tomkly Napisano Czwartek o 21:53 Udostępnij Napisano Czwartek o 21:53 (edytowane) Autentycznie dziwię się osobom, które jeżdżą za własne pieniądze na Chopok. Mnie by musieli bardzo dużo dopłacić żebym tam zechciał pojechać. Edytowane Czwartek o 21:54 przez tomkly Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano Czwartek o 22:01 Udostępnij Napisano Czwartek o 22:01 6 minut temu, tomkly napisał: Autentycznie dziwię się osobom, które jeżdżą za własne pieniądze na Chopok. Mnie by musieli bardzo dużo dopłacić żebym tam zechciał pojechać. Nie każdego stać na AMG. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano wczoraj o 06:45 Udostępnij Napisano wczoraj o 06:45 8 godzin temu, tomkly napisał: Autentycznie dziwię się osobom, które jeżdżą za własne pieniądze na Chopok. Mnie by musieli bardzo dużo dopłacić żebym tam zechciał pojechać. Też bym się chętnie podziwił gdyby w odległości sensownej na jednodniowy wyjazd była jakaś alternatywa.. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano wczoraj o 07:05 Udostępnij Napisano wczoraj o 07:05 18 minut temu, Lexi napisał: Też bym się chętnie podziwił gdyby w odległości sensownej na jednodniowy wyjazd była jakaś alternatywa.. chyba dotyczy jedynie mieszkańców Polski południowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano wczoraj o 07:17 Udostępnij Napisano wczoraj o 07:17 11 minut temu, Jan napisał: chyba dotyczy jedynie mieszkańców Polski południowej Pewnie tak.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomkly Napisano wczoraj o 07:53 Udostępnij Napisano wczoraj o 07:53 (edytowane) Godzinę temu, Lexi napisał: Też bym się chętnie podziwił gdyby w odległości sensownej na jednodniowy wyjazd była jakaś alternatywa.. Autentycznie wolałbym jeździć cały dzień na Czarnym Groniu, w odległości 30 minut od domu aniżeli jechać na Chopok. Ani jedno ani drugie z narciarstwem wiele wspólnego nie ma, natomiast w Rzykach bliżej, taniej i znacznie sympatyczniej. Słowacja to stan umysłu - filozofia z czasów komuny, brać pieniądze za nic. Edytowane wczoraj o 07:54 przez tomkly Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano wczoraj o 07:58 Udostępnij Napisano wczoraj o 07:58 Poranek 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano wczoraj o 08:10 Udostępnij Napisano wczoraj o 08:10 Trasa zielona-dobra na poranny rozruch 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano wczoraj o 08:26 Udostępnij Napisano wczoraj o 08:26 +5 stopni na 2000 idzie wiosna 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano wczoraj o 08:49 Udostępnij Napisano wczoraj o 08:49 22 minuty temu, Jan napisał: +5 stopni na 2000 idzie wiosna Zacny warun. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano wczoraj o 09:14 Udostępnij Napisano wczoraj o 09:14 23 minuty temu, Lexi napisał: Zacny warun. aż szkoda wracać 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano wczoraj o 09:41 Udostępnij Napisano wczoraj o 09:41 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 23 godziny temu Udostępnij Napisano 23 godziny temu błękit nie odpuszcza 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bubol.T Napisano 20 godzin temu Udostępnij Napisano 20 godzin temu 10 godzin temu, tomkly napisał: Słowacja to stan umysłu - filozofia z czasów komuny, brać pieniądze za nic. Niestety, ale jest w tym sporo prawdy. Często wchodząc do jakiejkolwiek knajpy czułem sie jak intruz, jakbym miał im dziękować, że moge wypić piwo za które płacę. Ale jestem daleki od generalizowania, bo swego czasu jeździłem bardzo często na Wielką Raczę i spędziłem tam mnóstwo świetnych dni na nartach. Bez stania w wielkich kolejkach i w dobrych warunkach śniegowych. Miałem też mnóstwo irytujących mnie sytuacji. W końcu zakończyłem tą przygodę woląc zostawiać kasę w kraju. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 19 godzin temu Udostępnij Napisano 19 godzin temu 21 godzin temu, tomkly napisał: Autentycznie dziwię się osobom, które jeżdżą za własne pieniądze na Chopok. Mnie by musieli bardzo dużo dopłacić żebym tam zechciał pojechać. Też mam do C.Gronia tyle co Ty i do Jasnej pewnie podobnie .. w tym roku kupiłem TMR więc będzie Jasna, Moltek i Scyrk - jeśli oczywiście ruszy.. ale liczę bardzo na Łomnicę i Pleso w przyszłym może coś innego.. ..mnie może zniechęcić jedynie tłok- nie musze mieć super kwater, knajp ani wylizanych stoków .. jadę wozem Drzymały gdzie mam spanie i wyszynk, śniegu garstka mi starczy a "kneedli " olewam ....więc ten.. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AdrianW Napisano 19 godzin temu Udostępnij Napisano 19 godzin temu (edytowane) 12 godzin temu, tomkly napisał: Autentycznie wolałbym jeździć cały dzień na Czarnym Groniu, w odległości 30 minut od domu aniżeli jechać na Chopok. Ani jedno ani drugie z narciarstwem wiele wspólnego nie ma, natomiast w Rzykach bliżej, taniej i znacznie sympatyczniej. Słowacja to stan umysłu - filozofia z czasów komuny, brać pieniądze za nic. Cześć. A gdybyś miał do przejechania nie 30minut, a około 500km? W marcu byliśmy(2 osoby) 7.3-11.3 - 620ojro - spanie, skipassy, śniadanie. 350zł/osoba/dzień. Drogo? Żałowaliśmy że nie wzięliśmy sobie obiadokolacji. Do stoku 100m. Ja nie rozumiem, to co lepszego znajdę? Ośrodek chimeryczny ale położony wysoko. Ponad 50km tras. Rano wyjeżdżasz np ze stolicy i robisz nocną jazdę. W dzień powrotu jeździsz do 12 i wracasz spać do domu. W styczniu 6.1-11.1 byliśmy w 5 osób i wyszło 440zł/osoba. Tyle że już bez wyżywienia ale za to 20m od wyciągu na zahradky. Apartamenty z aneksem i sauną. Pozdro Edytowane 18 godzin temu przez AdrianW 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 17 godzin temu Udostępnij Napisano 17 godzin temu W dniu 7.11.2025 o 21:08, Mitek napisał: Cześć Bassai dai - wbrew pozorom bardzo trudne. No to niech walczą! POzdro serdeczne Cześć, właśnie zdały egzamin na brązowe pasy (pierwsze w ich klubie). p.s. Masz pozdrowienia od ich egzaminatora. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 17 godzin temu Udostępnij Napisano 17 godzin temu (edytowane) Cześć Gratulacje serdeczne za wytrwałość. Powiedzmy, że uczczą w ten sposób pamięć Andrzeja Maciejewskiego, który niedawno zmarł a był trenerem i mistrzem wszystkich, którzy uczą i egzaminują Twoją ekipę. A kto egzaminował? Pozdro Edytowane 16 godzin temu przez Mitek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 16 godzin temu Autor Udostępnij Napisano 16 godzin temu 7 godzin temu, Jan napisał: błękit nie odpuszcza przestań denerwować ludzi takimi zdjęciami 😁 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 15 godzin temu Udostępnij Napisano 15 godzin temu (edytowane) Cześć Najlepszy wyciąg na Chopoku - talerzyk do kotła pod Deresami - zlikwidowano dawno temu. Miałem jeszcze okazje na nim jeździć. Teraz nikt by takiego wyciągu do ruchu nie dopuścił. Dla tego jednego kawałka warto było jechać na Chopok. Ja się zgadzam z Tomkiem poniekąd - wolę jechać do takiego Czarnego Gronia niż za grubą kasę na Chopok. I nie trzeba tego uzasadniać nawet. Wolę zdecydowanie małe centrum bo jest puste a poziom jazdy wyższy, zazwyczaj sporo ludzi się zna osobiście a sama jazda... - wszędzie jest taka sama. W każdym miejscu można wymyślić taki sposób jazdy, taką realizację narciarstwa, że można się zajeździć. Chyba, że ktoś jeździ nie dla siebie ale z innych powodów. Zamieniam bez zastanowienia darmowy wyjazd w Alpy na weekend w takim np. Zwardoniu w dobrym towarzystwie. Pozdro Edytowane 5 godzin temu przez Mitek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 8 godzin temu Udostępnij Napisano 8 godzin temu 6 godzin temu, Mitek napisał: Zamieniam bez zastanowienia darmowy wyjazd w Alpy na weekend w takim np. Zwardoniu w dobrym towarzystwie Pełna zgoda - oczywiście każdy kij ma dwa końce i na przykład w taki weekend nie pojadę na Chopok czy do Szczyrku bo tłumu nie trawię. Z drugiej strony w tygodniu na towarzystwo ciężko liczyć ale wolę w samotności niż w tłoku. A jak jest towarzystwo.. jeszcze dobre to reszta nie ma znaczenia praktycznie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Harnaś Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu 12 godzin temu, Mitek napisał: Cześć Najlepszy wyciąg na Chopoku - talerzyk do kotła pod Deresami - zlikwidowano dawno temu. Miałem jeszcze okazje na nim jeździć. Teraz nikt by takiego wyciągu do ruchu nie dopuścił. Dla tego jednego kawałka warto było jechać na Chopok. Ja się zgadzam z Tomkiem poniekąd - wolę jechać do takiego Czarnego Gronia niż za grubą kasę na Chopok. I nie trzeba tego uzasadniać nawet. Wolę zdecydowanie małe centrum bo jest puste a poziom jazdy wyższy, zazwyczaj sporo ludzi się zna osobiście a sama jazda... - wszędzie jest taka sama. W każdym miejscu można wymyślić taki sposób jazdy, taką realizację narciarstwa, że można się zajeździć. Chyba, że ktoś jeździ nie dla siebie ale z innych powodów. Zamieniam bez zastanowienia darmowy wyjazd w Alpy na weekend w takim np. Zwardoniu w dobrym towarzystwie. Pozdro Talerzyk do kotła w Dereszach pamiętam, najlepszy chyba nie, ale otoczenie cudne. Raz byłem w Czarnym Groniu w weekend. Było dużo ludzi. Już tam raczej nigdy nie pojadę, chyba, że towarzysko. Każdy ma inne preferencje, priorytety, możliwości, miejsce zamieszkania. Więc takie dyskusje co jest najlepsze, najbardziej optymalne nie mają sensu. Ja mieszkam niedaleko Szczyrku i mam sezonówkę TMR. Jeśli chodzi o tłumy w Szczyrku i Jasnej to jest różnie i nieprzewidywalnie. W zeszłym sezonie w ferie w Szczyrku bywało luźniej w weekend niż w tygodniu. Związane to jest ze zmienną pogodą i tym, że coraz mniej ludzi może sobie pozwolić na narty, więc przyjeżdżają na krócej, albo całkiem rezygnują. Legendarne korki w Szczyrku należą już do przeszłości. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu 14 godzin temu, grimson napisał: przestań denerwować ludzi takimi zdjęciami 😁 no dobra już na zielonym 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu Godzinę temu, Harnaś napisał: Talerzyk do kotła w Dereszach pamiętam, najlepszy chyba nie, ale otoczenie cudne. Raz byłem w Czarnym Groniu w weekend. Było dużo ludzi. Już tam raczej nigdy nie pojadę, chyba, że towarzysko. Każdy ma inne preferencje, priorytety, możliwości, miejsce zamieszkania. Więc takie dyskusje co jest najlepsze, najbardziej optymalne nie mają sensu. Ja mieszkam niedaleko Szczyrku i mam sezonówkę TMR. Jeśli chodzi o tłumy w Szczyrku i Jasnej to jest różnie i nieprzewidywalnie. W zeszłym sezonie w ferie w Szczyrku bywało luźniej w weekend niż w tygodniu. Związane to jest ze zmienną pogodą i tym, że coraz mniej ludzi może sobie pozwolić na narty, więc przyjeżdżają na krócej, albo całkiem rezygnują. Legendarne korki w Szczyrku należą już do przeszłości. Cześć Hehe no jasne, że nie chodziło o zjazd bo tam właściwie nie było trasy - przynajmniej ja nie pamiętam, żebym kiedykolwiek trafił na jakiś przygotowany kawałek ale poza śladem skutera. Ale wyszukiwanie trasy między tymi głazami a kosówką czy wiszenie na talerzyku metr nad ziemią... Jak na Kasprowym za najlepszych lat. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PaVic Napisano 35 minut temu Udostępnij Napisano 35 minut temu Wiosenny grudzień 🤷♂️ Wasze Zdrowie 🍻 Od jutra zjazd do bazy 😉 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi