PaVic Napisano 16 godzin temu Udostępnij Napisano 16 godzin temu 29 minut temu, Mitek napisał: Porównujesz te dwa filmiki. No to rzeczywiście masz problemy z oceną. Pozdro Porównuje jazdę trzech doświadczonych narciarzy z długim stażem i w tym zestawieniu Twoja jazda wygląda blado i tyle . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
a_senior Napisano 14 godzin temu Udostępnij Napisano 14 godzin temu 12 godzin temu, Mitek napisał: Ale nie ma co zaprzeczać, czy też dyskutować bo sam tak jeździsz. Na każdych nartach. Wprawdzie tutaj bardziej nie było śniegu niż był ale jak był to narzucony łopatą w postaci lodowych brył a miedzy nimi kamienie. Narty akurat miałeś TE ale na innych by było tak samo. VID_20240301_124732.mp4 21 MB · 0 pobrań Czy dobrze odczytałem kolejność zjeżdżających: Mitek, Mikoski, Rybelek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gabrik Napisano 14 godzin temu Udostępnij Napisano 14 godzin temu 11 minut temu, a_senior napisał: Czy dobrze odczytałem kolejność zjeżdżających: Mitek, Mikoski, Rybelek? Andrzej, drugi przemknął Lexi, tak wynika z kontekstu postów. Pani jako trzecia (nie znam), ale trzeba przyznać...No ale ja jak @Adam ..DUCH, mam słabość do kobiecej jazdy na nartach. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 13 godzin temu Udostępnij Napisano 13 godzin temu 3 godziny temu, PaVic napisał: Porównuje jazdę trzech doświadczonych narciarzy z długim stażem i w tym zestawieniu Twoja jazda wygląda blado i tyle . Cześć Biorąc pod uwagę, że jak zobaczyliśmy ten kawałek z wyciągu i uznaliśmy, że raczej nie da się tam zjechać aby nie zniszczyć kompletnie nart to jestem dumny a takiej oceny. Zresztą pięknie to ja nigdy nie jeździłem - tu masz rację. Ja nie piszę o braku wiedzy co do oceny jazdy tylko o braku jakiejkolwiek oceny warunków - pisałeś o tym wcześniej a post to potwierdza. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 13 godzin temu Udostępnij Napisano 13 godzin temu 40 minut temu, Gabrik napisał: Andrzej, drugi przemknął Lexi, tak wynika z kontekstu postów. Pani jako trzecia (nie znam), ale trzeba przyznać...No ale ja jak @Adam ..DUCH, mam słabość do kobiecej jazdy na nartach. Cześć Rybelek jeździć umie ale ciężko jej było tam przekładać narty na tych gomułach wymieszanych z kamieniami bo to Master 170cm - narta przez niektórych nawet uznawana za męską. 🙂 Nie zmienia to faktu, że to był naprawdę fajny kawałek jazdy. Może jestem nieco nienormlany ale jazda w takich warunkach sprawie mi bardzo dużo frajdy bo... trzeba się orientować a czasie rzeczywistym, ze tak powiem. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AdrianW Napisano 13 godzin temu Autor Udostępnij Napisano 13 godzin temu 3 godziny temu, Mitek napisał: Cześć Wiesz Adrian, nagrywanie czegokolwiek nie jest takie proste... Pozdro Po Tobie bym się takiego wpisu nie spodziewał...🙂 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 13 godzin temu Udostępnij Napisano 13 godzin temu 4 minuty temu, AdrianW napisał: Po Tobie bym się takiego wpisu nie spodziewał...🙂 Cześć Wiesz swego czasu coś tam kręciłem. Nawet - chyba niewielu ma takie doświadczenia - kamerą VHS z ręki w czasie jazdy. Ale ja nie ma do tego serca ani chęci po prostu. Trzeba umieć szybko operować sprzętem wiedzieć co i jak itd. Trzeba trochę podporządkować jazdę kręceniu - ja tego zupełnie nie umiem i nie czuję. Pozdro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PaVic Napisano 11 godzin temu Udostępnij Napisano 11 godzin temu 1 godzinę temu, Mitek napisał: Cześć Biorąc pod uwagę, że jak zobaczyliśmy ten kawałek z wyciągu i uznaliśmy, że raczej nie da się tam zjechać aby nie zniszczyć kompletnie nart to jestem dumny a takiej oceny. Zresztą pięknie to ja nigdy nie jeździłem - tu masz rację. Ja nie piszę o braku wiedzy co do oceny jazdy tylko o braku jakiejkolwiek oceny warunków - pisałeś o tym wcześniej a post to potwierdza. Pozdro Wróćmy w takim razie do początku. Jeżeli narta nie ma znaczenia a dobry narciarz jedzie po wszystkim ( warunki tu nnie mają najmniejszego znaczenia ) i na wszystkim to zostawiam temat w spokoju a jak chcesz to możesz dalej pić pianę 😜. Powtórzę- mi na tym etapie brakuje doświadczenia i techniki a głowa blokuje bo narta (długość/szerokość) szczególnie mentalnie robi różnicę . Kropka . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 10 godzin temu Udostępnij Napisano 10 godzin temu Godzinę temu, PaVic napisał: Wróćmy w takim razie do początku. Jeżeli narta nie ma znaczenia a dobry narciarz jedzie po wszystkim ( warunki tu nnie mają najmniejszego znaczenia ) i na wszystkim to zostawiam temat w spokoju a jak chcesz to możesz dalej pić pianę 😜. Powtórzę- mi na tym etapie brakuje doświadczenia i techniki a głowa blokuje bo narta (długość/szerokość) szczególnie mentalnie robi różnicę . Kropka . To długość czy szerokość? Wiesz po prostu nie do końca rozumiem. Pozdro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
.Beata. Napisano 9 godzin temu Udostępnij Napisano 9 godzin temu Chłopaki, jeszcze 17 dni i wszystko sobie wyjaśnicie. Dorzucę jeszcze swoją uzbrojoną i zakutą głowę 😅 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 8 godzin temu Udostępnij Napisano 8 godzin temu Godzinę temu, Mitek napisał: To długość czy szerokość? Wiesz po prostu nie do końca rozumiem. Pozdro Cześć Śmiejesz się a ja naprawdę nie rozumiem. Problem długości jest dla mnie jasny ale żeby coś zmieniała szerokość, raczej wpływa ujemnie na odczucia. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikoski Napisano 8 godzin temu Udostępnij Napisano 8 godzin temu 9 minut temu, .Beata. napisał: Chłopaki, jeszcze 17 dni i wszystko sobie wyjaśnicie. Dorzucę jeszcze swoją uzbrojoną i zakutą głowę 😅 Hej W Mikołowie "zakuty łeb"jest obelgą bo wszyscy z okolicznych miast jak chcą nas wquwic to zadają pytanie Mikołów co macie w herbie 😜 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
.Beata. Napisano 8 godzin temu Udostępnij Napisano 8 godzin temu 8 minut temu, Mikoski napisał: Hej W Mikołowie "zakuty łeb"jest obelgą bo wszyscy z okolicznych miast jak chcą nas wquwic to zadają pytanie Mikołów co macie w herbie 😜 Czyli mamy coś wspólnego 🤣😉 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomkly Napisano 8 godzin temu Udostępnij Napisano 8 godzin temu 5 godzin temu, a_senior napisał: Czy dobrze odczytałem kolejność zjeżdżających: Mitek, Mikoski, Rybelek? Mitek, Lexi i Rybelek. @Mikoski w tym czasie już dawno na dole. 😃 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomkly Napisano 8 godzin temu Udostępnij Napisano 8 godzin temu (edytowane) 5 godzin temu, Mitek napisał: Cześć Rybelek jeździć umie ale ciężko jej było tam przekładać narty na tych gomułach wymieszanych z kamieniami bo to Master 170cm - narta przez niektórych nawet uznawana za męską. 🙂 Nie zmienia to faktu, że to był naprawdę fajny kawałek jazdy. Może jestem nieco nienormlany ale jazda w takich warunkach sprawie mi bardzo dużo frajdy bo... trzeba się orientować a czasie rzeczywistym, ze tak powiem. Pozdro Gdzie to było kręcone? W dodatku, chyba na zamkniętej trasie. 😄 Też lubię takie warunki gdyż: a) wtedy jest zazwyczaj sam na trasie i nikt mi nie przeszkadza; b) one fantastycznie weryfikują, czy ktoś potrafi jeździć, czy też jedynie opowiada o jeździe. Rybelek najładniej z Waszej trójki zjechał, choć bardzo dużo siły ten zjazd wymagał jak na drobną dziewczynę. Ma zdecydowanie większą miękkość ruchów i najlepiej akcentuje NWN. A Ty z Markiem jak dwa słonie. 🙂 Edytowane 8 godzin temu przez tomkly 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikoski Napisano 8 godzin temu Udostępnij Napisano 8 godzin temu 5 minut temu, tomkly napisał: Mitek, Lexi i Rybelek. @Mikoski w tym czasie już dawno na dole. 😃 Nie było mnie tam dopiero następnego dnia byliśmy wszyscy na Pilsku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomkly Napisano 8 godzin temu Udostępnij Napisano 8 godzin temu Teraz, Mikoski napisał: Nie było mnie tam dopiero następnego dnia byliśmy wszyscy na Pilsku Ale jakbyś był to na pewno już w bramkach na dole. 😃 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikoski Napisano 8 godzin temu Udostępnij Napisano 8 godzin temu 5 minut temu, tomkly napisał: Ale jakbyś był to na pewno już w bramkach na dole. 😃 Ty wiesz najlepiej że po pewnym czasie ostrożnej jazdy (martwiłeś się)😉 w zeszłym sezonie odżyłem⛷️ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomkly Napisano 8 godzin temu Udostępnij Napisano 8 godzin temu 10 minut temu, Mikoski napisał: Ty wiesz najlepiej że po pewnym czasie ostrożnej jazdy (martwiłeś się)😉 w zeszłym sezonie odżyłem⛷️ Zdecydowanie tak. Bardzo dobrze Cię podrutowali. 🙂 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AdrianW Napisano 5 godzin temu Autor Udostępnij Napisano 5 godzin temu Cześć. Z innej beczki. Kupiliśmy wczoraj wieczorem skarpy. Miały być cienkie żeby przy tej temp jak najmniej noga się pociła. 10 Euro za parę - bardzo tanio choć nie robiłbym z tego wielkiego wydarzenia gdyby nie fakt, że produkt made in Italy. Dla mnie lekki szok. To jeszcze da się kupić produkty tego typu nie produkowane w Chinach? I to za takie pieniądze... ? Coś mi tu nie gra🙂 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomkly Napisano 3 godziny temu Udostępnij Napisano 3 godziny temu (edytowane) 2 godziny temu, AdrianW napisał: Cześć. Z innej beczki. Kupiliśmy wczoraj wieczorem skarpy. Miały być cienkie żeby przy tej temp jak najmniej noga się pociła. 10 Euro za parę - bardzo tanio choć nie robiłbym z tego wielkiego wydarzenia gdyby nie fakt, że produkt made in Italy. Dla mnie lekki szok. To jeszcze da się kupić produkty tego typu nie produkowane w Chinach? I to za takie pieniądze... ? Coś mi tu nie gra🙂 10 Euro za parę skarpetek to i tak conajmniej dwa razy zbyt dużo, w stosunku do realnego kosztu wytworzenia oraz dystrybucji. Marketingowcy wmówili nam, że wszystko co ma związek z naszym hobby, jest super, hiper, nano, etc., więc w związku z tym musi kosztować krocie. Skarpetki są małym problemem, najlepszym przykładem jest to co stało się z cenami rowerów. 15 lat temu rower za 10 tys. zł to był absolutny top, dziś coś takiego kosztuje 50 tys. zł. Jakie uzasadnienie?? Jedynie pazerność producentów i duża ilość pustego pieniądza na rynku. Tu masz alternatywę za 50%, podejrzewam, że dokładnie taką samą, jak ta wklejona przez Ciebie: https://nastopy.pl/skarpety/23725-17361-cieple-skarpety-sportowe-ice-explorer-zimowe-z-serii-winter-comfort#/20-rozmiar-35_38/1034-kolor-czarny_niebieski Edytowane 3 godziny temu przez tomkly Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi