Skocz do zawartości

Sezon 2025/2026

grimson

Rekomendowane odpowiedzi

Dałem wszystkie narty na serwis. Córce trzeba sprawdzić stopę, czy przez rok nie urosła za mocno -> temat buta narciarskiego.

Tymczasem pogoda robi się całkiem całkiem, niedługo połowa października a tu prognozują w Sudetach, w szczytowych partiach, opady śniegu, przy minusowej temperaturze.

• Thanks 1

1 godzinę temu, grimson napisał:

Dałem wszystkie narty na serwis. Córce trzeba sprawdzić stopę, czy przez rok nie urosła za mocno -> temat buta narciarskiego.

Tymczasem pogoda robi się całkiem całkiem, niedługo połowa października a tu prognozują w Sudetach, w szczytowych partiach, opady śniegu, przy minusowej temperaturze.

A Twojej córce to jeszcze stopy rosną? 
Zabierasz ją czasem do Czarnej Góry czy tylko słoneczna Italia 😎?

32 minuty temu, Jan napisał:

A Twojej córce to jeszcze stopy rosną? 
Zabierasz ją czasem do Czarnej Góry czy tylko słoneczna Italia 😎?

Rosną, dopiero stuknęło jej 13 lat, a wzrost już 176cm i rozmiar buta 42.

Jak jedziemy całą familią, to śmigamy razem w Zieleńcu, na CG, w Szklarskiej. ITA też wchodzi w grę.

• Thanks 1

Nie wiem czy ktoś już wklejał info o Snow Card Tirol, bo siedziałem długo w Portugalii na surfingu i nie zaglądałem tu ale czas się aktywować narciarsko. Tyrol ogłosił ceny oraz zasady sprzedaży sezonówek. Nie są dostępne online, więc znów trzeba się wybrać w czasie lodowcowym: https://www.snowcard.tirol.at/

Edytowane przez tomkly

Cześć

Chciałbym się wybrać z młodzieżą na jakiś lodowiec na weekend 11 listopada. Na którym powinny być najlepsze warunki, najwięcej tras otwartych? Na dzisiaj najlepiej wygląda Tux i Solden, cenowo pewnie też wyjdzie podobnie, a może coś mniejszego, ale będzie bardziej kameralnie? Poleci ktoś jakieś miejsce?

pozdro

• Haha 1

18 minut temu, brachol napisał:

Cześć

Chciałbym się wybrać z młodzieżą na jakiś lodowiec na weekend 11 listopada. Na którym powinny być najlepsze warunki, najwięcej tras otwartych? Na dzisiaj najlepiej wygląda Tux i Solden, cenowo pewnie też wyjdzie podobnie, a może coś mniejszego, ale będzie bardziej kameralnie? Poleci ktoś jakieś miejsce?

pozdro

Ktoś może ma czardziejską kulę?

• Haha 1

Godzinę temu, brachol napisał:

Cześć

pozdro

Cześć

Piotrze byłem za dwa może trzy razy w tym okresie na Tuxie i zawsze było tak, że pogoda zmieniała się praktycznie w czasie doby. Jednego dnia słońce, następnego śnieżyca, kolejnego wiatr, itd. Chyba rzeczywiście to bardziej wróżenie albo jechać na pogodę. Może podłączyć się do którejś z busowych ekip - oni mają dużą wiedzę i do tego weryfikują plany on-line w zależnośći od warunków.

Pozdro

8 minut temu, Mitek napisał:

Cześć

Piotrze byłem za dwa może trzy razy w tym okresie na Tuxie i zawsze było tak, że pogoda zmieniała się praktycznie w czasie doby. Jednego dnia słońce, następnego śnieżyca, kolejnego wiatr, itd. Chyba rzeczywiście to bardziej wróżenie albo jechać na pogodę. Może podłączyć się do którejś z busowych ekip - oni mają dużą wiedzę i do tego weryfikują plany on-line w zależnośći od warunków.

Pozdro

Cześć

Mitek, jestem świadomy tego, że pogoda na lodowcu zmienia się szybko, często są mgły lub silny wiatr. Bardziej chodziło mi o kwestie gdzie sprawniej przygotowują trasy, ale to pewnie akurat w obu ośrodkach będzie podobnie. 

Na pogodę mogę jechać, ale wolałbym coś wcześniej zarezerwować, bo będzie korzystniej cenowo. 

Busiarze - nie bardzo, bo przy 3 osobach to już nie kalkuluje się taki przejazd busem. Z tego co czytam, to w tym terminie jadą do obu ośrodków.

pozdro

Godzinę temu, brachol napisał:

Cześć

pozdro

Dzisiejsze 

67b51e05-85b8-41e8-9bb1-75baaa5f78dc.thumb.jpeg.4f4e9a58110afe0d2870edb0c5ca5710.jpeg

07cc88e1-e3d2-4da3-8e4d-5ef91c528e20.thumb.jpeg.41d86a9c16afa5b73d4b26ad7a7bb9f9.jpeg

166e3698-8cd5-41ee-85bb-6afb9c1265e1.thumb.jpeg.12314c9870cdb0a9f160ee319dee463e.jpeg

na pytanie jaki warun czy twardo dostałem odpowiedź -szkło ! 

W tamtym sezonie w listopadzie byłem na Piztalu panował beton zresztą był na wszystkich lodowcach a tras niewiele otwartych . Dlatego wstrzymałbym się z decyzją gdzie bo to raczej nie ma większego znaczenia jak warunki będą śniegowe . 

• Like 2
  • Thanks 1

20 minut temu, JurekByd napisał:

Hintertux najlepszy o tej porze, lecę tam 7.11 na 4 dni jakby co

Też tak sądzę. Choć kiedyś na październikowym wyjeździe z Tobą  za wiele się nie najezdziłem,bo pierwszego dnia skosił mnie deskarzy,dwa żebra pęknięte. Jurek zawsze miał fajne miejscówki,sauna,basen w małym pensjonacie i fajne towarzystwo pomogły znieść braki jazdy i jakoś przetrwać 😊 pozdro.

16 minut temu, Edwin napisał:

Też tak sądzę. Choć kiedyś na październikowym wyjeździe z Tobą  za wiele się nie najezdziłem,bo pierwszego dnia skosił mnie deskarzy,dwa żebra pęknięte. Jurek zawsze miał fajne miejscówki,sauna,basen w małym pensjonacie i fajne towarzystwo pomogły znieść braki jazdy i jakoś przetrwać 😊 pozdro.

to może gdzieś pojechać coby była sauna i basen i nart wcale nie zabierać 

• Haha 1

29 minut temu, Jan napisał:

to może gdzieś pojechać coby była sauna i basen i nart wcale nie zabierać 

Z fajną ekipą czemu nie.

Zawsze w dalszych wyjazdach było dla mnie ważniejsze z kim ,nie gdzie.. Wyjeździć to się mogłem na pobliskich górkach.

Edytowane przez Edwin