generacji (1972). Mam na myśli pracowników. 30 lat temu jedynym rozwiązaniem żeby do czegoś dojść było założenie własnego biznesu, co też większość z nas uczyniła. Natomiast obecnie rynek pracy pełen jest rozmaitych ofert i to zazwyczaj atrakcyjnych finansowo. W mojej ocenie dużo powyżej kompetencji osób, które teraz na ten rynek pracy trafiają. Czyli generacja 25-30 latków ma teraz dużo lepiej aniżeli kiedyś. Poza wyższymi stawkami za pracę korzystają też z dorobku wypracowanego przez swoich rodziców. Jak chodzi o kobiety, no cóż. Może warto sobie postawić pytanie jacy są obecni faceci z generacji 25-30, co są w stanie tym kobietom zaoferować, czy chcą się wiązać na stałe. To są zawsze wyboru obydwu stron. Kobiety mają wyższe niż kiedyś oczekiwania i można to zrozumieć. Życie to na pewno zweryfikuje, część z nich obudzi się za 10 lat, chcąc mieć dzieci, a chętnych na to facetów nie będzie. Weź też pod uwagę, że w społeczeństwie jest 107 kobiet na 100 facetów (oczywiście rozkład w poszczególnych przedziałach wiekowych nie jest tożsamy) czyli prędzej czy później facet będzie towarem pożądanym, gdyż deficytowym. Moim zdaniem stawiasz zbyt dużo uproszczeń --> jeśli młody facet coś sobą prezentuje to na pewno znajdzie wartościową partnerkę a nie panienkę z Tik-Toka czy Instagrama. Na gwiazdy tych mediów nie warto spoglądać i nie za bardzo rozumiem, czemu ubolewasz nad losem facetów, którzy mieliby te panny posiąść na stałe. Toż lepiej, dla tych chłopaków, że te panny ich nie chcą, wierz mi. 😀 Tak, teraz sa wieksze mozliwosci pracy na etacie ale wymagania tez wieksze. No i standardy w spoleczenstwie sa juz w pelni zachodnie a place dalej duzo nizsze. Czesc moze korzystac z dorobku rodzicow ktorzy np. kupili apartament w wa-wie a inni jeszcze z tym dorobkiem musza konkurowac bo poprzednie pokolenia wywindowaly ceny a oni zaczynaja od zera. Jesli chodzi o panie to w mlodych grupach wiekowych proporcje sa dokladnie odwrotne. Jest mniej kobiet. Dlatego tak wybrzydzaja. Chlopcow rodzi sie wiecej, panie czesciej biora sluby z obcokrajowcami a do tego sprowadza sie imigrantow zarobkowych niemal wylacznie mezczyzn. Statystycznie kilkaset tys mlodych mezczyzn nie znajdzie zadnej partnerki nawet jakby kazda sie z kims dobrala. Znajda emeryci ale dzieci juz z tego nie bedzie. Nie pisalem nigdzie o gwiazdach insta czy tik toka nawet nie mam tam konta. Widzialem za to roznice na fejsowych grupach gorskich. Jak w miare ladna panna napisze, ze szuka kompana na wycieczke to zainteresiwanie jest ogromne. W druga strone duzo mniejsze lub zadne, chyba ze jakis model. Edytowane 3 godziny temu przez Spiochu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu Godzinę temu, Spiochu napisał: Co chcesz gumkowac. To ze ludzie oceniaja innych? Od tysiacleci to robia. Panny sa w tym znacznie lepsze. Tylko teraz wlasnie szukaja ksiecia. Kiedys wystarczyl zwykly mirek z budowy. To może zmień grupę docelową i rozejrzyj się wśród zwykłych dziewczyn, zamiast szukać księżniczki. A ocena wartości człowieka po wyglądzie zewnętrznym, świadczy jedynie o deficytach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jurek_h Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu Mam nadzieję, że żartobliwie ale jeden z moich znajomych utrzymuje, że wszystkie atrakcyjne kobiety są pierdolnięte. Natura urodą wyrównuje ich szanse w społeczeństwie Pamiętajcie, to nie ja . To mój znajomy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu 1 minutę temu, jurek_h napisał: Mam nadzieję, że żartobliwie ale jeden z moich znajomych utrzymuje, że wszystkie atrakcyjne kobiety są pierdolnięte. Natura urodą wyrównuje ich szanse w społeczeństwie Pamiętajcie, to nie ja . To mój znajomy. Ty sie nie tłumacz...przeciez kazdy tutaj jest nieźle pierdolniety... przynajmniej przy nartach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 2 godziny temu Autor Udostępnij Napisano 2 godziny temu 51 minut temu, Spiochu napisał: Tak, teraz sa wieksze mozliwosci pracy na etacie ale wymagania tez wieksze. No i standardy w spoleczenstwie sa juz w pelni zachodnie a place dalej duzo nizsze. Czesc moze korzystac z dorobku rodzicow ktorzy np. kupili apartament w wa-wie a inni jeszcze z tym dorobkiem musza konkurowac bo poprzednie pokolenia wywindowaly ceny a oni zaczynaja od zera. Jesli chodzi o panie to w mlodych grupach wiekowych proporcje sa dokladnie odwrotne. Jest mniej kobiet. Dlatego tak wybrzydzaja. Chlopcow rodzi sie wiecej, panie czesciej biora sluby z obcokrajowcami a do tego sprowadza sie imigrantow zarobkowych niemal wylacznie mezczyzn. Statystycznie kilkaset tys mlodych mezczyzn nie znajdzie zadnej partnerki nawet jakby kazda sie z kims dobrala. Znajda emeryci ale dzieci juz z tego nie bedzie. Nie pisalem nigdzie o gwiazdach insta czy tik toka nawet nie mam tam konta. Widzialem za to roznice na fejsowych grupach gorskich. Jak w miare ladna panna napisze, ze szuka kompana na wycieczke to zainteresiwanie jest ogromne. W druga strone duzo mniejsze lub zadne, chyba ze jakis model. Piotrek, zastanów się jaki był koszyk potrzeb kiedyś i dzisiaj. Problemem jest, że mało kto potrafi to racjonalnie przesegregować. Co raz więcej chcą, a coraz więcej im się nie chce. Nawet jak komuś się chce, to chce mieć wszystko w krótkim czasie. Nie znam nikogo, kto po latach pracy nie ma nic. Jedni mają więcej, a inni mniej, jak to w życiu. Córka ma 28 lat i męża. Mieszkają i pracują razem od 4 lat. Kupili na kredyt mieszkanie i zrezygnowali z ekstrasów typu wakacyjne wyjazdy i zbędne zakupy. Dostali ode mnie Pandę - wartość - 2xnajniższa krajowa. Tyle. Zięć to przeciętny chłopak, ani ładny, ani bogaty. Córka to też nie gwiazda tik-toka. Nie znosi firmowych ciuchów, wszystko z tanich sieciówek. Oczywiście media kreują nierealne życie i potrzeby. Ale to wina rodziców, którzy nie potrafią ich z błędu wyprowadzić. Żyjemy chyba w jakichś równoległych światach. Ja takich problemów nie zauważam, a przynajmniej nie w moim otoczeniu. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jurek_h Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu (edytowane) 14 minut temu, mig napisał: Ty sie nie tłumacz...przeciez kazdy tutaj jest nieźle pierdolniety... przynajmniej przy nartach. Ale ja kierując się przesłankami kolegi, przy wyborze nart nie kieruję się ich urodą. 😉 Edytowane 2 godziny temu przez jurek_h Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spiochu Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu 32 minuty temu, kordiankw napisał: To może zmień grupę docelową i rozejrzyj się wśród zwykłych dziewczyn, zamiast szukać księżniczki. A ocena wartości człowieka po wyglądzie zewnętrznym, świadczy jedynie o deficytach. Chętnie się dowiem, gdzie te zwykłe jeszcze żyją. No chyba, że myślisz o terenach oddalonych o 10h drogi samolotem. Jak Cię widzą tak Cię piszą. Stare przysłowie, ale dzisiaj bardzo aktualne. Wygląd to najważniejszy punkt oceny dla dzisiejszego społeczeństwa i to nie tylko względem ludzi. Lepiej szpedaja się auta ładnejsze niż lepsze w danej grupie. W obiektywnej ocenie wyglad to jeden z (wielu) punktow, ktremu mozesz przypisac mniejsza lub wieksza wage. Jesli ktos go nie uwzglednia to ma deficyty intelektualne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu 14 godzin temu, Marcos73 napisał: Tak, a Ty napierdalasz drugi raz w te wakacje na urlop zagraniczny. Taka bida na wsi. A te bidoki nie jeżdżą na wypasione wakacje jak Ty, bo na sranie tłuc się pół świata i stracić majątek, jak wystarczy pojechać nad Bałtyk. Tam jest tanio. pozdro Bida czy nie bida, narciarstwo to obecnie w PL sport luksusowy. Stąd mamy inny punkt widzenia na tematy związane z kasa. Kiedys miałem 10zl w kieszeni i czułem się panem świata, no może jego połowy. Pierwsza praca na etacie i 1600zl na rękę, tyle było tego siana że nie wiedziałem na co wydać, z pierwszej pensji kupiłem rodzicom coś wartościowego do domu, a z drugiej sprawiłem sobie kurtkę narciarską Bergsona. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spiochu Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu (edytowane) 55 minut temu, Marcos73 napisał: Piotrek, zastanów się jaki był koszyk potrzeb kiedyś i dzisiaj. Problemem jest, że mało kto potrafi to racjonalnie przesegregować. Co raz więcej chcą, a coraz więcej im się nie chce. Nawet jak komuś się chce, to chce mieć wszystko w krótkim czasie. Nie znam nikogo, kto po latach pracy nie ma nic. Jedni mają więcej, a inni mniej, jak to w życiu. Córka ma 28 lat i męża. Mieszkają i pracują razem od 4 lat. Kupili na kredyt mieszkanie i zrezygnowali z ekstrasów typu wakacyjne wyjazdy i zbędne zakupy. Dostali ode mnie Pandę - wartość - 2xnajniższa krajowa. Tyle. Zięć to przeciętny chłopak, ani ładny, ani bogaty. Córka to też nie gwiazda tik-toka. Nie znosi firmowych ciuchów, wszystko z tanich sieciówek. Oczywiście media kreują nierealne życie i potrzeby. Ale to wina rodziców, którzy nie potrafią ich z błędu wyprowadzić. Żyjemy chyba w jakichś równoległych światach. Ja takich problemów nie zauważam, a przynajmniej nie w moim otoczeniu. pozdro Niesamowicie szczelna jest bańka w której żyjesz. Singli w polsce jest 8 milionów. Super, że Twoja córka do nich nie dołączyła. Przy okazji pewien model biznesowy z fejsa. Na grupach singlowych jest tak ok. 30 latenia panna ktora organizuje wyjazdy. Gorskie lub inne. Dziala to tak: - znajduje jakis hotel z salka do tanczenia w popularnych terminach - organizuje wyjazd dla duzej grupy w cenie ok. koszty + 50-100% (dojazd wlasny, w cenie tylko nocleg i balowanie) - spamuje grupy zdjeciami siebie (jest ladna) i atrakcyjnych kolezanek i kolegow naganiajac na wyjazdy - zglasza sie mnostwo chetnych, tak duzo ze kompletnie olewa potencjalnych klientow - zgarnia przelewy (z gory) bez zdanych faktur, zarejestrowanego biura pdorozy itd. - patrzac na czestotliwosc jej wyjazdow i przecietna liczbe uczestnikow ma z pol banki obrotu rocznie z czego pewnie 1/3 to zysk Takich jak ona jest duzo wiecej. Edytowane 1 godzinę temu przez Spiochu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi