Skocz do zawartości

Sezon 2025/2026

grimson

Rekomendowane odpowiedzi

27 minut temu, Marcos73 napisał:

Cze

Ja dzisiaj Słotwiny Arena 8.00-14.00. Mało ludzi, góra 2-3 min stania. Dzisiaj mgliście, ale zwykle pół górki w słońcu a połowa we mgle. Mam fajną fotę, „prawie” Alpy😀, ale mam bana na wszystko. Dzisiaj krótki na przemian ze średnim skrętem. To zależy gdzie była mgła. Z rana z -2 było, w południe +6. Śnieg dla mnie super, chociaż trochę cukrowaty z wierzchu.

Ale,ale - byliśmy na Expo z Mikoskim i poznaliśmy Bartka Tyrpę. Przesympatyczny gość i szczery. Długo gadaliśmy i tak naprawdę to przerwaliśmy z Nim rozmowę, bo widzieliśmy, że ma masę pracy. Bardzo drobny chłopak. 
Bartek dał mi kod rabatowy na Carv, to se kupiłem. Dzisiaj miałem na stoku i ….

Wartość szkoleniowa - nieznana, trzeba mieć słuchawki, a ja nie mam. Są tam treningi etc.

Generalnie to taki rozbudowany SkiTrack. 

Wartość motywacyjna - spora, czy wręcz duża. Taki Piotrek (Cheertan) to by oszalał, tyle danych.

Urządzenie proste i wytrzymało 6 h na stoku bez problemu. Po 1 przejeździe zostałem Master Mountain😀

O ile to działa, to bardzo ciekawe rzeczy można tam wyczytać. Byłem na przykrótkim GS i przy r 17m udało się mi wycisnąć 12m w jeździe na krawędziach. Carv twierdzi, że lepszy mam skręt w lewo. W krótkim r2,5 i 60 skrętów na minutę, czyli co sekundę 1 skręt. Jest jeszcze masa danych, dość ciekawych. Nie wiedziałem że taki mądry jestem, moje IQ program ocenił na 148😀, ale to za cięty, za krótki 10 oczek mniej. 
Generalnie jak ktoś lubi to fajna sprawa,  motywacyjnie jeszcze lepiej. Na ile te dane są rzetelne - nie wiem. Patrick Bëatz ma 170, za 2 sezony go dopadnę😀.

pozdro

ps: @Mikoskibył dzisiaj na Czarnym Groniu, ma moją fotę, może wrzuci.

To foto od @Marcos73 Słotwiny 

IMG_20251130_173747.jpg

30 minut temu, Marcos73 napisał:

Cze

Ja dzisiaj Słotwiny Arena 8.00-14.00. Mało ludzi, góra 2-3 min stania. Dzisiaj mgliście, ale zwykle pół górki w słońcu a połowa we mgle. Mam fajną fotę, „prawie” Alpy😀, ale mam bana na wszystko. Dzisiaj krótki na przemian ze średnim skrętem. To zależy gdzie była mgła. Z rana z -2 było, w południe +6. Śnieg dla mnie super, chociaż trochę cukrowaty z wierzchu.

Ale,ale - byliśmy na Expo z Mikoskim i poznaliśmy Bartka Tyrpę. Przesympatyczny gość i szczery. Długo gadaliśmy i tak naprawdę to przerwaliśmy z Nim rozmowę, bo widzieliśmy, że ma masę pracy. Bardzo drobny chłopak. 
Bartek dał mi kod rabatowy na Carv, to se kupiłem. Dzisiaj miałem na stoku i ….

Wartość szkoleniowa - nieznana, trzeba mieć słuchawki, a ja nie mam. Są tam treningi etc.

Generalnie to taki rozbudowany SkiTrack. 

Wartość motywacyjna - spora, czy wręcz duża. Taki Piotrek (Cheertan) to by oszalał, tyle danych.

Urządzenie proste i wytrzymało 6 h na stoku bez problemu. Po 1 przejeździe zostałem Master Mountain😀

O ile to działa, to bardzo ciekawe rzeczy można tam wyczytać. Byłem na przykrótkim GS i przy r 17m udało się mi wycisnąć 12m w jeździe na krawędziach. Carv twierdzi, że lepszy mam skręt w lewo. W krótkim r2,5 i 60 skrętów na minutę, czyli co sekundę 1 skręt. Jest jeszcze masa danych, dość ciekawych. Nie wiedziałem że taki mądry jestem, moje IQ program ocenił na 148😀, ale to za cięty, za krótki 10 oczek mniej. 
Generalnie jak ktoś lubi to fajna sprawa,  motywacyjnie jeszcze lepiej. Na ile te dane są rzetelne - nie wiem. Patrick Bëatz ma 170, za 2 sezony go dopadnę😀.

pozdro

ps: @Mikoskibył dzisiaj na Czarnym Groniu, ma moją fotę, może wrzuci.

Skąd system ma info o promieniu jazdy, z GPS?

21 minut temu, Mitek napisał:

Pachnie mi to na razie koncepcją ale pomysł jest ciekawy. Natomiast powinni po prostu wyprodukować serię taką jak oryginały. Poszłaby na pniu.

A ja idiota sprzedałem Malucha za 990pln. Z hakiem był...

Pozdro

Eee, nie wiem. Prawdę mówiąc maluch zmotoryzował Polskę jak Garbus i Kaczka rodzime kraje. To było proste jeździdło, ale niektórzy potrafili tym Europę objechać. Napęd tył i silnik z tyłu tylko na +. W zimie dawał radę nadwyraz dobrze. Ale ni chciałbym go ponownie. 
pozdro

Czarny groń śniegowo i przygotowaniem prawie perfekt ale zaliczyli wtopę bo awarii uległa górna kanapa i do 12:30 jak kończyłem to wszystko obsługiwała dolna czyli dostępna czerwona i 3/4 trasy niebieskiej zjazdem nartostradą przez las. Do godziny 10 bez kolejki później na 2...3 minuty czyli na bieżąco można powiedzieć.

IMG-20251130-WA0002.jpg

IMG-20251130-WA0000.jpg

• Like 1

4 minuty temu, Marcos73 napisał:

No chyba tak, ja mam ten już bez wkładek do butów, przypina się do bustera i tyle (jest lewy i prawy). Bartek mówił że algorytmy są już na tyle dobre, że wkładki są już niepotrzebne.

pozdro

Bartek @tyrpoos_ski mówił że są tak jakieś akcelerometry w środku.

Edytowane przez Mikoski
  • Like 1

W dniu 28.11.2025 o 19:51, Marcos73 napisał:

Lepszy był wspólnika koreańczyk, jedziemy autostradą, jak przypierdolił po hamulcach sam, to myślałem że przez szybę wylecę. A ten matoł odczytał znak ze zjazdu równoległej drogi - 60km/h tam było. A najgorsze, ze nie da się tego wyłączyć.

pozdro

Musi się dać wyłączyć. Jeśli nie przyciskiem to poprzez wejście diagnostyczne. W Mercedesie wchodzisz w opcje wszystkie ustawienia i tam się te wszystkie gówna po kolei wyłącza.

16 minut temu, tomkly napisał:

Musi się dać wyłączyć. Jeśli nie przyciskiem to poprzez wejście diagnostyczne. W Mercedesie wchodzisz w opcje wszystkie ustawienia i tam się te wszystkie gówna po kolei wyłącza.

W nowym Reno master jest osobny przycisk do dezaktywacji wystarczy dwa razy wcisnąć i tyle. Tylko znaki dalej czyta kamera i piszczy ale asystent jest nieaktywny.