kordiankw Napisano 3 godziny temu Udostępnij Napisano 3 godziny temu 3 minuty temu, Marcos73 napisał: Zamiast Rav-ki? pozdro Tak, ravka poszła do syna kolegi. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zając Napisano 3 godziny temu Udostępnij Napisano 3 godziny temu Hmm, CHR dużo mniejszy od Ravki - jaki zasięg deklaruje producent? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 3 godziny temu Udostępnij Napisano 3 godziny temu 15 minut temu, zając napisał: Hmm, CHR dużo mniejszy od Ravki - jaki zasięg deklaruje producent? Chyba nie zauważyłaś, że tam jest „+”, to całkiem inne auto. Od ravki krótsze raptem 7 cm. Wewnątrz miejsca niewiele mniej, jedynie bagażnik zauważalnie mniejszy. Zasięg deklarowany przez producenta to 608 km. Nawet jeśli w zimę skróci się o połowę, to na dojazdy do pracy żonie w zupełności wystarczy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zając Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu 14 minut temu, kordiankw napisał: Chyba nie zauważyłaś, że tam jest „+”, to całkiem inne auto. Od ravki krótsze raptem 7 cm. Wewnątrz miejsca niewiele mniej, jedynie bagażnik zauważalnie mniejszy. Zasięg deklarowany przez producenta to 608 km. Nawet jeśli w zimę skróci się o połowę, to na dojazdy do pracy żonie w zupełności wystarczy. Aaa, na dojazdy do pracy - to zmienia postać rzeczy 😎 choć zasięg już dosyć dobry. Kolega ostatnio jadąc w delegację z Kato do Legnicy spóźnił się 40min. bo musiał się ładować po drodze (elektryczne mini). Ciekawe jaka cena - zerknę przy okazji, wyjściowo CHR był dosyć drogi, więc nie sądzę żeby mnie zaskoczyła pozytywnie 😁 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikoski Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu 2 minuty temu, zając napisał: Aaa, na dojazdy do pracy - to zmienia postać rzeczy 😎 choć zasięg już dosyć dobry. Kolega ostatnio jadąc w delegację z Kato do Legnicy spóźnił się 40min. bo musiał się ładować po drodze (elektryczne mini). Ciekawe jaka cena - zerknę przy okazji, wyjściowo CHR był dosyć drogi, więc nie sądzę żeby mnie zaskoczyła pozytywnie 😁 Za droga czyli przepłacona o co najmniej 50 tyś względem chińczyka w tym samym standardzie. W latach 60 śmiano się z aut z Japonii W 80...90 z aut koreańskich a teraz z chińskich ale patrząc na chiński technologiczny walec co rozjeżdża wszystko w tempie w którym żaden producent tego nie ogarnie myślę że w dziesięć lat połowa światowego przemysłu moto się zwinie. Lub zejdzie na ziemię z cenami już teraz można kupić modele popularne o 60 tyś taniej jak rok temu i brutalnie widać jak nas kroili. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu 21 minut temu, Mikoski napisał: Za droga czyli przepłacona o co najmniej 50 tyś względem chińczyka w tym samym standardzie. W latach 60 śmiano się z aut z Japonii W 80...90 z aut koreańskich a teraz z chińskich ale patrząc na chiński technologiczny walec co rozjeżdża wszystko w tempie w którym żaden producent tego nie ogarnie myślę że w dziesięć lat połowa światowego przemysłu moto się zwinie. Lub zejdzie na ziemię z cenami już teraz można kupić modele popularne o 60 tyś taniej jak rok temu i brutalnie widać jak nas kroili. To jeszcze porównaj sobie cenę Chińczyka w Chinach i Europie, dopiero będziesz w szoku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu 3 godziny temu, kordiankw napisał: A jednak nie hybryda a BEV 😀 jak hybryda to: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu (edytowane) . Edytowane 1 godzinę temu przez grimson Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu (edytowane) . Edytowane 1 godzinę temu przez grimson Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikoski Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu (edytowane) 10 minut temu, kordiankw napisał: To jeszcze porównaj sobie cenę Chińczyka w Chinach i Europie, dopiero będziesz w szoku. Znam ich ceny i to mnie dopiero wquwia 😜 Edytowane 1 godzinę temu przez Mikoski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu 31 minut temu, Mikoski napisał: Za droga czyli przepłacona o co najmniej 50 tyś względem chińczyka w tym samym standardzie. W latach 60 śmiano się z aut z Japonii W 80...90 z aut koreańskich a teraz z chińskich ale patrząc na chiński technologiczny walec co rozjeżdża wszystko w tempie w którym żaden producent tego nie ogarnie myślę że w dziesięć lat połowa światowego przemysłu moto się zwinie. Lub zejdzie na ziemię z cenami już teraz można kupić modele popularne o 60 tyś taniej jak rok temu i brutalnie widać jak nas kroili. Pewnie tak, ale za moją 7 letnią ravke wziąłem prawie tyle co za nowego Chińczyka. Czy za siedem lat Chińczyk będzie trzymał cenę tak samo? Obawiam się, że trudno będzie znaleźć nabywcę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikoski Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu 4 minuty temu, kordiankw napisał: Pewnie tak, ale za moją 7 letnią ravke wziąłem prawie tyle co za nowego Chińczyka. Czy za siedem lat Chińczyk będzie trzymał cenę tak samo? Obawiam się, że trudno będzie znaleźć nabywcę. Może tak być a nie musi zobacz czy ktoś 7 lat temu słyszał o ich autach a teraz jeśli chodzi o elektryki są najlepsi.W prawie każdej branży technologicznej są dobrzy,jak będą na 90% tak dobrzy jak najlepsi zmiotą wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu Teraz, Mikoski napisał: Może tak być a nie musi zobacz czy ktoś 7 lat temu słyszał o ich autach a teraz jeśli chodzi o elektryki są najlepsi.W prawie każdej branży technologicznej są dobrzy,jak będą na 90% tak dobrzy jak najlepsi zmiotą wszystko. Czy są najlepsi, tego nie można jeszcze powiedzieć, za krótko są na rynku. Niektóre firmy już się zwijają z polskiego rynku. Zostaną pewnie najważniejsi gracze. Na pewno przejmą rynek niższą ceną, ale czy ta pozostanie znacząco niższa jak już staną się monopolistą, nie mam pewności. Moja ravka straciła na wartości przez siedem lat 40%. Sprzedałem ją synowi kolegi za cenę którą wyceniła mi Toyota. Pewnie gdybym sprzedawał obcej osobie, sprzedałbym ją jeszcze drożej. Niezawodność i utratę wartości auta biorę w pierwszej kolejności pod uwagę przy zakupie auta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikoski Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu (edytowane) 25 minut temu, kordiankw napisał: Czy są najlepsi, tego nie można jeszcze powiedzieć, za krótko są na rynku. Niektóre firmy już się zwijają z polskiego rynku. Zostaną pewnie najważniejsi gracze. Na pewno przejmą rynek niższą ceną, ale czy ta pozostanie znacząco niższa jak już staną się monopolistą, nie mam pewności. Moja ravka straciła na wartości przez siedem lat 40%. Sprzedałem ją synowi kolegi za cenę którą wyceniła mi Toyota. Pewnie gdybym sprzedawał obcej osobie, sprzedałbym ją jeszcze drożej. Niezawodność i utratę wartości auta biorę w pierwszej kolejności pod uwagę przy zakupie auta. Tak mi się nasuwa skojarzenie Chińczycy latają w kosmos ale nasze rakiety są ładniejsze 😁 i to samo porównanie przekłada się w innym temacie narciarskim 🤣 Edytowane 1 godzinę temu przez Mikoski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 55 minut temu Udostępnij Napisano 55 minut temu 21 minut temu, Mikoski napisał: Tak mi się nasuwa skojarzenie Chińczycy latają w kosmos 🤣 My też, generała Hermaszewskiego też miałem okazję poznać osobiście 😎 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarioJ Napisano 51 minut temu Udostępnij Napisano 51 minut temu 42 minuty temu, Mikoski napisał: Może tak być a nie musi zobacz czy ktoś 7 lat temu słyszał o ich autach a teraz jeśli chodzi o elektryki są najlepsi.W prawie każdej branży technologicznej są dobrzy,jak będą na 90% tak dobrzy jak najlepsi zmiotą wszystko. Ja bym się tak z tego nie cieszył. Niemcy stracę pracę i zaczną do nas jeździć aby kraść nam chińskie auta. Wygrana chińczyków to będzie upadek przemysłu w całej UE, u nas też. Czekają nas duże problemy społeczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 45 minut temu Autor Udostępnij Napisano 45 minut temu 39 minut temu, kordiankw napisał: Moja ravka straciła na wartości przez siedem lat 40%. Witek wartości początkowej, czy obecnej? pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikoski Napisano 44 minuty temu Udostępnij Napisano 44 minuty temu 4 minuty temu, MarioJ napisał: Ja bym się tak z tego nie cieszył. Niemcy stracę pracę i zaczną do nas jeździć aby kraść nam chińskie auta. Wygrana chińczyków to będzie upadek przemysłu w całej UE, u nas też. Czekają nas duże problemy społeczne. Wiem i się nie cieszę tylko jestem świadomy co nas czeka, liczę na elastyczność i konkurencyjność EU a nie na kolejne cła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 41 minut temu Udostępnij Napisano 41 minut temu 3 minuty temu, Marcos73 napisał: Witek wartości początkowej, czy obecnej? pozdro Początkowej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi