Lexi Napisano 4 godziny temu Udostępnij Napisano 4 godziny temu No może szału z nieba nie ma ale sezon się kończy nie ze względu na brak śniegu lecz na brak ludzi na stokch.. a dzieje sie tak miedzy innymi przez właśnie takie pierdoleniie.. sztruks wam się skończył?... nauczcie się jeździć w naturalnych wiosenych warunkach 6 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 4 godziny temu Udostępnij Napisano 4 godziny temu 10 minut temu, Lexi napisał: No może szału z nieba nie ma ale sezon się kończy nie ze względu na brak śniegu lecz na brak ludzi na stokch.. a dzieje sie tak miedzy innymi przez właśnie takie pierdoleniie.. sztruks wam się skończył?... nauczcie się jeździć w naturalnych wiosenych warunkach zobacz na forum - ludzie się cieszą że mogą jeźdzć na rowerach, pływać na kajakach, sadzić kwiatki i remontować domy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 3 godziny temu Autor Udostępnij Napisano 3 godziny temu 48 minut temu, Jan napisał: to ile dni łącznie na nartach się uzbierało ? Pinc lub szysc, teraz nie pamiętam dokładnie. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 3 godziny temu Udostępnij Napisano 3 godziny temu 32 minuty temu, Lexi napisał: No może szału z nieba nie ma ale sezon się kończy nie ze względu na brak śniegu lecz na brak ludzi na stokch.. a dzieje sie tak miedzy innymi przez właśnie takie pierdoleniie.. sztruks wam się skończył?... nauczcie się jeździć w naturalnych wiosenych warunkach Maras, bo to narzekanie maja we krwi, zima stulecia a ludzi brak. Nóż jak kurwa nie było śniegu, to dojebane po sufit, ale można było ponarzekać, że mało śniegu i szybko stacje pozamykali. A jak jest to nie ma kto jeździć, bo nie ma na co narzekać, bo jeździć się da. Jeszcze się taki nie urodził, coby ślizgaczom z PL dogodził. pozdro 2 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 3 godziny temu Udostępnij Napisano 3 godziny temu 5 minut temu, Marcos73 napisał: dojebane pamiętam w latach 80tych ubiegłego stulecia w PRLu 9 maja był wolny od pracy, miałem 3 fajnych kolegów i jako punkt honoru musieliśmy jeździć na nartach mieszkając w Murowańcu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 3 godziny temu Udostępnij Napisano 3 godziny temu 21 minut temu, Marcos73 napisał: Maras, bo to narzekanie maja we krwi, zima stulecia a ludzi brak. Nóż jak kurwa nie było śniegu, to dojebane po sufit, ale można było ponarzekać, że mało śniegu i szybko stacje pozamykali. A jak jest to nie ma kto jeździć, bo nie ma na co narzekać, bo jeździć się da. Jeszcze się taki nie urodził, coby ślizgaczom z PL dogodził. pozdro Jak mało śniegu... też się jeździ bez problemu. Pozdro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 3 godziny temu Udostępnij Napisano 3 godziny temu Teraz, Mitek napisał: Jak mało śniegu... też się jeździ bez problemu. Pozdro Grimson ????? pozdro 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 3 godziny temu Udostępnij Napisano 3 godziny temu Godzinę temu, Lexi napisał: No może szału z nieba nie ma ale sezon się kończy nie ze względu na brak śniegu lecz na brak ludzi na stokch.. a dzieje sie tak miedzy innymi przez właśnie takie pierdoleniie.. sztruks wam się skończył?... nauczcie się jeździć w naturalnych wiosenych warunkach W Szczyrku pustki, deszcz wygonił nas po trzech godzinach jazdy, ale kilka COM-ow udało się poprawić w tej kaszy 😀 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 3 godziny temu Udostępnij Napisano 3 godziny temu (edytowane) 16 minut temu, Marcos73 napisał: Grimson ????? pozdro Cześć Ten gość umie jeździć. Widziałeś skok? Pozdro Edytowane 3 godziny temu przez Mitek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bubol.T Napisano 3 godziny temu Udostępnij Napisano 3 godziny temu 16 minut temu, kordiankw napisał: W Szczyrku pustki, deszcz wygonił nas po trzech godzinach jazdy, ale kilka COM-ow udało się poprawić w tej kaszy 😀 Witek jak to wygląda na COS? W przyszłym tygodniu będzie otwarte? Będzie po czym jeździć po tym deszczu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu (edytowane) 14 minut temu, bubol.T napisał: Witek jak to wygląda na COS? W przyszłym tygodniu będzie otwarte? Będzie po czym jeździć po tym deszczu? Jutro wyjeżdżam i z rana wybieram się do Słowaków, jeżeli tam deszcz nie rozpuścił śniegu, to w COS tym bardziej. Jednak solidnie padało jakieś półtorej godziny. Na Fis do Hiltona wczoraj było jeszcze mnóstwo śniegu, więc pewnie przetrwa, gorzej na Ondraszku na górze gdzie nie ma naśnieżania i na Jaworzynie, gdzie operuje słońce. Edytowane 2 godziny temu przez kordiankw 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PaVic Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu 48 minut temu, Marcos73 napisał: bo to narzekanie maja we krwi, zima stulecia a ludzi brak. Nie ma się co dziwić Marku, zima może jest i stulecia ale perspektywa portfela się diametralnie zmieniła . W tamten poniedziałek cena paliwa na stacji za 100l to 150€ dziś już ponad 200€ 🤯i rośnie codziennie . Ze dwa dni temu ziomek przesłał mi taką fotę- kogoś mocno popier…ile w tym prawdy nie mam pojęcia ale sam się zastanawiam czy swój wyjazd z rodziną dojdzie do skutku początkiem kwietnia jeżeli te ceny się nie ustabilizują bo jak mam wywalić 600€ + za wache to wyjazd mija się z celem . Wolę chyba stracić to co już zapłaciłem niż pchać się w chore koszta za parę dni relaksu . 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomkly Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu 1 godzinę temu, Lexi napisał: No może szału z nieba nie ma ale sezon się kończy nie ze względu na brak śniegu lecz na brak ludzi na stokch.. a dzieje sie tak miedzy innymi przez właśnie takie pierdoleniie.. sztruks wam się skończył?... nauczcie się jeździć w naturalnych wiosenych warunkach Teraz są genialne warunki. Oczywiście w Austrii oraz Szwajcarii. 🙂 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bruner79 Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu (edytowane) 1 godzinę temu, Lexi napisał: No może szału z nieba nie ma ale sezon się kończy nie ze względu na brak śniegu lecz na brak ludzi na stokch.. a dzieje sie tak miedzy innymi przez właśnie takie pierdoleniie.. sztruks wam się skończył?... nauczcie się jeździć w naturalnych wiosenych warunkach Też mnie zawsze to zastanawiało - dlaczego jeśli śniegu jest full, ośrodki są zamykane. Teraz zajarzylem. Wynika z tego, że z braku sztruksownikow. Pamiętam kiedyś jak zamykałem sezon u mnie w Czechach. Wyjątkowo był to początek kwietnia, Czesi otworzyli w tym miesiącu - a raczej przedłużyli sezon. I pamiętam jak wjeżdżałem na górę jako jedyny. Po moim wjeździe wyłączyli orczyk. Stałem na górze sam jedyny, niczym samotny wilk Mc Cain. Ani jednej żywej duszy. Patrzysz w dół,masz to uczucie w głowie, że to już koniec … dramat 🙂 Dla mnie wiosenne jeżdżenie to kwintesencja narciarstwa. To jak od porannego betonu, po odpuszczający śnieg - aż do ciapy… poezja. Oczywiście lampa i błękitne niebo. Człowiek się uzależnia 😉 Może rzeczywiście takich poebow coraz mniej jak my… Tak się trochu uzewnętrzniłem 🤗 Edytowane 2 godziny temu przez Bruner79 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu 32 minuty temu, Mitek napisał: Cześć Ten gość umie jeździć. Widziałeś skok? Pozdro Tak widziałem, odważny, mały błąd i siatki. Co prawda na wprost prawie, ale odwagę i umiejętności trzeba mieć. No i dechy nie za bardzo zjazdowe miał. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bubol.T Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu 11 minut temu, Bruner79 napisał: Też mnie zawsze to zastanawiało - dlaczego jeśli śniegu jest full, ośrodki są zamykane. Teraz zajarzylem. Wynika z tego, że z braku sztruksownikow. Pamiętam kiedyś jak zamykałem sezon u mnie w Czechach. Wyjątkowo był to początek kwietnia, Czesi otworzyli w tym miesiącu - a raczej przedłużyli sezon. I pamiętam jak wjeżdżałem na górę jako jedyny. Po moim wjeździe wyłączyli orczyk. Stałem na górze sam jedyny, niczym samotny wilk Mc Cain. Ani jednej żywej duszy. Patrzysz w dół,masz to uczucie w głowie, że to już koniec … dramat 🙂 Dla mnie wiosenne jeżdżenie to kwintesencja narciarstwa. To jak od porannego betonu, po odpuszczający śnieg - aż do ciapy… poezja. Oczywiście lampa i błękitne niebo. Człowiek się uzależnia 😉 Może rzeczywiście takich poebow coraz mniej jak my… Tak się trochu uzewnętrzniłem 🤗 Kiedyś, naście lat temu na poczatku kwietnia nasypało na Pilsku śniegu i to sporo. Można było spokojnie jeździć po wszystkich trasach aż na dół. To było dawno, zanim powstała kolej na Buczynke. Wzięliśmy żoną nocleg w pensjonacie przy kolei baba. Można było zapiąć narty pod domem i odpiąć pod domem po całym dniu. Coś pięknego, na całym Pilsku było wtedy max kilkadziesiąt osób, wszystkie wyciągi działały. Sytuacja teraz nie do pomyślenia. Szczyrk wtedy też kręcił do Wielkanocy. W ogóle kiedyś bardzo często spędzaliśmy urodziny mojej mamy na nartach, a urodziny ma 28 marca. Nie było to nic nadzwyczajnego. Jednego roku jeździliśmy 28 marca na Górze Żar, która teraz nawet przy dobrej zimie nie uruchamia trasy narciarskiej. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikoski Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu (edytowane) 2 godziny temu, Marcos73 napisał: Maras, bo to narzekanie maja we krwi, zima stulecia a ludzi brak. Nóż jak kurwa nie było śniegu, to dojebane po sufit, ale można było ponarzekać, że mało śniegu i szybko stacje pozamykali. A jak jest to nie ma kto jeździć, bo nie ma na co narzekać, bo jeździć się da. Jeszcze się taki nie urodził, coby ślizgaczom z PL dogodził. pozdro To już chyba dwa lata minęły jak byliśmy na Moltku w połowie kwietnia i było miękko jak ciul, jak dla nas rewelacyjnie ⛷️ od południa to chyba sami byliśmy na trasach a piwko w pełnym słońcu i przy plus 20⁰ smakowało wybornie Edytowane 1 godzinę temu przez Mikoski 7 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 2 godziny temu Autor Udostępnij Napisano 2 godziny temu Godzinę temu, Marcos73 napisał: Grimson ????? pozdro te 93cm na początku spuchły do ponad 2m. ale mimo to i tak szacunek. jest inspiracja na Monte Negro. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 2 godziny temu Autor Udostępnij Napisano 2 godziny temu Godzinę temu, Mitek napisał: Cześć Ten gość umie jeździć. Widziałeś skok? Pozdro ty byś tak skoczył?😁 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 2 godziny temu Autor Udostępnij Napisano 2 godziny temu 46 minut temu, PaVic napisał: Nie ma się co dziwić Marku, zima może jest i stulecia ale perspektywa portfela się diametralnie zmieniła . W tamten poniedziałek cena paliwa na stacji za 100l to 150€ dziś już ponad 200€ 🤯i rośnie codziennie . Ze dwa dni temu ziomek przesłał mi taką fotę- kogoś mocno popier…ile w tym prawdy nie mam pojęcia ale sam się zastanawiam czy swój wyjazd z rodziną dojdzie do skutku początkiem kwietnia jeżeli te ceny się nie ustabilizują bo jak mam wywalić 600€ + za wache to wyjazd mija się z celem . Wolę chyba stracić to co już zapłaciłem niż pchać się w chore koszta za parę dni relaksu . no zobacz, a jeszcze 3 tyg temu w Val di Sole benzyna po 1,7€/l. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu 16 minut temu, PaVic napisał: Nie ma się co dziwić Marku, zima może jest i stulecia ale perspektywa portfela się diametralnie zmieniła . W tamten poniedziałek cena paliwa na stacji za 100l to 150€ dziś już ponad 200€ 🤯i rośnie codziennie . Ze dwa dni temu ziomek przesłał mi taką fotę- kogoś mocno popier…ile w tym prawdy nie mam pojęcia ale sam się zastanawiam czy swój wyjazd z rodziną dojdzie do skutku początkiem kwietnia jeżeli te ceny się nie ustabilizują bo jak mam wywalić 600€ + za wache to wyjazd mija się z celem . Wolę chyba stracić to co już zapłaciłem niż pchać się w chore koszta za parę dni relaksu . Ja mam blisko i mam to w dupie, tyle Ci powiem. W skali sezonu - jak wydam te 1000 zeta więcej - to i tak zginie w globalnych kosztach jakim są narty. Wspólnik kupił Dodge Durango SRT 6.4 - to jest kurwa kosmos. Na rozruch idzie pół baku, a wchodzi 100 litrów. Nie wiem czy 200km ujedzie 🙂 , Zrobiłem zlepek opisu jakiegoś gościa, najważniejsze info o samochodzie - to nie mój wspólnik jak coś. pozdro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PaVic Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu 1 minutę temu, Marcos73 napisał: Ja mam blisko To klucz 😩 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu Teraz, PaVic napisał: To klucz 😩 Tyle co Ty na halę, kuwa nie narzekaj. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PaVic Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu 1 minutę temu, Marcos73 napisał: Tyle co Ty na halę, kuwa nie narzekaj. pozdro Mając góry wkoło komina nie ma na co narzekać ale mając je setki km od komina cóż się dziwić,że ludzi brak -pozostaje tylko cieszyć się ,że całe stoki są wasze 😀 pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu Godzinę temu, bubol.T napisał: Witek jak to wygląda na COS? W przyszłym tygodniu będzie otwarte? Będzie po czym jeździć po tym deszczu? U Słowaków na stronie jest informacja, że w ten weekend kończą sezon. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi