Skocz do zawartości

Drugie narty na trudniejsze warunki

AdrianW

Rekomendowane odpowiedzi

14 minut temu, Jan napisał:

no i napierdalaliście bezskutecznie szabelkami na te tygrysy aż dopiero Armia Czerwona i Rudy 104 rozwiązał problem

Ty ciulu przecież ty na rodowód Szarika (owczarka niemieckiego) do niymców spierdoliłeś i dostałeś pochodzenie 😂😂🤣🤣

Edytowane przez Mikoski
  • Haha 3

6 godzin temu, Jan napisał:

no i napierdalaliście bezskutecznie szabelkami na te tygrysy aż dopiero Armia Czerwona i Rudy 104 rozwiązał problem

Jakie Wy? A jaki kraj cię wykształcił? Jak chcesz robić sobie podśmiechujki z kraju w którym się urodziłeś, a który przez 123 lata był kolonizowany m.in przez twój obecny heimat, przez co żołnierz Polski walczył tym co miał i na co było stać młody kraj, to rób to na niemieckim forum narciarskim, a z tego wypierdalaj.

• Thanks 2

3 godziny temu, kordiankw napisał:

Jakie Wy? A jaki kraj cię wykształcił? Jak chcesz robić sobie podśmiechujki z kraju w którym się urodziłeś, a który przez 123 lata był kolonizowany m.in przez twój obecny heimat, przez co żołnierz Polski walczył tym co miał i na co było stać młody kraj, to rób to na niemieckim forum narciarskim, a z tego wypierdalaj.

to przy okazji starego kawału szachowego można we mnie walić czołgiem tygrysem -może jeszcze to ja jestem odpowiedzialny za 2 wojnę światową bo przez kilkanaście lat byłem zatrudniony po zachodniej stronie Odry i Nysy ?

2 minuty temu, Jan napisał:

to przy okazji starego kawału szachowego można we mnie walić czołgiem tygrysem -może jeszcze to ja jestem odpowiedzialny za 2 wojnę światową bo przez kilkanaście lat byłem zatrudniony po zachodniej stronie Odry i Nysy ?

Jak ty nic nie rozumiesz. Piszesz na polskim forum, po polsku, masz się za patriotę i piszesz to WY atakowaliście czołgi szabelkami. Nie MY, tylko WY. To jeszcze czujesz się Polakiem, czy już jesteś Niemcem? A mój dziadek ułan z szablą w ręku dostał się do niewoli niemieckiej w bitwie pod Ostrołęką i spędził w obozie jenieckim, a później na robotach u bauera kilka lat.

• Thanks 1

Godzinę temu, kordiankw napisał:

Jak ty nic nie rozumiesz. Piszesz na polskim forum, po polsku, masz się za patriotę i piszesz to WY atakowaliście czołgi szabelkami. Nie MY, tylko WY. To jeszcze czujesz się Polakiem, czy już jesteś Niemcem? A mój dziadek ułan z szablą w ręku dostał się do niewoli niemieckiej w bitwie pod Ostrołęką i spędził w obozie jenieckim, a później na robotach u bauera kilka lat.

Pomijając, że nigdy nie było szarży ułańskiej na czołgi i lepiej takiej bzdury nie utrwalać.

Godzinę temu, kordiankw napisał:

Była jedynie w paru filmach i może stąd bierze się ten stereotyp, który powiela Jan/Jabol, czy kim on tam jeszcze jest na polskich forach.

tak samo jak wy powielacie stereotyp niemca

3 godziny temu, kordiankw napisał:

Pisanie w takim czy innym języku na różnych forach nie robi ze mnie patrioty,

zresztą nigdy nie byłem gotów oddać życia za taką czy inną ojczyznę,

odpowiedz sam sobie czy Twoja decyzja zawodowa była podyktowana chęcią oddania życia za ojczyznę, 

może chodziło raczej o dobrą kasę albo zwyczajnie była to fascynacja bronią i możliwością strzelania do ludzi.

Wracając do dziadków to moi byli powstańcami w 3 Powstaniu, jeden nawet był ranny i dostał krzyż zasługi (chyba jeszcze gdzieś leży w starym mieszkaniu w Katowicach - jak będę to poszukam), był sztandarowym, przez całą niemiecką okupację przechowywał powstańczy sztandar i był nawet przesłuchiwany i pobity przez gestapo.

Potem żyjąc w komunie często powtarzał że o taką Polskę to on nie walczył,

7 godzin temu, kordiankw napisał:

A jaki kraj cię wykształcił?

kraj urodzenia urganizuje jedynie szkolnictwo i robi to za pieniądze podatników 

14 godzin temu, Mikoski napisał:

Ty ciulu przecież ty na rodowód Szarika (owczarka niemieckiego) do niymców spierdoliłeś i dostałeś pochodzenie 😂😂🤣🤣

przecież jeszcze niedawno pisałeś że masz lepsze papiery od moich i co nagle obudziłeś się Wielkim Polskim Patriotą ?

49 minut temu, Jan napisał:

tak samo jak wy powielacie stereotyp niemca

I znowu WY. Zostało ci to pisanie w liczbie mnogiej do konkretnej osoby z przynależności do jedynej słusznej partii w czasach minionych?

Jako młodszy maszynista po technikum zarabiałem więcej, niż jako podporucznik po studiach. Decyzji nie żałuję, bo miałem okazję współtworzyć jednostkę, która jest w elicie światowej.

19 godzin temu, star napisał:

Widać, że nie grałeś w szachy. Polecam gambit królowej.

😂😂😂😂

Jako małolat w ciężkich chwilach własnych przygód na życzenie grywałem za talar - podbijający stawkę portfelową racji dziennej żywnościowej  na placu Max Euweplein obok Leidseplein jeżeli znasz Amsterdam . Była tam szachownica na betonie z dużymi figurami i można było zagrać za monetę . Oj piękne czasy . Kiedyś grałem dość często też oczywiście rekreacyjnie ze znajomymi 😉 mistrzowska gra 💪 polecam każdemu 👌

Cze

Smaży niemiłosiernie w Dalmacji, ale piwko i morze dość chłodne w zasięgu ręki mamy. Odjechaliście w kosmos od tematu. Czas wrócić na ziemię. @Wujot2 dobrze opisał wszystko z punktu widzenia amatora, @Mitek nieco się obruszył, że nikt nie zauważa jego wpisów, które de facto w skrócie brzmią identycznie. To nie narty jeżdżą, a narciarz, a są uniwersalne na tyle, na ile uniwersalny jest kierowca. To jest niezmienne. @Jan wspomniał o postępie technologicznym, bo taki nastąpił, narty są bardziej przyjazne dla przeciętnego użytkownika. Co nie znaczy że są lepsze. Generalnie osoby permanentnie szkolone w długiej perspektywie czasowej posiadają umiejętności o których ambitny amator może tylko pomarzyć. To są fakty. Wyszkolony zawodnik w GS-ach zjedzie kurwa wszędzie, technicznie, nie siłowo i na takim poziomie, że większość amatorów może tylko zazdrościć mając „dedykowany” sprzęt do warunków. Niestety tak jest. A kontuzje, zwykle głupota, brak doświadczenia, słabe przygotowanie do sezonu i oczywiście brak techniki. 
pozdro

• Like 1

3 minuty temu, Marcos73 napisał:

Smaży niemiłosiernie w Dalmacji

W beneluxie podobnie pogoda nie do zniesienia  . Wczoraj sąsiad sprezentował nakrycie głowy od Chińczyków z wiatrakami na solary . Polecam choć dziwnie to wygląda ale działa wyśmienicie IMG_5331.thumb.jpeg.4c0575035e77c64b0af701938486f5aa.jpeg😜