moruniek Napisano 23 Grudnia 2023 Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2023 34 minuty temu, Lexi napisał: Gdzie Krzychu? Baza w Chochołowie. Jak ruszy Meander, to tam. Będziemy do 31 grudnia. Pewnie też Vita Nova i Spalona. Kolejny wyjazd od 12 stycznia, tym razem już z żoną i córką. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 23 Grudnia 2023 Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2023 1 minutę temu, moruniek napisał: Baza w Chochołowie. Jak ruszy Meander, to tam. Będziemy do 31 grudnia. Pewnie też Vita Nova i Spalona. Kolejny wyjazd od 12 stycznia, tym razem już z żoną i córką. No to sie widzimy jak nie teraz to w styczniu..pod Salatynem teraz cudnie - może by sie jeszcze przed Sylwestrem udało, może Maras sie zmobilizuje (podejrzewam że @Chertan jakby go zwabić na Rohace to też rozważyłby poważnie) ..kto wie 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 23 Grudnia 2023 Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2023 4 minuty temu, Lexi napisał: No to sie widzimy jak nie teraz to w styczniu..pod Salatynem teraz cudnie - może by sie jeszcze przed Sylwestrem udało, może Maras sie zmobilizuje (podejrzewam że @Chertan jakby go zwabić na Rohace to też rozważyłby poważnie) ..kto wie Spalena….. było bosko. pozdro 5 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chertan Napisano 24 Grudnia 2023 Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2023 13 godzin temu, Marcos73 napisał: Cze A my dzisiaj @Lexi fujaro byliśmy z Pietrkiem @Chertan na Litwince. Rano silne podmuchy wiatru. Na stoku lodowisko. Ale było odjazdowo. Narty prosto z serwisu trzymały jak luterska wiara pod Cieszynem. Chyba bardziej przeszkadzał świeży nawiany mocno hamujący śnieg zalegający w niedużych nieckach. Trzeba było omijać. Poza tym PETARDA. Piotrek dzięki za towarzystwo! Wiało praktycznie cały czas, ale po porannych porywistych podmuchach zmiana na w miarę jednostajny boczny wiatr było do przyjęcia. pozdrawiam ps. Na powrocie gigantyczny korek, na szczęście nie w stronę Krakowa😉. Też dzięki Maro za towarzystwo. Fajnie, że Cie "wyciągłem". Dla mnie warun ciężki, z zazdrością patrzyłem na twe katy zakrawędziowania i równoległe nóżki, jakiś respekt przed takim oblodzeniem odczuwam. Ale przeżyłem i nie było źle. 11 godzin temu, Lexi napisał: No to sie widzimy jak nie teraz to w styczniu..pod Salatynem teraz cudnie - może by sie jeszcze przed Sylwestrem udało, może Maras sie zmobilizuje (podejrzewam że @Chertan jakby go zwabić na Rohace to też rozważyłby poważnie) ..kto wie Z dziką rozkoszą. Tam długo się śnieg będzie trzymał. Całodniowo jednak tylko środa byłaby możliwa. 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 24 Grudnia 2023 Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2023 3 godziny temu, Chertan napisał: Też dzięki Maro za towarzystwo. Fajnie, że Cie "wyciągłem". Dla mnie warun ciężki, z zazdrością patrzyłem na twe katy zakrawędziowania i równoległe nóżki, jakiś respekt przed takim oblodzeniem odczuwam. Ale przeżyłem i nie było źle. Z dziką rozkoszą. Tam długo się śnieg będzie trzymał. Całodniowo jednak tylko środa byłaby możliwa. Pieter, nie przesadzaj, ja nie zauważyłem u Ciebie jakiejś diametralnej zmiany. Robiłeś łuczki jak zawsze, ciasne i ładne. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 24 Grudnia 2023 Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2023 3 godziny temu, Chertan napisał: Całodniowo jednak tylko środa byłaby możliwa. Do czwartku mam jeszcze pęłną chate więc może pojade gdzieś w piątek, gdzieś bliżej może Oravice z @moruniek...ale na początku stycznia obowiązkowo Rohace całodniowe skleimy - w którąś środe skoro środa ma być .. Maras jak z czasem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 24 Grudnia 2023 Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2023 Godzinę temu, Lexi napisał: Do czwartku mam jeszcze pęłną chate więc może pojade gdzieś w piątek, gdzieś bliżej może Oravice z @moruniek...ale na początku stycznia obowiązkowo Rohace całodniowe skleimy - w którąś środe skoro środa ma być .. Maras jak z czasem? Wygospodaruje się jakiś dzień. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chertan Napisano 24 Grudnia 2023 Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2023 2 godziny temu, Lexi napisał: Do czwartku mam jeszcze pęłną chate więc może pojade gdzieś w piątek, gdzieś bliżej może Oravice z @moruniek...ale na początku stycznia obowiązkowo Rohace całodniowe skleimy - w którąś środe skoro środa ma być .. Maras jak z czasem? Poza najbliższym tygodniem to wtorek i środa mogą być, z tym, że 5 stycznia jadymy że Ślązakami do Francji na tydzień, więc jakoś w połowie stycznia najwcześniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomkly Napisano 24 Grudnia 2023 Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2023 (edytowane) Przygotowania do dalszej części sezonu oraz szkolenie młodych adeptów narciarstwa w toku. Edytowane 24 Grudnia 2023 przez tomkly 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chertan Napisano 24 Grudnia 2023 Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2023 Łojezu, ale że tyle rudej? I papiurem ściernym? Komórkę? Noż grzeszysz Pan zaniechaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomkly Napisano 24 Grudnia 2023 Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2023 (edytowane) 18 minut temu, Chertan napisał: Łojezu, ale że tyle rudej? I papiurem ściernym? Komórkę? Noż grzeszysz Pan zaniechaniem. Niestety, zaniedbałem na miejscu. Długie narty jeździły w Masterze, bo w moim Traffiku się nie mieściły. Skutkiem tego leżały przez 5 dni w budzie i ruda je dopadła. Przeszlifowałem, ale jakieś minimalne czarne ślady na krawędzi zostały. Nie mam odpowiedniego pilnika w chałupie. Edytowane 24 Grudnia 2023 przez tomkly Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 24 Grudnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2023 44 minuty temu, tomkly napisał: Przygotowania do dalszej części sezonu oraz szkolenie młodych adeptów narciarstwa w toku. Słuszna marka sprzętu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomkly Napisano 24 Grudnia 2023 Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2023 5 minut temu, grimson napisał: Słuszna marka sprzętu. Na innych niż białe nie potrafię. Widać brak umiejętności. 🙂 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 24 Grudnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2023 4 minuty temu, tomkly napisał: Na innych niż białe nie potrafię. Widać brak umiejętności. 🙂 Bo tu nie ma półśrodków. Jest albo białe, albo czarne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikoski Napisano 24 Grudnia 2023 Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2023 1 godzinę temu, tomkly napisał: Niestety, zaniedbałem na miejscu. Długie narty jeździły w Masterze, bo w moim Traffiku się nie mieściły. Skutkiem tego leżały przez 5 dni w budzie i ruda je dopadła. Przeszlifowałem, ale jakieś minimalne czarne ślady na krawędzi zostały. Nie mam odpowiedniego pilnika w chałupie. Trzeba było zostawić nic nie robić po kilku zjazdach samo by zeszło, tym papierem zrobiłeś ch... znaczy ostre krawędzie poszły się 😕 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomkly Napisano 24 Grudnia 2023 Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2023 4 minuty temu, Mikoski napisał: Trzeba było zostawić nic nie robić po kilku zjazdach samo by zeszło, tym papierem zrobiłeś ch... znaczy ostre krawędzie poszły się 😕 To był papier o bardzo mały ziarnie a polerowanie było bardzo delikatne. Na tyle że wyrównało szorstkości ale nie stępiło. Zresztą i tak ostrzenie niedługo - slalomka ma 6 dni a gigantka 5 dni jazdy za sobą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marxx74xxx Napisano 24 Grudnia 2023 Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2023 Z ręki papierem krawędzie? Tak na poważnie czy w ramach foci na forum? M. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomkly Napisano 25 Grudnia 2023 Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2023 (edytowane) Czy ktoś z Was nie wybiera się przypadkiem jutro na Mosorny Groń? Edytowane 25 Grudnia 2023 przez tomkly Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chertan Napisano 25 Grudnia 2023 Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2023 54 minuty temu, tomkly napisał: Czy ktoś z Was nie wybiera się przypadkiem jutro na Mosorny Groń? Pogoda jutro straszy. Raczej w środę jeżeli już. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomkly Napisano 25 Grudnia 2023 Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2023 1 minutę temu, Chertan napisał: Pogoda jutro straszy. Raczej w środę jeżeli już. A masz czas i ochotę w środę? Ja się dopasuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chertan Napisano 25 Grudnia 2023 Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2023 24 minuty temu, tomkly napisał: A masz czas i ochotę w środę? Ja się dopasuję. Wszystko na to wskazuje, że w środę się wybiorę na pojeżdżenie. Mosorny może być, nie byłem jeszcze w tym sezonie. Ktoś jeszcze byłby chętny? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomkly Napisano 25 Grudnia 2023 Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2023 1 minutę temu, Chertan napisał: Wszystko na to wskazuje, że w środę się wybiorę na pojeżdżenie. Mosorny może być, nie byłem jeszcze w tym sezonie. Ktoś jeszcze byłby chętny? To umawiamy się o 8.50 tuż przed otwarciem stoku. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marxx74xxx Napisano 25 Grudnia 2023 Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2023 Od jutra w Tyliczu (Master i Tylicz Ski) .. trochę nas będzie - można znaleźć 😉 .. zapraszam. M. 2 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 25 Grudnia 2023 Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2023 2 minuty temu, Marxx74xxx napisał: Od jutra w Tyliczu (Master i Tylicz Ski) .. trochę nas będzie - można znaleźć 😉 .. zapraszam. M. Już zazdroszczę tego czasu - jaka tam jest różnica poziomów między górną a dolną stacją wyciągu? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Victor Napisano 25 Grudnia 2023 Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2023 No i komu tu wierzyć ? 🤔 vs 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi