Mikoski Napisano 4 godziny temu Udostępnij Napisano 4 godziny temu 27 minut temu, Marcos73 napisał: Cze Ja dzisiaj Słotwiny Arena 8.00-14.00. Mało ludzi, góra 2-3 min stania. Dzisiaj mgliście, ale zwykle pół górki w słońcu a połowa we mgle. Mam fajną fotę, „prawie” Alpy😀, ale mam bana na wszystko. Dzisiaj krótki na przemian ze średnim skrętem. To zależy gdzie była mgła. Z rana z -2 było, w południe +6. Śnieg dla mnie super, chociaż trochę cukrowaty z wierzchu. Ale,ale - byliśmy na Expo z Mikoskim i poznaliśmy Bartka Tyrpę. Przesympatyczny gość i szczery. Długo gadaliśmy i tak naprawdę to przerwaliśmy z Nim rozmowę, bo widzieliśmy, że ma masę pracy. Bardzo drobny chłopak. Bartek dał mi kod rabatowy na Carv, to se kupiłem. Dzisiaj miałem na stoku i …. Wartość szkoleniowa - nieznana, trzeba mieć słuchawki, a ja nie mam. Są tam treningi etc. Generalnie to taki rozbudowany SkiTrack. Wartość motywacyjna - spora, czy wręcz duża. Taki Piotrek (Cheertan) to by oszalał, tyle danych. Urządzenie proste i wytrzymało 6 h na stoku bez problemu. Po 1 przejeździe zostałem Master Mountain😀. O ile to działa, to bardzo ciekawe rzeczy można tam wyczytać. Byłem na przykrótkim GS i przy r 17m udało się mi wycisnąć 12m w jeździe na krawędziach. Carv twierdzi, że lepszy mam skręt w lewo. W krótkim r2,5 i 60 skrętów na minutę, czyli co sekundę 1 skręt. Jest jeszcze masa danych, dość ciekawych. Nie wiedziałem że taki mądry jestem, moje IQ program ocenił na 148😀, ale to za cięty, za krótki 10 oczek mniej. Generalnie jak ktoś lubi to fajna sprawa, motywacyjnie jeszcze lepiej. Na ile te dane są rzetelne - nie wiem. Patrick Bëatz ma 170, za 2 sezony go dopadnę😀. pozdro ps: @Mikoskibył dzisiaj na Czarnym Groniu, ma moją fotę, może wrzuci. To foto od @Marcos73 Słotwiny 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 4 godziny temu Autor Udostępnij Napisano 4 godziny temu 30 minut temu, Marcos73 napisał: Cze Ja dzisiaj Słotwiny Arena 8.00-14.00. Mało ludzi, góra 2-3 min stania. Dzisiaj mgliście, ale zwykle pół górki w słońcu a połowa we mgle. Mam fajną fotę, „prawie” Alpy😀, ale mam bana na wszystko. Dzisiaj krótki na przemian ze średnim skrętem. To zależy gdzie była mgła. Z rana z -2 było, w południe +6. Śnieg dla mnie super, chociaż trochę cukrowaty z wierzchu. Ale,ale - byliśmy na Expo z Mikoskim i poznaliśmy Bartka Tyrpę. Przesympatyczny gość i szczery. Długo gadaliśmy i tak naprawdę to przerwaliśmy z Nim rozmowę, bo widzieliśmy, że ma masę pracy. Bardzo drobny chłopak. Bartek dał mi kod rabatowy na Carv, to se kupiłem. Dzisiaj miałem na stoku i …. Wartość szkoleniowa - nieznana, trzeba mieć słuchawki, a ja nie mam. Są tam treningi etc. Generalnie to taki rozbudowany SkiTrack. Wartość motywacyjna - spora, czy wręcz duża. Taki Piotrek (Cheertan) to by oszalał, tyle danych. Urządzenie proste i wytrzymało 6 h na stoku bez problemu. Po 1 przejeździe zostałem Master Mountain😀. O ile to działa, to bardzo ciekawe rzeczy można tam wyczytać. Byłem na przykrótkim GS i przy r 17m udało się mi wycisnąć 12m w jeździe na krawędziach. Carv twierdzi, że lepszy mam skręt w lewo. W krótkim r2,5 i 60 skrętów na minutę, czyli co sekundę 1 skręt. Jest jeszcze masa danych, dość ciekawych. Nie wiedziałem że taki mądry jestem, moje IQ program ocenił na 148😀, ale to za cięty, za krótki 10 oczek mniej. Generalnie jak ktoś lubi to fajna sprawa, motywacyjnie jeszcze lepiej. Na ile te dane są rzetelne - nie wiem. Patrick Bëatz ma 170, za 2 sezony go dopadnę😀. pozdro ps: @Mikoskibył dzisiaj na Czarnym Groniu, ma moją fotę, może wrzuci. Skąd system ma info o promieniu jazdy, z GPS? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 4 godziny temu Udostępnij Napisano 4 godziny temu 21 minut temu, Mitek napisał: Pachnie mi to na razie koncepcją ale pomysł jest ciekawy. Natomiast powinni po prostu wyprodukować serię taką jak oryginały. Poszłaby na pniu. A ja idiota sprzedałem Malucha za 990pln. Z hakiem był... Pozdro Eee, nie wiem. Prawdę mówiąc maluch zmotoryzował Polskę jak Garbus i Kaczka rodzime kraje. To było proste jeździdło, ale niektórzy potrafili tym Europę objechać. Napęd tył i silnik z tyłu tylko na +. W zimie dawał radę nadwyraz dobrze. Ale ni chciałbym go ponownie. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikoski Napisano 4 godziny temu Udostępnij Napisano 4 godziny temu Czarny groń śniegowo i przygotowaniem prawie perfekt ale zaliczyli wtopę bo awarii uległa górna kanapa i do 12:30 jak kończyłem to wszystko obsługiwała dolna czyli dostępna czerwona i 3/4 trasy niebieskiej zjazdem nartostradą przez las. Do godziny 10 bez kolejki później na 2...3 minuty czyli na bieżąco można powiedzieć. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 4 godziny temu Udostępnij Napisano 4 godziny temu 3 minuty temu, grimson napisał: Skąd system ma info o promieniu jazdy, z GPS? No chyba tak, ja mam ten już bez wkładek do butów, przypina się do bustera i tyle (jest lewy i prawy). Bartek mówił że algorytmy są już na tyle dobre, że wkładki są już niepotrzebne. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikoski Napisano 3 godziny temu Udostępnij Napisano 3 godziny temu (edytowane) 4 minuty temu, Marcos73 napisał: No chyba tak, ja mam ten już bez wkładek do butów, przypina się do bustera i tyle (jest lewy i prawy). Bartek mówił że algorytmy są już na tyle dobre, że wkładki są już niepotrzebne. pozdro Bartek @tyrpoos_ski mówił że są tak jakieś akcelerometry w środku. Edytowane 3 godziny temu przez Mikoski 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 3 godziny temu Udostępnij Napisano 3 godziny temu 1 minutę temu, Mikoski napisał: Bartek mówił że są tak jakieś akcelerometry w środku. Tak, obsługa prosta jak budowa cepa. Apka, rejestracja, parowanie Carv i tyle. Czy wykorzystuje GPS własny lub telefonu - nie wiem. Ale jakoś to działa. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomkly Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu W dniu 28.11.2025 o 19:51, Marcos73 napisał: Lepszy był wspólnika koreańczyk, jedziemy autostradą, jak przypierdolił po hamulcach sam, to myślałem że przez szybę wylecę. A ten matoł odczytał znak ze zjazdu równoległej drogi - 60km/h tam było. A najgorsze, ze nie da się tego wyłączyć. pozdro Musi się dać wyłączyć. Jeśli nie przyciskiem to poprzez wejście diagnostyczne. W Mercedesie wchodzisz w opcje wszystkie ustawienia i tam się te wszystkie gówna po kolei wyłącza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikoski Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu 16 minut temu, tomkly napisał: Musi się dać wyłączyć. Jeśli nie przyciskiem to poprzez wejście diagnostyczne. W Mercedesie wchodzisz w opcje wszystkie ustawienia i tam się te wszystkie gówna po kolei wyłącza. W nowym Reno master jest osobny przycisk do dezaktywacji wystarczy dwa razy wcisnąć i tyle. Tylko znaki dalej czyta kamera i piszczy ale asystent jest nieaktywny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomkly Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu (edytowane) W tym sezonie nie chce mi się robić zdjęć, może jutro się zmobilizuję. Wczoraj jeździliśmy w Solden a dziś w Ischgl. Jak dla mnie zdecydowanie lepsze warunki są w Ischgl, jak na tę porę roku jest całkiem sporo śniegu. Przygotowanie tras jak zwykle na bardzo wysokim poziomie. Pogoda przyzwoita, to znaczy nie pada, natomiast sporo chmur, zasłaniających słońce i powodujących słaby kontrast. Dziś jeździłem na e-SL FIS z ubiegłego sezonu - są o wiele twardsze i generalnie bardziej wymagające aniżeli narty z sezonu 2023/24. Edytowane 1 godzinę temu przez tomkly 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu 1 minutę temu, tomkly napisał: W tym sezonie nie chce mi się robić zdjęć, może jutro się zmobilizuję. Wczoraj jeździliśmy w Solden a dziś w Ischgl. Nie ma sensu robić zdjęć w Sölden i Ischgl wszyscy już byli wielokrotnie no chyba że jakieś nowe kolejki pobudowali i połączyli ze Sztubajem albo z Serfaus 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 1 godzinę temu Autor Udostępnij Napisano 1 godzinę temu Zielu i CG dziś w głównym wydaniu wiadomości TVP 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomkly Napisano 48 minut temu Udostępnij Napisano 48 minut temu 51 minut temu, Jan napisał: Nie ma sensu robić zdjęć w Sölden i Ischgl wszyscy już byli wielokrotnie no chyba że jakieś nowe kolejki pobudowali i połączyli ze Sztubajem albo z Serfaus W Ischgl zamienili dwa stare gruchoty z Hollboden, z których szczególnie ten powrotny na Idalp ma duże znaczenia dla rozładownia korków w godzinach zbliżonych do 16. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi