star Napisano 22 godziny temu Udostępnij Napisano 22 godziny temu 25 minut temu, Jan napisał: wolisz zwalić konia w obecności damy ? Nie na tym szachy polegają. Jeśli tak grasz w szachy to przyjmij do wiadomości, że grasz w nieco inną grę. 25 minut temu, Jan napisał: wolisz zwalić konia w obecności damy ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 21 godzin temu Udostępnij Napisano 21 godzin temu 30 minut temu, star napisał: Nie na tym szachy polegają. Jeśli tak grasz w szachy to przyjmij do wiadomości, że grasz w nieco inną grę. a jakie masz narty na trudniejsze warunki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 21 godzin temu Udostępnij Napisano 21 godzin temu 5 minut temu, Jan napisał: a jakie masz narty na trudniejsze warunki ? Teraz mam jedne - skiturowe, wróć mam ich dwie pary - choć różnią się jedynie wiązaniami. Reszta stoi odłogiem, a może leży? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jurek_h Napisano 21 godzin temu Udostępnij Napisano 21 godzin temu Godzinę temu, Jan napisał: wolisz zwalić konia w obecności damy ? Żarcik na poziomie subtelności i klasy niemieckiego czołgu Tygrys 😞 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 20 godzin temu Udostępnij Napisano 20 godzin temu 5 godzin temu, Marcos73 napisał: @grimson & @Mitek o co kaman? Tak żenującej dyskusji nie czytałem już dawno. Dajcie spokój. Tym czasem pozdrawiam z ….. Dalmacji. Miały być Bałkany ale się zjebało trochę😀. pozdro No zobacz, ominęły Cię dramy na SF Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 20 godzin temu Udostępnij Napisano 20 godzin temu 57 minut temu, jurek_h napisał: Żarcik na poziomie subtelności i klasy niemieckiego czołgu Tygrys 😞 Na pewno nie jest to ani finezyjne, ani rzutkie;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 18 godzin temu Udostępnij Napisano 18 godzin temu 2 godziny temu, jurek_h napisał: Żarcik na poziomie subtelności i klasy niemieckiego czołgu Tygrys 😞 no i napierdalaliście bezskutecznie szabelkami na te tygrysy aż dopiero Armia Czerwona i Rudy 104 rozwiązał problem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikoski Napisano 18 godzin temu Udostępnij Napisano 18 godzin temu (edytowane) 14 minut temu, Jan napisał: no i napierdalaliście bezskutecznie szabelkami na te tygrysy aż dopiero Armia Czerwona i Rudy 104 rozwiązał problem Ty ciulu przecież ty na rodowód Szarika (owczarka niemieckiego) do niymców spierdoliłeś i dostałeś pochodzenie 😂😂🤣🤣 Edytowane 18 godzin temu przez Mikoski 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 11 godzin temu Udostępnij Napisano 11 godzin temu 6 godzin temu, Jan napisał: no i napierdalaliście bezskutecznie szabelkami na te tygrysy aż dopiero Armia Czerwona i Rudy 104 rozwiązał problem Jakie Wy? A jaki kraj cię wykształcił? Jak chcesz robić sobie podśmiechujki z kraju w którym się urodziłeś, a który przez 123 lata był kolonizowany m.in przez twój obecny heimat, przez co żołnierz Polski walczył tym co miał i na co było stać młody kraj, to rób to na niemieckim forum narciarskim, a z tego wypierdalaj. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 8 godzin temu Udostępnij Napisano 8 godzin temu 3 godziny temu, kordiankw napisał: Jakie Wy? A jaki kraj cię wykształcił? Jak chcesz robić sobie podśmiechujki z kraju w którym się urodziłeś, a który przez 123 lata był kolonizowany m.in przez twój obecny heimat, przez co żołnierz Polski walczył tym co miał i na co było stać młody kraj, to rób to na niemieckim forum narciarskim, a z tego wypierdalaj. to przy okazji starego kawału szachowego można we mnie walić czołgiem tygrysem -może jeszcze to ja jestem odpowiedzialny za 2 wojnę światową bo przez kilkanaście lat byłem zatrudniony po zachodniej stronie Odry i Nysy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 8 godzin temu Udostępnij Napisano 8 godzin temu 2 minuty temu, Jan napisał: to przy okazji starego kawału szachowego można we mnie walić czołgiem tygrysem -może jeszcze to ja jestem odpowiedzialny za 2 wojnę światową bo przez kilkanaście lat byłem zatrudniony po zachodniej stronie Odry i Nysy ? Jak ty nic nie rozumiesz. Piszesz na polskim forum, po polsku, masz się za patriotę i piszesz to WY atakowaliście czołgi szabelkami. Nie MY, tylko WY. To jeszcze czujesz się Polakiem, czy już jesteś Niemcem? A mój dziadek ułan z szablą w ręku dostał się do niewoli niemieckiej w bitwie pod Ostrołęką i spędził w obozie jenieckim, a później na robotach u bauera kilka lat. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wujot2 Napisano 7 godzin temu Udostępnij Napisano 7 godzin temu Godzinę temu, kordiankw napisał: Jak ty nic nie rozumiesz. Piszesz na polskim forum, po polsku, masz się za patriotę i piszesz to WY atakowaliście czołgi szabelkami. Nie MY, tylko WY. To jeszcze czujesz się Polakiem, czy już jesteś Niemcem? A mój dziadek ułan z szablą w ręku dostał się do niewoli niemieckiej w bitwie pod Ostrołęką i spędził w obozie jenieckim, a później na robotach u bauera kilka lat. Pomijając, że nigdy nie było szarży ułańskiej na czołgi i lepiej takiej bzdury nie utrwalać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 6 godzin temu Udostępnij Napisano 6 godzin temu Godzinę temu, Wujot2 napisał: Pomijając, że nigdy nie było szarży ułańskiej na czołgi i lepiej takiej bzdury nie utrwalać. Była jedynie w paru filmach i może stąd bierze się ten stereotyp, który powiela Jan/Jabol, czy kim on tam jeszcze jest na polskich forach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 4 godziny temu Udostępnij Napisano 4 godziny temu Godzinę temu, kordiankw napisał: Była jedynie w paru filmach i może stąd bierze się ten stereotyp, który powiela Jan/Jabol, czy kim on tam jeszcze jest na polskich forach. tak samo jak wy powielacie stereotyp niemca 3 godziny temu, kordiankw napisał: Jak ty nic nie rozumiesz. Piszesz na polskim forum, po polsku, masz się za patriotę i piszesz to WY atakowaliście czołgi szabelkami. Nie MY, tylko WY. To jeszcze czujesz się Polakiem, czy już jesteś Niemcem? A mój dziadek ułan z szablą w ręku dostał się do niewoli niemieckiej w bitwie pod Ostrołęką i spędził w obozie jenieckim, a później na robotach u bauera kilka lat. Pisanie w takim czy innym języku na różnych forach nie robi ze mnie patrioty, zresztą nigdy nie byłem gotów oddać życia za taką czy inną ojczyznę, odpowiedz sam sobie czy Twoja decyzja zawodowa była podyktowana chęcią oddania życia za ojczyznę, może chodziło raczej o dobrą kasę albo zwyczajnie była to fascynacja bronią i możliwością strzelania do ludzi. Wracając do dziadków to moi byli powstańcami w 3 Powstaniu, jeden nawet był ranny i dostał krzyż zasługi (chyba jeszcze gdzieś leży w starym mieszkaniu w Katowicach - jak będę to poszukam), był sztandarowym, przez całą niemiecką okupację przechowywał powstańczy sztandar i był nawet przesłuchiwany i pobity przez gestapo. Potem żyjąc w komunie często powtarzał że o taką Polskę to on nie walczył, 7 godzin temu, kordiankw napisał: A jaki kraj cię wykształcił? kraj urodzenia urganizuje jedynie szkolnictwo i robi to za pieniądze podatników Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 4 godziny temu Udostępnij Napisano 4 godziny temu 14 godzin temu, Mikoski napisał: Ty ciulu przecież ty na rodowód Szarika (owczarka niemieckiego) do niymców spierdoliłeś i dostałeś pochodzenie 😂😂🤣🤣 przecież jeszcze niedawno pisałeś że masz lepsze papiery od moich i co nagle obudziłeś się Wielkim Polskim Patriotą ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 3 godziny temu Udostępnij Napisano 3 godziny temu 49 minut temu, Jan napisał: tak samo jak wy powielacie stereotyp niemca I znowu WY. Zostało ci to pisanie w liczbie mnogiej do konkretnej osoby z przynależności do jedynej słusznej partii w czasach minionych? Jako młodszy maszynista po technikum zarabiałem więcej, niż jako podporucznik po studiach. Decyzji nie żałuję, bo miałem okazję współtworzyć jednostkę, która jest w elicie światowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PaVic Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu 19 godzin temu, star napisał: Widać, że nie grałeś w szachy. Polecam gambit królowej. 😂😂😂😂 Jako małolat w ciężkich chwilach własnych przygód na życzenie grywałem za talar - podbijający stawkę portfelową racji dziennej żywnościowej na placu Max Euweplein obok Leidseplein jeżeli znasz Amsterdam . Była tam szachownica na betonie z dużymi figurami i można było zagrać za monetę . Oj piękne czasy . Kiedyś grałem dość często też oczywiście rekreacyjnie ze znajomymi 😉 mistrzowska gra 💪 polecam każdemu 👌 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Victor Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu (edytowane) 22 godziny temu, Mitek napisał: Śmig jest ewolucją do której nie potrzeba żadnej siły Podrążyłbym temat ale jak zwykle zrobi się gówno burza i szydera równocześnie . Także przemilczę . Edytowane 2 godziny temu przez Victor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Victor Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu 25 minut temu, kordiankw napisał: miałem okazję współtworzyć jednostkę, która jest w elicie światowej Komu ona służy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu Cze Smaży niemiłosiernie w Dalmacji, ale piwko i morze dość chłodne w zasięgu ręki mamy. Odjechaliście w kosmos od tematu. Czas wrócić na ziemię. @Wujot2 dobrze opisał wszystko z punktu widzenia amatora, @Mitek nieco się obruszył, że nikt nie zauważa jego wpisów, które de facto w skrócie brzmią identycznie. To nie narty jeżdżą, a narciarz, a są uniwersalne na tyle, na ile uniwersalny jest kierowca. To jest niezmienne. @Jan wspomniał o postępie technologicznym, bo taki nastąpił, narty są bardziej przyjazne dla przeciętnego użytkownika. Co nie znaczy że są lepsze. Generalnie osoby permanentnie szkolone w długiej perspektywie czasowej posiadają umiejętności o których ambitny amator może tylko pomarzyć. To są fakty. Wyszkolony zawodnik w GS-ach zjedzie kurwa wszędzie, technicznie, nie siłowo i na takim poziomie, że większość amatorów może tylko zazdrościć mając „dedykowany” sprzęt do warunków. Niestety tak jest. A kontuzje, zwykle głupota, brak doświadczenia, słabe przygotowanie do sezonu i oczywiście brak techniki. pozdro 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PaVic Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu 3 minuty temu, Marcos73 napisał: Smaży niemiłosiernie w Dalmacji W beneluxie podobnie pogoda nie do zniesienia . Wczoraj sąsiad sprezentował nakrycie głowy od Chińczyków z wiatrakami na solary . Polecam choć dziwnie to wygląda ale działa wyśmienicie 😜 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu 8 minut temu, PaVic napisał: W beneluxie podobnie pogoda nie do zniesienia . Wczoraj sąsiad sprezentował nakrycie głowy od Chińczyków z wiatrakami na solary . Polecam choć dziwnie to wygląda ale działa wyśmienicie 😜 Raczej bym tego nie założył, choćby mi dopłacali😀. Wolę 🍺. Zimne. pozdro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu 27 minut temu, Victor napisał: Komu ona służy ? Zadaj pytanie Ukraińcom, komu służy ich armia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PaVic Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu 6 minut temu, Marcos73 napisał: Raczej bym tego nie założył, choćby mi dopłacali😀. Wolę 🍺. Zimne. pozdro Raczej byś polubił 😅 do knajpy nie wszedł ale na plaży czy w grzędach itd bajkowa sprawa 😜 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Victor Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu 6 minut temu, kordiankw napisał: Zadaj pytanie Ukraińcom, komu służy ich armia? Ja pytam Ciebie a nie Ukraińców . Pytanie proste . Więc śmiało odpowiedz . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi