Jump to content

Sezon 2025/2026

grimson
 Share

Recommended Posts

3 godziny temu, zając napisał:

Na zdrowie!

3 godziny temu, kordiankw napisał:

Ja wybrałem zwykłą sezonowke,

Sezonówka to oczywiście w Waszym przypadku (darmowy nocleg w Szczyrku albo w kamperze) to najlepsze co mogliście zrobić przy obecnych cenach skipassów.

Zakładam że chcecie pojeździć więcej dni niż większość narciarzy.

• Like 2

• 1 month later...
Godzinę temu, Jan napisał:

Poważna sprawa - uważaj na siebie

To znaczy co będzie? Bo z moich obserwacji wynika, że nic. Jak ktoś jest stary to jest stary mając nawet 35 czy 40 lat i będzie kwękał i ustawiał się w pozycji starczej. A jak ktoś jest młody to może mieć i 80 i młody będzie.

Pozdro

• Haha 1

4 godziny temu, grimson napisał:

W ramach przygotowania pod nowy sezon, chłód sztangi dalej jest ze mną. Zaliczone na ławie 130kg na raz, poniższe z foto weszło dziś na serie:

IMG_5488.jpeg

Jak to dobrze że moje narty nie są tak ciężkie i nie wymagają ode mnie dźwigania takich ciężarów 😁 Tradycyjnie podnoszę skrzynkę browara do bagażnika 🤪 i forma do listopada czyli otwarcia jak co roku sezonu będzie ok. Plan treningowy sprawdzony od czterdziestu lat i raczej nie będę zmieniać.

• Like 1
  • Haha 4

5 godzin temu, Mikoski napisał:

Jak to dobrze że moje narty nie są tak ciężkie i nie wymagają ode mnie dźwigania takich ciężarów 😁 Tradycyjnie podnoszę skrzynkę browara do bagażnika 🤪 i forma do listopada czyli otwarcia jak co roku sezonu będzie ok. Plan treningowy sprawdzony od czterdziestu lat i raczej nie będę zmieniać.

i to się spina, że nie progresując z obciążeniem nie masz postępu na nartach.

• Haha 3

Godzinę temu, grimson napisał:

i to się spina, że nie progresując z obciążeniem nie masz postępu na nartach.

Mam 55 lat i mój poziom jest dla mnie zadowalający i raczej już lepiej nie będzie(cztery operacje lewego kolana i nieunikniona wymiana obydwu)Jak ktoś mnie pyta czy potrafię jeździć odpowiadam że tylko jako tako się ślizgam 😁 Nic nikomu nie muszę udowadniać, z forum poznałem kilkadziesiąt osób i zawsze dobrze się bawimy w górach i nawet nie czekają na mnie zbyt długo pod wyciągiem 🤪

Edited by Mikoski
  • Like 1
  • Thanks 1
  • Haha 4

W dniu 6.06.2025 o 02:25, Mikoski napisał:

Nawet nie wiesz jak by twoja ty forma wystrzeliła w kosmos jakbyś przestał się ograniczać i do bagażnika zaniósł dwie skrzynki browara. Wszystko tkwi w głowie. Dasz radę!

W dniu 6.06.2025 o 08:29, Mikoski napisał:

Mam 55 lat i mój poziom jest dla mnie zadowalający i raczej już lepiej nie będzie(cztery operacje lewego kolana i nieunikniona wymiana obydwu)Jak ktoś mnie pyta czy potrafię jeździć odpowiadam że tylko jako tako się ślizgam 😁 Nic nikomu nie muszę udowadniać, z forum poznałem kilkadziesiąt osób i zawsze dobrze się bawimy w górach i nawet nie czekają na mnie zbyt długo pod wyciągiem 🤪

Pierdzielisz Damian, Ty się nie umiesz ślizgać. 

• Like 1
  • Haha 1

W dniu 13.06.2025 o 23:14, grimson napisał:

Cisnę dalej przygotowania do sezonu:

Karol, a tak na serio bo się nie znam, po co takie ćwiczenie jest i co to daje? Nie chodzi o aspekt narciarski, tak ogólnie. O ile jeszcze jakoś rozumiem jakieś serie, to dźwiganie na granicy możliwości - tego nie rozumiem. W sumie to raz udało się samodzielnie. Nie nabijam się tylko pytam, jaki ma to wymiar w sensie??? Siły a może psychiki. Taki check?

pozdro

• Like 1

7 godzin temu, Marcos73 napisał:

Karol, a tak na serio bo się nie znam, po co takie ćwiczenie jest i co to daje? Nie chodzi o aspekt narciarski, tak ogólnie. O ile jeszcze jakoś rozumiem jakieś serie, to dźwiganie na granicy możliwości - tego nie rozumiem. W sumie to raz udało się samodzielnie. Nie nabijam się tylko pytam, jaki ma to wymiar w sensie??? Siły a może psychiki. Taki check?

pozdro

Cześć

O takie rzeczy to raczej sugeruję pytać Krzysia Moruńka.

Pzdro