jurek_h Napisano 5 godzin temu Udostępnij Napisano 5 godzin temu (edytowane) Marku. No i fajnie. Ale. Jakiś czas temu zapragnąłem mieszkać w domu za miastem. Raptem 12 km od Rynku w linii prostej. Całe moje i żony zawodowe życie ulokowane jest w Krakowie. Dzieci pracują i uczą się w Krakowie. Jeden syn mieszka przy Tomasza nad "Dymem" Drugi na Rękawka, córka przy Rynku Podgórskim. Zameldowani są w domu u mnie. Dlaczego jesteśmy "gorszym sortem" Wyjaśnij proszę dlaczego jesteś "lepszy" niż ja. Oczywiście jest tu sporo przenośni i wyolbrzymień ale to nie jest sytuacja w której miasto jest Twoje a ja mogę tylko płacić 😉 Takie tam przekomarzania i popierdółki 🙂 Edytowane 4 godziny temu przez jurek_h Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikoski Napisano 5 godzin temu Udostępnij Napisano 5 godzin temu (edytowane) Wszystkie chińskie technologie oparte na elektronice są trochę w tyle przez embargo na to kluczową maszynę ...ale już niedługo,litografia EUV https://businessinsider.com.pl/technologie/nowe-technologie/asml-to-gigant-technologiczny-o-ktorym-prawdopodobnie-nie-slyszales/r65f64b Edytowane 5 godzin temu przez Mikoski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jurek_h Napisano 5 godzin temu Udostępnij Napisano 5 godzin temu (edytowane) 13 minut temu, Mikoski napisał: Wszystkie chińskie technologie oparte na elektronice są trochę w tyle przez embargo na to kluczową maszynę ...ale już niedługo, No widzisz . Tu także Europa ma kłopocik. Zaawansowane technologie oni ogarną szybciutko. Jednak na poziomie elementarnym kładą nas na łopatki. Otóż w EU musimy używać cyny bezołowiowej na co oni mają............duży luz. Cyna bezołowiowa już po roku utlenia się niemiłosiernie i połączenia są z każdym dniem słabsze aż wreszcie .....do śmietnika. Więc po ha? nam zajebiaszczy procesor który jest połączony z innymi elementami inaczej. Ciekawe jakie spustoszenie w środowisku powoduje cyna? Czy więcej spustoszenia powodują psujące się 3-4 letnie urządzenia? Edytowane 5 godzin temu przez jurek_h Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomkly Napisano 4 godziny temu Udostępnij Napisano 4 godziny temu 1 godzinę temu, MarioJ napisał: Nie do końca wszyscy to akceptują. Jest grupa ludzi którzy wjeżdżają do lasu różnymi motocross. Żeby to ukrócić potrzebne jest działanie siłowe i karne. Jestem ZA a Ty ? To są zupełnie dwie różne sytuacje, pomiędzy którymi nie można stawiać znaku równości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciej S Napisano 3 godziny temu Udostępnij Napisano 3 godziny temu 1 godzinę temu, Mikoski napisał: Nowe zasady trzeba nazywać tym czym są lichwa. Za kwh płacę im cztery razy więcej niż oni płacą mi 😕 Ustaw panele tak, żeby pracowały rano i po południu, kiedy możesz sprzedać prąd za lepszą cenę. Pewnie masz ustawione na południe??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarioJ Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu 2 godziny temu, jurek_h napisał: Dzieci pracują i uczą się w Krakowie. Jeden syn mieszka przy Tomasza nad "Dymem" Drugi na Rękawka, córka przy Rynku Podgórskim. Zameldowani są w domu u mnie. Dlaczego jesteśmy "gorszym sortem" Wyjaśnij proszę dlaczego jesteś "lepszy" niż ja. To oznacza że Twoje dzieci nie chcą płacić podatków w Krakowie bo poza miastem są podatki niższe? Czy o co im chodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi