PaVic Napisano 18 godzin temu Udostępnij Napisano 18 godzin temu (edytowane) 41 minut temu, Lexi napisał: Czyli cukrowa kasza po kostki na lodzie (tak bywa w halach koło południa) zapytaj @Victora albo @Jana... "Całe szczęście" że jednak ta "sztuczność" została okraszona całkiem sporą dawką naturalnego kamienia miejscowego - folklor.. k- wa .. wczoraj deski z serwisu wziąłem.. bez skazy były.. :(... to jak pierwsza rysa na nowym aucie.. Cześć Na wstępie napiszę ,że się nie znam ale dlaczego struktura ślizgu jest tylko tak przez środek a nie od krawędzi do krawędzi czyli po całości ? Tu masz ( tańszy i droższy serwis - chodzi właśnie o wzór) moja prawa i młodego lewa robione zaraz po przyjeździe z PL i wygląda to inaczej 🤷♂️ co do cukru pełna zgoda 👍 pozdro Edytowane 18 godzin temu przez PaVic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikoski Napisano 18 godzin temu Udostępnij Napisano 18 godzin temu 1 minutę temu, PaVic napisał: Cześć Na wstępie napiszę ,że się nie znam ale dlaczego struktura ślizgu jest tylko tak przez środek a nie od krawędzi do krawędzi czyli po całości ? Tu masz ( tańszy i droższy serwis - chodzi właśnie o wzór) moje prawa i młodego lewe robione zaraz po przyjeździe z PL i wygląda to inaczej 🤷♂️ co do cukru pełna zgoda 👍 pozdro Nie robi się do końca żeby kamień który robi wzorek nie uszkodził krawędzi. Sama struktura dla amatora jest całkowicie obojętna ta w literę V to podobno race 😜 jedynie kiedy zauważyłem różnicę w strukturze lub gładkiej narcie to w marcowej ciapie kiedy narty przysysają się do mokrego śniegu, wtedy lepiej mieć strukturę. 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PaVic Napisano 18 godzin temu Udostępnij Napisano 18 godzin temu 4 minuty temu, Mikoski napisał: Nie robi się do końca żeby kamień który robi wzorek nie uszkodził krawędzi. Sama struktura dla amatora jest całkowicie obojętna ta w literę V to podobno race 😜 jedynie kiedy zauważyłem różnicę w strukturze lub gładkiej narcie to w marcowej ciapie kiedy narty przysysają się do mokrego śniegu, wtedy lepiej mieć strukturę. W Austrii kiedyś robiłem narty struktura od-do w Austrii w innym miejscu kupilem te młodego narty też to samo w Belgii jak widać też tak robą 🤷♂️ dlatego pytam bo się nie znam a V dla ambitnego 😜 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 18 godzin temu Udostępnij Napisano 18 godzin temu 18 minut temu, PaVic napisał: Na wstępie napiszę ,że się nie znam ale dlaczego struktura ślizgu jest tylko tak przez środek a nie od krawędzi do krawędzi czyli po całości ? Jutro zareklammuje - może naprawią co zjebałem w Szczyrku.. 🙂 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 18 godzin temu Udostępnij Napisano 18 godzin temu A ttak na serio Paweł to robili to fachowcy.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cappo Napisano 18 godzin temu Udostępnij Napisano 18 godzin temu Kurdziel też mówi, że nie powinna bycna całej szerokości narty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PaVic Napisano 18 godzin temu Udostępnij Napisano 18 godzin temu 3 minuty temu, Lexi napisał: A ttak na serio Paweł to robili to fachowcy.. Zwykłe pytanie, spoczko 😉 dlatego jeżeli tak ma być to ja swojemu zwrócę na to uwagę następnym razem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 18 godzin temu Udostępnij Napisano 18 godzin temu (edytowane) 43 minuty temu, PaVic napisał: Zwykłe pytanie, spoczko 😉 dlatego jeżeli tak ma być to ja swojemu zwrócę na to uwagę następnym razem. O co pytasz? 59 minut temu, Mikoski napisał: całkowicie obojętna ta w literę V to podobno race 😜 No nie pierdol Damian dziś byłem szybszy od rozwolnienia... ;D Edytowane 17 godzin temu przez Lexi 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cappo Napisano 18 godzin temu Udostępnij Napisano 18 godzin temu A tutaj caly odcinek o strukturach 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturzx Napisano 14 godzin temu Udostępnij Napisano 14 godzin temu 4 hours ago, grimson said: taki był wczoraj warun na nocnych, na Górze Kamieńsk W przypadku GK to należy by się cieszyć, że w ogóle jest otwarte 😄 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 13 godzin temu Autor Udostępnij Napisano 13 godzin temu Godzinę temu, arturzx napisał: W przypadku GK to należy by się cieszyć, że w ogóle jest otwarte 😄 true. W poprzednim sezonie kręcili 2 tygodnie, z czego 12 dni na tylko 200m stoku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brachol Napisano 13 godzin temu Udostępnij Napisano 13 godzin temu 5 godzin temu, PaVic napisał: W Austrii kiedyś robiłem narty struktura od-do w Austrii w innym miejscu kupilem te młodego narty też to samo w Belgii jak widać też tak robą 🤷♂️ dlatego pytam bo się nie znam a V dla ambitnego 😜 "V" dla Victora... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PaVic Napisano 5 godzin temu Udostępnij Napisano 5 godzin temu 13 godzin temu, cappo napisał: A tutaj caly odcinek o strukturach Czyli bez znaczenia jak jezeli jest dobra maszyna bo dyski z krawędzi strukturę i tak zdejmą . Mój serwisant jak się nie mylę robi na tej samej maszynie co panowie z warszawskiego serwisu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 3 godziny temu Udostępnij Napisano 3 godziny temu https://skimagazyn.pl/wp-content/uploads/2015/11/struktury-1.pdf Było już ale to dość dobre kompendium wiedzy o strukturach pisane przez fachowca a nie przypadkowego serwisanta. Pozdro 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AdrianW Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu Cześć. Czy na Górze Kamieńsk można się w rzeczywistości spodziewać choć trochę dłuższego stoku niż w Bałtowie? Według mapek obydwu górek to różnica powinna wynosić przynajmniej 200m . Jak w realu? Doznałem szoku po wczorajszej nocnej w Bałtowie. W sumie nastawiałem się na to ale rzeczywistość jednak była bardziej.... przytłaczająca 🙂 Widziałem, że @star i @grimson jeżdżą sporo na GK a perspektywy na jednodniowy wypad nie ma... Pozdrawiam 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu (edytowane) 11 minut temu, AdrianW napisał: Cześć. Czy na Górze Kamieńsk można się w rzeczywistości spodziewać choć trochę dłuższego stoku niż w Bałtowie? Według mapek obydwu górek to różnica powinna wynosić przynajmniej 200m . Jak w realu? Doznałem szoku po wczorajszej nocnej w Bałtowie. W sumie nastawiałem się na to ale rzeczywistość jednak była bardziej.... przytłaczająca 🙂 Widziałem, że @star i @grimson jeżdżą sporo na GK a perspektywy na jednodniowy wypad nie ma... Pozdrawiam Coś podobnego choć ja byłem gdzieś w okolicy Kazimierza raczej. Jak otworzą w Kamiensku prawa z dołu patrząc cześć o równomiernym nachyleniu to można się wybrać. Szału nie ma choć na bezrybiu i rak ryba. Ja dojeżdżam tam w 3 kwadranse więc jak w domu. Grimson po pracy równie blisko. Edytowane 1 godzinę temu przez star 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AdrianW Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu 3 minuty temu, star napisał: Coś podobnego choć ja byłem gdzieś w okolicy Kazimierza raczej. Jak otworzą w Kamiensku prawa z dołu patrząc cześć o równomiernym nachyleniu to można się wybrać. Szału nie ma choć na bezrybiu i rak ryba. Ja dojeżdżam tam w 3 kwadranse więc jak w domu. Hehe - jak otworzą to może być już marzec czyli trzeba będzie zamykać 😅 Cóż, trzeba będzie spróbować GK ale ja niestety przeważnie tylko weekendy mam wolne🫤 Jakbym się wybierał to dam znać 😉 Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 59 minut temu Autor Udostępnij Napisano 59 minut temu 36 minut temu, AdrianW napisał: Cześć. Czy na Górze Kamieńsk można się w rzeczywistości spodziewać choć trochę dłuższego stoku niż w Bałtowie? Według mapek obydwu górek to różnica powinna wynosić przynajmniej 200m . Jak w realu? Doznałem szoku po wczorajszej nocnej w Bałtowie. W sumie nastawiałem się na to ale rzeczywistość jednak była bardziej.... przytłaczająca 🙂 Widziałem, że @star i @grimson jeżdżą sporo na GK a perspektywy na jednodniowy wypad nie ma... Pozdrawiam Nie byłem w Baltowie, i nie znam tamtejszego ON. GK ma 750m długości stok. Z pracy mam 12 min autem, co jest bardzo blisko. Doceniam, jak białe mam wyciągnięcie ręki. Zupełnie, jak pod domem. Moja mała Góra Kamieńsk, ze mną od 3 tygodni: 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AdrianW Napisano 38 minut temu Udostępnij Napisano 38 minut temu Myślę, że też bym korzystał przy takiej odległości tym bardziej, że w tygodniu obłożenie mniejsze😉 Choć jak wspomniałem dla mnie to był mocny szok pod każdym względem. Nawet warunki na trasie specyficzne - beton posypany cukrem pudrem😆 Zanim zdążyłem się rozpędzić to już byłem na dole. Ile Ty @grimson na tych GSach tam skrętów robisz ? Hehe 😂 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 26 minut temu Autor Udostępnij Napisano 26 minut temu 11 minut temu, AdrianW napisał: Myślę, że też bym korzystał przy takiej odległości tym bardziej, że w tygodniu obłożenie mniejsze😉 Choć jak wspomniałem dla mnie to był mocny szok pod każdym względem. Nawet warunki na trasie specyficzne - beton posypany cukrem pudrem😆 Zanim zdążyłem się rozpędzić to już byłem na dole. Ile Ty @grimson na tych GSach tam skrętów robisz ? Hehe 😂 Jak dobrze pójdzie, w ramach doskonalenia jazdy na wprost, to 0. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 23 minuty temu Udostępnij Napisano 23 minuty temu (edytowane) 59 minut temu, AdrianW napisał: Hehe - jak otworzą to może być już marzec czyli trzeba będzie zamykać 😅 Cóż, trzeba będzie spróbować GK ale ja niestety przeważnie tylko weekendy mam wolne🫤 Jakbym się wybierał to dam znać 😉 Pozdro Nie no może już otworzyli a na pewno od poniedziałku czyli ferie łódzkie. Update. Jeszcze nie ale gadałem z ludźmi więc pewno od poniedziałku… ja może czwartek lub piątek no wto/sro może krk Edytowane 21 minut temu przez star 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 12 minut temu Autor Udostępnij Napisano 12 minut temu 25 minut temu, AdrianW napisał: Myślę, że też bym korzystał przy takiej odległości tym bardziej, że w tygodniu obłożenie mniejsze😉 Choć jak wspomniałem dla mnie to był mocny szok pod każdym względem. Nawet warunki na trasie specyficzne - beton posypany cukrem pudrem😆 Zanim zdążyłem się rozpędzić to już byłem na dole. Ile Ty @grimson na tych GSach tam skrętów robisz ? Hehe 😂 możesz wbić w weekend na 9 rano, do teraz nie ma dramy na stoku: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AdrianW Napisano 11 minut temu Udostępnij Napisano 11 minut temu Dobra, to powiedzcie jeszcze czy ten stok na GK jest raczej nachylony równomiernie czy może ma wypłaszczenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AdrianW Napisano 9 minut temu Udostępnij Napisano 9 minut temu (edytowane) 3 minuty temu, grimson napisał: możesz wbić w weekend na 9 rano, do teraz nie ma dramy na stoku: Może w nast weekend 💪 W sumie mam lepszy dojazd tam, niż na Bałtów.. Edytowane 7 minut temu przez AdrianW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 1 minutę temu Autor Udostępnij Napisano 1 minutę temu 9 minut temu, AdrianW napisał: Dobra, to powiedzcie jeszcze czy ten stok na GK jest raczej nachylony równomiernie czy może ma wypłaszczenia? Początek 200 m jest czerwonawo, potem płasko, żeby na ostatnich 100m zrobiło się lekko stromo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi