Mikoski Napisano 19 godzin temu Udostępnij Napisano 19 godzin temu 27 minut temu, Marcos73 napisał: Cze Ja dzisiaj Słotwiny Arena 8.00-14.00. Mało ludzi, góra 2-3 min stania. Dzisiaj mgliście, ale zwykle pół górki w słońcu a połowa we mgle. Mam fajną fotę, „prawie” Alpy😀, ale mam bana na wszystko. Dzisiaj krótki na przemian ze średnim skrętem. To zależy gdzie była mgła. Z rana z -2 było, w południe +6. Śnieg dla mnie super, chociaż trochę cukrowaty z wierzchu. Ale,ale - byliśmy na Expo z Mikoskim i poznaliśmy Bartka Tyrpę. Przesympatyczny gość i szczery. Długo gadaliśmy i tak naprawdę to przerwaliśmy z Nim rozmowę, bo widzieliśmy, że ma masę pracy. Bardzo drobny chłopak. Bartek dał mi kod rabatowy na Carv, to se kupiłem. Dzisiaj miałem na stoku i …. Wartość szkoleniowa - nieznana, trzeba mieć słuchawki, a ja nie mam. Są tam treningi etc. Generalnie to taki rozbudowany SkiTrack. Wartość motywacyjna - spora, czy wręcz duża. Taki Piotrek (Cheertan) to by oszalał, tyle danych. Urządzenie proste i wytrzymało 6 h na stoku bez problemu. Po 1 przejeździe zostałem Master Mountain😀. O ile to działa, to bardzo ciekawe rzeczy można tam wyczytać. Byłem na przykrótkim GS i przy r 17m udało się mi wycisnąć 12m w jeździe na krawędziach. Carv twierdzi, że lepszy mam skręt w lewo. W krótkim r2,5 i 60 skrętów na minutę, czyli co sekundę 1 skręt. Jest jeszcze masa danych, dość ciekawych. Nie wiedziałem że taki mądry jestem, moje IQ program ocenił na 148😀, ale to za cięty, za krótki 10 oczek mniej. Generalnie jak ktoś lubi to fajna sprawa, motywacyjnie jeszcze lepiej. Na ile te dane są rzetelne - nie wiem. Patrick Bëatz ma 170, za 2 sezony go dopadnę😀. pozdro ps: @Mikoskibył dzisiaj na Czarnym Groniu, ma moją fotę, może wrzuci. To foto od @Marcos73 Słotwiny 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 19 godzin temu Autor Udostępnij Napisano 19 godzin temu 30 minut temu, Marcos73 napisał: Cze Ja dzisiaj Słotwiny Arena 8.00-14.00. Mało ludzi, góra 2-3 min stania. Dzisiaj mgliście, ale zwykle pół górki w słońcu a połowa we mgle. Mam fajną fotę, „prawie” Alpy😀, ale mam bana na wszystko. Dzisiaj krótki na przemian ze średnim skrętem. To zależy gdzie była mgła. Z rana z -2 było, w południe +6. Śnieg dla mnie super, chociaż trochę cukrowaty z wierzchu. Ale,ale - byliśmy na Expo z Mikoskim i poznaliśmy Bartka Tyrpę. Przesympatyczny gość i szczery. Długo gadaliśmy i tak naprawdę to przerwaliśmy z Nim rozmowę, bo widzieliśmy, że ma masę pracy. Bardzo drobny chłopak. Bartek dał mi kod rabatowy na Carv, to se kupiłem. Dzisiaj miałem na stoku i …. Wartość szkoleniowa - nieznana, trzeba mieć słuchawki, a ja nie mam. Są tam treningi etc. Generalnie to taki rozbudowany SkiTrack. Wartość motywacyjna - spora, czy wręcz duża. Taki Piotrek (Cheertan) to by oszalał, tyle danych. Urządzenie proste i wytrzymało 6 h na stoku bez problemu. Po 1 przejeździe zostałem Master Mountain😀. O ile to działa, to bardzo ciekawe rzeczy można tam wyczytać. Byłem na przykrótkim GS i przy r 17m udało się mi wycisnąć 12m w jeździe na krawędziach. Carv twierdzi, że lepszy mam skręt w lewo. W krótkim r2,5 i 60 skrętów na minutę, czyli co sekundę 1 skręt. Jest jeszcze masa danych, dość ciekawych. Nie wiedziałem że taki mądry jestem, moje IQ program ocenił na 148😀, ale to za cięty, za krótki 10 oczek mniej. Generalnie jak ktoś lubi to fajna sprawa, motywacyjnie jeszcze lepiej. Na ile te dane są rzetelne - nie wiem. Patrick Bëatz ma 170, za 2 sezony go dopadnę😀. pozdro ps: @Mikoskibył dzisiaj na Czarnym Groniu, ma moją fotę, może wrzuci. Skąd system ma info o promieniu jazdy, z GPS? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 19 godzin temu Udostępnij Napisano 19 godzin temu 21 minut temu, Mitek napisał: Pachnie mi to na razie koncepcją ale pomysł jest ciekawy. Natomiast powinni po prostu wyprodukować serię taką jak oryginały. Poszłaby na pniu. A ja idiota sprzedałem Malucha za 990pln. Z hakiem był... Pozdro Eee, nie wiem. Prawdę mówiąc maluch zmotoryzował Polskę jak Garbus i Kaczka rodzime kraje. To było proste jeździdło, ale niektórzy potrafili tym Europę objechać. Napęd tył i silnik z tyłu tylko na +. W zimie dawał radę nadwyraz dobrze. Ale ni chciałbym go ponownie. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikoski Napisano 19 godzin temu Udostępnij Napisano 19 godzin temu Czarny groń śniegowo i przygotowaniem prawie perfekt ale zaliczyli wtopę bo awarii uległa górna kanapa i do 12:30 jak kończyłem to wszystko obsługiwała dolna czyli dostępna czerwona i 3/4 trasy niebieskiej zjazdem nartostradą przez las. Do godziny 10 bez kolejki później na 2...3 minuty czyli na bieżąco można powiedzieć. 5 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 19 godzin temu Udostępnij Napisano 19 godzin temu 3 minuty temu, grimson napisał: Skąd system ma info o promieniu jazdy, z GPS? No chyba tak, ja mam ten już bez wkładek do butów, przypina się do bustera i tyle (jest lewy i prawy). Bartek mówił że algorytmy są już na tyle dobre, że wkładki są już niepotrzebne. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikoski Napisano 19 godzin temu Udostępnij Napisano 19 godzin temu (edytowane) 4 minuty temu, Marcos73 napisał: No chyba tak, ja mam ten już bez wkładek do butów, przypina się do bustera i tyle (jest lewy i prawy). Bartek mówił że algorytmy są już na tyle dobre, że wkładki są już niepotrzebne. pozdro Bartek @tyrpoos_ski mówił że są tak jakieś akcelerometry w środku. Edytowane 19 godzin temu przez Mikoski 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 19 godzin temu Udostępnij Napisano 19 godzin temu 1 minutę temu, Mikoski napisał: Bartek mówił że są tak jakieś akcelerometry w środku. Tak, obsługa prosta jak budowa cepa. Apka, rejestracja, parowanie Carv i tyle. Czy wykorzystuje GPS własny lub telefonu - nie wiem. Ale jakoś to działa. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomkly Napisano 17 godzin temu Udostępnij Napisano 17 godzin temu W dniu 28.11.2025 o 19:51, Marcos73 napisał: Lepszy był wspólnika koreańczyk, jedziemy autostradą, jak przypierdolił po hamulcach sam, to myślałem że przez szybę wylecę. A ten matoł odczytał znak ze zjazdu równoległej drogi - 60km/h tam było. A najgorsze, ze nie da się tego wyłączyć. pozdro Musi się dać wyłączyć. Jeśli nie przyciskiem to poprzez wejście diagnostyczne. W Mercedesie wchodzisz w opcje wszystkie ustawienia i tam się te wszystkie gówna po kolei wyłącza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikoski Napisano 17 godzin temu Udostępnij Napisano 17 godzin temu 16 minut temu, tomkly napisał: Musi się dać wyłączyć. Jeśli nie przyciskiem to poprzez wejście diagnostyczne. W Mercedesie wchodzisz w opcje wszystkie ustawienia i tam się te wszystkie gówna po kolei wyłącza. W nowym Reno master jest osobny przycisk do dezaktywacji wystarczy dwa razy wcisnąć i tyle. Tylko znaki dalej czyta kamera i piszczy ale asystent jest nieaktywny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomkly Napisano 16 godzin temu Udostępnij Napisano 16 godzin temu (edytowane) W tym sezonie nie chce mi się robić zdjęć, może jutro się zmobilizuję. Wczoraj jeździliśmy w Solden a dziś w Ischgl. Jak dla mnie zdecydowanie lepsze warunki są w Ischgl, jak na tę porę roku jest całkiem sporo śniegu. Przygotowanie tras jak zwykle na bardzo wysokim poziomie. Pogoda przyzwoita, to znaczy nie pada, natomiast sporo chmur, zasłaniających słońce i powodujących słaby kontrast. Dziś jeździłem na e-SL FIS z ubiegłego sezonu - są o wiele twardsze i generalnie bardziej wymagające aniżeli narty z sezonu 2023/24. Edytowane 16 godzin temu przez tomkly 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 16 godzin temu Udostępnij Napisano 16 godzin temu 1 minutę temu, tomkly napisał: W tym sezonie nie chce mi się robić zdjęć, może jutro się zmobilizuję. Wczoraj jeździliśmy w Solden a dziś w Ischgl. Nie ma sensu robić zdjęć w Sölden i Ischgl wszyscy już byli wielokrotnie no chyba że jakieś nowe kolejki pobudowali i połączyli ze Sztubajem albo z Serfaus 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 16 godzin temu Autor Udostępnij Napisano 16 godzin temu Zielu i CG dziś w głównym wydaniu wiadomości TVP 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomkly Napisano 15 godzin temu Udostępnij Napisano 15 godzin temu 51 minut temu, Jan napisał: Nie ma sensu robić zdjęć w Sölden i Ischgl wszyscy już byli wielokrotnie no chyba że jakieś nowe kolejki pobudowali i połączyli ze Sztubajem albo z Serfaus W Ischgl zamienili dwa stare gruchoty z Hollboden, z których szczególnie ten powrotny na Idalp ma duże znaczenia dla rozładownia korków w godzinach zbliżonych do 16. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bubol.T Napisano 3 godziny temu Udostępnij Napisano 3 godziny temu 13 godzin temu, Jan napisał: Nie ma sensu robić zdjęć w Sölden i Ischgl wszyscy już byli wielokrotnie no chyba że jakieś nowe kolejki pobudowali i połączyli ze Sztubajem albo z Serfaus Jak ja sie cieszę, że nie jestem "wszyscy" 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 3 godziny temu Udostępnij Napisano 3 godziny temu 12 minut temu, bubol.T napisał: Jak ja sie cieszę, że nie jestem "wszyscy" też się cieszę że najlepsze austriackie ośrodki jeszcze masz do odkrycia 🙂 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bubol.T Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu 1 godzinę temu, Jan napisał: też się cieszę że najlepsze austriackie ośrodki jeszcze masz do odkrycia 🙂 Przepraszam w Schladming byłem kilkukrotnie i nie wyobrażam sobie, żeby mógł ustępować "najlepszym" czymś poza wysokością. Ale akurat trafiliśmy na śnieżne zimy i fantastyczne warunki i słońce. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu 10 minut temu, bubol.T napisał: Przepraszam w Schladming byłem kilkukrotnie i nie wyobrażam sobie, żeby mógł ustępować "najlepszym" czymś poza wysokością. Ale akurat trafiliśmy na śnieżne zimy i fantastyczne warunki i słońce. Cześć Nie mam może zbyt bogatego portfolio bo byłem w większości ośrodków włoskich wprawdzie ale w Austrii może kilkunastu, no może dwudziestu ale... wszystkie są podobne a na ich ocenę - która zawsze jest subiektywna - wpływa przede wszystkim pogoda i warunki, ze wskazaniem na pogodę. Obiektywna ocena - to bierzesz mapkę, zestawienia i oceniasz. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bubol.T Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu 1 minutę temu, Mitek napisał: Cześć Nie mam może zbyt bogatego portfolio bo byłem w większości ośrodków włoskich wprawdzie ale w Austrii może kilkunastu, no może dwudziestu ale... wszystkie są podobne a na ich ocenę - która zawsze jest subiektywna - wpływa przede wszystkim pogoda i warunki, ze wskazaniem na pogodę. Obiektywna ocena - to bierzesz mapkę, zestawienia i oceniasz. Pozdro Dokładnie. Jeden z najlepszych, albo moze najlepiej zapamiętanych dni w życiu na nartach spędziłem na Skrzycznym. To były zdecydowanie najlepsze warunki w jakich jeździłem w Polsce. 6 stycznia rok chyba 2015 albo 2016. Pewnie gdzieś tutaj nawet jest relacja z tego wyjazdu. Pojechaliśmy z kumplami, żony zostały w domach bo było-30 stopni i pelne słońce trasy przez cały dzień idealne, ludzi niewielu. Bajka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 41 minut temu Udostępnij Napisano 41 minut temu 30 minut temu, bubol.T napisał: Dokładnie. Jeden z najlepszych, albo moze najlepiej zapamiętanych dni w życiu na nartach spędziłem na Skrzycznym. To były zdecydowanie najlepsze warunki w jakich jeździłem w Polsce. 6 stycznia rok chyba 2015 albo 2016. Pewnie gdzieś tutaj nawet jest relacja z tego wyjazdu. Pojechaliśmy z kumplami, żony zostały w domach bo było-30 stopni i pelne słońce trasy przez cały dzień idealne, ludzi niewielu. Bajka dla mnie to każdy nowy dzień na nartach jest najlepszy bo nigdy nie wiadomo czy nie będzie ostatnim 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
a_senior Napisano 25 minut temu Udostępnij Napisano 25 minut temu 3 minuty temu, Jan napisał: dla mnie to każdy nowy dzień na nartach jest najlepszy bo nigdy nie wiadomo czy nie będzie ostatnim Mądrze piszesz. W moim wieku jeszcze dodajemy, np. na spotkaniu iluś tam lecia matury: "spotkamy się za rok o ile... dożyjemy." 🙂 A propos jakości i wielkości ośrodków. Dla mnie wszystkie są super o ile można jako tako jeździć w nich na nartach i pogoda nie jest fatalna. Bo można mieć pecha, jak np. mój kolega, który wyjechał kilka lat temu do Zillertal i z wyjątkiem jednego dnia, resztę spędził na spacerach. Piździło i waliło śniegiem niemiłosiernie przez cały pobyt. I gdy porównam taki Ischgl do np. małego Donnersbachwald (to był mój pierwszy wyjazd alpejski z Polski w 1999 r.) to nie wiem który mi bardziej przypadł do narciarskiego gustu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciej S Napisano 14 minut temu Udostępnij Napisano 14 minut temu Od 6.12.2025 przez tydzień będę w 3Dolinach. Val Thorens. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi