Jump to content

Sezon 2023/2024

grimson
 Share

Recommended Posts

1 minutę temu, moruniek napisał:

Baza w Chochołowie. Jak ruszy Meander, to tam. Będziemy do 31 grudnia. Pewnie też Vita Nova i Spalona. Kolejny wyjazd od 12 stycznia, tym razem już z żoną i córką. 

No to sie widzimy jak nie teraz to w styczniu..pod Salatynem teraz cudnie - może by sie jeszcze przed Sylwestrem udało,  może Maras sie zmobilizuje (podejrzewam że @Chertan jakby go zwabić na Rohace to też rozważyłby poważnie) ..kto wie

• Like 3

13 godzin temu, Marcos73 napisał:

Cze

A my dzisiaj @Lexi fujaro byliśmy z Pietrkiem @Chertan na Litwince. Rano silne podmuchy wiatru. Na stoku lodowisko. Ale było odjazdowo.  Narty prosto z serwisu trzymały jak luterska wiara pod Cieszynem. Chyba bardziej przeszkadzał świeży nawiany mocno hamujący śnieg zalegający w niedużych nieckach. Trzeba było omijać. Poza tym PETARDA. Piotrek dzięki za towarzystwo! Wiało praktycznie cały czas, ale po porannych porywistych podmuchach zmiana na w miarę jednostajny boczny wiatr było do przyjęcia.

pozdrawiam

ps. Na powrocie gigantyczny korek, na szczęście nie w stronę Krakowa😉.

Też dzięki Maro za towarzystwo. Fajnie, że Cie "wyciągłem". Dla mnie warun ciężki, z zazdrością patrzyłem na twe katy zakrawędziowania i równoległe nóżki, jakiś respekt przed takim oblodzeniem odczuwam. Ale przeżyłem i nie było źle. 

11 godzin temu, Lexi napisał:

No to sie widzimy jak nie teraz to w styczniu..pod Salatynem teraz cudnie - może by sie jeszcze przed Sylwestrem udało,  może Maras sie zmobilizuje (podejrzewam że @Chertan jakby go zwabić na Rohace to też rozważyłby poważnie) ..kto wie

Z dziką rozkoszą. Tam długo się śnieg będzie trzymał. Całodniowo jednak tylko środa byłaby możliwa.

IMG20231223154354.jpg

IMG20231223154404.jpg

• Like 1
  • Thanks 2

3 godziny temu, Chertan napisał:

Też dzięki Maro za towarzystwo. Fajnie, że Cie "wyciągłem". Dla mnie warun ciężki, z zazdrością patrzyłem na twe katy zakrawędziowania i równoległe nóżki, jakiś respekt przed takim oblodzeniem odczuwam. Ale przeżyłem i nie było źle. 

Z dziką rozkoszą. Tam długo się śnieg będzie trzymał. Całodniowo jednak tylko środa byłaby możliwa.

IMG20231223154354.jpg

IMG20231223154404.jpg

Pieter, nie przesadzaj, ja nie zauważyłem u Ciebie jakiejś diametralnej zmiany. Robiłeś łuczki jak zawsze, ciasne i ładne.

pozdro

3 godziny temu, Chertan napisał:

Całodniowo jednak tylko środa byłaby możliwa.

Do czwartku mam jeszcze pęłną chate więc może pojade gdzieś w piątek, gdzieś bliżej może Oravice z @moruniek...ale na początku stycznia obowiązkowo Rohace całodniowe skleimy - w którąś środe skoro środa ma być .. Maras jak z czasem?

2 godziny temu, Lexi napisał:

Do czwartku mam jeszcze pęłną chate więc może pojade gdzieś w piątek, gdzieś bliżej może Oravice z @moruniek...ale na początku stycznia obowiązkowo Rohace całodniowe skleimy - w którąś środe skoro środa ma być .. Maras jak z czasem?

Poza najbliższym tygodniem to wtorek i środa mogą być, z tym, że 5 stycznia jadymy że Ślązakami do Francji na tydzień, więc jakoś w połowie stycznia najwcześniej. 

18 minut temu, Chertan napisał:

Łojezu, ale że tyle rudej? I papiurem ściernym? Komórkę? Noż grzeszysz Pan zaniechaniem. 

Niestety, zaniedbałem na miejscu. Długie narty jeździły w Masterze, bo w moim Traffiku się nie mieściły. Skutkiem tego leżały przez 5 dni w budzie i ruda je dopadła. Przeszlifowałem, ale jakieś minimalne czarne ślady na krawędzi zostały. Nie mam odpowiedniego pilnika w chałupie.

Edited by tomkly

1 godzinę temu, tomkly napisał:

Niestety, zaniedbałem na miejscu. Długie narty jeździły w Masterze, bo w moim Traffiku się nie mieściły. Skutkiem tego leżały przez 5 dni w budzie i ruda je dopadła. Przeszlifowałem, ale jakieś minimalne czarne ślady na krawędzi zostały. Nie mam odpowiedniego pilnika w chałupie.

Trzeba było zostawić nic nie robić po kilku zjazdach samo by zeszło, tym papierem zrobiłeś ch... znaczy ostre krawędzie poszły się 😕

4 minuty temu, Mikoski napisał:

Trzeba było zostawić nic nie robić po kilku zjazdach samo by zeszło, tym papierem zrobiłeś ch... znaczy ostre krawędzie poszły się 😕

To był papier o bardzo mały ziarnie a polerowanie było bardzo delikatne. Na tyle że wyrównało szorstkości ale nie stępiło. Zresztą i tak ostrzenie niedługo - slalomka ma 6 dni a gigantka 5 dni jazdy za sobą. 

2 minuty temu, Marxx74xxx napisał:

Od jutra w Tyliczu (Master i Tylicz Ski) .. trochę nas będzie - można znaleźć 😉 .. zapraszam.

M.

Już zazdroszczę tego czasu - jaka tam jest różnica poziomów między górną a dolną stacją wyciągu?

• Sad 1