Skocz do zawartości

Sezon 2025/2026

grimson

Rekomendowane odpowiedzi

No może szału z nieba nie ma ale sezon się kończy nie ze względu na brak śniegu lecz na brak ludzi na stokch.. a dzieje sie tak miedzy innymi przez właśnie  takie pierdoleniie.. sztruks wam  się skończył?... nauczcie się jeździć w  naturalnych wiosenych  warunkach

• Like 4
  • Thanks 2
  • Haha 1

10 minut temu, Lexi napisał:

No może szału z nieba nie ma ale sezon się kończy nie ze względu na brak śniegu lecz na brak ludzi na stokch.. a dzieje sie tak miedzy innymi przez właśnie  takie pierdoleniie.. sztruks wam  się skończył?... nauczcie się jeździć w  naturalnych wiosenych  warunkach

zobacz na forum - ludzie się cieszą że mogą jeźdzć na rowerach, pływać na kajakach, sadzić kwiatki i remontować domy

32 minuty temu, Lexi napisał:

Maras, bo to narzekanie maja we krwi, zima stulecia a ludzi brak. Nóż jak kurwa nie było śniegu, to dojebane po sufit, ale można było ponarzekać, że mało śniegu i szybko stacje pozamykali. A jak jest to nie ma kto jeździć, bo nie ma na co narzekać, bo jeździć się da. Jeszcze się taki nie urodził, coby ślizgaczom z PL dogodził.

pozdro

• Thanks 1
  • Haha 1

21 minut temu, Marcos73 napisał:

Maras, bo to narzekanie maja we krwi, zima stulecia a ludzi brak. Nóż jak kurwa nie było śniegu, to dojebane po sufit, ale można było ponarzekać, że mało śniegu i szybko stacje pozamykali. A jak jest to nie ma kto jeździć, bo nie ma na co narzekać, bo jeździć się da. Jeszcze się taki nie urodził, coby ślizgaczom z PL dogodził.

pozdro

Jak mało śniegu... też się jeździ bez problemu.

Pozdro

• Like 1

Godzinę temu, Lexi napisał:

W Szczyrku pustki, deszcz wygonił nas po trzech godzinach jazdy, ale kilka COM-ow udało się poprawić w tej kaszy 😀

Screenshot_2026-03-12-18-29-16-44_3bb53944894d9646ec5754b62cc2584b.jpg

16 minut temu, kordiankw napisał:

W Szczyrku pustki, deszcz wygonił nas po trzech godzinach jazdy, ale kilka COM-ow udało się poprawić w tej kaszy 😀

Screenshot_2026-03-12-18-29-16-44_3bb53944894d9646ec5754b62cc2584b.jpg

Witek jak to wygląda na COS? W przyszłym tygodniu będzie otwarte? 

Będzie po czym jeździć po tym deszczu?

14 minut temu, bubol.T napisał:

Witek jak to wygląda na COS? W przyszłym tygodniu będzie otwarte? 

Będzie po czym jeździć po tym deszczu?

Jutro wyjeżdżam i z rana wybieram się do Słowaków, jeżeli tam deszcz nie rozpuścił śniegu, to w COS tym bardziej. Jednak solidnie padało jakieś półtorej godziny.

Na Fis do Hiltona wczoraj było jeszcze mnóstwo śniegu, więc pewnie przetrwa, gorzej na Ondraszku na górze gdzie nie ma naśnieżania i na Jaworzynie, gdzie operuje słońce.

Edytowane przez kordiankw
  • Like 1

48 minut temu, Marcos73 napisał:

bo to narzekanie maja we krwi, zima stulecia a ludzi brak.

Nie ma się co dziwić Marku, zima może jest i stulecia ale perspektywa portfela się diametralnie zmieniła . W tamten poniedziałek cena paliwa na stacji za 100l to 150€ dziś już ponad 200€ 🤯i rośnie codziennie . 
Ze dwa dni temu ziomek przesłał mi  taką fotę- kogoś mocno popier…ile w tym prawdy nie mam pojęcia ale sam się zastanawiam czy swój wyjazd z rodziną dojdzie do skutku początkiem kwietnia jeżeli te ceny się nie ustabilizują bo jak mam wywalić 600€ + za wache to wyjazd mija się z celem . Wolę chyba stracić to co już zapłaciłem niż pchać się w chore koszta za parę dni relaksu  . IMG_8305.thumb.jpeg.efd911687b8504a1716c583cea403f23.jpeg

1 godzinę temu, Lexi napisał:

Teraz są genialne warunki. Oczywiście w Austrii oraz Szwajcarii. 🙂

1 godzinę temu, Lexi napisał:

Też mnie zawsze to zastanawiało - dlaczego jeśli śniegu jest full, ośrodki są zamykane. Teraz zajarzylem. Wynika z tego, że z braku sztruksownikow.  Pamiętam kiedyś jak zamykałem sezon u mnie w Czechach. Wyjątkowo był to początek kwietnia, Czesi otworzyli w tym miesiącu - a raczej przedłużyli sezon. I pamiętam jak wjeżdżałem na górę jako jedyny. Po moim wjeździe wyłączyli orczyk. Stałem na górze sam jedyny, niczym samotny wilk Mc Cain. Ani jednej żywej duszy. Patrzysz w dół,masz to uczucie w głowie, że to już koniec … dramat 🙂 Dla mnie wiosenne jeżdżenie to kwintesencja narciarstwa. To jak od porannego betonu, po odpuszczający śnieg - aż do ciapy… poezja. Oczywiście lampa i błękitne niebo. Człowiek się uzależnia 😉 Może rzeczywiście takich poebow coraz mniej jak my… Tak się trochu uzewnętrzniłem 🤗

Edytowane przez Bruner79