rulez Napisano wczoraj o 18:55 Udostępnij Napisano wczoraj o 18:55 3 godziny temu, Mitek napisał: Jak wyśmienite...? Jak nie ma nikogo to znaczy, że słabo. No właśnie dlatego wyśmienite. Cały stok dla siebie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano wczoraj o 19:06 Udostępnij Napisano wczoraj o 19:06 10 minut temu, rulez napisał: No właśnie dlatego wyśmienite. Cały stok dla siebie. No przecież się wygłupiam... 🙂 Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 16 godzin temu Autor Udostępnij Napisano 16 godzin temu Sztruks z rana jak śmietana 4 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filok Napisano 15 godzin temu Udostępnij Napisano 15 godzin temu Dzien dobry z Chopoka 8 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AdrianW Napisano 15 godzin temu Udostępnij Napisano 15 godzin temu 25 minut temu, filok napisał: Dzien dobry z Chopoka Piotrze trzymaj pogodę dla nas😉 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cappo Napisano 13 godzin temu Udostępnij Napisano 13 godzin temu (edytowane) Sztruks i słońce Niestety bywa i tak.... Edytowane 11 godzin temu przez cappo 6 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filok Napisano 13 godzin temu Udostępnij Napisano 13 godzin temu Jest dobrze tylko ludzi heh wpid 🙂 9 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 11 godzin temu Autor Udostępnij Napisano 11 godzin temu Coś nie mogę wyjechać z ITA, Bolzano kusi: 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PaVic Napisano 11 godzin temu Udostępnij Napisano 11 godzin temu Ktoś planuje ten kierunek ⛷️ po niedzieli? Pogoda ma być dzwon 🥳 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 9 godzin temu Udostępnij Napisano 9 godzin temu Godzinę temu, PaVic napisał: Ktoś planuje ten kierunek ⛷️ po niedzieli? Pogoda ma być dzwon 🥳 no to tam 100 km/h z palcem w d…. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 8 godzin temu Autor Udostępnij Napisano 8 godzin temu Insbruck gorąc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 5 godzin temu Udostępnij Napisano 5 godzin temu (edytowane) W dniu 26.02.2026 o 10:12, Lexi napisał: Jeszcze parę słów na temat narty na której stoi Maras na zdjęciu a na której dał mi się "karnąć"...(Dynastar master GS cośtam..) @Marcos73 pewnie zapoda model ... albo zapoda go @Chertan bo takowe posiada.. W moim odczuciu narta dla kogoś kto na krawędziach jezdzi.. nie że się uczy tylko jeździ i to wprawnie.. narta potrafi się przyssać do stoku jak pijawka i wyrwać ją do następnego skrętu trza umić..ale stabilna niesamowicie.... Maras daje jej radę i się z nią dgaduje, ale Maras jest taki komunikatywny ..taki "Brat Łata"...a ja nie dogaduje się tak łatwo - krnąbrny jestem( czytaj gówniana technika).. Po przegadaniu tematu doszliśmy do wniosku że może zbyt agresywnie ostrzona.... Co myślicie? Edytowane 5 godzin temu przez Lexi 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PTT Napisano 5 godzin temu Udostępnij Napisano 5 godzin temu 13 minut temu, Lexi napisał: Jeszcze parę słów na temat narty na której stoi Maras na zdjęciu a na której dał mi się "karnąć"...(Dynastar master GS cośtam..) @Marcos73 pewnie zapoda model ... albo zapoda go @Chertan bo takowe posiada.. W moim odczuciu narta dla kogoś kto na krawędziach jezdzi.. nie że się uczy tylko jeździ i to wprawnie.. narta potrafi się przyssać do stoku jak pijawka i wyrwać ją do następnego skrętu trza umić..ale stabilna niesamowicie.... Maras daje jej radę i się z nią dgaduje, ale Maras jest taki komunikatywny ..taki "Brat Łata"...a ja nie dogaduje się tak łatwo - krnąbrny jestem( czytaj gówniana technika).. Po przegadaniu tematu doszliśmy do wniosku że może zbyt agresywnie ostrzona.... Co myślicie? Użytkuję Rossi Master już 7 rok (185cm R23) i każdą techniką da się pojechać. Co to znaczy zbyt agresywnie ostrzona? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yoss Napisano 5 godzin temu Udostępnij Napisano 5 godzin temu 23 minuty temu, Lexi napisał: Po przegadaniu tematu doszliśmy do wniosku że może zbyt agresywnie ostrzona.... Co myślicie? Bo ty Lexi gentleman jesteś. A z Dynkiem trzeba ostro. Jazda z k...nartami. 😉 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 4 godziny temu Udostępnij Napisano 4 godziny temu 30 minut temu, PTT napisał: Rossi Master już 7 rok No i super ..narty są takie same nowe jak po 100 dniach na stoku.. czy masz inny pogląd? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 3 godziny temu Udostępnij Napisano 3 godziny temu (edytowane) Cze Tak jak pisał Maras, tak jest, narta używana (moja), prosto z pudła na stok. Podobno była zrobiona, wyglądało że tak. Ale te narty takie 0/1 są. Krawędzie łapią momentalnie, pojęcie gra krawędzi nie istnieje. Na zasadzie, albo cięty, albo spierdalaj. Poszurać to se możesz w domu jak Ci Żona pozwoli. Oczywiście będą głosy na każdej narcie da się ślizgać a z drugiej strony nic nie zmienia charakteru narty jak tuning. Ile to się nasłuchałem, że można przygotować pianki z marketu tak, że mało kto se z nimi poradzi. Maras rzucił temat i już napierdalanka. Zamieniliśmy się na 1 zjazd, zaczęliśmy ostrożnie i Slalomonki w krótkim skręcie to rewelacja, inna jakość życia. Krawędzie łapią wtedy kiedy chcę, a nie delikatne pochylenie i są przyspawane do stoku. Co oczywiście ma swoje plusy. Raz mnie wypierdoliło w skręcie, bo przesadziłem, lądowanie awaryjne i co? I gówno. Poczuły śnieg i się skleiły, jakbym się wypierdolił, to pewnie by mnie w skręcie dalej wlekły do skraju trasy i dalej w krzoki. Maras, jako że wywodzi się z oldschoolowej jazdy od razu to zauważył, bo też zaczął bardzo ostrożnie. Mnie też to sprawia trudność w tych nartach, ale sporadycznie, bo ja ciętym wolę jeździć. Ostatni wjazd był o 12.59, bo sprawdzaliśmy, czy jeszcze raz się uda. Niestety, to był ostatni rzut na taśmę. Na ostatniej ściance już bardzo miękko, odsypy etc. Ja to przejechałem pełnym piecem, bo na płaskim kije pod pachy i mimo iż już ścianka zaczęła zbierać żniwa ja tych gorszych warunków nie poczułem. Narta tak trzyma i taką daje pewność w jeździe, ale musisz jechać na nich na krawędzi. Inaczej staje okoniem. Przy następnym serwisie maszynowym, założę fabryczne kąty, miałem pare nowych desek i zwykle te kąty są dobrze dobrane, można by rzec idealnie pod amatora, który czasami jeździ, a czasami rzeźbi w gównie. pozdro Edytowane 3 godziny temu przez Marcos73 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yoss Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu 15 minut temu, Marcos73 napisał: Cze Tak jak pisał Maras, tak jest, narta używana (moja), prosto z pudła na stok. Podobno była zrobiona, wyglądało że tak. Ale te narty takie 0/1 są. Krawędzie łapią momentalnie, pojęcie gra krawędzi nie istnieje. Na zasadzie, albo cięty, albo spierdalaj. Poszurać to se możesz w domu jak Ci Żona pozwoli. Oczywiście będą głosy na każdej narcie da się ślizgać a z drugiej strony nic nie zmienia charakteru narty jak tuning. Ile to się nasłuchałem, że można przygotować pianki z marketu tak, że mało kto se z nimi poradzi. Maras rzucił temat i już napierdalanka. Zamieniliśmy się na 1 zjazd, zaczęliśmy ostrożnie i Slalomonki w krótkim skręcie to rewelacja, inna jakość życia. Krawędzie łapią wtedy kiedy chcę, a nie delikatne pochylenie i są przyspawane do stoku. Co oczywiście ma swoje plusy. Raz mnie wypierdoliło w skręcie, bo przesadziłem, lądowanie awaryjne i co? I gówno. Poczuły śnieg i się skleiły, jakbym się wypierdolił, to pewnie by mnie w skręcie dalej wlekły do skraju trasy i dalej w krzoki. Maras, jako że wywodzi się z oldschoolowej jazdy od razu to zauważył, bo też zaczął bardzo ostrożnie. Mnie też to sprawia trudność w tych nartach, ale sporadycznie, bo ja ciętym wolę jeździć. Ostatni wjazd był o 12.59, bo sprawdzaliśmy, czy jeszcze raz się uda. Niestety, to był ostatni rzut na taśmę. Na ostatniej ściance już bardzo miękko, odsypy etc. Ja to przejechałem pełnym piecem, bo na płaskim kije pod pachy i mimo iż już ścianka zaczęła zbierać żniwa ja tych gorszych warunków nie poczułem. Narta tak trzyma i taką daje pewność w jeździe, ale musisz jechać na nich na krawędzi. Inaczej staje okoniem. Przy następnym serwisie maszynowym, założę fabryczne kąty, miałem pare nowych desek i zwykle te kąty są dobrze dobrane, można by rzec idealnie pod amatora, który czasami jeździ, a czasami rzeźbi w gównie. pozdro Mastery z reguły wychodzą z fabryki z tuningiem na odpierdol. Czasem podniesienie jest a czasem go nie ma. 😄 Obstawiam, że po serwisie złagodnieją. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu 27 minut temu, yoss napisał: Mastery z reguły wychodzą z fabryki z tuningiem na odpierdol. Czasem podniesienie jest a czasem go nie ma. 😄 Obstawiam, że po serwisie złagodnieją. Wiesz, nie chce mi się wierzyć, że w fabryce na sprzęcie, gdzie w żadnym serwisie go nie uświadczysz, aż tak można zjebać tuning. Ale może …. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yoss Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu 33 minuty temu, Marcos73 napisał: Wiesz, nie chce mi się wierzyć, że w fabryce na sprzęcie, gdzie w żadnym serwisie go nie uświadczysz, aż tak można zjebać tuning. Ale może …. pozdro Tak mi się wydawało, że to już było: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 28 minut temu Udostępnij Napisano 28 minut temu 1 godzinę temu, Marcos73 napisał: Wiesz, nie chce mi się wierzyć, że w fabryce na sprzęcie, gdzie w żadnym serwisie go nie uświadczysz, aż tak można zjebać tuning. Ale może …. pozdro Cześć Zapytam kogoś kto naprawdę wie, w przyszłym tygodniu. Tylko o co tak dokładnie? Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi