Skocz do zawartości

Drugie narty na trudniejsze warunki

AdrianW

Rekomendowane odpowiedzi

12 godzin temu, Mitek napisał:

Ale nie ma co zaprzeczać, czy też dyskutować bo sam tak jeździsz. Na każdych nartach. Wprawdzie tutaj bardziej nie było śniegu niż był ale jak był to narzucony łopatą w postaci lodowych brył a miedzy nimi kamienie. Narty akurat miałeś TE ale na innych by było tak samo.

Czy dobrze odczytałem kolejność zjeżdżających: Mitek, Mikoski, Rybelek?

3 godziny temu, PaVic napisał:

Porównuje jazdę trzech doświadczonych narciarzy z długim stażem i w tym zestawieniu Twoja jazda wygląda blado i tyle . 

Cześć

Biorąc pod uwagę, że jak zobaczyliśmy ten kawałek z wyciągu i uznaliśmy, że raczej nie da się tam zjechać aby nie zniszczyć kompletnie nart to jestem dumny a takiej oceny. Zresztą pięknie to ja nigdy nie jeździłem - tu masz rację.

Ja nie piszę o braku wiedzy co do oceny jazdy tylko o braku jakiejkolwiek oceny warunków - pisałeś o tym wcześniej a post to potwierdza.

Pozdro

40 minut temu, Gabrik napisał:

Andrzej, drugi przemknął Lexi, tak wynika z kontekstu postów. Pani jako trzecia (nie znam), ale trzeba przyznać...No ale ja jak @Adam ..DUCH, mam słabość do kobiecej jazdy na nartach.

Cześć

Rybelek jeździć umie ale ciężko jej było tam przekładać narty na tych gomułach wymieszanych z kamieniami bo to Master 170cm - narta przez niektórych nawet uznawana za męską. 🙂

Nie zmienia to faktu, że to był naprawdę fajny kawałek jazdy. Może jestem nieco nienormlany ale jazda w takich warunkach sprawie mi bardzo dużo frajdy bo... trzeba się orientować a czasie rzeczywistym, ze tak powiem.

Pozdro

4 minuty temu, AdrianW napisał:

Po Tobie bym się takiego wpisu nie spodziewał...🙂 

Cześć

Wiesz swego czasu coś tam kręciłem. Nawet - chyba niewielu ma takie doświadczenia - kamerą VHS z ręki w czasie jazdy.

Ale ja nie ma do tego serca ani chęci po prostu. Trzeba umieć szybko operować sprzętem wiedzieć co i jak itd. Trzeba trochę podporządkować jazdę kręceniu - ja tego zupełnie nie umiem i nie czuję.

Pozdro

• Like 1

1 godzinę temu, Mitek napisał:

Cześć

Biorąc pod uwagę, że jak zobaczyliśmy ten kawałek z wyciągu i uznaliśmy, że raczej nie da się tam zjechać aby nie zniszczyć kompletnie nart to jestem dumny a takiej oceny. Zresztą pięknie to ja nigdy nie jeździłem - tu masz rację.

Ja nie piszę o braku wiedzy co do oceny jazdy tylko o braku jakiejkolwiek oceny warunków - pisałeś o tym wcześniej a post to potwierdza.

Pozdro

Wróćmy w takim razie do początku. Jeżeli narta nie ma znaczenia a dobry narciarz jedzie po wszystkim ( warunki tu nnie mają najmniejszego znaczenia ) i na wszystkim to zostawiam temat w spokoju a jak chcesz to możesz dalej pić pianę 😜
Powtórzę- mi na tym etapie brakuje doświadczenia i techniki a głowa blokuje bo narta (długość/szerokość) szczególnie mentalnie robi różnicę . Kropka .

Godzinę temu, PaVic napisał:

Wróćmy w takim razie do początku. Jeżeli narta nie ma znaczenia a dobry narciarz jedzie po wszystkim ( warunki tu nnie mają najmniejszego znaczenia ) i na wszystkim to zostawiam temat w spokoju a jak chcesz to możesz dalej pić pianę 😜
Powtórzę- mi na tym etapie brakuje doświadczenia i techniki a głowa blokuje bo narta (długość/szerokość) szczególnie mentalnie robi różnicę . Kropka .

To długość czy szerokość? Wiesz po prostu nie do końca rozumiem. 

Pozdro

• Haha 1

Godzinę temu, Mitek napisał:

To długość czy szerokość? Wiesz po prostu nie do końca rozumiem. 

Pozdro

Cześć

Śmiejesz się a ja naprawdę nie rozumiem. Problem długości jest dla mnie jasny ale żeby coś zmieniała szerokość, raczej wpływa ujemnie na odczucia.

Pozdro

9 minut temu, .Beata. napisał:

Chłopaki, jeszcze 17 dni i wszystko sobie wyjaśnicie. Dorzucę jeszcze swoją uzbrojoną i zakutą głowę 😅

Hej

W  Mikołowie "zakuty łeb"jest obelgą bo wszyscy z okolicznych miast jak chcą nas wquwic to zadają pytanie Mikołów co macie w herbie 😜

3071548_miasto-mikolow-1222.jpg

• Haha 3

5 godzin temu, Mitek napisał:

Cześć

Rybelek jeździć umie ale ciężko jej było tam przekładać narty na tych gomułach wymieszanych z kamieniami bo to Master 170cm - narta przez niektórych nawet uznawana za męską. 🙂

Nie zmienia to faktu, że to był naprawdę fajny kawałek jazdy. Może jestem nieco nienormlany ale jazda w takich warunkach sprawie mi bardzo dużo frajdy bo... trzeba się orientować a czasie rzeczywistym, ze tak powiem.

Pozdro

Gdzie to było kręcone? W dodatku, chyba na zamkniętej trasie. 😄
Też lubię takie warunki gdyż:
a) wtedy jest zazwyczaj sam na trasie i nikt mi nie przeszkadza;
b) one fantastycznie weryfikują, czy ktoś potrafi jeździć, czy też jedynie opowiada o jeździe.
Rybelek najładniej z Waszej trójki zjechał, choć bardzo dużo siły ten zjazd wymagał jak na drobną dziewczynę. Ma zdecydowanie większą miękkość ruchów i najlepiej akcentuje NWN. A Ty z Markiem jak dwa słonie. 🙂

Edytowane przez tomkly
  • Like 1
  • Haha 1

Cześć. Z innej beczki. Kupiliśmy wczoraj wieczorem skarpy. Miały być cienkie żeby przy tej temp jak najmniej noga się pociła. 10 Euro za parę - bardzo tanio choć nie robiłbym z tego wielkiego wydarzenia gdyby nie fakt, że produkt made in Italy. Dla mnie lekki szok. To jeszcze da się kupić produkty tego typu nie produkowane w Chinach? I to za takie pieniądze... ? Coś mi tu nie gra🙂

IMG20251210184703.jpg

IMG20251210184710.jpg

• Like 1

2 godziny temu, AdrianW napisał:

Cześć. Z innej beczki. Kupiliśmy wczoraj wieczorem skarpy. Miały być cienkie żeby przy tej temp jak najmniej noga się pociła. 10 Euro za parę - bardzo tanio choć nie robiłbym z tego wielkiego wydarzenia gdyby nie fakt, że produkt made in Italy. Dla mnie lekki szok. To jeszcze da się kupić produkty tego typu nie produkowane w Chinach? I to za takie pieniądze... ? Coś mi tu nie gra🙂

10 Euro za parę skarpetek to i tak conajmniej dwa razy zbyt dużo, w stosunku do realnego kosztu wytworzenia oraz dystrybucji. Marketingowcy wmówili nam, że wszystko co ma związek z naszym hobby, jest super, hiper, nano, etc., więc w związku z tym musi kosztować krocie. Skarpetki są małym problemem, najlepszym przykładem jest to co stało się z cenami rowerów. 15 lat temu rower za 10 tys. zł to był absolutny top, dziś coś takiego kosztuje 50 tys. zł. Jakie uzasadnienie?? Jedynie pazerność producentów i duża ilość pustego pieniądza na rynku.
Tu masz alternatywę za 50%, podejrzewam, że dokładnie taką samą, jak ta wklejona przez Ciebie:

https://nastopy.pl/skarpety/23725-17361-cieple-skarpety-sportowe-ice-explorer-zimowe-z-serii-winter-comfort#/20-rozmiar-35_38/1034-kolor-czarny_niebieski

Edytowane przez tomkly