AdrianW Napisano wczoraj o 11:20 Udostępnij Napisano wczoraj o 11:20 Cześć. Jestem nowy na forum. Nie mogłem znaleźć formularza więc napiszę coś o sobie. Mam 34 lata, 178cm wzrostu i ważę około 70kg. Buty Rossignol Alltrack 90(do wymiany-ciut za duże). Narty Rossignol REACT RTX 163cm. Jeśli chodzi o jazdę na nartach to ciężko obiektywnie mi coś napisać. Myślę że jestem taki słaby średniak. Lubię niebieskie i czerwone trasy jak są równe, nierozjeżdżone, nie przeszkadza mi lód. Nie jeżdżę szybko ale wolę dłuższe skręty. Potrafię krawędziować ale czasami ratuje się oczywiście zeslizgiem. Jestem po operacji biodra po wypadku w 2016r. Bioderko stanowi czasami pewne ograniczenie na stoku ale jakoś daję radę. Szukam drugiej pary nart na gorsze warunki tzn. muldy, mokry śnieg. Nie będę jeździł poza trasami. Chodzi mi tylko o to żeby było mi w grząskim śniegu trochę lżej. Jeśli mój tok myślenia jest zły to walcie śmiało - przyjmę na klatę. Myślałem nad Head Kore x 85. Znalazłem takie narty w długości 170cm. Zastanawiam się czy nie będą za krótkie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano wczoraj o 11:29 Udostępnij Napisano wczoraj o 11:29 Cześć Technika oraz zdecydowanie w jeździe, to jedyne realne i racjonalne rady. Wymiana nart, kupowanie drugich, uniwersalnych itd. to raczej rady dla leniwych i niezorientowanych. Narta 163cm na której jeździsz jest pewnie o jakieś 10 cm za krótka, poza tym to jednak narta dość słabej konstrukcji. Jak już chcesz koniecznie to po prostu wymień sobie narty. Kup np. Rossignol Hero MT kolo 170 cm. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AdrianW Napisano wczoraj o 13:23 Autor Udostępnij Napisano wczoraj o 13:23 (edytowane) Mitek, dzięki za odpowiedź. Spodziewałem się, że pewnie to Ty pierwszy zareagujesz i będziesz chciał wybić mi ten pomysł z głowy, i pewnie słusznie. Rosołki które mi podesłałeś mają parametry praktycznie identyczne jak te moje. Rozumiem jednak że konstrukcja jest zupełnie inna? Hero MT znalazłem 167 lub 175, myślisz że przy mojej wadze te drugie nie będą za długie? Wbrew moim warunkom fizycznym jestem raczej mocno ambitny. Myślisz że te +10cm długości poprawi trochę stabilność? W pierwszym poście trochę źle się wyraziłem - nie przeszkadza mi lód tzn że po trasach twardych czy oblodzonych jeździ mi się zdecydowanie lepiej niż na tych już puszczających. Edytowane wczoraj o 14:44 przez AdrianW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi